Wolff Renault’nun Çekilebileceğini Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Toto Wolff Christian Horner’ın yaptığı ve sporun yeni 1.6 litre V6 motorlarla devam etmesi haline Renault’nun çekileceği yönündeki tehditlere cevap verdi.

Mevcut motorlardan memnun olmayan Horner sporun bunlardan kurtulması gerektiğini düşünüyor. Motorların çok karmaşık ve çok pahalı olduğunu söyledi.

Horner: “Eğer bu motorlar böylece kalırsa muhtemelen Renault ve birkaç takım daha gidecektir. Bu yüzden bir üretici için değil, spor için doğru olanı yapmanız gerekir.”

Wolff ise mevcut güç ünitelerinin uzun süreli olarak sporda kalması gerektiğini ve bunun Renault’nun spordan ayrılmasına neden olmayacağını söyledi.

“İnginç söylemler, ancak tüm hikaye biraz değiştirilmiş. Bizim dediğimiz şey Formula 1’de uzun dönemli kararlılık, ve Renault, Honda ve Mercedes bu kuralları kabul ederek girdiler. Ve Ferrari de dahil olmak üzere tüm üreticiler bu görüşü savunuyor.”

“Horner muhtemelen kendi takımından bahsediyor, Renault’dan değil.”

“Bence Ferrari mevcut motor formatına adanmış durumda ve kısa sürede tepki vermemeliyiz. Formula 1’in stabilitesini bozacak kararlar vermemeliyiz ve Honda ve diğerleri gibi yeni gelenleri engellememeliyiz.”

“Artık uzun vadeli düşünmeli ve sporu nasıl iyileştirebileceğimize bakmalıyız. Çok önamli tartışmalar oluyor ve Ferrari’den doğrudan görüşler alıyoruz.”


Yorumlar

“Wolff Renault’nun Çekilebileceğini Düşünmüyor” için 15 yanıt

  1. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    ne tırstın be wolf ne tırstın abicim, ama korkunun ecele faydası yok o ferrari bigün pistte alıcak ifadenizi buna hazırlan bence. taş catlasın bir sene daha hoplar zıplarsınız sonrasında eski yerinize geri dönersiniz.

  2. Kardeşim Mercedes ciddi anlamda herkesi bozguna uğrattı.Yol otomobillerinde ki gibi farklı bir seviyede.Göründüğüne göre 15 te Mercedes e gidecek 16 için ancak karar verilebilir.Mclaren belki bir süpriz yapabilir, Honda motoru bir muamma ondan dolayi.

  3. Evet Ferrari ve Renault ağlıyor da koskoca Mercedesin yaptığına ne demeli? Maliyet bahanesi ile motorların gelişimine izin vermiyorlar.Belki de rakiplerinin kendilerini yakalamasından korkuyorlar. Peki Williams ve diğer Mercedes motoru kullanan takımların motoru tam devirde kullanmalarına hangi gerekçe ile izin vermiyorlar? V6 motorlar yeni bir teknoloji. Her yeni teknoloji geliştirilmeye muhtaçtır. Motorların gelişimi en azından 2016 sezonunun başına kadar serbest olmalıydı. Zaten anlaşıldığına göre Mercedes 2011’den beri bu sezona hazırlanıyormuş. Tüm yatırımı 2014 içinmiş. Adamlar 2012’de-2013’te tiyatro oynamışlar. 2014’teki egemenliklerini görünce anlaşılıyor. Ferrari ve Red Bull şampiyonluk mücadelesi verirken 2014’e tam olarak hazırlanamadılar. Sanırım hiçbir takımda aynı anda hem şampiyonluk mücadelesi verecek hem de kuralların baştan aşağı değiştiği diğer sezona hazırlanacak eleman ve bütçe yok sanırım. Belki Mercedeste bile.

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Fabrika takımı ile müşteri takımı aynı motoru kullanmaz.

      Şuan Ferrari ile müşterileri aynı mı?

      Redbull ile Lotus aynı motoru mu kullanıyor?

      Ki Mercedes şampiyonluğa giderken Williams ile aynı motoru mu kullanacak?

      1. Fabrika takımı ile müşteri takımı aynı motoru kullanmaz diye bir kural mı var? Aynı motoru kullanmakla motoru tam devirde kullanmak aynı şey mi? Ferrari veya RedBull aynı motoru kullandıkları takımlara Mercedes gibi devir sınırlaması getirdiler mi? Böyle bir şey okumadım, duymadım. Mercedes şampiyonluğa giderken Williama motoru istediği gibi kullanma hakkı tanısa ne olur? Motor ücretini Williams ödemiyor mu? Sene 1995. Takımlar şampiyonu Benetton Renault. 2. takım Williams Renault. O sezon Renault Williams veya Benetton arasında ayrım mı yaptı? Ki Williams, Renault’un F1 tarihinde 1992’de ilk üreticiler şampiyonluğunu kazandığı ve 1997’ye kadar F1’e egemen olduğu takım.

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          Aynı motoru kullanacaklar diye mi kural var?

          Şuan Redbull ile Lotus bile farklı motor kullanıyor,niye şampiyonluğa oynarken aynı motordan başkasına versinler.

          Tüm üreticiler bunu yapıyor.

          1. Motoru tam devirde kullanmanın aynı motoru kullanıp kullanmamakla ne ilgisi var? Tamam, aynı motoru kullanmasınlar. Mercedes ince noktaları paylaşmasın Bunu anlarım. Fakat parasını verip aldığı motoru Williams neden tam devirde kullanamıyor? Aynı motoru kullanmamak başka motoru tam devirde kullanabilmek başka. Merak ettiğim nokta bu.

            1. Lewis-Hamilton avatarı
              Lewis-Hamilton

              Fabrika takımı ile müşteri takımı arasında fark her zaman olur bu devir farkı da olur sihirli buton farkı da olabilir.

              Ron Dennis’in dediği gibi Fabrika takımı varken müşteri takımları şampiyon olamaz.
              O yüzden McLaren Honda’ya geçti.

              Zaten Williams’da biliyor şampiyon olamayacağını o yüzden ilerde BWM işbirliğine gidebilir yapılanma tam tamamlanınca.

              1. Konuyu uzatmak gibi bir amacım yok. Hoşgörünüze güvenerek yazıyorum. Ron Dennis’in açıklamalarnı ben de okudum ve Dennis’e katılıyorum. Ancak sihirli buton olmadan da müşteri takımları şampiyon olamaz. Müşteri takımları da bunu baştan kabul ediyorlar herhalde. Mercedes’in farkı olayı sihirli butona kadar taşıması.Mercedes’in sihirli buton şartını bugüne kadar F1’de uygulayan takım yok. Renault geçen sezon Red Bull’un fabrika takımı olduğunu ifade etti. 2013 sezonunda hatırlarsanız Bahreyn, Almanya, Kore, Japonya ve Amerika’da Renault motorları yarışı ilk 3 sırada bitirdiler. Bu yarışların hepsini Vettel kazandı. Renault’un bu yarışlarda Vettel’i kovayalan Lotuslar için bir sihirli buton sınırlaması olmadı. Aralarında kıyasıya bir mücadele oldu. Bu arada yazarken Renault’un V8 dönemindeki başarılarını bir kez daha fark ettim. 2013’te Renault motorları 5 defe yarışları ilk 3’te bitirmişler. 2012 ve 2013’te Mercedes motorlarından daha fazla puan toplamışlar. Sadece aero ile bir sezonda beş kez yarışlar ilk 3’te bitirlmez, 2 sezonda motor üreticisi olarak en fazla puan toplanmaz.

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Reanult kendisi demedimi biz istedik diye v6 ları horner neyin kafasında ben anlamadım.Renault hep geriden geliyor izin istiyor bişeler yapıor öyle öne geçiyor.Yoksa normal şartlarda geçsin geçebiliyorsa

  5. Eskiden V8, V10 ve V12 isteyen istediğini kullanıyormuş gene öyle bir sisteme geçsinler Mercedes te o sadece güç üreten ama bir pilotunun son yarışını mahveden o mükemmel motoruyla devam etsin.

    1. linkler resim olarak çıkıyordu?

    2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      Haha ilk kez royalhunt’ın yorumunu destekliyorum

    3. Red Bull’da Mercedes motoru olsaydı böyle ağlar mıydı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir