Horner: 2014 Red Bull’un En İyi Sezonlarından Birisi

yazar:

kategori:

Christian Horner, 2014 sezonunun Red Bull tarihinin en büyük başarılarından birisi olduğuna inanıyor.

Red Bull sezonun ilk testlerinin ardından Avustralya’da yarışı bitirmesinden, hatta tur atabilmesinden şüphe ediliyordu.

Ancak Red Bull sezon boyunca üç galibiyet ve birçok yarışta eldet ettiği podyum ile sezonu ikinci sırada tamamladı.

Red Bull’dan Christian Horner “Son altı yıla bakarsanız en zorlu yılı geçirdiğimizi görürüsünüz. Sezon öncesine baktığımızda aslında tarihimizin en büyük başarılardan birisini elde ettiğimiz düşünüyorum”

“Sezonu ikinci sırada bitirdik, üç yarış kazandık ve pek çok yarışta podyuma çıktık. Mercedes’i yenen tek takımdık. Sezon öncesi testlerinde hiç tur atamamazı rağmen, motor gücü handikapına rağmen bunu başardık. Bu tüm ekip için büyük bir başarı”

Horner ayrıca Renault’yu bırakmayı hiç düşünmediklerini söyledi.

“Renault ile çok uzun süredir ilişkimiz var. Onlarla birçok yarış kazandık. Mercedes bize asla motor vermek istemedi. Sadece Ferrari ile anlaşabilirdik ancak Renault ile son beş sezonda elde ettiğimiz başarılar nedeniyle onları bırakmak istemedik. Bu yanlış olurdu”


Yorumlar

“Horner: 2014 Red Bull’un En İyi Sezonlarından Birisi” için 17 yanıt

  1. 2009 belki 2010 ve 2014 Redbull’un en iyi sezonları Redbull’u kendisi yapan seneler.

  2. Garajdan çıkarken stop eden aracı ve kahkaha atan seyircileri hiçbirimiz unutmadık. Sezon sonu 3 galibiyet ve takımlar şampiyonasında 2. lik. Bana göre yeni F1 in en iyi takımı. Bu sene gözümde büyüdükçe büyüdüler. Yavaşlatmak için yapılan onca yasaklara rağmen hep hızlı kalmayı başardılar ama Renault bu sene Redbull a çelmeyi takmış oldu. Redbull yine de ayakta kaldı. Renault v10 dan v8 e geçişte de sorun yaşamıştı galiba. Tabii böyle büyük bir sorun değildi ama zayıf motoru geliştirmek için özel izin aldıklarını hatırlıyorum.

    1. . Renault v10 dan v8 e geçişte de sorun yaşamıştı galiba. Tabii böyle büyük bir sorun değildi ama zayıf motoru geliştirmek için özel izin aldıklarını hatırlıyorum.

      V8 motorda sorun mu ? 2005 yılında şampiyon olan Renault 2006 yılında ki köklü kural değişikliğinde de şampiyon olmayı başarmıştı V8 motorla ilk pole alıp yarış kazanan ilk şampiyon olan Renault’dur hemde motor gelişimi serbestken. 2007 sezonunda motor gelişimi donduruldu bu yasağa uyan Renault’du maalesef diğerleri pek uymadı şampiyon motor birden geriye düştü diğerleri gelişim yaparak Briatore 2008 de gündeme getirdi zamanın Bmw-Toyota-Honda markaları da içinde izin verdi ki bu belirli alandaydı. 2010 yılında da Ferrari aldı izni…

      Mercedes ise her zaman en iyisini olduğunu söyledi McLaren’de patlayan motorları kimse unutmaz.

      1. Kuyruklu yalanlari siralamissin yine.Gelisime izin vardi siz geri kaldiniz.Sonra fiayi tehdit edip izin aldiniz.Bmw Toyota ve Honda boyle bir izin alamadilar

        Bu arada motorunuz yanarken Lotus ekibi gulmekten oluyordu.
        Son gulen iyi guler.

        1. Yalan mı benden uzak olsun ben her zaman gerçekleri konuşurum olanı anlatırım hepsinin de kanıtı ispatı vardır rahat ol sen.

          Gelisime izin vardi siz geri kaldiniz Bu izni ne zaman verdi bir bilgi paylaşırmısın? Motor gelişimi serbest iken kimin geri kaldığı kimin yandığını herkes gayet iyi bilir.

          Bmw Toyota ve Honda boyle bir izin alamadilar İzin mi ? Bana bir tane bu saydığın markaların izin isteyip de alamadığı haberin linkini verirmisin ?

          Renault Motor geliştirme izni aldı Fia ve takımlardan Resmi açıklama şu şekilde; “Takımların ortak izniyle Renault, 2009 motorunu geliştirme hakkına sahip olacak. Bu bilgiyi Google’ye yaz sana yeterince ayrıntı çıkar bilmiyorsan.

          Bu da Ferrari’nin aldığı izin

          Umarım yeterli olmuştur senin için.

          1. Renault a özel gelişim izni verildiğini çok iyi hatırlıyorum ama kaynağı hatırlamıyorum google dan araştırsak çıkar Renault diğer takımların motorlarını geliştirdiğini kendilerinin ise gelişim yasağına uydukları için geride kaldıklarını söylemişlerdi. Sonra izni kaptılar. Bahsetttiğim buydu

            1. Kesinlikle katılıyorum aynen böyle oldu ve FIA gerekli incelemeleri yaptı ve takımların ortak izniyle 2008 de izin çıktı 2009 motoru için ve böyle oldu.

  3. “Renault ile çok uzun süredir ilişkimiz var. Onlarla birçok yarış kazandık. Mercedes bize asla motor vermek istemedi. Sadece Ferrari ile anlaşabilirdik ancak Renault ile son beş sezonda elde ettiğimiz başarılar nedeniyle onları bırakmak istemedik. Bu yanlış olurdu”

    Red Bull Renault ortaklığı kolay bitecek bir ortaklık değil…

    Mercedes ya da Ferrari’den motor almış olsalardı harika Renault V8 motoruna uygun EBD kullanımı yakıt tüketimi ve soğutulması bir o kadar kolay olan avantajlar olurmuydu? Mercedes değilmiydi Renault motorunun sesini kaydedip FIA ya sunan. Yine Renault değilmiydi yazılımda ileri giden 2013 sezonunun son 9 yarışını kazanıp motorun sesi tartışılan.

    Renault’un haritalama sisteminde ki FIA nın yaptırımlarını unutmadık lobi çalışmaları ile ama yine başarısız oldular.

    Toto Wolff çıkıp ne dedi Red Bull ve Lotus’un üstün performansların da Renault’un payı büyük sanırım motor haritalamasında ve egzoz akış kontrolünde avantajlı olduklarını ve bu alanda geri kaldıklarını açıkca dile getirmişti.

    Renault sürülebilirliği en iyi hale getirmek için sofistike motor haritalama konusunda rakiplerinden her zaman öndeydi Newey’de bunu bildiği için 2007 ile Renault’u istedi.

    1. Evet butun bunlari motor dondurulmusken yaptiniz.Bende onun icin o sampiyonluklarin gecerli olmadigini soyluyorum.
      Gecen yil siźi ezecegimizi soylemistim.Ézmedigimizi iddia etmeyeceksiniz herhalde.

      1. Senin tabirince bende sizi 4 yıl üst üste ezdiğimizi hatırlatırım 4 yılın yanında bir yılın lafı bile olmaz. Dua et köklü kural değişiklikleri ile şampiyonluğu aldınız yoksa işiniz zordu bunu sende biliyorsun.

        1. RENAULT ENGINE arkadaşım ben hep derim f1 izlemeyen dışardaki bir şöföre sorarsak renault yarışlarda ferrari mercedesi geçiyor dediğimde hadi be cevabı alıyorum…

          1. Onlar işi bilmeyenler. Bende soruyorum bazen eşe dosta haklısın kardeş diyorlar bazıları ise dalgamı geçiyorsun diyorlar. Bazen de Mercedes’e dizel motor veriyoruz diyorum hadi canım diyorlar hemen google amcaya yazıyorum ve kanıtı buyurun diyorum helal olsun diyorlar.

            Ülkemizde halen eski kafalılar Renault’u 12-9 modelleri ile tanıyorlar küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın neyi var ki diyor. O yıllar üretilen markanın çatısı altında Renault 21, Baccara, Laguna,Safrane modelleri de var keşke halkımız bu modellere bine bilseymiş o zaman daha iyi bir izlenim bırakabilirdik eski adamların kafasında.

  4. Bencede red bull için cok iyi oldu.Vettel gibi kabiliyetsiz bi sampiyondan(!) Kurtuldular;ne oldugunu gördüler

  5. Size neden motor verelim kardeşim her fırsatda bu konuyu gündeme getiriyorsunuz.Eğer F1 bir spor ise neden en güçlü rakibimizi kendi elimizle güçlendirelim.

  6. Red Bull bu sezon sonuna kadar aeroya kastı. Olur da seneye Renault Mercedes’e eşit bir motor çıkarabilirse rahatça tozunu attırabilirler.

  7. Bencede oyle sezon oncesı tur bıle atamayan araç ile, 3 galibiyet ve bırcok podyum gorduler, bu acdaın bakarsak gercekten MGP den sonra en basarılı takım oldular..

    Bakalım Honda ne yapacak rezil mi olucak vezırmı cok merak edıyorum..

  8. Kesinlik le bu sezon çok degerliydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir