Smedley ‘Kusursuz’ Massa’yı Övdü

yazar:

kategori:

Williams’tan Rob Smedley, Felipe Massa’nın 2014 yılında gösterdiği performansı övdü.

Massa Ferrari ile geçirdiği son sezonunda sadece 1 kez podyuma çıkabilmişti.

Sezonun son yarışında Hamilton’ın üç saniye gerisinde ikinci olarak 2012 Japonya’dan sonra en iyi sonucunu elde den Massa’ya Rob Smedley’den övgü geldi.

“Williams’a geldiğinde onu takım içerisinde oldukça rahat gördüm ve iyi sonuçla almaya başlayacağını biliyordum”

“Takımda olmaktan keyif alıyor ve hızını her yarış yükseltiyor. Abu Dhabi’de kusursuz bir Massa gördüğümüzü düşünüyorum. Hiç hata yapmadı ve stratejiyle alakalı bize çok fazla bilgi verdi”

“Son piti sırasında yarış mühendisinden gerekli talimatları aldım. Süper yumuşak lastiklere geçecekti ve tüm bilgileri verdikten sonra elinden geleni yaptı”

“Bu üst düzey sürücülerin yaptığı birşeydir. Ve sadece bu da değil, o pite giriş ve çıkış turunda kusursuzdu. Gerçekten en iyi performanslardan biriydi”

“Felipe’nin böyle sürebileceğini biliyorum. Onlar her hafta sonu güçlü seviyede sürüyorlar”

“Onlara güçlü bir araç verebilirsek o zaman daha başarılı olabilirler. Onlar için kesinlikle limit yok”


Yorumlar

“Smedley ‘Kusursuz’ Massa’yı Övdü” için 3 yanıt

  1. Son piti 15-20 tur kala yapsanız yarışı alırdınız.Tabi Mercedes buna izin vermedi.Sonuçta alt takımı gibi bir şeysiniz.6 tur kala fark 17 saniyeyken süper softları mı takmak mantıklı yoksa 15-20 tur kala fark 6 saniyeyken softları mı? Herhalde Mercedes pilotumuz şampiyon olurken yarışı kazansın biz size seneye bir galibiyet hediye ederiz dedi.Massa’yı da her zamanki gibi fazladan övmüş.

    1. bahadır sezgin avatarı
      bahadır sezgin

      Alakası yok Mercedes aynı lastik setlerinde en hızlı olan takım bu bir gerçek. Williams’ta akıllı olanı yapıp softlarla olan stinti uzatıp son 10-15 tur civarı supersoftu takmayı tercih etti.

    2. Adam zaten geç takmasına rağmen son turlarda lastikleri bitti. Daha önce taksa hepten kötü olacaktı. Ek olarak Hamilton sorun filan yaşamıyordu, arkasındakinin hızına ayak uydurabilecek konumdaydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir