Vettel:”Bazı Şeyleri Asla Unutamam”

yazar:

kategori:

Geçen haftaya damga vuran olay en büyük olay belki de Sebastian Vettel’in Ferrari direksiyonuna oturması olmuştu,ve Vetel bunun için çok istekli görünüyor.

 

Cumartesi ve Pazar Vettel’in kendisini adadığı yoğun pist ve simülatör çalışmalarıyla geçti.F2012 ile 100’e yakın tur atan Vettel takımla olan güvenini arttırmayı ve koltuk ayarlarına alışmak için pistteydi.Pazar günü tamamen simülatörde geçti,bu sayede Vettel F14T’yi ‘sanal’ versiyonu olsa da kullanmış oldu,bu sayede güç ünitesini anlamaya çalıştı.

 

Ardından bu sabah Sergio Marchionne ve Maurizio Arrivabene ile buluşan Vettel’in 2015 planları hakkında ve Ferrari’nin uzun zaman planları hakkında görüştüğü düşünülmekte.

 

James Allison ve yeni yarış mühendisiylede kısa bir toplantı yapan Vettel pistteki zamanları ve toplanılan verileri değerlendirdi.

 

Takımın web sitesine konuşan Vettel “Bugün buraya gelmek harika birşey.Ufakken daha önce burada bulunmuştum,bariyerlerin arkasından bakıyordum.Şimdi ise Maranello’da araç sürüyorum.Burada takımın bir parçası olarak bulunmak mükemmel.Aracı kullanmak ve takım hakkında bilgi sahibi olmak eşi benzeri olmayan bir tecrübe.Açıkcası taşıdığım renkler farklı,herkes kırmızı giyiyor,heryer kırmızı ama birşeyler gerçekten özel ve gelecekte yaşayacağım mücadeleleri sabırsızca bekliyorum.”

 

“Şuan kış zamanındayız ve soğukta birkaç tur attık ama bu genede harika bir histi.Araç içinde bulunmak çok eğlenceliydi.Yeniden 11 12 yaşında olduğum zamanları düşünüyorum o zamanlar duvarların arkasından Micheal’in attığı turları görmeye çalışıyordum,ama bu sefer ben aracı kullanırken tifoziler beni izlemeye geldiler.”

 

“Etrafta Ferrari sürmekle ilgili bir sürü peri masalı olduğunu söylerler,bunu yaptığım sürüşlerin ardından bende doğrulayabilirim.Bu sadece bir hikayeden ibaret değil,tam tersine efsane birşey ve gerçekten aracın içinde bulunarak bunun bir parçası olmak,insanların pistte aracı sürerken izlemeye gelmeleri,duvarları tırmanmaya çalışmalarını görmek gerçekten inanılmazdı.Rüya gibiydi,bugün çok şey yaşandı ve ben bunları hiçbir zaman unutmayacağım.”


Yorumlar

“Vettel:”Bazı Şeyleri Asla Unutamam”” için 30 yanıt

  1. xtrabit racing
    Turbo lag elbette söz konusu ancak burada varlığı yokluğu değil dönemi için düzeyi önemli. Mesela 70-80 arasında peak 3-4 bar arası devasa turbo’lar uygulanmış ama bunların lag’ı da devasa düzeyde sürüşü etkileyecek düzeyde hatta bu yüzden sıralı 3 lü ve ardıl quad turbo dahi denenmiş. F40 da ki olay birde sanıyorum bu iş için ecu sunun o zaman için çok iyi planlanmış olmasında.
    Twinscrool yada variable size olsun olmasın turbolag halen söz konusu tabi bugün artık olabildiğince azaltılmış seviyede eh turbonun varlık yaşına bakıncada o kadar olsun hani. Ancak hangi düzey için bu söz konusu orası biraz kişilere bağlı. A-B sınıfı çoğu dizel bineklerde özellikle son 4 sene içindekilerde vızıltılı reklamlara rağmen devasa turbolag var punto golf gibi araçlarda hatta bu rahatsızlık oluşturacak dereceye geliyor ama bunu her genç anlamıyor tabi 🙂 bize iddialı alengirli laflar üretiyorlar abi bunda şu teknoloji var lag yok denecek kadar az felan diye. 🙂 Sen ilk önce sürmeyi öğren diyemiyoruz tabi.
    Safkanlık meselesine gelince bu biraz da turbo dizelli binekler yüzünden günümüzde farklılaşmış bir algının eseri. Performans, yarış, domestic market dünyasında turbo charge, supercharge halen önemli bir oyuncu iş gerçekten performans maksatlı uygulamaya gelince kimse safkanlıktan çıkıyor diye düşünmüyor. Atmosferiği tercih etme, Porsche’lere bakış biraz daha çetrefilli bir konu bence. Daha az seviyorum orası doğru. V12 S70/4 motorlu bir F40’ı tabi ki tercih ederdim.
    Bunlar sana yardımcı olacaktır;
    http://www.autozine.org/technical_school/engine/Forced_Induction_3.html
    http://www.carobu.com/Project%20Cars/F40.html
    http://www.gtplanet.net/forum/threads/ferrari-f40-turbo-lag-and-weight.161053/
    http://forum.donanimhaber.com/m_58157461/tm.htm
    http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/194895-twin-scroll-manifold-bolunmus-manifold.html
    …..

    Aynen F1 de ve yol uygulamalarında salt kers uygulanan geçen ki döneme hybrid diyemiyordum hatta diyene kızmışlığım var ancak bu dönem gerçekten hybrid denebilecek düzeyde.
    Ancak bineklerin geleceği bunda değil bence. Bu uygulamalar pahalı.

    Gerçek hybrid dönemden kastettiğin şeye hiç kavuşamayız inş en azından ben geberene kadar görmeyeyim benim için içten patlamalı performans motorları bitmemeli bitemez. Biz çocukken jet itkili yardımcı tahrikleri düşünürken şimdi elimizden homurtuları bile alıp vızıltıları vermeye çalışıyorlar benim kafam kaldırmıyor bunları. Yer uçaklarıyla başka yerde oynasınlar 😛
    Evet F1’in ve open whell’in geleceğini kapalı şasilerde görüyorlar artık Bay Kelin tasarımı da buna yönelikti tabi 4 çeker miydi o hatırlayamadım. Bu düzey makineler için sürüş dizaynı yada çizgisi dinamiğini değiştirmedikleri müddetçe 4 çeker gereksiz bana göre ve böyle güzel kayar open whell makinelerin ruhu için ölüm demek olurdu. Ancak bundan sonra ki zaman aero zamanı olacak o çok ortada. 2020 ve 30 lardan sonra DeltaWing gibi deneylerin farklılaşarak uygulanabileceği öngörüsü yapılabilir çünkü askeri jet sanayii değişim gösteriyor 2050’leri uygulama miladı olarak görüyorlar ve F1 bunlardan beslenir. Neyse daha fazla sallamayalım.

    Şuna bakar mısın yaaaaa
    ben bi veyron da agera r da bu kadar orgazm titremesi yaşayacağımı sanmıyorum. 🙂 sennheiser 429 bilem coştu.:P
    http://www.youtube.com/watch?v=NYYA2jE3Ze0

    Bizim gibi gelenekçilere küfrederler gözünü yiyim geleneğin ya…..
    kaçtır playliyorum doyulmuyor ulan şu tepkiye

  2. Bazı yorumlarda kırmızı tulum yakışmış diyorlar ben niye göremedim elinden başka bir şeyi tulum elinemi yakışmış 🙂

    1. sitede haberi çıktı ferrari resmi olarak görüntüleri paylaştı bak bakalım yakışmış mı vettele kırmızılar 😀

      http://www.trf1.net/multimedya/video-galeri/82037-vettelin-ferrari-surusu-resmi-video.html

  3. Orhan Tifosi avatarı

    “…Yeniden 11 12 yaşında olduğum zamanları düşünüyorum o zamanlar duvarların arkasından Micheal’in attığı turları görmeye çalışıyordum,ama bu sefer ben aracı kullanırken tifoziler beni izlemeye geldiler.”
    gerçek bir tifosi ferrari de. bir şeyler iyiye gitmeye başlayacaksa bu adımlar mutlaka vettel döneminde olacaktır.

  4. ferrari bir tutku formula1 eşittir ferrari

    f1,de ferrari kullanmak ayrıcalıktır

  5. FerrariFanTR avatarı

    Ne olursa olsun bir tutkudur Ferrari

  6. rosso corsa öyle birşeydir. Tarihi çok markaya özgü renkler vardır ama rosso çorsa gelince bir kenardan iş değişiyor.
    En hızlı olup olmaması da önemli değil çok fazla hedefiniz yoksa bir Ferrari her zaman tatmin eder.

    Dünyanın bütün garajlarını dizseler 1 rosso corsa F40 ‘a değişmem. 🙂

    1. F40 turbo değil mi? Turbo racona ters değil mi? 😀

      1. Evet 2.9Lt V8 Twin Tc. Racona ters değil o günün şartları ve kullanımına uygunluğu ve daha önemlisi tercih edilme nedeni önem arzediyor burada. Asıl atmosferik geleneği o tarihten sonra bu son yıla kadar baskın oldu diyebiliriz. Yollara atmosferik ile yarışlara ise turbo ile çıkılıyordu. Zaten o yüzden her zaman diyorum ki şuan gündem oluşturulan Turbo charge yeni bir şey, fikir değil yeni gelişen birşey hiç değil. Neyse…
        Asıl nedeni F40’ın bir yarış aracı hüviyetinde street legal olarak tasarlanmasıydı. Ferrari’nin öncesinde ve sonrasında pistlere hemen bu kadar hazır başka hiçbir modeli olmadı. Yürüründen, sürüş dinamiğine, performans ısı dayanımından, dayanıklılığına ruhsatlanmış giriş seviyesi bir yarış aracı gibidir. Ferrari’nin aslında o tarihte elinde 4.9lt V12 bulunuyordu ve geliştirilme düşünülüyordu. Ancak F40 olarak planlanan makinenin ünitesi hafif olmalıydı ve topspeed yetmiyor akselarasyonun yüksek olması isteniyordu. 288 GTO ile yarışlarda verimi görülen motor tercih edildi bu sebeple. Yani eskiden olduğu gibi Turbo Charge sadece performans içindir ve uygulandığında kolay performans için uygulanır. Daha az değil ne verirsen o kadar yaktırırsın. İşte ben böyle turbo uygulamaya karşı değilim. F40’ın turboları 16 psi 1 bar kadar uzun süreli charge basar 20 psi’a kadar boostlayanlar olmuştur. Döneminde bir sokak makinesi için iyi rakamlar olduğu gibi turbo lag düzeyi deha seviyesindedir ki o dönem ki AWD Rally makinelerinde yakalanamayan kadar. Yarış makinesi düzeyinde ECU barındırır hafiftir lüksü yoktur sürüşünün atmosferik kadar düz çizgide olduğu söylenir durur. Bu deha makinenin en büyük bahtsızlığı döneminde ve pistlerde Mclaren F1/GTR gibi acayip bir makine ile karşılaşmış olması yoksa pistlerde çok daha acayip dayanıklı performanslar göstermesi içten bile değildi. Mesela F1 GTR’nin motor ve yürüyen, yol tutuş dehası BMW’nin zanaatkarlığı ile o biçim motor ünitesi sayesinde başarı düzeyi çok yüksek çıtası…… F50’nin GT yarışlarına uygun başarılı bir homologu yapılamamasıyla sıcak asfalt reklamının önünü kesti. F40 o günün şartları ve düzeyiyle bakıldığında bugün Challenge Stradale’lerin gösteremediği bir pist uygunluğu gösteriyor.
        O yüzden F40 racon kesmez kafa keser ehehehehehe
        Ah ölmeden binebilsek görmek bile çok güç.

        1. F40 hakkında çok bilgim yok, ama ne olursa olsun turbo olan araçta gecikme de mevcut olmalı. Bunu ancak çift ve küçük turbolarla çözüyorlar, o zaman da güç belirli seviyede kalmıyor mu? Yine de safkan bir araç olmamalı.

          F1’e dönersek; turbo eskiden beri turbo ama bu sene MGU-H denilen bir motor taktılar turbo şaftına ve bence turboda önemli bir sorunu çözmekle birlikte performans da sağladılar. Yeni motorların gerçek anlamda hibrid olduklarını düşünüyorum. Atkinson değiller muhtemelen ama yeterince ortak çalışan parçaları var.

          F1’de gerçek hibrid döneme ön tekerlerden de harvest yapıldığında geçileceğini düşünüyorum. Mesela sadece düzlüklerde kullanılabilecek DRS gibi 4 çekiş sistemi de uygulanabilir.

    2. Aynı cümleyi F50′ için kurarım =)

      Geçenlerde ekşide bir yoruma rastlamıştım çok hoşuma gitmişti, aradım buldum: “erkekteki sahip olma duygusunu harekete geçiren yegane insan ürünü. ilahi güzellik ve bir kadına tercih edilebilecek tek varlık. ruhuyla ve güzelliğiyle, orada duran, dokunma, okşama tutkusu oluşturan cennete merdiven.

      1. 🙂 +1
        Ancak benim için görünüş, güzellik konusu değil F40 aşkı sadece. F50 klasik dönemin ruhunu yansıtan ve gerçek bir supercar sadeliği, atmosferi, ruhunu yaşatan elimizde kalan nadide makinelerden birisi ancak çok da mükemmel değil nedeni performans düzeyi. F40 ve F60 Enzo dönemi arasını doldurmakta kendi gününde çok güçlük çekti. O gün oldukça pahalı olan ama eksikleri açık konuşulan bir makine olarak kaldı. Mesela Lambo’nun dün Aventador’la yaptık deyip naralar attığı şasi kalınlığı, dengesi, high performans şanzımanını (0,50 ‘lere ekseri gear değişimiyle ancak şu tarihte inen şanzımanıyla Lambo tarihinde ilk defa tifosilerin bugün yaşadığından daha fazla deli gibi kırılan şanzımanıyla uğraşıyor.:) ) F50 ta o gün ortaya dökmüştü ancak yarışçıların beklediği bir kolay limit performans da tatmin edemiyordu. Aero’su muazzam değildi burnu gereksiz kayıyordu arkası fazla zevkliydi debriyajı iyi ama bu kadar çabuk bitmemeliydi (Bu son 15 yılın Ferrari geleneğidir zaten 🙂 caddelerde ilgi çekecem derken 5k’ları domalır durursunuz) falan filan ama Enzo’dan daha güzel gelen bir makineydi o ayrı. Ferrari de Makine dediğinin arkası tellidir çizgileri basit ama bakmaya doyurmayandır. Ne olduğunu anlatma adına diğer bir örnek. F40 iyi bir GT’dir GTB olmuştur yarışmıştır. 288 GTO Evo olmuştur yürüme fırsatı bulamasa da Enzo MC12 Corsa/GT1 ve FXX’e alt yapı olmuştur ancak F50’in 3 adet F50GT production’ından başka birşeyi olmadı malesef. Bunlar ruh için hep önemlidir.
        Karakter, tasarım, çizgi, ruh listemde F50, Countach, Detomaso Pantera, F355 her zaman ilkbaşları çeker.

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaş herkes kaskı nedense çok beğenmiş de 🙂

    Kaskta herhangi bir tasarım yok ki 🙂 Beyaz renk üzerine sponsor logoları, bir de tepede bir 5 numara. Bir de Ferrari ile ilk günüm yazan bir kısım var yanda.

    He eski zamanların düz tek renkli kasklarından dolayı bu kaskı retro buluyorsanız ona eyvallah.

  8. kaskı kim tasarlamışsa tam cuk diye oturmus

  9. Vettelmi Ferrariye yakışmıyor ? Redbulldan daha çok bu takıma yakışıyor Vettel.

  10. Vettel F2012’yi sürerken “Alonso bununla mı şampiyonluk mücadelesi veriyormuş?” diye düşünmüştür eminim.

  11. Kırmızı gerçekten yakışmış. Kırmızının sanırım yakışmayacağı adam yok. Şu kırmızılarda en çok Hamilton’ı görmek istiyorum, onunda zamanı gelecek:)

    Vettel’e gelecek olursak, beden dili bize olumlu ışıklar veriyor. Çok heyecanlı, meraklı bir çocuk gibi. Gelişecek. Bu heyecanı çok olumlu, gelişimi tetikleyecektir.

    Hayatında görmediği zorluk karşısına çıkacak. Hayallerinin takımında, 4 kez dünya şampiyonu statüsünde bulunacak, bazı beklentiler muhakkak ki var. Sıkı çalışması gerekecek. Bunu uygulayacak ışığı da ilk testlerde yansıtmış gibi göründü bana.

    1. ferrari isteseydi vettelden önce hamiltonu alırdı leyleğin ömrü laklak la geçer ..

  12. Michael ile yakalanan başarının tekrarlanmasını umuyorum. 2013 yılı itibariyle Vettel çok antipatik geliyordu ancak 2014 yılında en güçlü arabada olmadığı zaman verdiği demeçler ve takım arkadaşına karşı üstünlük kuramaması sonucunda yaptığı açıklamalar sempati kazanmasını sağladı. umarım başarılı olur. 1996 yılında Schuminin ilk çıktığı yarışı hatırlıyorum ne kadar merak içerisinde beklemiştim. Vettel taraftarı değilim ancak almanların sürücülük yetenekleri dışında mühendislik olarak da araçlara çok şey kattıkları bir gerçek. Vettel de bu etkiyi yaratabilir umarım.

  13. Efendi çocuk başarıyı hakediyor..Umarım Şumi gibi bir kariyerin olur Ferrari de

  14. Ferrari, her zaman Ferrari’dir. Çocukluğundaki Ferrari birilerinin alın teriyle ortaya çıktı ve çağ açan bir araçtı. Kendisinin böyle bir fırsatı var. Bunu tekrar yapabilir. Hayal ettiği her şeye şuanda sahip aslında.

  15. Hayalini gerçekleştiren her insan için mutlu oluyorum açıkcası.Vettel adına sevindiğim tek nokta budur.

  16. Hadi bakalım Vettel pilot takımı nasıl itermiş göster bütün dünyaya.Kazandığında beraber sevinmeyi, kaybettiğinde ise beraber üzülmeyi öğret bu takıma.Özgüvenlerini yerine getir.

    Motoru patladığında onu yapan mekanikerlere, hakaret edilmesi yerine tek tek teşekkür edecek efsane takımin ruhunu geri getir.

    Şartlar olgunlaştığinda yenilmez olduğunu tüm dünyaya birkez daha kanıtla.Şampiyonun Newey değil Vettel olduğunu haykır insanlara.

    Yeni sezonda sırtındaki ağır yükleri atan, atı şahlandirirsiniz inşallah.

    1. Ferrari adına yeni bir dönem başlıyor.

  17. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Vettel erkenden takımla tanışmaya ve alışmaya çalışıyor.Aracı ve direksiyon ayarını yapmak istiyor.Bu yönden Michael ve Fernandoyu anımsatıyor.Ancak bir farkla; o da aşırı istekli ve çocuklar kadar mutlu olması.Ne Michael ne Alonso aslında çocukluk hayali veya idolleri yüzünden bu renklere aşık olarak gelmediler.Onlar büyük bir meydan okuma için profesyönelce bir karar aldılar.Michael daha zorlu bir yolu seçti.Alonso geldiğinde takım nispeten daha iyi durumdaydı.Vettel ise resmen çocuklar gibi.Hem artık yeni bir döneme hazırlanıyor hem de hayalini gerçekleştiriyor.

    Bundan sonra Ferrari’nin önünde bana göre daha açık bir yol var.Uzun zamandır kazanamıyor takım ama elbet şeytanın bacağını kıracaklar.2015 motor kuralları ile olmasa 2016da istediklerini alacaklar veya 2017 ama bir şekilde yeniden kazanacak bu takım.Yoksa f1in cidden tadının kalacağına inanmıyorum.Taraftarlar McLaren-Ferrari kapışmalarını özlediler.

    1. cıddımısın

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        gecenin 3ünde bu aptalca yorum için mi bekledin?

  18. maalesef suanki ferrarinin senin cocuklugundaki ferrari ile alakası yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir