Alonso "Bu Bizim 60 Seneden Beri Sevdiğimiz F1 Değil"

yazar:

kategori:

Çifte Dünya Şampiyonı Fernando Alonso, Formula 1’in en iyi takım ve pilotlara sahip olmaması halinde gelecek sene ayrılmaya hazır olduğunu söyledi.

Alonso, istemedikleri kuralların olması halinde F1’de yarışmaktansa FOTA’nın kuracağı yeni seri ya da başka bir seride yarışabileceğini söyledi.

Alonso “Ben hep iyimserim ve onların bir çözüm bulmasını umuyorum ancak zor zamanlar geçirdiğimizin farkındayım.”

“Ne olacağını göreceğiz ve yarın iyi haberler gelmesini umuyorum. Ben FOTA takımlarını destekliyorum, onlar son bir kaç sene de harika işler çıkardılar.”

“Takımlarımız ile anlaşmalarımız var bu yüzden onlarla gideceğiz.” dedi.

Alonso henüz emekliliği düşünmediğini ve hala dünyanın en rekabetçi serisinde mücadele etmek istediğini söyledi.

Alonso “Yeni takımların ve pilotların olmadığı yeni Formula 1 en azından benim için çekici değil.”

“Biz dünyadaki en iyi takımlar ile maksimum teknoloji ile mücadele etmek istiyoruz, en iyi pilotlar ile mücadele etmek istiyoruz ve F1 böyle olmalı. Eğer gelecek sene Formula 1 böyle olmazsa bizim istediğimiz gibi başka bir seri olur.”

“Emekli olmayacağım, başka bir şampiyonada yarışacağım. Yeni seri olmazsa küçük takımlar olduğu için Formula 1’de olmayacağım. Çünkü bana göre bu bizim 60 seneden bu yana sevdiğimiz teknoloji, seri ve F1 değil.”

“Daha başka kategoriler var ve umarım F1 dışında ya da Avrupa dışında etkileyici başka kategoriler bulurum ve yarışmaya devam ederim. Ben henüz 27 yaşındayım.” dedi ve en ideal çözümün FIA ile FOTA’nın anlaşması olduğunu tekrarladı.


Yorumlar

  1. Cem ERYİĞİT avatarı
    Cem ERYİĞİT

    Gerçekten doğru laf etmiş.Bu spor u mafetmek için ellerinden ne geliyosa yapıyorlar. takımları koruyacaklarmış bütçeleri iyi olsunda batmasanlar diye. bu takımlar da salak değiller zaten batacak olsalar formulata girmezler. minareyi çalan kılıfını hazırlar. Geçişlerin olmadığı, gelişimin olmadığı küçük takımların sönük zaferleriyle geçen bu seneki yarışları izlemekten nefret ettirdiler ya helal olsun. 2 bunak mosley ve Bernie Ecclestone defolun artık yaw formuladan..

  2. çok yerinde ve harika bi açıklama. tebrik ediyorum

  3. birçok kişinin dediği gibi alonsoya katılmamak elde değil..

  4. MagicAlonso avatarı

    can bundy senin nekadar F1 e bağlı bir taraftar olduğun belli FİA nın ajanımısın nesin saçmalamakta sende rekora koşuyorsun

  5. FOTA nın yapılanması çok yeni olmasına rağmen takımları ve pilotları kendisine güvendirmiş ve bu onun yani FOTA nın neler yapabileceklerini kanıtlamıştır.Bence bu birlik ve beraberlik içinde ne FİA nede Ecclestone karşılarında durabilir.Bu sporun ileriye taşınması lasım FİA ve onun yandaşlarının yapmak istedikleri sadece büyük takımların önünü kesmek.F1 benzetmesi pek hoş olmasada bir zenginler klübü gibidir.Burada olanların karizması markası ve parası olmalıdır.Çok prestijli bir seridir F1.O nedenle FOTA bu serinin devamı için bir araya gelmiş takımlardan oluşmaktadır.Eğer bu seri dewam etmezsede kendi başlarını başka bir seri kurabilecek kadarda birbirlerine bağlı kalacaklarını düşünüyorum.

  6. bu 60 senedir sevdiğimiz f1 değil.

    tek kelimeyle uçmuş. günün modası olan, isyankar tayfasının sivrilmeye çalışanı.
    bu iş öylesine güç kazanım savaşına girdi ki, bakalım kim daha sert, etkili cümle kuracak yarışına tutuldular.

    sanırsın tenisten bahsediyor. stabil bir seri. birçok kişiden f1'i iyi bildiği kesin ama varolduğundan beri kuralları her daim değişmiş en extreme spordan bahsettiğini unutmuş.

    en azından bunu takım patronu söylesin. belki para batıyordur harcamak ister.

    ya da bu kadar TEKNOLOJİK DESTEK İLE KULLANMAYA ALIŞMIŞ OLAN GÖRECELİ F1 ŞAMPİYONLARI, MUHTEMELEN AZALACAK OLAN SÜRÜŞ DESTEK ÜNİTELERİNDEN SONRA PİSTTE BAZI ŞEYLERİN DEĞİŞECEĞİNDEN Mİ KORKUYORLAR.

    hatırlarsınız çekiş kontrol sistemi kalkacağı zamanda anormal açıklmalar geldi. bazıları adaptasyon zamanlarında komik hatalar yapmıştı.

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Dogru konusmus alonso işi biliyor anlaşmak olursa pilotlarda kalır ıns bir aksilik olmaz dua edin

  8. elif çivici avatarı

    cok dogru sözler söylemiş yine fernandito..bu kadar kaliteli ve heyecanlı bir seri tatsız,sıradan,sınırlamalarla teknolojinin arka planda kalmış olacagı bir serinin yıldızlarını kaybetmesi normal olacaktır..digerlerinin de böyle düşündügüne eminim..ama yarından umutluyuz umalım ki mosley katır inadından vazgeçsin uzlaşılsın yoksa seneye ben de izlemeyecegimi söyleyebilirim..

  9. çok dogru söylüyosun fernandito:D yazık yani dünya şampiyonu olmuş pilotların bu durumda olmasını hazmedemiyorum bitürlü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir