Ecclestone: "Krizin Nedeni Para Değil Güç"

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone’a göre F1’deki politik krize çözüm bulunamamasının nedeni herkesin düşündüğü gibi para değil güç.

FOTA üyeleri bir arada gibi görnüyor olsalar da Ecclestone bazı büyük oyuncuların olayı farklı düşündüğüne inanıyor.

78 yaşındaki Ecclestone, “Flavio Briatore yeni bir seri oluşturmak ve her şeye karar vermek istiyor. Luca di Montezemolo’nunsa FIA Başkanı ile bir problemi var. John Howett’a gelirsek, onun ne istediğinden emin değilim. Aslında kendinin bile haberi var mı onu bile bilmiyorum. Herkes her şeyin durmasını istiyor. Bu yüzden bir kez daha spora konsantre olabilecekler.” diye konuştu.

İki tarafın maliyetlerin azaltılması konusunda temelde anlaşmalarına rağmen sorunu neden hâlâ çözülemediği sorulduğunda Ecclestone, “Çünkü konu onunla ilgili değil, bu spordaki güç unsurları ile ilgili.” diyor.

Ayrıca yeni bir seri konusunda yapılan tehditlere de inanmadığını belirtiyor.

“Bu araba üreticilerinin gidip ‘Yeni aracım için paraya ihtiyacım var ve yeni seri için de öyle.’ diyebileceklerini tahmin edebiliyor musunuz?”


Yorumlar

  1. Bernie ve FIA`nin FOTA`yi bolup isleri istedikleri gibi yapma politikalari bunlar ama henuz basaramadilar, cok degil FOTA 1 ay daha birlik icinde kalsin biter bu is 🙂

  2. Bunun kural değil güç kavgası olduğunu işi bilenler zaten biliyor. O kural değişiklikleride, sonradan çıkardığınız bütçe kavgalarıda siz ikinizin gücü arttırmak ve korumak için çıkardığınızı biliyoruz. Fakat sonuç beklediğiniz gibi olmadı planlarınızı hatalı uyguladınız. Senin kalmanı isterim. Fakat FIA gücü kaybedinceye kadar bu savaş devam edicek.

  3. "… John Howett'a gelirsek, onun ne istediğinden emin değilim. Aslında kendinin bile haberi var mı onu bile bilmiyorum."

    İhtiyar yine güldürdü beni 🙂

  4. elif çivici avatarı

    abi para=güç tür zaten senin gibi bi insanda bu konusmayı duymak sasırtıcı 😀

  5. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    olayın dışında kalmak nasıl bernie? birden önemsiz bir insan oluyorsun işte. hayat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir