Marko: Sainz Abu Dhabi’de F1 İçin Hazır Olduğunu Kanıtladı

yazar:

kategori:

Red Bull Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, Carlos Sainz Jr’ın Abu Dhabi testlerinde gösterdiği performansın onu Toro Rosso koltuğuna seçmelerinde büyük bir rol oynadığını söyledi.

Abu Dhabi testlerinde Red Bull RB10 ile 100 tur tamamlayan Carlos Sainz Jr, gelecek sezon Toro Rosso ile Formula 1’de yarışacak.

Helmut Marko, Carlos Sainz Jr’ın Formula 1’de başarılı olacağına inandığını söyledi.

“Carlos uzun bir süredir Red Bull’un genç pilotluğunu yapıyor. Onun zaman zaman güçlü performansları vardı fakat yedi galibiyet ile şampiyon olduğu Formula Renault 3.5 serisinin ardından bizi ikna etmeye başladı”

“Son iki yıl içinde çok olgunlaştı. Abu Dhabi testinde oldukça başarılıydı ve 100 tur tamamladı. Teknik geribildirimleri ve hızı iyiydi. Bu yüzden doğal bir seçim oldu”

“Tabi ki şampiyonın nasıl gittiğini görmek için bekliyorduk. Dürüst olmak gerekirse bu koltuk için doğru adam olduğuna Abu Dhabi testlerinin ardından ikna olduk”

Marko, Verstappen ve Sainz’in Formula 1 gridindeki yerlerini hakettiğine inanıyor.

“Belki Verstappen biraz sürpriz oldu. Ama böyle bir yetenek gelirse onun yarıştırmak zorundasınız”

“Bu genç adamları F1’deki ilk sezonlarında çok iyi işler yaparken göreceğimizi düşünüyorum. Herşey oldukça umut verici görünüyor”

 


Yorumlar

“Marko: Sainz Abu Dhabi’de F1 İçin Hazır Olduğunu Kanıtladı” için bir yanıt

  1. GP2’de ve FR3.5’ta ilk 10’a girmiş pilotların hepsi mevcut F1 için uygun durumdalar. Gerisi performans işi ki, aralarında çok az yetenekli var, büyük yetenek henüz yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir