Vergne: “Red Bull’un Mantığını Anlayamıyorum”

yazar:

kategori:

Jean-Eric Vergne, gelecek sene Toro Rosso ile Formula 1’de yarışmasını istemeyen Red Bull’un mantığını anlayamadığını söyledi.

Toro Rosso’daki koltuğunu Formula Renault 3.5 şampiyonu Carlos Sainz’e kaptıran Vergne’nin ne yapacağı henüz bilinmiyor.

Toro Rosso’nun 17 yaşındaki Max Verstappen’in yarışacağını açıklamasının ardından takımın deneyimli olan Vergne’yi tutması bekleniyordu. Ancak İspanyol sponsorlardan gelen baskıyla birlikte Red Bull, Toro Rosso koltuğu için bir başka çaylağı tercih etti.

Bu sene Vergne’nin takım arkadaşı olan Daniil Kvyat sıralamalarda Vergne’yi 12 defa geçmeyi başarsa da puan klasmanında Vergne 14 puan daha fazlasına sahipti. Kvyat gelecek sene Red Bull’da Sebastian Vettel’in yerine yarışacak.

Vergne “Hiç bir mantık göremiyorum. Geçen sene Red Bull koltuğunu Ricciardo’ya kaptırmamın nedenini biliyordum. Bu sene ise politika olduğunu düşünüyorum. Bilmiyorum.”

“Red Bull her zaman puanların önemli olduğunu söyler. Takım arkadaşıma kıyasla 5 kg fazlam olduğunu biliyorlar bu yüzden sıralamalarda takım arkadaşıma karşı en az 0.2 sn dezavantajım vardı. Onlar puan kazanmamı engelleyen tüm teknik sorunları biliyorlar.”

“Geçen seneye kıyasla gerçekten güçlü bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum ve çok fazla teknik sorun yaşamam talihsizceydi çünkü çok daha fazla puan kazanabilirdim ve benim için durum farklı olabilirdi.”

“Geçen seneye göre devasa adım attığımı düşünüyorum. Sürücü olarak çok daha mutlu ve iyi hissediyorum.”

“Pişman olduğum bir şey yok. Benim lehime olmayan bir çok şey söyleyebilirim ancak durum böyle.”

“Bana karşı bir durum ortaya çıktığında her zaman daha güçlü olmaya çalışıyorum.” dedi.


Yorumlar

“Vergne: “Red Bull’un Mantığını Anlayamıyorum”” için 7 yanıt

  1. Çok üzülüyorum yapılan bu saçmalık karşısında..Resmen hakkını yedıler….Benım gözümde ıkınci algersuari vakası oldu….

  2. Vergne Red Bull’a geçmeli, Kvyat ile Verstappen veya Sainz yarışmalıydı bence. Apaçilik yaptılar resmen.

    Red Bull her zaman puanların önemli olduğunu söyler. Takım arkadaşıma kıyasla 5 kg fazlam olduğunu biliyorlar bu yüzden sıralamalarda takım arkadaşıma karşı en az 0.2 sn dezavantajım vardı. Onlar puan kazanmamı engelleyen tüm teknik sorunları biliyorlar.

    Webber de Vettel’den 18 kg kadar daha ağırdı, kaba hesapla 0.75 saniye. Webber ne zaman bundan daha fazla geride kaldı ki Vettel’den? Hülkenberg de bu yüzden tercih edilmeyenler arasında.

    1. Yalnız o söylediğiniz durum V6’lara özgü. V8’ler de böyle ağırlık dezavantajı durumu yoktu.

      Mark Webber’i kendi dönemi içinde karşıaştırmak lazım. O dönem görece ağır olmak duruma göre avantajda yaratabiliyordu.

      Mesela Lewis Hamilton 2013 yılında 69 kiloymuş, 2014’te 6-7 kilo vermiş.

      Daniel Ricciardo 5 kilo vermiş.

      Jenson Button kilo vermesine rağmen en fazla 72’ye düşmüş. Buna rağmen Magnussenle arasında hız farkı yoktu.

      Pilot ağırlığı sadece araç tasarımında aerodinamik kazanımlar anlamında etkili olabilir onun dışında pek bir fark yok.

      En basit örnek 57 kilo olan Massa’nın geçen yılın rakamlarıyla 70 kilo olan Bottası her sıralamada istisnasız geçmesi gerekiyor. Bottas bu yıl 4 kilo vermiş olsun yine arada 8-9 kg kalıyor. Bu hesaba göre Massa 0.4 saniye fark atar.

      Geçen yıl 71 kilo olan ve bu yıl 3 kg veren Rosberg’in her yarış 62 kg’lık Hamiltondan 0.2 saniye yemesi lazım.

      Pilot ağırlıklarının sadece bu seneye özgü yeni kurallara bağlı olarak önemli göründüğünü düşünüyorum. Her pilot ağırlığının avantajını kullanabildi mi? yok.

      Vettel 58 kg ile Massa ile beraber başı çekiyordu 63 kg’lık Ricciardoya yenildi.

      Massa total sonuç olarak yenildi.

      Hulkenbergin tercih edilmeme sebebi kilodan çok kemik yapısıyla alakalı. Kemikleri iri olduğu için ve boyu da 1.85 olduğu için araç tasarımı konusunda sıkıntı yaşıyor.. Ricciardo 68 kiloyken 5 kilo verebiliyor ama Hulkenberg 74 kilodan aşağı zor iniyor. Çünkü kilosunu kas yada yağdan çok kemiklerden alıyor.

      Ağırlık limiti olduğu sürece V6 dönemi böyle geçebilir. Ancak teorideki görünüm pratiğe uymuyor. Vettel ve Massa bu duruma aykırı iki örnek oldu. Yine Hamiltondan daha ağır olan Rosberg sıralamalarda Hamiltonu geçti.

      Vergne’nin bahsettiği durum şu, Ricciardo ile beraber ikisi de 1.78 boyunda ama kilo olarak Ricciardo geçen yıl 68 iken Vergne 73 imiş.

      Biz burada Ricciardonun kalçasını tartışmıştık ama Ricciardonun alternatifine bakıyoruz 5 kilo fazlası var. Ki Ricciardo bu sene en az 4 kilo verdi. Vergne tabii ki tercih edilmez.

      Rus çocuk zaten elastik vücutlu çok zayıf 61 kg. Öteki Belçikalı çocuk yine Vergne’den zayıf. Kimse hatırla gönülle iş yapmıyor. Vergneyi kırmayalım diye araç gelişimini yabana atmak istemediler.

      Bu sene Force ındia neden Di Resta yerine Hulkenbergi tercih etti? Di Resta’nın boyu 1.86 yazıyor. Kilosu da 75’miş. Hulkenberg ile Di Resta yan yana yarışsa araç kağnı gibi olurdu. 63 kiloluk Perez alındı yine 75 kiloluk Sutilin yerine 74 kiloluk Hulk alındı.

      Formula 1’i diyetisyenlik kursu yapanları kınıyorum. Maksimum ağırlık kuralından dolayı pilot ağır olursa downforce kazandıracak ağır parçalar araca monte edilemiyor. Hafif pilota ağır parçayı takıyorsun çalıştırabilirse ne mutlu?

      Bu seneye mahsus olmak üzere virajlarda bir kazanım elde edebiliyor. Ama her iki aracada ağır pilotun özelliklerine göre parça takarsanız, hafif pilot dezavantajlı duruma da geçebiliyor. Örnek Massa ve Vettel.

      Ağırlık kuralını seneye Ferrari Vettelin üstünden deneyebilir. 58 kiloluk Vettel’e 68 kiloluk Alonso ve Raikkonene takılmayan parçalar takılabilir ve araç bir ilerleme kaydedebilir. Vettelin aracına takılan ağır parçalar Raikkonene takılamazsa Raikkonen bu seneye benzer bir berbat sezon daha geçirebilir.

      Ama tüm bunlar teoride. Pratiği yarışlar başlamadan hiçbirimiz bilemeyeceğiz.

      1. Guzel yerinde ve akici bir yorum olmus zevkle okudum. Gecen yil Lotus’in Hulk’u bu yuzden istemedigini yakin arkadaslarima soylemistim. Gerci tercih edilen adam da Maldonado’ydu ya neyse=) Bu surucu agirliklari ile ilgili tum gridi kapsayan guncel bir haber var midir acaba diger pilotlari da merak ettim =)

  3. Kesinlikle yazik oldu bu çocuğa.Torro bu sene büyük risk aldı gelecek sezon için.

  4. F1 in harcadığı kaçıncı pilot bu. Yazık çok yazık…

  5. Tepeden tirnaga hakli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir