McLaren-Honda Testlerin İlk Gününde Sadece Üç Tur Atabildi

yazar:

kategori:

McLaren’in yeni Honda motoru ile çıktığı ilk gerçek test sadece 3 tur sürdü.

Elektrik problemi nedeniyle sabah seansına çıkamayan McLaren, öğleden sonra sadece birkaç tur attı ve zaman turu kaydedemedi.

McLaren’den Eric Boullier, olası elektrik probleminin parçalara zarar vermemesi nedeniyle piste çıkmadıklarını söyledi.

“Elektrik sistemini kontrol ettik ve çok dikkatli olmamız gereken bilyoruz. En ufak bir hata kablolar yanabilir ve aynı zamanda ECU’ya zarar verebiliriz”

“Yeniden piste çıkabilirdik ancak araçta problem çıkabilirdi. Formula 1 artık eskisi gibi değil”

Boullier testin amacının zaman kaydetmek olmadığını söyledi. “İlk amacımız lastikleri, motoru, şasiyi ve diğer parçaları çalıştırabilmek”

“Dayanıklılığın önemi büyük. Ayrıca tüm kodları kontrol etmeliyiz”

“Bir sonraki aşama için yaklaşık 10 tur tamamlamalısınız. Eğer 3 turluk bir periyotta birşeyler yanlış giderse bunu uzun periyotta da görürsünüz”

“Önümüzdeki iki gün boyunca limitlerde olmayacağız. Yavaş yavaş motoru harekete hazır hale getirmek için çalışıyoruz. Elektrik ve diğer parçaları doğru şekilde çalıştırmalıyız”


Yorumlar

“McLaren-Honda Testlerin İlk Gününde Sadece Üç Tur Atabildi” için 9 yanıt

  1. Performans eksiği olup dayanıklı olmasından iyidir tabi. Bir şekilde düzeltirler. Hız nasıl acaba.

    Craig motorun Renault gibi birleşik turboya sahip olduğunu söylerken başkaları kesinlikle Mercedes tarzı ayrık turbo olduğunu iddia ediyor ve sağlam kanıtları var. Bakalım nasıl olacak.

    1. Ya o koca 1 senede mercedes motorunun her şeyini çözmüşlerdir herhalde 🙂 Mevcut tasarım bu kadar başarılıyken standart tasarımda motor üretmek pek akıllıca değil bence.

  2. McLaren Honda için anladığım kadarıyla sorunlu bir günmüş motor halen istenildiği gibi çalıştırılamıyor bu gayet normal olan bir durum.

    Yorumlara genel olarak baktığımda herkes şimdiden sezonu bitirmiş.

    McLaren’in 2015 arabasını görmedik şimdiye kadar gördüğümüz Honda motoruna göre basit olarak hazırlanmış test aracı Honda’nın motoru geçici test aracında anlayıp kış testlerine hazır olmak gayet doğru bir yaklaşım.

    2014’ün kış testlerinde Renault neredeydi yarışlarda neler oldu en azından bunu gördük benzer bir şekilde 2011 de McLaren kış testlerinde ortada yoktu ama ilk yarışta Red Bull Renault’un yanında McLaren vardı.

  3. honda motoru donduruldu mu ? diğerleri gibi büyük değişiklikler yapamayacaklar galiba yasak başladı mı mclaren için ? bence honda williams gibi olabilir yada bu seneki redbull gibi …

  4. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Bu araçtan bir şey beklemek saçma ,sadece motor kontrolleri yapılıyor.

  5. Lomen Milor avatarı

    Siz şimdi bu paketi çalıştıralım derken, Mercedes mevcut aracı geliştirecek..

    İmdi yürek yırtılır..

  6. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    şimdiden geçmiş olsun fazla heveslenmeyin orta sıralarda takılacaksınız işte 😀

    mercoları 2016’dan önce kimse yakalayamaz. 2015’de de çok rahat domine edecekler. Diğerleri ortalarda svaş verecekler. Podyum falan, pistten piste değişecek durumlar.

  7. F1 motor sporu olmaktan elektronik spora döndüğü için normal karşılıyorum. Halledilmeyecek problem değil ancak takımın uzun sürüş performansını görmek isterdim. Umarim yarın görebiliriz.

  8. İlk zamanlarda olması doğal şeyler ancak kaybedilen her saat önemli tabi ki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir