FIA, Katılım Başvuruları Bütçe Sınırını Haklı Çıkarıyor

yazar:

kategori:

FIA, mevcut üreticilerin istememesine rağmen yeni takımların gösterdiği başvuruların bütçe sınırını doğruladığını söyledi.

FIA “Bazı yönlerden sürpriz oldu ancak sürprizden öte doğrulayıcı oldu. Formula 1 harika bir platform ve harcamaları düşürme reformu ile yeni takımların bu kadar güçlü bir market oluşturduğunu görmek güzel.”

“Bu yenilik, yıllardan beri Formula 1 gridinde olan boşluğun harcamalardaki aşırı yükseklikten kaynaklandığını gösterdi.” açıklamasını yaptı.

FIA, yapılan bir sürü başvurunun ardından F1’de yarışabilecek bütçeye sahip takımı bulmada çok çalıştığını ve hatta yüz yüze görüşmeler yapıldığını belirtti.

FIA “15 başvuru vardı ve biz ilk olarak 12’sini incelemeye aldık. Potansiyel takımların 9’u ile yüz yüze görüştük. Sağlam bütçe ile hazırlanan bir çok takımın olması şaşırtıcıydı.” dedi.


Yorumlar

  1. Ne sürpriz oldu nede doğrulayıcı oldu. Bunu sağlamak için çalıştınız, yeni takımların geliceğini biliyordunuz. Elinize şimdi koz olarak kullanıyorsunuz bakın biz düşündük gerçekleşebiliyormuş demeye getiriyorsunuz. FOTA 'ya karşı bunu kullanıp duracaksınız.
    Şuan ki harcamaların bir noktadan sonra yüksekliği tabiki hoşumuza gitmiyor fakat burası motor sporlarının zirvesi, herkezin gelip yarışmasını beklemeyin.
    Ya büyüklerle büyük bir spor! Ya da diğerleri ile alalade bir spor.

  2. mert merter avatarı

    adam FIA baskani yani kendisi takimlari aciklamis bu 8 takimida listeye dahil etmis bide hakli cikardi bizi demezmi tam bunamis bu 8 takim sana demedimi sartlar böyle olursa katilmayiz diye sanki sartlari yerine getirdin de bu 8 akimi ekledin deli sacmasi

  3. Kim ne derse desin, psikolojik savaşta iki tarafta ödün verdi büyük ölçüde.

    Yıldız oyunculara gelince. Gridde Toyota gibi milyon dolarlar harcayıp 2002, 2003 gibi yerlerde sürünecek bir yıldız ve üretici yerine az para ile mühendislikle yarışan Jordan gibi takımı tercih ederim. En azından bu Jordan gibi takımlar yeni ve kaliteli pilotlar da eğitiyor.

    bkz 2009 Haziran F1 Racing.

  4. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    aynen katılıyorum aybars'a

  5. hakan alık avatarı

    bu bana sanki bir külüp başkanının süper bir takım yaratmaya çalışırken hiç tanınmayan 20 tane futbolcuyu almasına benziyor.eskiden yıldız futbolcuları vardı (f1 takımları: ferrari.mclaren.bmw.toyota) onların etrafına parlayan futbolcular (takımlar:toro rosso.force india.) ekleniyordu.şimdi hiç tanınmayan bir takım yaratıldı.size soruyorum sayın mosley? bu çaylaklardan ne bekliyorsunuz.

  6. O 15 takımı toplasan bir Ferari veya McLaren çıkarabilir misin?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir