Mercedes, Audi ve BMW’nin Formula 1’e Katılmasını İstiyor

yazar:

kategori:

Mercedes Almanya’nın diğer büyük otomobil şirketlerinin Formula 1’de yarışmasını istiyor.

Mercedes’ten Dietrich Zetsche, Almanya’nın büyük otomobil şirketleri BMW ve Audi’nin F1’de yarışmasını istediklerini söyledi.

Bild’e konuşan Dietrich Zetsche “Premium Business hakkında konuşuyorum, dünya pazarını %80 oranında Audi ve BMW paylaşmakta”
“Tabi ki onların buraya gelmesi Red Bull ve Ferrari gibi büyük şirketler ile diğer takımlar tarafından memnuniyet ile karşılanacaktır” dedi.

2009 yılının sonunda Brawn GP’yi satın alan Mercedes Michael Schumacher ile birlikte şampiyonluk savaşına girmişti.

Zetsche “Başarının bu kadar zor ve ulaşmanın bu derece zor olacağını hiç düşünmemiştim” dedi.

Zetsche Formula E’ni dikkate değer olduğunu kabul ederken Le Mans yarışlarıyla ilgilenmediklerini söyledi.

61 yaşındaki Zetsche ayrıca F1’in kriz içerisinde olmadığını söyledi.

“Formula 1’in ölü olduğunu söylemek saçmalık. Daha heyecanlı bir sezon düşünemiyorum”

“Bu eleştirilere başarılı olamayan kişiler büyük ölçüde önderlik etti”

Zetsche bu konuda Ecclestone’ı suçluyor.

“Kesinlikle Formula 1’in potansiyelini yeteri kadar işletemiyoruz. Çünkü iletişim kuran resmi kanallar profesyonel olarak kullanılmıyor”

“Bu spora hakettiği değeri vermek için profesyonelleşmeye söz vermeliyiz”

“Genç Hayranları F1’e çekmek daha ilgi çekici”


Yorumlar

“Mercedes, Audi ve BMW’nin Formula 1’e Katılmasını İstiyor” için 27 yanıt

  1. Herşeyi satın almış, gücü elinde bulundurmuşken çağırmak kolay tabi 🙂 yendim diye çıkacak piyasaya.
    Burada ki sözleri Mercedes’in bu işe pazarlamadan öte bakmadığının ispatı oluyor.
    Bir seriye aynı anda başlasalar hiçbir zaman diğer 2sini yenemez Merso çokça olduğu gibi…..

    1. Senin ferrarini yeniyorya o bize yetiyor.

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        +1

      2. O yüzden kimse sallamıyor tatmin olmuyor izlemeyi bırakıyor değil mi..

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          Şuan Ferrari Domine etse veya McLaren domine etse Rating rekorları mı kıracak?

          Mercedes domine ediyor diye mi izlenmiyor.

          Gelir dağılımı mantıklı olsa,güç üniteleri pahalı olmasa,sponsorlar diger takımlara da gelse
          hiç bir sorun olmayacak.Araçları geliştirecek paraları olur ama şuan öyle bir durum yok.

          4 sene Redbull domine etti şimdi de Mercedes ilerde de Ferrari.

          İzlenmiyor diye suç takımlara atılmamalı.

          1. Benim için şartlar böyle olduğu için hiç önemli değil ama şuna inan bu kadar izleyici kaybetmezdi formula1. Asıl taraftar kitlesi bu iki markada diğerlerinin nicelik ve niteliği halen çok meçhul. Redbull 4 yıl üst üste şampiyon oldu ancak halen önemli bir sayıda kitleye sahip değil. Ben işin bu tarafında değilim. Bir marka yada mercedes, amg, daimler markasının dominasyonu değil mesele. Bu dangalakça spec.ler ile Scuderia’nın dominasyonu da önemli olmaz benim için zaten sonsuz bir Scuderia taraftarı değilim o yüzden o arkadaşın çıkışları gibileri boş benim için.:)
            Serinin neredeyse yok edilmeye yüz tutulması ve bunu FIA ile bu işin ruhunu önemsemeyen binek otomobil markalarının bu hale getirmiş olması benim için önemli bu sadece. Bugün bu hale aman bu markalar ayrılmasın diye geldik ve açıkça inandığım şartlar kendi lehlerine dönsün diye uğraşmalarının sonucu artisliğini görüyoruz sadece halen hiçbirşeyi umursamıyorlar. Garajları kurtaralım demeyip halen rakip otomobil markalarını çağırmaları. İşte bu yüzden bunların satışlarını arttırmaktan başka yarışmaya dair bir dertleri yok. Düşünün biraz marka sevdalısı olarak Mercedes’in 5-10 yıl spec.ler ile mi şampiyonluğu daha değerli olurdu yoksa şimdinin 1,6 V6 motorlarıyla mı. Marka buraya yeni girmiş değil 20 yıldır burada ve kendi başına takım kuracak parası yeni olmuş değil. Şu son güne kadar ki başarıları da ortada acziyetleri de ortada. Peki v8 motorlarda değilde neden şimdi…. bunun iyi sorgulanması gerekiyor.
            Evet izlenmemesi, insanları artık tatmin etmemesinin tüm suçu böyle markaların. Canları çekmeyince, işlerine gelmeyince ayrılıp giden, şartlar kendi lehlerine dönsün diye uğraşan ve dönünce de ağa kesilen… Takımlarda değil zira bizim yarışçılık yönüyle asıl önemli gördüğümüz Williams, Sauber, Force India, Mclaren garajları takımlar parantezinin içinde yer alıyor. Onların da suçu var tabi ancak maddi ve politik güçleri kısıtlı karşılarındakiler global devler.
            Son cümlemin izahı Mercedes-Benz tüm motorsporlarına yada birçoğuna zaten adanmış değil. Yenebiliyorlarsa varlar, garip garip kararlar üretirler. Hani Audi, Bmw belki Porsche çağıran adam onlar kadar farklı seri yarış aracı üretip koşturmalıydı.
            Kafa yapılarını başka bir örnekle izah edeyim size. Schumacher gibi bir ismi bile sadece basit commercial yüzü olarak kullandılar. F1 aracıyla Nordschleife’a çıktılar adama çekim dışında 1 tur bile attırmadılar. Oysa F1 aracının Nord’a çıkması bile bir süre görmek çok heyecan vericiydi ama aradığını bulamadı makine severler. Buna ruhsuzluk denmezde ne denir. Schumacher’ın adına Ferrari aracı, reklamı, kart markası var bu dünyada. Schumacher sevdalılarına sorun tavanda yürüyen SLS reklamı mı Shell reklamı mı hanisi….bir fikir verir size.

            1. “5-10 yıl önceki spec.ler” olacakmış.

  2. F1 tarihinde motor üreticilerine bakarsak en başarılı 5 üreticiden 4’ü önümüzdeki yıl grid’de olacak bu çok iyi bişey gönlüm Ford’u tekrar burada görmekten yana ne Audi ne Bmw 1 Alman yetip artıyor 🙂

  3. BMW yi tekrar dan psitler de gormek super olur

  4. ScuderiaKimi avatarı

    Bu adam mantıklı konuşuyor ama Ferrari’yi yalnız bırakmak olmaz , Maserati’yide çağırın.

    1. Maserati Ferrari yönetiminde.Motorlarınıda Ferrari üretiyor.

      1. ScuderiaKimi avatarı

        Ayrı bir bünye olarak mı söyledim sanıyorsunuz bunları? hiç mi yorumlarımı okumuyorsunuz siz? ordan bakınca bunları ezbere söyleyen biri gibi mi görünüyorum. niye Lamborghini demiyorum sizce biraz mantık yürütün lütfen , Zetsche auto union dememiş ama Formula1’de bir alman egemenliğine hevesi olduğu belli , bunu görmemek aptallık değil mi sizce?
        Ferrari yalnız olarak bu ittifak’a karşı mücadele edeceğine motor sporları geçmişi sağlam olan bir italyan markası ile omuz omuza bu gruba karşı mücadele edebilir.
        Maserati içi boş bir marka değildir.

        1. Bence öyle görünüyorsun.

          1. ScuderiaKimi avatarı

            O sizin görüşünüz , farklı bakış açıları düşünüş tarzları var insanların kabul etmeyebilirsiniz ama yorumlarım ezbere değil. siz konuyla ilgili konuşup o engin bilginizle yolumuza ışık tutun , Grand prix yarışlarındaki korkunç kırmızı maseratileri moss ve fangio yu anlatın.

  5. BMW yi Williamsla beraber f1 de tekrardan görmek gerçekten çok hoş olur ilerde bunun olma ihtimali kesinlikle var

    zaten bu adamlar kurallar yüzünden çekildiler honda ve toyota da aynı şekilde 2009 kural değişiklikleri yüzünden çekildiler şimdi honda geri dönmüştür

    Audi VW grubuna bağlıdır VW formula 1 e girebileceğini düşünüyorum ama şuan çok zor

    formula 1 dünyanın en çok izlenen motor sporudur burada yenilseniz çok büyük prestij kaybedersiniz

    ama DTM de yenilseniz bu kadar prestij kaybetmezsiniz

  6. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    şampiyon olunca ve pistte diğer araçlardan 1 saniye hızlı bir araca sahip olunca çağırması kolay oluyor tabi. ama kendini büyük görmemek lazım bmw ve audi arkadaşın dediği gibi DTM de dağıttı mercedesi. ve yakın zamanda tahminim 2 yıl içinde bmw tekrar girecektir f1 e. onların da istedikleri şey yani yol araçlarına aktarabilecekleri teknolojiler girdi f1 in içine. dönmeleri muhtemeldir fakat mercedes bu kadar baskın iken aniden olmaz o işler diğer araçların mercedese biraz yaklaşmalarını bekliyeceklerdir.

  7. Bora Vardar avatarı

    eha erdim mi yoksa nedir 😛 dün gece honda nın haberinin yorumuna yazmıştım bazı şeyler bu konuyla ilgi
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/81909-arai-hondanin-teknolojik-gucunu-hafife-almayin.html
    Frank amca bu aralar kasa doldurmakla meşgul williams ın yakın zamanda motor değiştireceğini hiç ama hiç düşünmüyorum ki zaten toto da buna izin vermez.Garip değil mi williams ın hisselerine sahip ol amg de patron ol.Dün gece de dediğim gibi bmw şu an için alamaz riski mercedes e bariz kaybetmek markanın ivmesini düşürür.Audi yada ww de gireceğini hiç düşünmüyorum.Benim asıl şaşırdığım Ford niye gelmiyor cosworth niye gelmiyor. Bu tedarikçilerin,şirketlerin mali durumları hakkında bilgisi olan var mı?

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Toto sorun degil ki .

      Hisseleri satışta BMW alabilir belki.

  8. mercedes michellin bridgestone gibi tek olmak istemiyo rekabet seviyesini göstermek istiyo anlaşılan zaten karşıdaki rakip nekadar güçlü olursa okadar değerli olur şampiyonluklar onların derdi dediği sınıflardaki üstünlüğü ele geçirmek yol otomobillerinde gerçi yeterince güçlü rakip var ama mclaren ve ferrari mercedesin gelişini dikkate almadı adamlar göstere göstere geldi

    mercedesin derdi pazar payı ve oldukça anlşılabilir bi durum çünkü ordan para kazanıyo ferrari onların pazar rakibi değil ama ferrari şuanda kredisini tüketmeye başladı durum ferrari açısından çok tehlikeli rakipsiz olduğu pazardaki imajı büyük yara alıyo …

    bu arada Dietrich Zetsche nin bıyıklar da amma bıyık yani nede olsa türk!!!(türkiye de doğduğu için dedim)

  9. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Zaten Williams’ın yapılanması bitince büyük ihtimalle BMW işbirliği tekrar olacaktır.

    Mercedes motoru ile şampiyonluk imkansız.

    Birde Redbull AUDİ’ye geçebilir 🙂

    1. Red Bull – Audi
      Williams – BMW
      Mclaren – Honda
      Sauber – Ford

      Hep düşündüğüm şeyler.

  10. Yani düşünsenıze;

    Mercedes
    BMW
    Ferrari
    Audi
    Toyota
    Renault
    Honda
    yanlarında bide Amerıkan devi motor uretıcısı oldummu tamam 😀 tr bile takvıme tekrar gırer hukumet yerıne bu markaalar para vermeyı bıle kabul eder TR dekı pazarlarını dusunursek :d

    Her açıdan kesinlikle f1 i maddi manevi her şekilde canlandırır, yarışların %80 i ful seyırcı çakar, yenı sponsorlar yenı pilotlar, paralı pilotlarda rahatca azalır, cunkı Audı ve BMW gibi sıradışı markalar kesınlıkle prestijinı udunsuklerınden ıslerını rıske atıp sacmasapan ınsanları yarıstırmazlar…

  11. F1 kurtlar sofrası bu riski göze alamazlar Audi ve bmw yarış kazanamaz ve fors india gibi orta sıra mücadelesine girerse büyük prestij kaybeder yani bu iş olmaz

  12. DTM’de rezil oldunuz adamlara, burada toparlayalım diyorsunuz 😀

    1. Karıştırdığın şey şu. Mercedes DTM’de yarışıyor değil mi?Kazanmak kaybetmek bu işin içinde olan bir şey.

  13. Mükemmel olurdu , keşke olsa yahu tadından yenmez vallahi… Ama çok zor bi ihtimal Toyotada gelse keşke. Gelir pastasını nasıl dağıtacaklar orasını kestiremiyorum. 3 kuruşa 5 köfte yapamazlar sonucta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir