ACEA, Formula 1 Yönetimini Değiştirmek İstiyor

yazar:

kategori:

Avrupa Otomonil Üreticileri Birliği (ACEA) Formula 1’deki tartışmalara girdi ve mevcut yönetim ile sporun devam edemeyeceğini söyledi.

ACEA bugün toplandı ve toplantının ardından yapılan açıklamada “Bugün, ACEA üyeleri Formula 1’i etkileyen mevcut durumu değerlendirdiler ve mevcut yönetim sisteminin sporu devam ettiremeyeceği sonucuna vardık.”

“ACEA FIA’nın modernleştirilmiş ve şeffaf bir yönetime sahip olması gerektiğini düşünüyor böylece yapı değiştirilecek ve üyelerine daha fazla söz hakkı verilecek.” sözlerine yer verildi.

ACEA, gerekli değişikliklerin olmaması halinde BMW, Ferrari, Mercedes, Renault ve Toyota’nın istediği gibi bir sporu oluşturmak için girişimlerde bulunacağını söyledi.

ACEA 1991’de kuruldu ve Avrupa standartlarında 15 otomobil, kamyon ve otobüs firmasını içeriyor.

ACEA’nın üyeleri ise BMW Group, DAF Trucks, Daimler, FIAT Group, Ford of Europe, General Motors Europe, Jaguar Land Rover, MAN Nutzfahrzeuge, Porsche, PSA Peugeot Citroën, Renault, Scania, Toyota Motor Europe, Volkswagen ve Volvo.


Yorumlar

  1. ACEA 'nın dahil olması sevindirici, WMSC ve ACEA daha fazla dahil olması gerekiyor ve geç bile kalıyorlar.
    FIA 'nın artık düzeltilmesi için büyük bir güç, birleşme gerekiyor. Federasyonlar ve konseyler bu konuda birşeyler yapmalı artık.
    Bugün gelinen duruma ekonomik kriz sebep olarak görülmesiyle beraber FIA 'nın güçlenen takımları ve maddi olarak çıkan aykırı sesleri önündeki
    seneler içinde kendisine problem çıkarmayacak şekilde ortadan kaldırmaya karar vermesi önemli bir sebeptir. FIA yıllardan beri motor sporları için
    hatalı kararlar veriyor, FIFA gibi kurallar federasyonu şeklinde değil de sanki bir ekonomik şirket gibi yönetiliyor. Buda sadece Mosley'in
    yaptığı birşey değil alttaki tüm yöneticilerin tavrı bu, Mosley göz önünde olan sadece.
    ACEA 'da Ferrari'de (geçmişte yeni seri oluşturmak için ciddi çaba içindeydi) çok iyi biliyor ki şuan yeni bir seri oluşturmak çok zor.
    Çözülmesi gereken problemleri alt alta yazdığımızda 50 maddeyi geçiyor ve bunlardan daha fazlası ekonomik problemleri ve anlaşmaları oluşturuyor.
    Yeni seri kurarız lafı kolay fakat gerçekleştirmek çok zor. Bernie bunu çok iyi biliyor ve herkezden daha güçlü, bu plan ancak dünya federasyonları
    desteğiyle gerçekleşmesi mümkün. Bunun yerine benim fikrim malum takımlar 1 yıl yarışmasalar daha az şey kaybederler, 1 yılın sonunda
    FIA 'yı F1 in görülecek hali dolayısıyla yıkmak daha kolay olacaktır belkide otomatik gerçekleşecektir. Ferrari böyle bir durumda marka
    değerini ciddi derecede arttırır, F1'in birkaç basamak ötesine taşır ama FIA Group'da ciddi maddi kayıplar verir bunları göz önüne almalı her şekilde.
    WRC gibi tüm motor sporları büyük yaralar alıyor, hatalı yönetiliyor artık şuanki FIA yapısının değişmesini istiyoruz…

  2. inşallah inşallah o bunaklardan kurtarın f1'i…bizde rahat rahat izleyelim politikalar olmadan kavga gürültü olmadan sadece araclar ve pilotların egemen oldugu f1 izlemek istiyorummm!!!

  3. Ya seri filan kurulmasın.Mevcut yönetim değişilsin sorun kalmaz zaten.

  4. mert merter avatarı

    Arkadaslar bende umutluydum yeni bir seri icin ama bence takimlar sadece tehdit ediyor blöf yani
    bence yeni bir seri kurulmaz (keske kurulsaydi) ama sadece FIA ve takimlar laf salatasi yapiyor …

  5. Roko yiyodum Mosley i duyamadım.:)) Acaba FİA nın etekleri zil çalmaya başlamışmıdır bukadar yazılan ce konuşulanlardan sonra.Hele birde gerçek olursa bu iki bunak (Mosley ve Ecclestone)kalp krizinden ölürler heralde.

  6. F1 Dünya Savaşı 🙂

  7. yürrüyün beee aldınız coşkuyu kim tutar sizi :)))

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Buyurun buradan yakın ;bakalım gelecek günler daha nasıl bir başkaldırış ve yeni çözümler üretilmesine sahne olacak ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir