Vettel: Ferrari 2015’te Mercedes ile Mücadele Edebilir

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Ferrari’nin 2015 yılında yeniden zirveye döneceğine inadığını söyledi.

Alman pilot dört kez dünya şampiyonu olduktan sonra bu yıl yeni takım arkadaşı Daniel Ricciardo’nun gerisinde kaldı ve Avustralyalı pilotun 3 galibiyetine karşın galibiyet elde edemedi.

Geçtiğimiz günlerde resmen Ferrari ile çalışmaya başlayan Alma pilot Almanya’nın Welt gazetesine verdiği demeçte “Bu bir gecede alınan bir karar değil” dedi.

“Sezonun ilk yarısında hayal kırıklığı yaratan sonuçların ardından Red Bull’u bırakabilirdim.”

“Bu durum Ferrari ile daha ayrıntılı görüşmeler yapmama yol açtı. ilgiliydim ve herşey zamanlamayla alakalıydı”

Alman pilot buna karşılık geleceği büyük bir soru işareti olan Ferrari’ye geçiyor.

Vettel “Gelecek sezon Mercedes ile mücadele edebileceğimiz konusunda kendimi kandırmıyorum.”

“Ferrari’de büyük işler yapmanın zaman alacağının çok farkındayım. Özellikle Mercedes gibi büyük avantaja sahip bir takımla mücade etmek zaman alacaktır”

Vettel ayrıca Ferrari yıllarında başarısız olacağına inanmıyor.

“Her değişim bilinmeyene doğru bir adımdır. Bu nedenle bu biraz riskli. Ama bunu yapmadan önce bu karar hakkında çok düşündüm”

“Eğer başarılı olacağıma ikna olmasaydım, bunu yapıyor olmazdım”

27 yaşındaki pilot başarı için tarih vermiyor.

“İlk başta doğru karar verdiğimizi kanıtlamak istiyorum. Bu tabi ki biraz zaman alacaktır”


Yorumlar

“Vettel: Ferrari 2015’te Mercedes ile Mücadele Edebilir” için 32 yanıt

  1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Şampiyonluk mücadelesi evet zor olacak ama bir zahmet farkı kapatalım, bir zahmet ikinci en iyi otomobil olma konusunda gelişelim. Bu seneden kötü olmayacaktır, ön tarafı zorlayan bir Ferrari olacağını düşünüyorum.

  2. şu an bir rüyanın içerisinde

    ileri senelerdeki yorumlarıyla karşılaştırma yapacak kadar takımda kalır umarım..

  3. alonso = 2010-2011-2012-2013-2014 demeçlerinin aynısı

  4. Ferrari taraftarları her sezon başında bekliyor bunu. İlk defa böyle bir umutsuzluk görüyorum. Vettel bile takıma gelmeden kabullenmiş.

  5. Başlığı okuyarak yorum yapanlarla içeriği okuyarak yorum yapanların ayrılması güzel olmuş 😀

    1. aynen başlık içerikle alakasız olmuş. “2015’te mercedes ile mücadele edebileceğimizi düşünerek kendimi kandırmıyorum” diyor.

      —-

      seneye merc ile tek mücadele edebilecek rakip redbull olur. honda keşke iyi motor yapabilse ama mercedes kadar olacağını sanmam.

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Açıkcası rebullun aero suna alıştıktıktan sonra ferrari de her tarafı ayrı oyanayan br araçlan baş edebileceğini zanetmiyorum.

    1. Ferrarideki her tarafı ayrı oynayan araç Alonso eseridir. Kötüdür demiyorum ama çok çok özgün bir stili var. Farketmişsinizdir ki, son 3-4 yarışa kadar çokta bariz sürüş zorluğu çekmedi Alonso; ne zaman ki ayrılık dedikoduları çıktı, hop araçta kendisi için tersine döndü 🙂 Tabi ki bu benim ütopik görüşüm. Kesindir demiyorum.

      1. Ben araç alonsonun eseridir fikrinize katılmıyorum. Araç sürücüye göre oynar olsa veya sürücüye göre yapılıyorsa vettel 4 yıldır sampiyon oldugu takımda neden kendine göre araç yaptıramadı caylak pilot onu geçti. Birde hiçbir sürücü her tarafı ayrı oynayan araç kullanmak istemez.

  7. FerrariFanTR avatarı

    Pozitif olman güzel bişey ama podyum mücadelesine razıyız biz. eee podyum mücadelesi verecek bir aracımız olursa senin bir Ferrari Pilotu olarak ve 5 yıldır Alonso’dan gördüğümüz gibi aracın üstüne kendi performansını katarak yarış birinciliğine yükseltmelisin çıtayı

  8. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    2015’te kimse bir şey beklemiyor neden acaba?

    Belki de bu seneki aracı komple çöpe atacaklar yeni tasarım yapacaklar seneye Mercedes ile şampiyonluk mücadelesi verecek belli olmaz bu işler.

    McLaren 2010 du galiba sezon öncesi dökülüyordu difuzör gelişimiyle 1 sn kazanmışlardı.

    1. 2015 ten bırsey beklemıyoruz çünkü;

      Redbull ve Ferrarı motorda ıstenılen porfarmansa yonelık gelısım yapamadı,ki ıkı seneden once ıkısının de duzelmesını mucizevi olarak dusunuyorum…

      Honda en sonki macerasından kacarcasına gtmıstı f1 den ve bu yenı gırısının hangı basarılara gebe oldugu bellı degıl….

      Orta takımlar Force Indıa harıcı(suan) maddı sıkıntılarla battı batıcak goruntusundeler ve gunu kurtarma pesındeler…Kı caterham seneye bu senekı motorlarla cıkmayı dusunuyormus dıye okumustum burda..yanı sene ye 5 tur bındırılırler…

      Bernıe orta takımları supergp2 dıye bır sacmalıga sokma pesınde…

      F1 ın gelecegı grı…Özellıkle karanlık demıyorum….

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        Şöyle bir ayrıntı var;

        Redbull’un motorunda problem vardı aerodinami mükemmeldi.

        Ama Ferrari’nin her şeyin de sorun var o yüzden bu seneki aracı çöpe atıp seneye ne yapacakları belli olmaz.

        F1’in gelecegi konusunda haklısın diyecek bir şey yok.

    2. Sezon içi gelişimin motor anlamında tamamen, şasi anlamında büyük ölçüde kısıtlanmış olmasından dolayı olabilir mi mesela ?

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        Hadi canım!

        Motor zaten kapalı ama Ferrari’nin şaside geliştirecek bir çok yönü var o yüzden gelişim olabilir.

        1. Ferrarı bu 5 sene boyunca hayal gucunu gelıstırmıs baska bırsey goremedık..Artık duzelselerde bır ıkı takımın domınesınden kurtulsak..

        2. @kayseri204 Adamım Rosbergücü daha tesrıf etmedı 😀 😀

          1. Lewis-Hamilton avatarı
            Lewis-Hamilton

            🙂

  9. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Mercedes’in son beş senesini, o beş senede yönetsel ve kadrosal değişikliklerine bir bak, yeniliklere adapte olmak için nasıl disiplinli çalıştığını ve nasıl para harcadığını gör. Bir de Ferrari’nin beş senede adım adım, bağıra bağıra gelen çöküşünü, buna tepkisizliğini ve yumurta kapıya dayandıktan sonra alel acele şunu bunu kesip biçip nasıl saçma sapan işler yaptıklarına bir bak. Bir senede sıçrama olabilir mi? Yeni motorlara geçişte olabilirdi, ama o tren kaçtı. Tek sorun motor mu? Sanmıyorum, Mercedes A’dan Z’ye her konuda en iyi pakete sahip. Eminim herkes (Mercedes dahil) Renault motoru taksaydı Mercedes yine birinci olurdu. Mesele birinci olması değil, buraya nasıl geldiği. Adamların gidişatına baktığında her adımda bir parça geliştiğini görüyorsun. Maalesef Ferrari bu yönde umut vaad etmiyor. Tabii ki falcı değilim, geleceği bilemem ama çocuğun tahmini bana biraz iyimser gibi geliyor

  10. “Sezonun ilk yarısında hayal kırıklığı yaratan sonuçların ardından Red Bull’u bırakabilirdim.”
    4 yıl muazzam bir arac kullan işler kotu gitmeye basladıgı anda gemiyi ilk terkeden sen ol
    sanırım bu cumlesine bakarak alonso kadar bile dayanamayacak ferraride ya da 4 sampiyonlugu yeterli goruyor kendine

  11. 2015’de hiçbir takım mücadele edemez. Yine domine ederler. Dondurma kuralı olduğu için sezon içerisinde motor hamlesi yapamayacaklar. Ancak 2016’da kesinlikle mücadele olacaktır.

    Ferrari’nin yaptığı katkıların etkisi kısa sürede etki etmez, çünkü tombazisin etkisi olacak o araçta yine. Ancak 2016’da etkiler gözükür, kurallarda değişeceği için daha kolay yakalarlar. 2015’de motor farkı biraz kapanacağı için williams’ı geride bırakırlar. RBR ve ferrari podyum mücadelesi verir işte.

    Farklı bir durum olmayacak. Sezon başında williams’tan daha hızlılardı da çoktan güncelleme getirmeyi bıraktılar herhalde ki hem rbr hemde ferrari 2. yarıdan itibaren durdu güncelleme getirmediklerindendir. Gelecek planlarıyla uğraştlar.

    2015’de geçiş yılı olacak rbr ve ferrari için ancak williams’ı geçecek kadar hızlı olacaklardır. Mercedes ile fark 1 saniye civarlarında dolaşır yine. 2016 için büyük atılım olacak zaten onda şüphe yok.

  12. Yazı ve yorumlarıma denk gelmiş arkadaşlar biliyorlardır ki, desteklediğim pilot Sebastian Vettel.
    Bir pilotu desteklemek için peşinen at gözlüğü takmaya gerek olmadığını düşündüğümden, genellikle paylaştığım yazılar içinde çokça argüman barındırmaya çalışıyorum ki yorumların zemini olsun.

    2014 sezonu hakkında şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Sebastian Vettel, takım arkadaşı Daniel Ricciardo’ya mağlup olmuştur. Çok net.
    Ancak şeytan detayda gizlidir ve detaya inildiğinde bu mağlubiyet salt bir yenilgi olarak görünmüyor.
    Muhtemelen yukarıdaki “Sezonun ilk yarısında hayal kırıklığı yaratan sonuçların ardından Red Bull’u bırakabilirdim.” lafı çokça tartışılacaktır. Ancak daha önce de yazdım. Çin’de takım emriyle başlayan süreç, Kanada’da akılalmaz stratejik hata zinciriyle devam etti sonrasında Belçika’da arızalı şasiyle yarıştırılan Vettel için takımı sorgulaması kaçınılmaz bir son oldu. Bugün çıkan bir habere göre Singapur’da başlayan Vettel-Ferrari flörtleşmesi Japonya’da anlaşma imzalanarak resmiyete dökülmüş oldu.

    Özellikle Eric Boullier’in açıklamalarından yola çıkarak söylüyorum, McLaren’in Alonso’dan sonra değerlendirdiği ilk isimdi belki de Vettel. Ancak Red Bull’u gözardı etmesine sebep olacak tek takım uzun yıllar gönlünde olan Ferrari’ydi. McLaren sözkonusu bile olmadı bu sebepten.

    Ferrari dönemi ne kadar başarılı olur bilemeyiz. Ancak Sebastian Vettel’in iş ahlakı ve hırsıyla Ferrari’ye farklı bir pozitif hava getireceğine kesin gözüyle bakıyorum. Kısa vadede belki imkansız ama olur da; bu camiadaki en yakın dostu Raikkonen ile birlikte Tifosi’lerin özlediği şampiyonluğa ulaşmaları halinde yer yerinden oynayacaktır.

    1. Belki bilirsiniz. Arda Turan’ın çocukluğunda çekilmiş bir fotoğrafı vardı.
      Ali Sami Yen’de top toplayıcı bir çocukken, Hagi’nin golüne deli gibi seviniyordu.
      Yıllar sonra neler olduğunu hepimiz biliyoruz.

      Vettel’in 15 yaşındayken Ferrari garajında çekilmiş fotoğrafı bana Arda Turan’ın fotoğrafını hatırlattı.
      Aşk her yerde, her yaşta…

        1. 2015’te Hamilton güle oynaya 3.şampiyonluğunu alır diye düşünüyorum ama büyük değişim içindeki Ferrariyle 2016-Vettel.. Beni oldukça heyecanlandırıyor. Ek olarak 2016’da 4 takımın çok güzel podyum mücadeleleri vereceğini düşünüyorum; Williams motor kuralları değişimiyle geriler.. Mercedes, Ferrari, Mclaren, Redbull..

  13. @f_alonso_diaz
    Schumacher’i de kandırmışladrı değil mi başarı için.Alonso Ferrari macerası doğru zamandı yaşanmadı mesele bu.Aynısı VEttel’e olacak diye bi kaide mi var…

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Nerde o zamanki kadro nerde şimdiki kadro. Milletin attığını bunlar alıyor..

  14. Vettel, al bi Snickers ye.

    1. Alpay Rüzgar avatarı
      Alpay Rüzgar

      bu süperdi

  15. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ah ah Alosuyu da 4 sene kandırdılar böyle, 5. sene yeter lan dedi adam.. Seni de nasıl kandırdılarsa artık.. Seneye anlar kafanı taşlara vurursun ben ne … yedim diye…

  16. ve bu açıklamayla birlikte Vettel gerçek bir Ferrari pilotu oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir