2014 Abu Dhabi Sezon Sonu Testleri 2. Gün – Wehrlein Lider, McLaren Yolda Kaldı

2014 Formula 1 sezonu sonrasında Abu Dhabi’de gerçekleştirilecek 2 günlük testler başladı. Testlere dair gelişmeleri takip etmek için bu sayfayı kullanabilirsiniz.

16:00 – Wehrlein Lider, McLaren Yolda Kaldı

2014 Abu Dhabi GP sonrası gerçekleştirilecek 2 günlük testlerin ikinci gününün lideri Mercedes’in test pilotu Pascal Wehrlein oldu.

Sabah seansında 1.44’lere inen tek isim olan Wehrlein, seansın bitimine 20 dakika kala boş depoyla 1.42.624 elde etti ve ikinci test gününü zirvede tamamladı.

Pascal Wehrlein’in en yakın rakibi Ferrari ile ilk F1 deneyimini gerçekleştiren Raffaele Marciello oldu. İtalyan pilot seansı Wehrlein’in 0.6 saniye gerisinde ikinci sırada noktaladı.

Öğleden sonra henüz attığı ilk turlarda yolda kalan Max Verstappen seansın en hızlı üçüncü ismi oldu. Verstappen 1.44’ün altına inen üç isimden biriydi.

116 tur atan Marcus Ericsson 1.44.551 ile seansın en hızlı dördüncü ismi olurken, Will Stevens seansın sonlarına doğru yolda kalmasına karşın 76 tur attı ve 1.44.888’lik derecesiyle beşinci sıranın sahibi oldu.

Spike Goddard 89 tur attığı seansta Force India’sı ile altıncı oldu. Avustralyalı pilotu aracın arkası alev alan Ricciardo takip etti. Gün içerisinde 88 tur atan Ricciardo, aracının alev alması nedeniyle son sektörde yoldı ve günün son iki saatini garajda noktaladı.

Felipe Nasr sekizinci, Alex Lynn dokuzuncu ve Esteban Ocon onuncu oldu. Alex Lynn’in derecesi sabah seansında piste çıkan Ocon’dan 0.8 saniye daha iyiydi.

Öte yandan McLaren birkez daha sorunlu bir gün yaşadı ve sadece 1.5 tur attı. Sabah seansında elektrik problemi nedeniyle piste çıkamayan McLaren, öğleden sonra piste çıktı ve henüz kurulum turunda araç yolda kaldı.

Seans içerisinde Ricciardo, Verstappen, Wehrlein, Stevens ve Vandoorne’unun duran araçları nedeniyle kırmızı bayrak sallandı.

Günün en çok tur atan ismi 112 tur ile Marcus Ericsson olurken onu Mercedes’ten Pascal Wehrlein 96 tur ile takip etti.

Günün sonuçları :

1. Pascal Wehrlein Almanya Mercedes-Mercedes 96 laps 1:42.624
2. Raffaele Marciello Italya Ferrari-Ferrari 90 laps 1:43.208
3. Max Verstappen Hollanda Toro Rosso-Renault 78 laps 1:43.763
4. Marcus Ericsson İsveç Sauber-Ferrari 112 laps 1:44,551
5. Will Stevens İngiltere Caterham-Renault 76 laps 1:44.888
6. Spike Goddard Avustralya Force India-Mercedes 89 laps 1:44.944
7. Daniel Ricciardo Avustralya Red Bull-Renault 88 laps 1:45.151
8. Felipe Nasr Brezilya Williams-Mercedes 83 lap 1:45.937
9. Alex Lynn İngiltere Lotus-Renault 52 laps 1:46.168
10. Esteban Ocon Fransa Lotus-Renault 34 laps 1:47.013
11. Stoffel Vandoorne Belçika McLaren-Honda 2 laps no time

.

15:00 – Pascal Wehrlein’in liderliği devam ediyor.

B3XpKi_CcAA-P-O

15:00 – Pascal Wehrlein liderliğini sürdürüyor. Günün en çok tur atan pilotu ise 88 tur ile Daniel Ricciardo.

14:43 – McLaren Vandoorne’u ile piste çıktı ancak araç henüz ilk turlarında yolda kaldı. Vandoorne’u bugünkü ikinci kurulum turunu atmaya çalışıyordu.

13:46 – Daniel Ricciardo’nun aracı son sektörde durdu ve seans kırmızı bayrak ile durduruldu.

B3XhjKgCUAEIIt_

12:16 – Günün ilk kırmızı bayrağı Verstappen’den geldi.

11:51 – Sabah Seansında Wehrlein Lider, McLaren Tur Atamadı

2014 Abu Dhabi GP sonrası gerçekleştirilecek 2 günlük testlerin ikinci gününde, sabah bölümünün lideri Mercedes’in test pilotu Pascal Wehrlein oldu.

Seans içerisinde McLaren dışındaki tüm pilotlar tur atma şansı yakaladı. Fakat McLaren dün olduğu gibi bugün de garajdaydı. McLaren adına açıklama yapan Eric Boullier elektrik sorunu yaşadıklarını ancak bunun büyük bir bilinmeyen olduğunu söyledi.

Mercedes ile Abu Dhabi testlerine katılan Pascal Wehlein 1.44.557’lik derecesi ile sabah seansının en hızlı ismi olurken, dün kaza yapan Max Verstappen 63 tur ile 0.7 saniye geride ikinci oldu.

Ferrari’den Marciello sabah seansında 48 tur tamamladı ve Wehlein’in 0.8 saniye gerisinde kaldı. Red Bull’dan Daniel Ricciardo ve Williams’tna Felipe Nasr 1.45’lerle dönen isimler arasında yer aldılar.

Öte yandan Lotus ile sabah seansına katılan Esteban Ocon 34 tur attı ve 1.47.013 en hızlı zaman turu oldu. Marcus Ericsson, Will Stevens ve Spike Goddard ilk 9’u tamamlayna diğer isimler oldular.

Sabah seansında herhangi bir kaza veya olay yaşanması. Felipe Nasr sabah seansında sadece 21 tur atarken, Verstappen 63 tur ile seansın en fazla tur atan ismi oldu.

Takımlar seans boyunca lastikler üzerinde çalıştılar ve yeni parçalar test ettiler.

Sabah dereceleri:

1. Pascal Wehrlein Almanya Mercedes-Mercedes 42 tur 1:44.557
2. Max Verstappen Hollanda Toro Rosso-Renault 63 tur 1:45.222
3. Raffaele Marciello Italya Ferrari-Ferrari 48 tur 1:45.376
4. Daniel Ricciardo Avustralya Red Bull-Renault 59 tur 1:45.666
5. Felipe Nasr Brezilya Williams-Mercedes 21 tur 1:45.937
6. Esteban Ocon Fransa Lotus-Renault 34 tur 1:47.013
7. Marcus Ericsson İsveç Sauber-Ferrari 61 tur 1:47.173
8. Will Stevens İngiltere Caterham-Renault 43 tur 1:48.348
9. Spike Goddard Avustralya Force India-Mercedes 33 tur 1:48.738

.

11:10 – Bugünden bazı kareler:

10:11 – Şu ana kadar elde edilen dereceler şu şekilde:

B3WmoAhCYAEH3B5

Test Dizilimi Şu Şekilde:

Mercedes: Nico Rosberg/Pascal Wehrlein
Red Bull: Carlos Sainz Jr/Daniel Ricciardo
Ferrari: Kimi Raikkonen/Raffaele Marciello
Williams: Valtteri Bottas/Felipe Nasr
McLaren: Stoffel Vandoorne
Lotus: Charles Pic/ Esteban Ocon/Alex Lynn
Force India: Jolyon Palmer/Spike Goddard
Toro Rosso: Max Verstappen
Sauber: Marcus Ericsson
Caterham: Will Stevens

Mercedes ile yollarını ayıran McLaren takımı Abu Dhabi’ye ilk defa Silverstone’da kullandığı Honda motorlu


Yorumlar

“2014 Abu Dhabi Sezon Sonu Testleri 2. Gün – Wehrlein Lider, McLaren Yolda Kaldı” için 33 yanıt

  1. yarıs oyunu arıyosanız Project cars oynayın hem goruntu hem surus deneyimi efsane sırf bu oyun sebebiyle direksiyon setlerinde satış patlaması olucak

  2. Hiç kimse bunun gibi noktalarda motorun yürüyüş fırsatını tepmez motor saklama felan olmaz performans, yarış alanında yok öyle bir dünya.
    Her yıl bunun gibi zamanlarda ilk bakılan şey limit performans değil ünitelerin yürüyüş performansıdır uzun turlar bu sebeple hedeflenir. O yüzden ferrari ve mercedes örneğinde ki algın yanlış. Ana setuplar sonrası test süreçlerinin sonlarında toplam performans bazlı yürüyüşler atarlar. Opsiyonlar kalından inceye doğru yürür.:P
    Honda’nın durumu da şuan bu şekilde gelecek sezonun şasisi olması önemli değil ilk olarak motorlarının yürür dayanıklılık ve verimini görmeleri gerekiyor. Şu son döneme kadar kalmalarının nedeni mercedes anlaşmaları olabilir. Açık testler onaylanmıyor da malum. Motor-şasi uyumu konusu biraz daha farklı bu yarış sezonu için değerlendirme kıstaslarına sahip. Mesela Brawn’dan haberiniz olan konu çok daha ayrıntılı.
    Prototip deki kastı anlamadım yada algıladığım şey yukarda ki ifade ettiğim gibi geçerli değil. F1 zaten prototype bir seri homologue seri değil.
    Bu tip düzeyde ki adamların motoru herhangi bir şasi ile çalıştıramama durumu olamaz. Motor entegrasyonu yaptıkları işin total mühendisliğine göre o kadar zor bir olay değil. Şuan gridde ki herhangi bir şasi herhangi bir marka motor ünitesi ile çok kısa zamanda entegre edilip uzun turlar boyunca yürüyebilir. Hatta F1 motorları LaFerrari, MP4-12C gibi araçlara montajlanarak da yürüyüş, whp, güven-zaman testleri yapılabiliyor zaten mevcut düzen içinde birçok seride markalar saklayarak testlerini böyle yapıyor. Motor üretimi için testlab dediğimiz dyno (dyno genel bilindiği üzere yürür bant için kullanılmaz sadece) testleri, aero’da ki sıvı akışkanlar simulasyonlarının yeterlilik zıttıyla halen yeterli değil. bhp, sabit, değişken devir dayanım testleri yürür testler ile birleştirilmek zorunda. Mesela bu sebeple üretilen yeni bir V12 ferrari motoru 599 vs mevcut bir şasi üzerinde 10/100 bin yol testine çıkar. F1’de yürünen km’ler düşük ve maddi kaynaklar büyük olduğundan saha testinde görülecek çoğu sonuç uzun saatli dyno testlerinde simule ediliyor. Burada markaların mühendislerinin bilgi birikim düzeyinin çok çok büyük olmasıyla bir nevi daha az test süreci ile hedef üniteye ulaşabiliyorlar. Yanıldıkları çöpe attıkları blok da olmuyor değil tabi bunu biz pek duymayız. 🙂
    Tekrar ve kısaca bu düzey garajların; Williams aracına Ferrari motorunu entegrasyonu yarım günlük bir iş. Olay uzun yürümeye gelince likitler, soğutma vs konumlandırmalar önemli olduğu için parça üretimi gerektirebileceği için birkaç günlük bir iş denebilir o kadar.
    Mevcutta işin zorluğu ise ers ünitelerinde yatıyor. Bunlar artık ana güç ünitesi, şanzıman, diferansiyel ile combine çalışıyor geçen seneye kadar durum farklıydı ers/kers ek bir harici ünite gibiydi. Bu ers de mevcut bir tersliğin tüm dinamiği etkilemesi hatta kırılmaya yol açabilecek bir düzleme sebebiyet verebileceğini bize anlatıyor. Birçok şeyi bilmiyor veri yokluğundan tahminler yürütebiliyoruz ancak bilgi düzeyi olarak adamlardan çok gerilerdeyiz.
    Bu tip konuları biraz daha anlayabilmek adına supercar veya sport asfalt araçların proje, production süreçlerini araştırmalarını tavsiye edebilirim biraz zorlamayla bunlar bazı modeller için bulunabilecek şeyler. Binek otomobillerde ki durum biraz daha yavan ve bilgi bulmak daha zor aslında. Formula 1 ve yarışlar aşağıdan yukarıya doğru öğrenebileceğimiz şeyler.

    1. Yavuz kardeşime yazmıştım buraya çıkmış.

      1. Memo Ferrarioğlu eskilerden 🙂

        1. ımmm bilmiyordum 🙂
          nam-ı diğer Fermas temsilcisi yani :). iyiymiş.

  3. Wehrlein’i tanımayanlar olabilir. Belki yorumlarda yazılmıştır ama bilmiyorum. Okuyacak vaktim yok.

    Kendisi kartingden falan yükselmemiştir. Konsol oyununda başarılı olduktan sonra çeşitli serilerde gerçek araç şansı verildi. Mercedes DTM’de mücadele ettirdi ve öyle görünüyordu çocuk gelecekte Mercedes’te yarışabilir biraz daha pişince.

    1. Biz de biraz sim kassak 2-3 yıla girermiyiz F1’e Abdullah? 😀 Gerçi 3 sene sonra yaş 30 oluyor olsun bi şampiyonluk alıp çıkarız 😛

    2. Porsche’nin düzenlediği GT5 organizasyonunda keşfettiği bi çocuk vardı o mu acaba dedim ama resmine baktım benzetemedim. Benim söylediğim biraz daha taze galiba 1-2 yıllık bi mevzu. Çocuğun kariyerine baktım epey karting görünüyor ama nasıl başladığı meçhul. Ne oynarken keşfedilmiş?

      Artık böyle şeyler olabiliyor bu güzel bir gelişme. Simulasyonlar çok değil ama gelişti kabul edilebilir görüldü. Zaten birkaç yıl öncesine kadar takımların simulatorlerinin tabanını da rfactor gibi oyun motorları teşkil ediyordu şuan nasıldır bilemiyorum. Tr de çok kişi yok ama yarış araçlarında görülebilecek hidrolik destekli pedallar vs artık satın alınıp koltuklarınıza montaj edilebiliyor.:)

      Saiko’ya;
      Klavye ile başlamak üzere 4-5 yıldır sim.’ler ile uğraşıyorum 1 yıldan biraz daha kısa bir zamandır da Fanatec GT2 var epey yolumuz var daha 50 turluk bir yarışı çıkarmak çok yorucu. Ciddi zaman harcamak gerekiyor çok veremiyorum artık Nfs, F1 201x gibi oyunlar zevk için bile basit, gereksiz geliyor artık.
      Bu zevkleri hedefleyecek arkadaşlara önce Logi. G25 ile başlamak üzere GTR ve Rfactor serisinde biraz pişmelerini sonra da epey vakit ayırıp iRacing tavsiye ederim. Birkaç farklı seride şampiyon olabiliyorsanız :)iyi araçlara yakınlaşabildiniz demektir. ki aktif pilotluk yapan bazı insanlarda yarışıyor mesela Rubens (geçmişte GTR Evo oynardı), birkaç genç amerikan serici felan. 🙂

      http://teamturkiyemotorsport.blogspot.com.tr/

      burada Hüsnü kardeş epey kasıyor bu işlere kendisi DH de yazar gaz verir gençlere 🙂 fanatec’i biraz da onun sayesinde gönül rahatlığıyla edindik.

      1. Bu aralar Asetto Corsa’da LaFerrari’yi alıp Monza’da Time Attack kasıyorum çok fena. Logitech Driving Force GT var bende., rFactor’u deneyeceğim bi ara ama grafiğe çok önem verdiğimden bir de simülasyonunu gayet beğendiğim için Assetto’dan bir türlü çıkış yapamıyorum =) Aslında biraz daha iyi bir direksiyon + koltuk setini tamamlayıp online zaman geçirilebilir baya. CM’nin F1’i ve NFS serileri gerçekten sıkıcı gelmeye başladı öyle ki AC’de tek başıma Monza ve Imola’da kendimle yarışmak daha zevkli bir hal aldı. Sosyal ağlardan pek araştırmadım tamamen kendi çapımda akşamları-geceleri vakit geçirmek için sardığım bir konu..

        Bazen Youtube’da Forza’yı online oynayıp sırayla 2-2 drag kapışanların videolarını görüyorum, çılgınca zevkli görünüyor =) Aklı başında insanlar toplanınca güzel online tecrübeler olabiliyor demek ki..

      2. @M1CHAEL biraz geç cevap verebiliyorum ama ben yanlış hatırlamışım abi. Jann Mardenborough’muş benim dediğim 🙂

        1. İsminden nete baktım evet benim kastettiğim kişide buymuş 🙂 Porsche değil Nissan imiş yanlız nette ben bakarken hep porsche kullanıyordu ordan aklımda kalmış herhal. 🙂

      3. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
        Alonso.Diaz #ForzaJules

        Iracing’in aylik bir ucreti var degil mi ? Yanlis bilmiyorsam aylik 10 dolar civarinda bir ucreti vardi.

        Rfactor ve GTR oynama imkanim olmadi ama Assetto, cirkin grafiklere sahip Rfactor’u yakin zamanda geride birakicak gibi duruyor. Assetto’la ilgili insanlardan hep olumlu geri donusler aliyorum. Yazin DFGT alip, Assetto’ya baslama niyetindeyim. Eger siz veya sitedeki arkadaslar orjinal Assetto alip, beraber online yarislar yapmak isterseniz bundan memnuniyet duyarim 🙂 .

        Iyi gunler.

        1. Evet iRacing aylık/yıllık ücreti var ancak bu ücret ile bitmiyor. Belirli araçlara, pistlere, şampiyonalara sahip olmak istiyorsanız yükseldikçe bunları para ödemeleri ile açmak gerekiyor yada bilindik şampiyonalar ile ödül kazanıp diğerlerini şirketin açmasını sağlıyorsunuz. iRacing şuan en profesyonel yarış liglerini sunan platform. insanlar yıllık ciddi bir meblağ ödüyorlar (yalnız biliyorsunuz WoW a da ödüyorlardı 🙂 ) ancak her şampiyona için iracing ilk 3 ödül dağıtıyor bir nevi gerçek yarış sezonlarını bilgisayara taşıyor. Ben sezonlara ciddi kasacak vaktim olmadığından katılamıyorum hafta sonlarını, testleri kaçırmamak gerekiyor.

          Fırsat buldukça GTR ve RBR oynuyorum. Rfactor’u ben aslında sevmem 🙂 sadece yenilere tavsiye ederim hiçbir zaman fizikleri beni tatmin etmemiştir ancak bu sim dünyasında en meşhuru odur. Şuan güncel olarak Rfactor 2 var biraz daha iyidir. Next gen sayılmaz.
          AC yani Asetto next gen sim.’lerin 2. duyurulanı ve şuan rakipsiz olanıdır. Rfactor ile zaten kıyaslanamıyor. Fizik ve grafik motoru olarak iyi durumda küçük bir ekip tarafından sim. olma hedefinden vazgeçmeme üzerine hazırlandı ancak halen beta aşamasında geliştirilmesine devam ediliyor. Bildiğim kadarıyla multiplayer bir süre önce gelmiş buradan bir yöntem ile online yapabiliyor insanlar ancak arkadaşlardan duyduğum kadarıyla acemi ve kasıtlı iş yapan beceriksiz çocuklar yüzünden pek çekilir gibi değil miş tedbire yönelik birşeyler daha geliştirmeleri gerekiyor. Tam sürüm online’a ise henüz vakit var.
          Kısaca tam sürüm aşamasına geçildiğinde AC üzerinde kesinlikle olacağım ve donanımı upgrade edicem.
          DH de bu oyunun konusunda arkadaşlar video felan paylaşıyor istersen orlara bi katılabilirsin.
          Diğer bir alternatif görülen PCars, ProjectCars ise AC alternatifi değil artık. Daha önce duyurulması ve fizik motorları ile tam bir sim olacağı belirtildi ancak bugün geldiği nokta GTR, RBR, AC ile kıyaslanamayacak düzeyde. Basit düşünen insanları kesiyor tabi. Shift I’in biraz daha geliştirilmiş next gen motorlu half party simulation denebilir sadece.
          CM F1 ve Dirt gibi serileri zaten geçiyoruz.

          Benim sana tavsiyem madem yaza kadar hazırlık dönemin var meblağı yükselt 2. el Log. G25 veya G27 ile başla. Hatta Fanatec’in ve Thrustmaster’ın ucuzları arasında 2. el alınca rağbet seviyesinden çok çok büyük maddi fark olmuyor biraz daha bütçe arttırılırsa niye olmasın. Ama direk bunları alırsan kıymet bilemeyebilirsin açıkçası 🙂 genelde öyle görüyorum gençlerde o yüzden biraz DFGT ile sürünmek iyidir biz de onla başladık.
          Bu işin donanım olarak sonu yok ve koltuk vs den ibaret değil olay. Seviyeyi yükselttikçe daha iyi donanımlar istiyor insan. İyi performans göstermek ve gerçeğe yaklaşmak için de bu şart. Mesela biraz daha vakti var önümde trible monitor ve Fanatec CS base v2 hedefi var.

          1. Konuya dahil olmak istiyorum… Hazır mecburiyetten dolayı pc sistemimi de yükseltmişken şu Sim. olaylarına katılmayı ben de isterim. Bilgili vetecrübeli kişileri de bulmuşken faydalanmamak olmaz 🙂

            1. Niye olmasın 🙂 aslında abdullah a söylemek lazım bu işlerle ilgili özel bi sayfa planlasın site içinde. Bildiklerimizi az çok aktaralım bizde.
              Bu arada aklıma gelmişken grafiği iyi şeyler oynayayım diyorsa arkadaşlar GSC Extreme isminde bir pek az bilindik sim. daha var Game stock car Ex.
              ben çok oynamadım ama denedim fizikleri iyiydi eksikleri de var tabi. Ücretli yalnız ve online imkanı da var sunucu popülasyonlarının durumunu bilmiyorum gerçi.
              Ben tarihi eser grafikli şeyler oynadığımdan pek bakmıyorum grafiğe kişi nfs görünümünde birşeyler arıyorsa çok alternatif yok tabi baştan kabul edilecek.
              Şuan AC tekil takılmak için rulez

              1. Abdullah ile konuştuk daha önce.. Daha öncelikli planlarımız var aslında… Ancak bahsettiğin sadece oyunlar ile ilgili sohbet etmek için bir sayfa ise, “Forum”umuz var.. Bir başlık açarsan şahsen peşinden gelirim 🙂
                Forum ruhunu canlandırma niyetimiz iyice açığa çıksın…

              2. Simdi boyle deyince bak gözümde büyüdü 🙂
                Neden olmasin forum nerdeydi yerini bile unuttuk 🙂 pek bakmiyor arkadaslar forum alanlarina. Birde ben konu baslatmakta zorlanirim sorunca atliyorum genelde :p

          2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
            Alonso.Diaz #ForzaJules

            Aylik ucretin yaninda dlc mantigiyla pist, arac vs satilmasi pek hos bir durum degil ama oyun verdiginiz paranin hakkini veriyorsa, buna belli bir olcude katlanilabilir. Yanlis bilmiyorsam Wow oynayan arkadaslarim oyuna aylik 40-50 tl gibi bir para yatiriyorlardi ve bu parayi sadece oyuna girebilmek icin veriyorlardi. Tabi oyun icinde ekstra icerikler icin ucret veriliyor mu onu bilmiyorum.

            Dediginiz gibi Assetto digerlerine gore one cikmis durumda ve beta versiyonuyla cekilmis videolari bile insanin begenisi ve takdirini kazaniyor. Oyunun gelisme potansiyeli cok acik ve ben bunu hissettigim icin sim. hayatima Assetto ile baslamak istiyorum. Dh grubunu daha oncesinde gordum, bir kac defa icinde dolandim ama grubu detaylica incelemedim. Bundan sonra vaktim oldugu surece takip etmeye calisirim. O acemi ve kamikaze tayfasi cm’nin serilerinde de bolca mevcuttu ama kendi arkadas grubunuzu olusturursaniz, o konuda sıkinti yasamiyorsunuz. Bizim yaklasik 20-25 kisi civari bir arkadas cevremiz vardi. Gayet guzel sekilde oynuyorduk kendi aramizda. Diger online lobilerde takilmamiza gerek kalmiyordu. Project Cars’la ilgili de benim pek bilgim yok acikcasi. Youtube’dan bir kac video’suna bakmistim ve cok begenmistim ama sonradan pek takipcisi olmadim.

            Bende su an logi. momo var ve tam anlamiyla surunuyorum aslinda 😀 😀 . G25 ve G27’le baslasam, aletlerin kiymetini bilirim ama baslangic asamasindayken alet edevata o kadar para harcanmamasi gerektigi dusunuyorum. Hizlandikca, belirli bir asama kaydetdikce ve tecrube kazandikca ust duzey aletlere gecis yapilabilir ama dedigim gibi benim o aletlere gecmek icin daha cok vaktim var.

            1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
              Alonso.Diaz #ForzaJules

              Arkadas grubumuzun Türklerden olustugunu belirtiyim.

            2. Dlc kelimesi uygun bir ornek oldu acikcasi iR toplam edinme maliyeti yuksek gencleri zorlayabilir ancak o cod gibi birsey degil simulation. Bu alanda asil olmasi gerekeni yapiyorlar hic kimde o kadar pisti farkli sampiyonayi birkac yilda render edemez ve bu isin lazer taramasi maliyetli iyi birsey olmasi para demek. Yuksek maliyetliler ancak kazanmayi basarana ciddi odul dagitiyorlar.
              AC de birgun boyle olacak bastan soyliyim tamamlandiktan sonra ek serileri dlc olarak ortaya cikacak.
              Ben acikcasi real olarak cevremde denk yarisabilecek, ogretebilecegim kimse bulamiyorum benim dfgt ciler cok geride kalldi. Online bende de 5-6 yil oncesinde dahi dh f1 challenge grubuyla felan bugune kadar vardi ama eskide kaldi. 3 arkadas dukkanda dfgtleer ile kapisirdik sim e agirlik veremiyorlar artik. Ac biraz daha gelissin dedigim gibi mutlaka katilacagim aslinda sartlarim biraz daha uysa yukarida linkini verdigim gruba katilmayi daha cok istiyorum. Cunki herkes daha ilerdekileri yenmek ister.

              1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
                Alonso.Diaz #ForzaJules

                Yani adamlar kaliteli bir is ortaya koymuslarsa maddi olarak karsiligini almakta en dogal haklari. Buna bir itirazim yok. Ama her pist icin ortalama 5 dolar gibi(misal veriyorum fiyatlandirmayla ilgili bir bilgim yok) bir ucret almaya kalkarlarsa o isin boyutu bizi(yani gencleri) aşar.

                Assetto’ya gelirsek, Assetto’nun steam uzerinde sabit bir fiyatlandirmasi var. Su an 59 tl’den satista ama muhtemel yuzde 50’lik bir indirimde 29 tl’ye alinabilir oyun(iR’nin tek aylik parasi.) Dolayisiyla oyunun onemli kisimlari dlc’le gelse bile oyuncuyu cok fazla zorlamiyacagi kanaatindeyim.

                Ozel’den bu konularda ortam yakalamak cok zor ama online’da ortam mutlaka yapilir. Onemli olan imkan ve vaktin olmasi. Zaten siz o imkani buldugunuz an akip gidersiniz Assetto’da 🙂 .

              2. Aynen kardesim katiliyorum.
                O civarda rakamlarla oluyor. Pisti ayri araci ayri aliyorsun o sampiyona neyse. Evet bizim millet sarsiyor dogruya dogru.
                Fizikler yonuyle cok iyi grafik olrak AC den geride araclarin poligonlari dusuk iste ancak bu sekilde guncel tutuyorlar. Birde handikapi usa serileri agirlikta halen eu seri sayisi az. Grip bimracing gibi siteleri takip edebilirsiniz.
                Asil olmasi gereken real ama yok iste. Nfs kafasiyla dusunuyor herkes. O yuzden ucus simi oynayan da pek yok mesela.

  4. honda balonu erken patladı, arkadaş güzel senaryo yazmış, sorun yaşıyor gibi gözükmek istiyorlarmış, aslında numaraymış, daha da komik oldu bu film 😀

  5. Freddie Hunt ve Lauda güzel fotografmış

  6. Honda motorunun Mclaren’in prototip aracında çalışmaması geleceğe ait endişe barındırmıyor.

    Şöyle ki bazen üstün körü yapılan prototip şaşelerde Motor çalışmayabilir.

    Mclaren çok güçlü bir aerodinamik paket için bu prototipi denemiş olabilir, motor çok güçlü olduğu için elektronik ünitelerde hasara neden olmamak adına kendini stop ettirmiş olabilir.

    Duran motordan değil, durmayan motordan kuşkulanmak lazım. Ferrari her sene kış testlerinde çok uzun mesafeler kateder ama piste geldiğinizde pek numara yoktur.Ben Mclaren’in gelecek sene daha iyi olacağına eminim.

    Honda’nın motor sakladığına inanıyorum. Rakipleri kuşkulandırmamak adına ilk test günlerinde sorunlu imajı verecek ama kış testlerinde rekabetçiliğini konuşturacaktır.

    Şimdi aşağıda biri çıkıpta ben de bu lafı kim söyleyecek diye bekliyordum demesin dikkat ederseniz hız saklıyor demedim, motor saklıyor dedim.

    Kadınla erkek eşit değildir demedim eşdeğerde değildir dedim 🙂

    Sorunları erken anlamak, erken çözmek adına bir adımdır. Mercedes motoru da ilk kış testleri gününde sorun yaşamıştı, 2. günde biraz sorun yaşadıktan sonra o sorunları anlayıp sorunu çözdü

    Ferrari geçen sezon ilk kış testi gününde 46 tur atmayı başaran tek ekipti. Gördük sezon içinde. Yani demem o ki sorun yaşayandan korkmayın, sorun yaşamayandan korkun.

    1. güney ateş avatarı

      Honda’nın fıtratında var motor saklamak:)

  7. diaz gönderme yapıyor ama daha beter durumda olacak kendisi 😀

    ilk seans mücadelesi verirler

  8. bence honda motoruna fazla guvenmeyelim dunya binek oto sampiyonasinda honda citroenin cok gerisinde kaldi bu sene honda kac senedir orda citroen bu sene geldi ve sampiyon oldu ordada 1.6 turbo motor kullaniyolar ve honda duzlukte ladadan bile yavaslardi oyuzden beklemek lazim

    1. bilgisizliğin bu kadarı 🙂 tekrar araştır

  9. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Kışın ki Reno’nun hallerine benziyor.

  10. cabuk cozmelerı lazım mclaren elektrık ısını

  11. McLaren, geçen seneki Redbull tarzı başladı testlere.

    1. Gerçi yeni araçların kış testleri değil henüz ama McLaren-Honda yeni.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir