Coulthard: “Button Arka Oda Görüşmeleri Nedeniyle Koltuksuz Kalabilir”

yazar:

kategori:

McLaren’in eski pilotlarından David Coulthard, bugün ikinci pilotu hakkında karar vermesi beklenen McLaren’de Jenson Button’un koltuğunu kaybetmesinden endişe duyuyor.

Coulthard, Button’un performansıyla kesinlikle Formula 1’de kalmayı hak ettiğini ancak takım içerisindeki finansal görüşmeler nedeniyle muhtemelen koltuğunu kaybedebileceğini söyledi.

Coulthard “Sadece sonuçlara bakarsanız gelecek sene koltukta olması gereken kişi Jenson.”

“Takım arkadaşını performans olarak ve puan olarak geride bıraktı. Bunun kişiliği ya da ulusuyla bir alakası yok. Ancak ne yazık ki sporu finanse eden Formula 1 sektörü onun için bir son olabilir.”

“Bunu tam olarak bilmiyorum ancak arka planda hisse sahipleri finans konusunda bir çok şey yapıyor.”

“McLaren’in partneri olan bazı şirketler Danimarkalı bu yüzden onlar Kevin’i destekleyecektir.”

“O iyi birisi ve iyi bir geleceğe sahip ancak Jenson da toplumda çok büyük desteğe sahip. O iyi tanınan, tanınabilir ve sevilen bir yüz. Formula 1 ve McLaren için iyi birisi.” dedi.

Coulthard ayrıca McLaren’in pilot konusunu idare şeklinin pek hoş olmadığını söyledi.

Coulthard “McLaren herkese açık bir sporda yer alıyor ve sporun kahramanları sürücülerdir.”

“Toplumda destek görenler sürücüler çünkü onlar grand prix araçlarını sürme hayalini hayata geçiren kişiler. O açıdan McLaren’in PR konusunda iyi bir sene geçirdiğini söyleyemem.”

“Jenson sporda geçirdiği süreye bakarak daha saygılı bir yaklaşımı hak etti mi? Evet, kesinlikle hak ettiğini düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Coulthard: “Button Arka Oda Görüşmeleri Nedeniyle Koltuksuz Kalabilir”” için 9 yanıt

  1. Coulthard “McLaren herkese açık bir sporda yer alıyor ve sporun kahramanları sürücülerdir.”

    “Toplumda destek görenler sürücüler çünkü onlar grand prix araçlarını sürme hayalini hayata geçiren kişiler. O açıdan McLaren’in PR konusunda iyi bir sene geçirdiğini söyleyemem.”

    DC’yi seviyorum.

  2. Küçük takımlar, yarışlardan beklentisi olmayanlar paralı pilotları tercih eder. Bunu McLaren yapar ise takım gelecekteki yerini belli etmiş olacak.

  3. mclaren’de paralı pilotlara kaldı demek, adamların arkası harbiden boşmuş. Büyük finansal güçleri yok.

  4. grid de ki pilotlara bakip ta button un koluksuz kalmasini gormek gercekten uzucu ve f1 in yavas yavas eridigini gosteriyor

  5. Birkaç sene önce en iyi kadroya sahip olan takımdan nerelere….. Son cümleleri itibariyle de Mclaren isminin hakkını veremiyor malesef artık Williams gibi birşeye dönüşüyor Honda işi tutmazsa Williams’ın yaşadığı hale düşecek iyice para çıkmazlarına girecek belki de çok daha kötü olacak. Yol işlerinde de aynı Mclaren’in geleceğe rahatça bakacak ileri motor partnerine ihtiyacı var. Honda F1 ortaklığının geleceği önemli. Lambo gibi kendi içinde kötü yönetilen pek de derinliği olmayan markanın gördüklerini bile göremiyorlar. Mclaren’in bugün paralı küçük pilotlara ve ucuz küçük motorlara değil daha fazlasına ihtiyacı var.

    1. Mercedes götürüyormuş demek işleri. Adamlar destek çektikten bu yana takım da balon gibi söndü buruştu. Şimdi de Honda’ya bel bağlıyorlar.

      1. Olabilir niye olmasın bilemiyoruz. Ama Mercedes yüzünden de olabilir 90’ların sonunda ki Mclaren-Mercedes ile 2000’lerin ortalarında ki arasında epey fark var malum ele geçirme, satın almaya çalışmasından da kaynaklı olabilir.
        Aslında basit bir yön var bu tip garajlar, markaları uzun süreli başarısızlık yavaş yavaş yer ve batırır. Williams da böyle çöktü. Mclaren’in F1 modelinden sonra otomobil işine de devam etmesi gerekiyordu bence. SLR Mclaren’in pek iyi bir ünü yok.

  6. Onur Gentas avatarı

    Hadi küçük takımları anladım da McLaren hiç olmazsa hak edene versin o koltuğu. Button’ın gitmesi taraflı tarafsız bir çok fanı üzecektir.

  7. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Bugün yine haftaya demezler umarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir