FOTA, FIA'nın Kurallarını Değiştirmeye Kararlı

yazar:

kategori:

FOTA, 2010 şampiyonasına giriş konusunda çözüm aramaya devam etmekte kararlı  görünüyor ve yaptıkları açıklamda FIA’nın kurallarının sporun geleceği için kötü olduğunu söylüyorlar.

FOTA takımlarına gelecek cuma gününe kadar şartlarını tekrar gözden geçirmeleri aksi takdirde gridde yer almalarının riske gireceği söylenmişti.

FOTA tarafından yapılan açıklamada ise gelecek yıl ve ötesi için düşünülen yeni kurallardan memnun olmadıklarını ve taraftarların da bu konu nedeniyle kafalarının karışık olduğu dile getirildi.

Ayrıca FIA’nın birkaç yıl önce FIA ve FOM ile yapılan anlaşmalar gereği Ferrari, Red bull Racin ve Scuderia Toro Rosso’nun şartsız başvuru yapmak zorunda olduğunu açıklamakla büyük hata yaptığı söylendi.

Yapılan açıklamada FOTA’nın FIA ile olan görüş ayrılıklarını ortadan kaldırmak için ellerinden gelenin yapılacağı belirtildi.


Yorumlar

  1. emiko emiko avatarı

    bence yakıt depoları küçültülse daha iyi yarışlar izlenir…

  2. levent karadol avatarı
    levent karadol

    arkadaşlar eger fiia bu kadar kurallarla oynamaya devam ederse ve masrafları kısma adına saçma sapan kurallar ortaya koymaya devam ederse bence buseneki takımların birçoğu bir araya gelip yeni bir seri kurup o seride yarışlar yaparlar bu daha zevkli olur bir tifozi olarak şunuda söylemek istiyorumki ne ferrarisiz ne mclarensiz f1 hiç bişeye benzemez bence ayrıca sene bile ikmali bile yasaklanacak biliyorsunuz ki bir çok insan özellikle türkiyede yarışları pitstop için izliyorn bu sayede onlarıda ekrandan uzaklaştırarak fia amacına ulaşmış olur ama fia bence eninde sonunda bu saçmalıktan geri döner umarım

  3. adamlar demekki kendi kafalarından at koşturuyor bu mosley herhalde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir