Resmi: Sainz 2015’te Toro Rosso’da!

Carlos Sainz Jr. 2015 yılında Toro Rosso ile Formula 1’de yarışacağını açıkladı.

Uzun zamandır Max Verstappen’in takım arkadaşının kim olacağı konuşuluyordu ve her zaman koltuğun en büyük adayı olarak Formula Renault 3.5 şampiyonu Carlos Sainz Jr gösteriliyordu.

Geçtiğimiz günlerde Jean Eric Vergne’in takımdan ayrılmasıyla birlikte 2015’te yarışmasına kesin gözüyle bakılan Sainz, tahmin edildiği üzere gelecek sezon Toro Rosso ile Formula 1’de yarışacağını açıkladı.

Carlos Sainz “Toro Rosso’nun pilotu olacağım için çok mutluyum. Red Bull genç sürücü programının parçası olduğumdan beri amacım buydu. Bana olan inançlarını gösterdikleri için Red Bull’a teşekkür etmek istiyorum”

“Bu Yıl Formula Renault serisinde çok başarılı bir sezon geçirdim ve şimdi Formula 1’e geçerek yukarı doğru bir adım atıyorum”

“Toro Rosso ile geçen yıl bir günlük test yapmıştım ve atmosfer güzeldi. Önümüzdeki birkaç ay içinde gelecek yılın ilk testinde kokpitte olmaya hazırım” dedi.

Toro Rosso takım patronu Franz Tost ise “Carlos’un takıma katılmasıyla birlikte Red Bull’un genç sürücü programında yer alan pilotların Formula 1’deki ilk adımlarını atmasını sağlayarak Toro Rosso geleneğini devam ettirmiş olduk”

“O bu yıl Formula Renault şampiyonasında haklı bir şampiyonluk kazandı ve büyük bir adım attı. Her zaman olduğu gibi onu genç kategorilerde izledim ve her zaman gelişim gösteriyordu”

“SRT8 ile 2013 yılında Silverstone testini hatırlıyorum da, orada gerçekten olgun bir yaklaşım ve hızıyla tüm mühendisleri etkilemişti” dedi.

Toro Rosso gelecek yıl 17 yaşındaki Verstappen ve 20 yaşındaki Carlos Sainz ile Formula 1 tarihindeki en genç ikiliyle yarışmış olacak.


Yorumlar

“Resmi: Sainz 2015’te Toro Rosso’da!” için 15 yanıt

  1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    2013 te gp3 te kvyat ve sainz takım arkadaşları kvyat şampiyon oluyor ve sainz 10. oluyor sezonda. sonraki sene kvyatla sainz arasında tercih bu yüzden kvyattan yana oluyor. bu sene sıra sainza gelmiş şampiyonluğunun ardından. fakat kvyat daha yetenekli bu elemandan o yüzden ekstra bir şey beklememek lazım.

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      asıl ben kvyattan umutluyum katıldığı hemen hemen tüm serilerde şampiyonluk alarak gelmiş bir pilot. henüz 20 yaşında ve redbull gibi üst sıraları kovalayan şampiyon bir takıma geldi. bakalım ricciardo karşısında neler yapıcak.

      1. Bence seneye Ricciardo’yu zorlayacaktır. Bu sene agresifliği yüzünden biraz fazla hata yapti. Ama icgudusel olarak çok iyi bir pilot Kvyat.

      2. Rıccıardo>Kvyat>Verstappen>Maldonado…

        1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
          OtonomAktor #PrayForJules

          Veli güldüm buna 🙂 sen vergnden dolayı biraz ön yargılısın sanırım kvyata 🙂 ben umutluyum bu elemandan neler yapıcak merak ediyorum. bu sene sıralamalarda oldukça iyiydi tek turda harika işle yaptı fakat yarış temposu kötüydü çaylak hataları yaptı çoğu zaman. merakla bekliyorum ricciardo karşısında neler yapıcak bakalım.

          1. Vergne den ne beklıyoruz bu aracla?Bır 2008 ıtalya daha mı??? Adam verebıldıgını verdi…Su cocuga sor Turkıye nerde afrıkada der…Cocuk yasta okula gıtmelerı gereken cagda genc yetenek dıye alınıyorlar ana fazlasıyla ıyımserler bu konuda…

            Newey ın dahı cocuk yastakı pılotlarla ılgılı gercekcı demecı var adam; bu yasta burda degıl okulda olmaları lazım dıyor….bence de haklı

            F1 de kımler geldı gectı görucez kvyatla bunu da…

            1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
              OtonomAktor #PrayForJules

              ben vergn in yeteneğinden şüphe duymuyorum ki redbula geçmesi gereken oydu önümüzdeki sene için kvyat 1 sene daha tecrübelenmeliydi pişmeliydi Toro Rosso da bunu da söylüyorum ama böyle bir şans doğdu elemana bir anda o yüzden kvyata kabahat bulmak manasız bence. herkes böyle bir şansı bulamaz kvyatta ayağına gelen fırsatı tepecek değildi ve geçişi sağlandı. merakla bekliyorum artık ric karşısında neler yapıcak. vergn de inş williamsa geçer ve ilk fırsatta bir koltuk bulup oturur umarım.

              1. sussıe yedek pılotluga devam edecekmıs…wıllıams ısı de olmazsa vergne ıcın cıdden uzulurum…Ozellıkle orta takımların ıstıkrar ıcın ısteyecegı turden bır pılot…Ha bır hamıltonmu bunun zaten muhabbetını etmem…

  2. Adamlar Antonio Felix da Costa’yı komple aradan çıkarmışlardı. Vergne hiç olmazsa 2-3 sene yarıştı. Sainz de zorlama şampiyonlardan.

  3. evet beyler bahisleri alayım ;

    Sainz mı , Verstappen mi ?

    Kim alır sezon sonunda ?

  4. Verstappen genç ama sainz için normal bir yaş f1 için. Vergne ve sainz daha iyi olabilirdi ama hayırlı olsun artık

  5. 30 eylül 1997 mi spa 97 den sonra doğmuş bir çocuk.vaybee 1997lilerde büyüdü haaa

  6. Kreşe döndü F1. Emzikleri var mı?

    1. Gecenin yorumu ilan ediyorum bunu 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir