2015’te 5. Motor Olması Kore GP’nin Gerçekleşmesine Bağlı

yazar:

kategori:

2015 Formula 1 taslak takviminde yer alan Kore GP gerçekleşmezse, takımlar gelecek sene 5 motor alamayacaklar.

Gelecek seneki kurallara göre takımların sezon içerisinde 4 motor kullanmalarına izin verilecek. Ancak kurallara göre yarış sayısı 20’yi geçerse o zaman 5. motora izin verilebilir.

Geçtiğimiz günlerde Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısının ardından 2015 Formula 1 takvimi yayınlandı. Bu takvime göre Kore GP’de eklenmişti ve o zaman takvimde 21 yarış oluyor.

Ancak Kore’nin takvimde yer alması organizatörleri bile şaşırttı. Bu sefer Kore’de Yeongam pistinde değil, Seul’da cadde yarışı planlanıyor. Mokpo’daki organizatörler ise 2015’te bunu başarmalarının zor olduğunu söylüyorlar.

İddialara göre takımların 5. motoru kullanabilmeleri için takvime Kore GP eklendi.

Kurallarda “Orijinalde planlanan takvimdeki yarış sayısı 20’yi geçerse kullanılacak motor sayısı 5’e çıkar.” deniyor.

Bazı takımlar, “orijinalde planlanan” ifadesini bir yarışın takvimde yer alıp daha sonra gerçekleştirilememesi halinde bile 5. motora izin verilir şeklinde değerlendirdiler.

Ancak FIA’ya yakın kaynaklar böyle bir şeyin olmadığını, takvimin sezon başlamadan tam olarak netleşmesi gerektiğini ve 5. motora ona göre izin verileceğini söylüyorlar.

Görünen o ki 2015 Formula 1 takviminin en son hali, 5. motorun kullanılıp kullanılmamasını belirleyecek. Kore GP olursa 5. motora izin verilecek. Kore GP olmazsa buna müsade edilmeyecek.


Yorumlar

“2015’te 5. Motor Olması Kore GP’nin Gerçekleşmesine Bağlı” için 2 yanıt

  1. Bu sampiyonu bile belirleyebilecek bir konu

  2. Vaaay güzel workaround. Tamamen yasalsa sorun yok. Takımlar FIA’nın bugını bulmuş 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir