Toyota Batarya Sistemine Geçmeye Karşı Değil

yazar:

kategori:

Toyota 2015 LMP1 aracında süper kapasitörlerden batarya sistemlerine geçiş yapabileceğinin sinyallerini veriyor.

Toyota motorsporları teknik patronu Pascal Vasselon yenilenmiş TS040 HYBRID aracının enerji depolama sistemi dışında bu yılkiyle aynı kalacağını söyledi.

Vasselon Porsche’nin 919 Hybrid aracında kullandığı batarya sistemine geçmelerinin olasılık dahilinde olduğunu kabul ediyor.

“Sürekli olarak iki teknolojiyi karşılaştırıyoruz ve batarya kullanımı için doğru zamanın gelmesini bekliyoruz. Bizim için batarya her zaman bir olasılıktı, sadece geliştirdiğimiz sistemin bir kapasitörden daha iyi olmasını bekliyoruz.”

Vasselon Toyota ve TS040’ın hedeflerinden de bahsetti.

“Hepimiz rakiplerimizin önümüzdeki yıl ileri yönde adım atma şansı olan paketlerle geleceklerini biliyoruz, bu yılki aracımızla hayatta kalabileceğimizi düşünmüyoruz. Gelişmemiz gerektiğini biliyoruz ve gelişim hedeflerimiz var, ancak bu herşeyi değiştirmek ve temiz bir sayfa açmak anlamında da yorumlanmamalı.”


Yorumlar

“Toyota Batarya Sistemine Geçmeye Karşı Değil” için bir yanıt

  1. Yerinde ve güzel tespit. Eğer bu strateji ile devam ederlerse seneyede farklar belki azalır ama kesinlikle lider araç olmaya devam ederler ama asıl gelişmeleri gereken yer dayanıklılık… Le Mans’ta çok hızlı olmalarına rağmen çok sorun yaşadılar diğer bazı yarışlarda da öyle bunu düzeltebilirlerse birazda aracı hızlandırırlarsa problem kalmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir