Ecclestone’un Hükümranlığı Son mu Bulacak?

yazar:

kategori:

Basında yer alan haberlere göre Bernie Ecclestone’ın Formula 1 üzerindeki hükümranlığı tehlike altında.

Uzun yıllardır sporu idare eden Ecclestone bu sene içinde Gerhard Gribkowsky yolsuzluk davasından paçayı kurtarmıştı. Ancak Financial Times’ın haberine göre The Times ve Sky, Paul Walsh’ın Formula 1 Yönetim Kurulu’nun başkanı olabileceğinin gündeme geldiğini iddia etti. Bu hamle, Bernie Ecclestone’un spordaki hükümranlığının sonunun başlangıcı olabilir.

Haberde, önümüzdeki hafta düzenlenecek bir toplantıda Walsh’ın, iki yıldır yönetim kurulu başkanlığını yürüten ve aynı zamanda Nestle’nin başkanı olan Peter Brabeck’in yerini alması konusunun gündeme geleceği belirtildi. Brabeck’ın bir süredir tıbbi tedavi gördüğü biliniyordu.

Walsh, bu senenin başında McLaren’ın sponsorlarından Johnnie Walker’ın sahibi olan Diageo’nun CEO’luğunu yapıyordu.

Gazetenin haberinde, F1’in hisselerine sahibi olan CVC’nin de Ecclestone’un kuruldaki görevinin azaltılarak Walsh’ın daha baskın görev almasına sıcak baktığı belirtildi. CVC’nin, sporun yönetiminde daha profesyonel bir yaklaşım sergilenmesini istediği düşünülüyor.

Ecclestone ise Walsh’ın bu göreve gelmesinin problem olmayacağı görüşünde: “Eğer olumlu bir durumsa, ben de bundan memnun olurum.”


Yorumlar

“Ecclestone’un Hükümranlığı Son mu Bulacak?” için 2 yanıt

  1. Murat Aksoy avatarı

    Enteresan bir şekilde takip ediyorum. Ikinci bir McLaren devrimi mi geliyor ve birkaç yıl içinde ciddi bir McLaren-Ferrari rekabeti mi göreceğiz?

    1. kim gelirse gelsin , sadece 2 takımın rekabetinde swezonlar olmasın . Mercedeste Redbullda Williamsta hepsi yakın olsun zevke gelelim hepberaber f1 severler olaraktan, hatta WW de gelsin BMWde Toyotaya rekabet seviyesi artsın , cok mu sey istiyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir