Katar 2017 GP’si İçin 78 Milyon Dolar Ödemeye Hazır!

yazar:

kategori:

Katar, Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapabilmek için en yüksek ödeme rekorunu kırmaya hazır gibi görünüyor.

Ecclestone’a yakın gazeteci Christian Sylt Katar’ın 2017’deki ilk yarışı için 78 milyon dolar ödemeye hazır olduğunu söyledi.

Katar’ın F1 takvimine MotoGP yarışlarında kullanılan Losail veya bir cadde pistiyle girmeyi bekleniyor.

Ecclestone ise yaptığı açıklamada “Tüm olasılıklara bakıyoruz. Katar ile birşey imzalamadık, ancak orada yarış yapmaya hazırız” dedi.

Formula 1’e en çok para ödeyen ülkenin 72.5 milyon dolar ile Abu Dhabi olduğu biliniyor.


Yorumlar

“Katar 2017 GP’si İçin 78 Milyon Dolar Ödemeye Hazır!” için 10 yanıt

  1. Losail’de yapsalar bari. Cadde pisti işine girişmeseler iyi olacak.

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    o paranın 3te birini verse türkiye yarış takvimine geri döner 🙂

  3. YAZIK. Avrupa bunları güzel sömürüyor. Sadece F1 için 78M, bu paraya alın araç üretip F1’e sokun yılda 1 kere yapılacak yarış için bu para çok fazla. Araplar olmasa Avrupa Birliği çokdan batardı, avrupayı ayakta tutanlar bunlar.

    1. adamlar beleş hayata alışmışlar … yerin altından petrol çıkıyor petrolü dev şirketler sömürüyor bunlar parasını böyle dağıtıyor elerinde kendilerine ait birşey üretim marka vs yok petrol bitince kimse yüzlerine bakmayacak bunların …

  4. abu dhabi, katar v.s. bir marka olmaya çalışıyor… bu kadar yüksek ödemelerinin nedeni bu… mesela dubai de burj halife binası da sırf tanıtım amacıyla yapılmıştır… yapan mimar daha önce dubai şeyhine birçok proje sunduğunu ama şeyhin bu projeyi sadece yüksekliğinden dolayı kabul ettiğini söylemişdi… şu anda dünyadaki birçok kişi en yüksek binanın dubai de olduğunu biliyor ve binlerce turist dubaiye bu yüzden gidiyor… formula 1 in son yarış olması da aynı şekilde tanıtım amaçlı… verdikleri parayı şu anda ne kadar geri alıyorlar bilmiyorum ama asıl amaç marka yaratmak…. sonuçta facebook bir marka olarak 100 milyar dolar ediyor…

  5. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Müslümanlar niye böyle acaba?

    Abu Dhabi (o kadar para)

    Bahreyn(O kadar para)

    Katar(o kadar para)

    Dünya müslümanları sömürüyor .

    1. O toprakların başındakilere beleşe geldiğinden, yorulmadan, tekniğe, bilime kafa vermeden para aktığı için öyleler. Konunun islam ile alakası yok. Başka topraklardan çıksa yine aynısı olur teba nasıl biliniyorsa öyle görünüyorlar yoksa liderlerinin müslüman felan olduğundan değil. Karunlar (batı), akılsız karunları sömürüyor karunlar da müslümanları sömürüyor denebilir belki. Ancak tabir ifadesiyle müslüman sömürme, sömürülme noktasında yeterli değil diğer dinlerde bu tip tanımlamalar pek yok gerçi ama yahudi ile musevi farkı gibi mümin olsaydık sömüremezlerdi bizleri.

      Kralları ülkelerinde semirmeye başlayan zenginlere aksiyon, eğlence olsun, tebayı da birşeyler getirdik kansınlar diye getiriyorlar bunları.

      1. Murat Aksoy avatarı

        Nokta atışı.

    2. ingilizin kurnazlığı denir buna bunların petrolünü alırlar verdikleri parayı da bu tür f1 gibi şeylerle geri alırlar bir başka deyişle ağızların bir parmak bal çalıp elindekini avucundakini alıyorlar …

  6. Yuh be hadi Abu Dhabi son yarış olabilmek için bu kadar ödüyor olabilir de bunların amacı ne kim daha zengin onu mu göstermek ne yani bu neye göre hesaplanıyor bu ücret piyasayı yükseltmeyinlan bu kadar.
    Neye göre hesaplandığını bilen var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir