Button: Babam Benim Şartlarımı Yaşamış Olsa Mosmor Olurdu

yazar:

kategori:

Jenson Button, babasının kendisinin içerisinde bulunduğu durumda olsaydı mosmor olacağını söyledi.

İngiliz pilot bu yıl birçok yarışta olduğu gibi Abu Dhabi’de de takım arkadaşı Magnussen’i mağlup etti ve değerini gösterdi.

Fakat bu sonucun Button’a yetmeyeceği, McLaren’in gelecek sezon için Alonso ve Magnussen ile yarışacağı konuşuluyor.

BBC Sport’a konuşan Button “(Babam) benim şartlarımı yaşamış olsa mosmor olabilirdi.

“Gelecek yıl yarışacağıma dair hiçbir fikrim yok. Umarım çok yakın Kevin ve benim geleceğim belli olur”

“İnsanların sebepleri var ve benim bu sebeplerin uzun sürmesi için nedenim yok” dedi.

Button ayrıca babasının yaşmış olması halinde bu yıl başardıklarından gurur duyacağından emin olduğunu söyledi.


Yorumlar

“Button: Babam Benim Şartlarımı Yaşamış Olsa Mosmor Olurdu” için 21 yanıt

  1. Mclaren sanırım fernando’nun yanına 2007’den ders çıkarma adına iyi bir sürücü koyup koymama kararsızlığını yaşıyor. Bu kadar zor olmamalıydı elinde Jenson gibi bir sürücünün varlığında karar vermek ya bam başka planları var yada kendi içlerinde saçmalayıp duruyorlar. Rubens’den sonra grid şu adamı da kaybedersek yazık olacak hakeza şu adama değişime değecek tek bir geç sürücü tanımıyorum şuan redbull’un ki dahil. Rubens hadi neyse değişken performans gösteriyordu ancak Jenson son 3-4 yılda bam başka bir yetkinliğe kavuştu. Brawn’ı, şu dandik halinde Mclaren’i hakeza Lewis varlığında dahi özel yetenekleri çok iyi taşıdı. Geldiği dönem yeni ingiliz kahramanı olarak tanıtılmıştı altı pek doldurulamadı ancak zaman içinde Jenson tecrübe, yarışı yönetme denilince en azından benim için alternatifsiz hale erişti dark knight mıdır nedir 🙂
    Tekil, anlık performans da zor ama yarışın totalinde bu adam serbestlik tanınırsa Fernando’yu rahatlıkla yer. Son dönemden kişiliklerinden bu konuda Schumacher’e benzetiyorum nerede, ne zaman ne yapılması gerektiğini ve sabretmeyi biliyor ihtiyaç neyse onu çıkarıyor. Buna dair geçenlerde kendisi de konuştu günün şartları, tecrübesini çok öne taşımaya mani oluyor malesef. Herşeyin oyuncak haline dönüştürülmesi ihtiyarların avantajlarını kaybetmesine neden oluyor yoksa gençlerin müthişliğinden felan değil.

    1. yahu hacım ksusura bakmada ,hani taraflı olduğumuda düşünme.yalnız fernandoyu rahatlıkla yer ibaresi biraz abes kaçmış. tamam belki baş edebilir hatta dediğin gibi yiyebilir bile ama rahatlıkla yer ibaresi hakkaten olmamış. bunu rambo falan dese neyse diyeceğimde senin gibi bu sitede bir f1 duayeninden duymak garibime gitti. birde button gerçekten kaliteli pilot buna itirazımız yok. ama bana şöyle 2011 kanada hariç çatır çatır yarışıp kazandığı bir yarış göster. genelde değişken hava şartlarında daha iyi performanslar gösteriyor.

      1. Eyvallah. Biraz abartılı durmuş olabilir ancak ben orada örneklemeden tekil bir performans ifadesinden bahsediyorum onu da bir diğer şarta yada performans çizgisine bağladım dikkat edersen. Bahsettiğim yani Button da gördüğüm şey bir yarışı kazanmayı, sezon da dominant olmayı yada şampiyonluğu getirmez tek başına. Performansda birçok şeyden bir tanesi işte sadece o noktada şuan Button’da gördüğüm beceriyi yarış okumaları grid de ki diğer kimsede göremiyorum. O yüzden kazanılan yarışlarla örneklemedim button bunu gerilerde olduğunda da yapıyor verdiğin misal de çatır çatır yarışıp kazanma da buna bir örnek bunu yarışı iyi okuyarak becermişti. Michael da gördüğümü örneklediğim şey de dominasyon dönemine ait değil mesela asıl 90’larda ki en ileri olmayan araçtan performans çıkarma günlerini aklıma getirerek kullandım. İşte senin de dediğin gibi bu tip pilotlar değişken hava şartlarından gelir elde eder. Raidman ifadesinin background’unda biraz da bu yatıyor. İşte ifade etmenin zor olduğu bu aracın içinde olup da sanki yukardan görüyormuş gibi hal havayı koklamanın da bir kısmı sadece. Pilotun kenardan aldığı geri bildirimle strateji geliştirip geri bildirimi başka plananan stratejinin üzerinde performans gösterme biraz farklı örnekler denilebilir.
        Fernando’nun çok başka daha farklı özellikleri var. Mesela birçok takım ve insan görmüş Fernando kadar araçları iyi okuyamayacağını düşünürüm. Sıralamadan tut anlık, bütünsel performansı birleştirebilen Fernando düzeyinde pek az pilot var. Mesela Lewis’te de işin strateji, bütünsel bakışı eksik derdim. Onda ki anın suyunu çıkarma da çok az adamda var. Olmadı belki ama böyle şeyler yani kardeşim. 🙂

        1. Hızlı yazınca harfleri hep yanlış basmışız 🙂

  2. Bora Vardar avatarı

    ya yapmayın allah aşkına kevin da çok kötü bir sürücü değil alın size çok çok basit sistem honda süratli ve güzel bir araba yapar alo önde gider kevin arkasında diğerlerini tutar madem sadece çok iyi defans yapiyor tek özelliği o mclaren de bunu çok güzel kullanır gayette işine gelir? xtrabit in dediği gibi tam 4 tarafı şey bir durum.Diğer yandan Button ya eskiye dair kalanlardan son bir kaçı.Üzülüyorum ya böyle durumda bunca zaman izlediğimiz kişiler işlerini bırakınca emekli olunca duygusallık “fitratımızda” var sanırım.Umarım Mclaren için en iyisi olur nasıl olsa bizimkiler Amg nin yancısı olduğu için toto sayesinde scuderia dan da pek bir umudum yok önümüzdeki sene için inşallah Mclaren için iyi olur.

  3. ”+1 ama ıyı defans yaptı,hakkını yememek lazım :)”

    orası öylede arkadaki hızlı pilotu tutamazsın bir yere kadar

    egoizm ile mantık çizgisini iyi ayarlamak lazım

    çaylaklar genellikle kendi ispat peşinde olduklarından olayın tamamını göremiyorlar..

    gideni tutmayacaksın.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    2007 de yaşadıkları sorunlardan ve Alonso için bu kadar uğraştıktan sonra kesinliklen bir ikinci pilot isteyeceklerdir destek amaçlı. Button 2.pilot olmayı kabul edermi bilmeme ama bana etmez gibi geliyor. Bu yüzden mclaren magns. ni tutup bak daha gençsin falan filan diye gazı verip 2.plot yapacaklar gibime geliyor.

  5. magnum kalmasında kim gelirse gelsi o denli yani

    adam kalite ve beceri yoksunu sezon boyunca 2 agresif defans yaptı onada ceza hepsi o..

    1. +1 ama ıyı defans yaptı,hakkını yememek lazım 🙂

  6. Mclaren de karar veremiyor belli ki. Button’u tutsalar genç Magnussen açıkta kalacak, Magnussen’i tutsalar Button’a yazık olacak, Vandoorne’u getirseler ikisine de yazık olacak. Herhangi birisi kalsa Alonso’nun yanında ikinci pilot olacak.

    Dört ucu bohlu bijon anahtarı.

    1. Ahhaaa da zurnanın zord dedıdıgı noktaya geldıkkkk…..

      Ooo zemannnn; tum f1 severlere ve mclarencılere bır mujdemız waerrr;

      Fırtına gibi esennn,yarışı hep önden götüren(sondan bırıncı)…

      Birr degıl,ıkı hec degıl,tam tamına uc pıloti sadeceeeee 0.999.999 dolara verıyoruz mclarene…:D

      (Kampanyamız kobayashı,stevens,erıcsson paketını kasemektedır) 😀

  7. Button tabi. yav bu magnussen kim allasen yav. yaşlanmış, kocamış barrihello bile daha iyidir magnussen den…

  8. Button gönderilirse çok yazık olur. Hem tecrübeli bir pilot hemde sezon boyunca görünen tablo Magnussen’den daha iyi. Ayrıca Alonso-Button her ikiside 14-15 senedir bu işin içindeler. Dolayısıyla Mclaren için en iyi seçim Alonso-Button ikilisi.. Magnussen’in de 1 yıl küçük bir takımda yarışarak ya da test pilotluğu yaparak 2016’dan sonra Mclaren’de yarışması daha mantıklı olur.

  9. Button Magnussen’sen daha iyi bence. Kalmasini isterim.

  10. Kalsan iyi olur ama sanırım mclaren genç bir pilot getirecek alonso nun yanına. Bari vandornee alsalar belki magnusenden daha iyi olur.

  11. pissedasafart avatarı
    pissedasafart

    yaşı gecti artık. gencler direksiyonu ele alıyo, eski kusaktan artık kimse kalmıak yavaş yavaş

  12. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Button’ın da Massa gibi bir şans bulmasını çok isterim. Ama malasef o şartlar yok gibi.

  13. anlamadığım şey honda yani bu japonlar buttonu sever diye biliyorduk onlar bir el atmıyor mu ? mclarende kalmalı bence magnussen ve button arasında tercih düşünülecek bişey değil bence ….

    1. +1 sevgiliside hem capon

      1. Vay be onca zamandır f1 izliyorum buttonun sevgılısı oldugunu bılıyordum da capon oldugunu bılmıyordum…Ilgılenen olmus bu ısle de 😀

  14. Adamsın…Kalıten ortada…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir