Horner: Mercedes 2015’te Daha da Güçlü Olacak

yazar:

kategori: ,

Christian Horner Mercedes’in önümüzdeki sezon farkı daha da açacağına ve Red Bull’un motor tedarikçisi Renault’nun yine kovalayan konumunda olacağını düşünüyor.

Sezon arasında üreticilere motorlarını geliştirebilmeleri için belirli sayıda parça izni veriliyor ancak Horner bunların Mercedes’i yakalamaya yetmeyeceğini düşünüyor.

“Önümüzdeki yılı çöpe armıyoruz, ancak fark ortada ve Mercedes’in önümüzdeki yıl için yapacağı gelişimlerle birlikte bunu azaltmak inanılmaz bir çalışma gerektirecek. Eğer rakamlarla konuşacak olursak fark daha da artacak. Bu oldukça moral bozucu.”

Renault’dan ne beklediği sorulduğunda Horner: “Bazı ilerlemeler kaydedebilirler, ancak bana göre bu seneki Mercedes motoruna bile ulaşmaları mümkün görünmüyor. Biraz yaklaşabilirler, ancak Mercedes de yerinde saymıyor. Bence Ferrari de benzer bir durumda. Motorların Şubat ayında tekrar dondurulacak olmasıyla birlikte bu çok zorlu bir süreç.”


Yorumlar

“Horner: Mercedes 2015’te Daha da Güçlü Olacak” için 14 yanıt

  1. Fazla iyimser bir yorum olmuş, motor dondurma kuralı devam ettiği sürece Mercedes her zaman daha güçlü olmaya devam edecek.

  2. Bence honda hiç mercedes motoruna bakmamıştır bile ne gerek var f1 tarihinin en güçlü en baskın motorlarından biriside olsa honda bunlara bakmaya gerek duymamıştır zaten bir kaç sene öncede f1 den kaçar gibi gitmeleride şakaydı ya ne güldüm akşam akşam offff offf

  3. Merco 2015 te çok daha güçlü olacaktır. 2016 kadar birşey beklemiyorum.

  4. Onur Gentas avatarı

    Kisaca Alonso suan icin en dogru karari vermis gorunuyor. En azindan diger 2 takima gore daha fazla umit var.

  5. Sulonso (Alonso nereye ben oraya) avatarı
    Sulonso (Alonso nereye ben oraya)

    Bence biraz kötümser olmuş. Fark açılmayacak. Mercedes sezon başlamadan önce bütün gelişim noktalarını tamamladı bana göre. Küçük gelişmeler olabilir artık. Diğerlerininse yapacak çok şeyi var.

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Farkı kapatamazlar..Hondada Mercedesten çaldıklarıyla bişeler yapmaya çalışıyor.Renault malum beklenti yok.Mercedes düzlüklerde yine farkını konuşturur

    1. Honda Mercedesten ne çalmış ???

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        McLaren-Mercedes 2014 ?

        1. Eeeee ne çalmış..??? Bu kadar iddaalı laflar ediyorsanız kanıtınız nedir ??

          1. Lewis-Hamilton avatarı
            Lewis-Hamilton

            Kanıtım Toto Wolf,mühendisler ve yorumcular.

            Adam kendi dedi veri akışını engellememiz lazım diye.

            Artı ellerinde motor var incelemem mi diyecekler .

            Az mantık ?

            1. Az mantık diyorsunda kanıtın nedir. Toto bunu demiş,elinde motor var incelemiştir. Honda,Mecedesten şunu şunu aldı kopyaladı,çaldı diyebiliyormusun.
              Elinde birşey yok. Kesin almıştır. Elinde motor var. Açıp incelemiştir. Sallama tahminden öteye gitmeyen,hiçbir dayanağı olmayan işkembeden atmalar.

            2. Yahu hiç aklınıza gelmiyor değil mi Honda nın 2015 motorunu geliştirdiğini,
              McLaren de ki motorun ise 2014 3.sınıf motoru oldugunu. Zaten sezon başında Mercedes mühendisleri McLaren fabrikasın dan ayrılmışlar.Veri akışını kesmişler.

              Herşeyi geçtim Honda 2015 motorunu 2011 sonlarına dogru yapmaya başlamış.2014 Mercedes motorunu ne zaman gördü bu adamlar bu sene başında.Nasıl kopyala yapıştır yapacaklar 2015 motorunu ? Yok hani Mercedes den önce fabrikaya gidip araştırma yaptılarsa ona birşey diyemem tabi.birazcık olsun yapıcı yorumlar yapın lütfen.

              1. Lewis-Hamilton avatarı
                Lewis-Hamilton

                McLaren ne kadar 3.sınıf motor kullanmış olsa da birçok Reno motorundan ve Ferrari’den daha güçlü bir motora sahipti.

                Benim uydurduğum bir şey degildi Toto’nun açıklamalarına dayanarak böyle bir şey söylediğim.

                Bende McLaren taraftarıyım seneye umarım şampiyonluğa oynar,gerekirse veride çalacak şu şampiyon takımlardan hangisi böyle şeyler yapmıyor?

                Neyse konuyu uzatmaya gerek yok.

                Her yoruma saygımız var.

              2. Motor bileşenlerinin değişmesinin yasak oldugu bir sezonda ne kadar farklı bir motor verebilir ki mclarene mercedes ? Honda iyi kötü mercedes motor verilerine , yapısına , konumlandırmasına aşina oldu mercedesle , avantaj mı pek ala avantaj

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir