Ricciardo: En İyi Galibiyetim mi ? Kanada!

yazar:

kategori:

Bu yıl üç galibiyet elde eden Daniel Ricciardo kariyerinin en iyi galibiyeti olarak Kanada GP’sini gösterdi.

Avustralyalı pilot Red Bull için kötü başlayan sezonda üç galibiyet aldı ve Sebastian Vettel’i geride bırakmayı başardı.

Mercedes’ler dışında galibiyet alan tek pilot ola Ricciardo en iyi galibiyeti olarak Kanada GP’sini gösterdi.

“En iyi galibiyetim olarak Kanada’yı gösteririsem yanlış olmaz diye düşünüyorum. Bu iyi bir zaferdi. Aynı zamanda ilk galibiyetim oldu.”

“Düzlük hızımız yoktu ve geçiş yapmak kolay değildi. Kazanmayı beklemiyorduk. Ama sonra herşey çok daha kolay hale geldi. Başlarda Sergio’nun arkasında sıkışmıştım ve onu geçmek içn hiç şansım yoktu. Ama biraz bekledikten sonra onu geçmeyi başardım. Bu güzel bir galibiyetti. Virajlarda çok hızlıydım!”


Yorumlar

“Ricciardo: En İyi Galibiyetim mi ? Kanada!” için 25 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    Ne oldu birilerinin yorumlarımı silindi? bütün yorumlar havada kalmış.

  2. Ric bu sezon çok büyük işler başardı. Gelecekte 2014 sezonuna bakıldığında Mercedesler dışında tek tek kazananın Ric olduğu görülecek. Ayrıca kendisine Mercedes egemenliğinde geçen 2014 sezonunda Renault motoruna öyle ya da böyle 3 galibiyet kazandırdığı için müteşekkirim. Vettel-ric karşılaştırmasından bir şey anlamam.Onun için yorum yapmayacağım. Benin karşılaştırmadan farklı olarak söyleyeceğim şu: Son 4 yılda Vettel’in ilk sıra pilotu olduğu, aracı sayesinde kazandığı söylendi.Peki Hamilton-yeteneğini tartışmıyorum bile, saygı duyuyorum- madem bu kadar iyi bir pilottu neden 2009-2013 arasında şampiyon olmadı? Hamilton da aracı sayesinde şampiyon oldu diyor ve bombanın pimini çekiyorum: 2014’te Hamilton’un takım arkadaşı Vettel olsaydı ne olurdu? Hamilton 11 galibiyet alabilir miydi veya şampiyon olabilir miydi? Rosberg bu sene açık bir şekilde Hamilton’a mağlup oldu ve Hamilton kadar hızlı-yetenekli olmadığı da belli.

  3. vettel,le bir sorunu var bu milletin onu anladım ben .. ferrariye gidemez dediler ferrariye gitti .. şampiyon olamaz dediler 4 yıl arkadan seyrettiler sadace vetteli .. torro rosso,da yaptıkları cabası … vettelin geçen sene kış testinde başına gelenler bu sene aynısı mclaren honda sürücülerinin başına gelecek gibi .. ric,do torro rossodan gelmiş bütün kurallar değişmiş zaten alışık olduğu araca yakın bir araçla girdi yarışlara .. yani eşekten indi katıra bindi ric,do … vettel attan inip eşşeğe bindi birde bu eşşek sakattı topallıyordu … takım içinde vettele cephe alındığı belli oluyordu gideceğini redbul yönetimi biliyordu sezon başında hepsi bu

  4. öncelikle onu bir düzeltelim; alonso=hamilton, ricciardo >>> vettel.

    hamilton-alonso sezon sonu puanları eşitti. vettel-ricciardo arasındaki fark 70 puan. ricciardo son yarışta bile aynı yerden kalkmalarına rağmen 4 sıra fark attı. alonso-hamilton arasında bu kadar büyük performans farkı hiçbir yarışta olmadı.

    alonso’nun o yıldan sonra hamilton ile tekrar eşit görülmesi ferrarideki yıllarından sonra oldu (en azından benim gözümde) vettel’in alonso’nun yaptıklarını yapıp çizilen karizmasını düzeltebilecek yeteneği de yok. karizmayı şampiyonluk anlamında söylüyorum, yoksa karizmanın gerçek anlamında bakarsak vettel orda da 0. seneye raikkonen’i yener muhtemelen, ama yenildiği çoğu yarış da olacaktır.

    bir de biraz da mehmet günaydın hesabından yaz. herkes tanısın.

  5. halil kaplan avatarı

    Rosberg ve hamilton disinda 20 tane daha pilot vardi, madem oyle birinci ricci harici diger 19 u olsaydi. Vettel i savunmaya calisirken diger pilotlari gormezden gelmemelisn bence. Ferrari taraftari olarak kirmizi araba icerisinde bizde bu yil vettel in basarilarini bekliyoruz ancak kirmizi araba icinde ricci yi gormek isterdim o farkli bir mevzu

    1. ric,doyu görmek isterdin kırmızı içinde ferrari yönetimi seni dinlemedimi hayret

      1. halil kaplan avatarı

        Fikrin varsa beyan edersin yok cocuk cocuk konusmalar icerisine gireceksen pazartesi gunu okul acildiginda ilkokul 3. Siniftaki arkadaslarinla yaparsin bu muhabbetti! Belli ki temenni kelimesinin sozlukteki anlamini bilmiyorsun, bu da sana ev odevi olsun, sozlugu ac ogren!

  6. Bu sezon mercedesler dışında galibiyet alan tek pilot. Tamam altında motor gücü haricinde belki en iyi araç vardı. Kendisi de söylemiş virajlarda çok hızlıydım diye ama Mercedesler sorun yaşadığında tek değerlendiren o oldu. Onun yaptığı geçişleri yapamayıp da çuvallayan az pilot görmedik.
    Bence kaliteli bir kumaşı var. Karşılaştırma yapmak doğru olur mu bilmem ama Vettel ve Rosbergden daha üstün gibi. Gridin en iyileri olarak gördüğüm Rai, Alo, Ham seviyesinde mi onu bilemem.

    1. vettel,den üstün pilot peki bu sene kaç yarış kazanır bu üstün pilot ric,do…..

  7. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Kazandığı 3 yarışta da Mercedes’lerin bir şekilde sorun yaşadığı doğru. Sorunsuz geçen yarışların hiç birinde Mercedes’e kazanma anlamında rakip çıkmadı.

    Ama Mercedes’lerin yaşadığı sorunları en iyi değerlendiren Ricciardo oldu. Diğer pilotlardan sıyrılarak 3 zafer kazanması önemli bir başarı.

  8. Onur Gentas avatarı

    Riccoardonun basarisi tartisilamaz. Dogrudur Mercedesler sorun yasamasa kazanamazdi ama butun sezon mercedesler sadece 3 yaris kaybetti ve bunu degerlendiren tek pilot Ricciardoydu. Bu adamin yaptiklarini gormezden gelemeyiz.

  9. halil kaplan avatarı

    Enterasandir ki red bull gibi arabayla 3 tane galibiyet kazanan ve yaptigi gecislerle formula da ki sezonun en iyi en akilli gecislerini yapan ricci yi sans ile bal ile nitelendirebiliyorsunuz. Hamilton ya da rosberg madem cok iyi pilottu neden gecen yil veya onceki yil sampiyon olamadilar. Objektiflikten uzak olmus yorumlar. Suan ki performansi ile rosberg in yerinde ricci olsa hamilton arkasindan ancak nal toplardi. Altina formula daki en iyi arabayi alip galibiyet elde etmek degil basari, basari ricci nin yaptigi en azindan takdir etmek gerekir

    1. 1 paragraflık yorumda 5 defa çelişmek bu olsa gerek. tebrikler bir ilki başardın.

    2. Onur Gentas avatarı

      Bir cok arkadasin yaptigi hatayi sende yapmissin. Hem Ricci’nin basarilarina saygi duyulmasi gerektigini soyluyorsun ki bana gore son derece basarili bir sezon gecirdi, diger taraftan Rosbergin yerinde olsa Hamilton nal toplardi diyerek kendi bekledigin saygiyi baska bir pilotun basarisina gostermiyorsun. Ozaman Riccinile ilgili diger yorumlarada sea cikarmayacaksin.

      1. halil kaplan avatarı

        Hamilton a saygi duymadigimi nerden cikardin? Hamilton a rosberg e karsi gosterdigi ustunluk sebebiyle saygi duyarim, hulkenberg grojen veya alonso ya karsi bu yil gosterdigi ustunluk uzerinden saygi duymami bekliyorsan orda sen de hataya dusersin. Cunku sartlar esit degil. Simdi ornek olarak pendikspor fb macinda kazanan fb olursa degil pendik gelirse saygi duyulur, bilmem anlatabildim mi. Elindeki malzemeye gore kim basariliysa takdiri hakeden odur benim gozumde ( bir ferrari taraftari olarak, ferrari harici herhangi bir takima sempati duymayarak yapiyorm bu yorumu) saygilar:)

        1. Onur Gentas avatarı

          Bende Hamilton’a saygı duymuyorsunuz demedim zaten, Hamilton’ın başarısına saygı duymuyorsunuz dedim. Rosberg yerinde Ricci olsa Hamilton nal toplardı cümlesinden bunu çıkarıyorum ben. Kesinlikle bir dayanağı olmayan bir cümle bu. Güzel başladığınız yorumunuzu açıkçası bu cümle ile batırmışsınız.

          1. halil kaplan avatarı

            Dayanagi yok evet tahmin. Motorsporlarinda kimin dayanagi var, kim derdi ki caylak ricci vettelden daha cok puan toplayacak? Ben sadece rosberg gibi bana gore dumduz bir pilot a karsi gosterdigi basariyi, ve yine bana gore formula daki en iyi gecis beynine sahip ricci ye karsi gosteremeyecegini dusundugumu ifade ediyor ve idda ediyorum. Gun gelir goruruz elbet ikisini daha objektif kiyaslayacagimiz arabalarin ustune cikarlar, o zaman hakli kim daha iyi anlariz. Hatali olan tarafsam hatami da kabul ederim sikıntı yok.

            1. en iyi geçiş beyni mi? 😀

              hele bir otur soluklan yeğen. 2007’den itibaren bir izle, geçişin zor olduğu sezonları da izle, o zaman geçişi kimin yaptığını görürsün. adamın altında en iyi yere basan araç var ve en zayıf motorlu araç. yani gridin en kıvrak aracı var. 1 sezondan böyle bir kanıya varmak baya amatörce olmuş. yoksa, senin sorduğun gibi sorayım: geçen sezonlarda nerdeydi ricciardo’nun bu geçiş yeteneği? 2011den beri f1de değil mi?

              vettel’in o kadar iyi olmadığını zaten yıllardır söylüyoruz. 4 şampiyonluğu var diye zaten vetteli rosberg’den üstün görmek gibi bir hataya düşme.

              1. halil kaplan avatarı

                Yegen? Yorum yok

              2. hele bir otur soluklan yeğen bir söyleyiştir. atasözü gibi, deyim gibi düşün 🙂 anlamı da çok heyecanlanıp birşeyler yapanlara bir otur, bir bilgi sahibi ol, bak sen söylemeden önce de bunlar çok konuşuldu, tartışıldı anlamları vardır.

            2. Onur Gentas avatarı

              Umarım görürüz. Bana göre bu senenin en güzel kazanımlarından biri Ricciardo’dur.

  10. Şansa bala 3 galibiyetin oldu,arasından secemıyor hangısı daha ıyıydı dıye…Macarıstan ve Belcıka zaten hedıye oldu be yavrum sana…

  11. Macaristan daha iyiydi bana kalırsa. Kanada sırf sanstı

    1. hamilton’ın sondan başlaması da şanstı macaristanda, yoksa ancak 10-15 saniye ile 2. olurdu.

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        Belçika’da Rosberg Hamilton’a çarpmasa yine kazanamazdı .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir