Gutierrez: Modern Çağın En İyisi Alonso

yazar:

kategori: ,

Eski Sauber pilotu Esteban Gutierrez, günümüzün en hızlı pilotunun Fernando Alonso olduğunu söyledi.

Gelecek sezon için ne yapacağı merak konus olan Meksikalı pilot “Fernando pistte çok ekonomik ve fonksiyonel. O sıralama turlarında her zaman en iyi sonucu alamayabilir, ama yarışta günümüzün en hızlısı. Ve bu onun zayıf yönünü yok edip, istikrarlı hale getiriyor. Takım için çok önemli olan puanları kazanıyor. Pistte en hızlı araca sahip olmasa bile güçlü sonuçlar alabiliyor”

“Daha sonra tabi ki Lewis Hamilton geliyor. O çok hızlı ve agresif. Bu sezon %100 sıfatını hakediyor”

“Üçüncü sırada ise Kimi var. O çok hızlı ve usta bir sürücü. Belki bu sene gerçekten potansiyelini gösteremedi, çünkü iyi bir araca sahip değildi. Ama Kimi her zaman en hızlılardandır. Gelecek yıl daha güçlü olacağını düşünüyorum”


Yorumlar

“Gutierrez: Modern Çağın En İyisi Alonso” için 131 yanıt

  1. yahu vettelci alonsocu o cu bucu nedir allah aşkına.Ne kadar basit bir kelime.Bari fanıyım deyin.PİLOTLAR GELİP GEÇİCİDİR,EFSANE OLAN TAKIMLARDIR.

  2. Merhabalar,

    Alakasız bir yorum daha yapacağım. @RoyalHunt adlı arkadaşın, aylardır benim için ikinci hesabı dediği @yasING_RENAULT yani R8main GROSJEAN taraftarı dediği arkadaş bu olmalı sanırım. Bir de @RomainGrosjean var ama şimdilik çıkaramadım hangisini kastettiğini.

    Her kullanıcıyı çift görüyor arkadaş 🙂 Bu huyundan vazgeçmesini diliyorum ve gözüme çarpmışken göstereyim istedim.

    Sevgiler, saygılar.

    1. @SkyAsteR Soylediginizden bir sey anlamadim yasING_RENAULT suan kullandigim hesapla ayni hesap yasING_RENAULT’u buna cevirdim . Eskiden RomainGROSJEAN hesabini kullanirdim ancak siteye yorum yapmayi birakacagimi soyleyip cok uzun zaman hic yorum yapmadim oyle ki hesabin sifresini dahi unuttum o hesabi actigim e-mail adresim de hacklendiginden ben de mevcut olan baska bir hesabimi(yasING_RENAULT) R8mainGROSJEAN’a cevirdim cift hesap falan kullandigim yok ne demek istediniz neye atif yaptiniz gercekten anlamadim

      1. @yasING_RENAULT Merhaba,

        Olay şundan ibaret. Şimdi sizin yokluğunuzda ki ben böyle bir kullanıcı dahi görmemişken, aşağıdaki arkadaşın biri kendisi @RoyalHunt olur, sırf arada GRO hakkında güzel şeyler söyledim diye ve artık o kimi destekliyorsa o pilotlara sitem ettim diye, beni yani @SkyAsteR‘i sizin ikinci hesabınız olduğumu iddia etti her seferinde. O yüzden sizi görünce belirtmek istedim ve o arkadaşın da nasıl “kuru sıktığını” göstermek istedim. Çünkü bu sitedeki herkese hep aynı muameleyi yapıyor. Laf yetiştiremediği kim var ise, “sen bir zamanlar şu kullanıcı idin”, “sen bunun ikinci hesabısın” gibi insanları karalıyor. Gerçi pek dikkate alan yok ama

        İyi ki geldiniz, iyi ki sizi farkettim. Umarım diğer sözde çift hesaplar da kendilerini bulur da bu site rahat bir nefes alır. Kendisi 0-5 yaş komplo teorileri üretiyor sürekli.

        Neyse, iyi geceler ve iyi yorumlar dilerim.

        Sevgiler ve saygılar.

  3. objektif olmaya gerek bile yok, Gutierrez’in dediğini ilk kez duymuyoruz, bir çok kişi ve kişilerden duyduk… Rakiplerinden, takım arkadaşlarından, mühendislerden, takım patronlarından, gazetecilerden. Ben taraftarı olarak en hızlı belki değil ama en iyi olduğunu düşünüyorum… en hızlı değil derkende 10 üzerinden 9 veririm yani 😀 adamın standartları yüksek, bizi de hep ekstra beklentiye sokuyor… Örneğin bu sene normal bir pilotun standartlarında süper, Alonso standartlarında normal, hatta çok iyi olmayan bir sezon geçirdi Alonso bence 😀

    bir diğer şeyde, yine buralarda konuşmuştuk zamanında, birileri laf atmıştı hatırlamıyorum, yok işte Alonso sanki kazanacak neden bu kadar heyecanlanıyorsunuz vs. gibilerinden ( bir sıralama turu sonrası)… Bizde cevap vermiştik, malezya 2012 si var, avrupa 2012 si var, beklenmedik yerlerde beklenmedik şeyler yapıp bizi beklenti içine sokuyor, Alonso taraftarı olmak böyle yapacak bir şey yok 🙂 Bu sene de bir galibiyet bekledim ne yalan söyleyeyim, olmadı ama az daha oluyordu, Macaristan’ı az daha kazanıyordu :)))

    işte bu yüzden rakipleri de saygı duyuyor, egosuna yenik düşmeyenler bunu açıkça söylemekten çekinmiyor.

    1. https://www.youtube.com/watch?v=VTUCwDSMsYM buralarda yıllanmışlara hatırlatalım, gençlerimize gösterelim 😛

  4. Büyük pilotluk çaylağı neden benimle eşit şartlarda yarıştırıyorsunuz demekle değil

    Bana yan taraftarki aracın aynısını demekle olunur.

  5. Alonso’yu her hangi bir aracı sürerken ya da karting yaparken bile izlemek bir keyif. Agresif sürüş tarzı bana her zaman keyif vermiştir.

  6. Alonso,Vettel,Hamilton ve Raikkonen taraftari olmadigima gore objektif bir degerlendirme yapabilirim. Oncelikle su geriden gelip yaris kazanma olayi cidden bayatladi artik bazi arkadaslar kendine farkli argumanlar edinmelidiye dusunuyorum. Gunumuz F1’ini ele alirsak(son 5-6 sezon) hep bir dominant arac ve ona en az 1 saniye uzakta diger araclar gorduk. Simdi herkes elini vicdanina koyup soylesin Vettel’in siralamalarda ilk 5 disina cikmayacak gucte bir araci varsa Vettel sirf sizi tatmin etmek icin 7.8. mi olacakti? Nedir bu fantezi arayisi kaldi ki su sartlarda 7.8. olanin yaris kazanma sansi neredeyse 0 arkadaslar dusunun ki bu yil(Farklari RBR’in dominant oldugu yillardaki gibi dusunun) Hamilton 11.siradan start aldi startta 2 araci avladi 9.siraya cikti 5 tur gecti 6.siraya yukseldi. 10.turdayiz Hamilton 3.sirada noldu pit zamani geldi noldu 1.Rosberg ile arasina en az 15-16 saniye girdi pitten cikti Rosberg sifir lastiklerle onu bos turlarken Hamilton Bottas ile mucadeleye girdi ve 2.siraya yukseldiginde fark 25 saniye oldu Allah askina esit araclarla 25 saniye farki bu duzende kim kapatabilir? Siz eski F1’e gore degerlendirip eski F1 terimleriyle elestiri yapiyorsunuz eskiden yakit ikmali vardi cok asiri uzun sure gidebilen lastikler vardi. Farkli markalarin lastikleri yarisiyordu bin cesit strateji vardi frenleme elektronik degildi vs vs. Gunumuz F1’inde zaten ilk 5 disindan kalkipta yaris kazanmak imkansiza yakin-ki elinizde guclu bir arac varsa neden ilk 5 disindan start alasiniz ki?

    Tum bunlarin isiginda Vettel’i bununla vuranlarin artik demode goruslerinden vazgecmeleri gerektigini dusunuyorum. Yine bu sezon Ricciardo’yu goklere cikarip Vettel’i yermek moda oldu. Arkadaslar F1 cok ciddi bir degisim gecirdi bu elektronik fren sistemi downforce azalmis saasi yuksek tork size kolay geliyor belki ama aliskanliklarinizin biranda degistigini dusunsenize sifirdan bir seye basliyorsaniz bazilari sizin onunuze gecebilir bazilari da gerinizde kalabilir bu bir degisim senesiydi. Universitede Siyaset derslerinde cok cok iyi degildim ancak okulumu dereceyle bitirdim bu beni basarisiz yapar mi? Her donemi icinde buludugu sartlarla birlikte degerlendirmeniz lazim 1800’deki bir olayi tum degiskenlerini gozardi edip bugun misali degerlendiremeyiz 2009 oncesi donemle bu donemi de kiyaslayamayiz bu donem farkli bir donem bunu idrak etmemiz lazim once.

    Kesinlikle Vettel taraftari degilim Vettel’e buyuk bir antipati beslerim ama bu objektif olmami engellemez bilen bilir Formula1’e Renault ile adim attim Renault suan takim acsin tasi taragi toplar onu desteklerim isterse Marussia gibi son siralara demir atsin farketmez ama Renault motorunu en cok ben elestirmisimdir bu sezon. Taraf olmak objektif olmamayi gerektirmez objektif bakabilmeli insanlar olgulara diye dusunmekteyim. Alonso iyi pilottur bence gridin en iyisidir ama bence en iyinin Alonso olmasi, Vettel’in en iyi pozisyondaki yerini degistirmez. Alonso’nun sanssiz oldugunu dusunmuyorum Alonso acayip sansli bir adamdir. Zamaninda Briatore onun icin Button’dan vazgecmistir. Button’in Renault’da devam ettigini dusunsenize belki de 2005-2006 sampyonu Button olacakti ve Alonso da kaybolup gidecekti degil mi? 2005-2006 yillarinda Alonso biraz da sansinin yardimiyla kazanmadi mi? Sonra ilk firsatta takimini birakip gitmedi mi? Belki de bunun ahini cekiyordur Fernando. 2007 yilinda takimdan ayrilmasaydi Renault, Bridgestone lastiklerini daha cabuk anlayabilirdi 2008 yilinda harika bir aracla yine sampiyon olabilirdi olamaz miydi? 2008 sezonu ikinci yari itibariyle en cok puan toplayan pilot kimdi? Bridgestone lastiklerini Alonso yardimiyla ogrenmedi mi Renault? 2009’da yine yuzustu birakip gitmese 2010 araci daha iyi olamaz miydi? 2010’da Alonso’nun ellerinden sampiyonlugu alan kimdi? Renault degil miydi? Alonso kalsaydi 2012 pakediyle sampiyon olabilir miyidi? Olurdu demiyorum ama olabilme ihtimali cok yuksekti. Kimi cok zor bir pilot ve arac gelisimine katkisi cok sinirli Alonso gibi komple bir pilotla 2012 ve 2013’te Lotus cok daha guclu olmaz miydi? Surekli araci gelistiremedi Lotus dedik Alonso olsaydi boyle mi olurdu? Belki de Alonso kendi sansini kendi kacirmistir.

    Hamilton inanilmaz bir yetenek diyecek hicbir sozum yok bu sezonki sampiyonlugu da sonuna dek haketmistir.

    Raikkonen cok zor bir pilot etliye sutluye dokunmaz cok hizlidir kimse bunu inkar edemez. Iyi bir arac ver arkana yaslan ve izle ama iyi bir arac vermek icin de yaninda saglam bir pilot olmasi lazim araci saglam gelistiren saglam geri bildirim veren.

    Hepsinin ozetini yapmak gerekirse objektif bir yorum yaparsam Vettel-Hamilton-Alonso-Raikkonen derim ama kalbinden geceni yaz derseniz Alonso-Hamilton-Vettel-Raikkonen derim

    1. sevgili r8main “geriden gelip yaris kazanma olayi cidden bayatladi” demişsin ama yine bayatlamış olan “iyi bir arac vermek icin de yaninda saglam bir pilot olmasi lazim araci saglam gelistiren saglam geri bildirim veren” düşüncesini fırından daha yeni çıktı diye servise sunmuşsun…. bu teori gerçek olsa “en komplike” pilot olan alonso nun 5 yıl da ferrariyi 2-3 sn farkla öne çıkarması gerekirdi… ilginç bir şekilde neden hep newey, brawn v.s. nin başında olduğu takımlar başarılı… neyse de konuyu uzatmayalım… aracın hızlı olması veya olmaması tamamıyla mühendislerin, designerların, aerodinamistlerin falan işidir… pilot katkısı belkide yok denecek kadar azdır… kısacası artık bu “pilot araç geliştirebilir efsanesinin” de çöpe atma zamanı çoktan geçmiştir…

      1. Yorumunuza saygi duymakla beraber katilmiyorum zira geri bildirim ve aracin gelisimine pilot etkisi cok cok cok cok ve cok onemli bir olaydir. Bu kadar degersiz pilotlar 30-40m euro gibi ucuk maaslar alirken neden aerodinamistler cok daha ucuza calisiyor? Muhendisler gunumuzun populer jargonuyla “Yeni” Formula 1’in gercekten onemli parcalari ancak pilotun arac gelisimine katkisi tahmin ettiginizden cok daha yuksek. Lotus E22’yi piste cikarmadan once harika veriler elde etmisti o verilere gore aracin ucmasi gerekiyordu ancak pratikte bu boyle olmadi teori pratikte tutmazsa pratige dokulmezse yeri coptur. Praktik demek pilot demektir. Renault 2006’nin sampiyonuyken neden 2007’de cuvalladi? Bridgestone lastikleri yuzunden dediginizi duyar gibiyim peki 2008’in ikinci yarisina kadar neden bu sorun cozulmedi? Lastikleri anlayabilecek usta bir isim gerekti de ondan. Renault muhendisleri cok mu kotuydu? Hayir son iki sezonun sampiyon aracini uretmislerdi! Siz pilotun arac gelisimine etkisini bayatlamis buluyorsaniz sadece saygi duyarim ama asla bu fikre katilmam

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Selam 😀

    1. A. selam 😀

  8. şunu söyleyeyim redbulu işin içine katmadan

    vettel torro rosso.da bu başarıları çoğunu yağmurlu havalarda kazanmış

    2007 çin 4

    2008 brezilya 4 monaco 5 italya 1 japonya 6 daha aklıma gelmeyen

    bunlarda hepsinde arkadan gelmiş 17 19 14 16 gibi sıradan kalkmış

  9. Epeydir moda oldu; ama genel kitleye hiç yakışmıyor.
    Az alengirli konular olunca “yanlış anlaşılmasın ona karşı değilim, yanlış anlaşılmasın ben onu tutmuyorum, ben herkese eşitim, ” filan da falan, bu nedir yahu… Adam gibi kimi tuttuğunu da ” o yanlış anlaşılmasınların” sonuna bir yaz korkma… velevki yanlış anlaşılsın, öyle anlayınca kimse adam yemiyor.

    Sanki sınır anlaşmazlıklarının arabulucuları gibi bir tavır, çok gereksiz,
    Bu yanlış anlaşılma korkusu, uyuz olduğum bir korkudur, Yanlış anlaşıl kardeşim, biri bunu derse düzeltir doğrusunu yazarsın bir sonrakinde..

    kargadan başka kuş 10 yıldır Hamilton’dan başka pilot tanımam.
    Hadi şimdi isteyen “yanlış anlaşın” .. bir şey olmaz ben düzeltirim.

      1. İçinde sen de varsın Abdullah, ama özel olarak tek sana değil… Bir iki aydır sık gördüğüm bir ifade

    1. bir sürü atar yapmışsın ama sebebini anlayamadım, sen Hamilton’ı tanı sadece senin bileceğin işte, biri yanlış anlasa neyi nasıl düzelteceksin ? yanlış anlaşılacak ne var 😀

      1. Ergen değilim, atar! yapmam. Anlamazmışsın zaten seni kapsamıyordu, takılma , geç.

  10. Gutierrez bilinen şeyleri söylemiş.Aksini düşünmek saçma zaten.Gidip Vettel en iyisiydi diyecek hali yok.En iyi olan biri çaylak takım arkadaşına ezilmez.Yenildi demiyorum ezildi diyorum.

  11. Alonso madem bu kadar büyük ve çağın pilotu o zaman sormak lazım, neden 1. pilot olmak istiyor, gittiği takımlarda, örnek Mclaren örnek Ferrari madem bu kadar yetenekli ve iyi sürücü ,alonso neden takım beni kollasın istiyor, madem büyük pilotsa, bileğinin hakkıyla kazansın ,eşit muamele istesin takımından,

    schumacher de böyleydi, ben 1. pilot olucam derdi ,bana göre büyük pilotlar böyle olmaz ,aşırı hırslı aşırı bencil pilotlar böyle olur,( shumi gene renk katıyordu f1 e) bazısı başardı shumi gibi, bazısı başaramadı Hamilton rosberg kazası sonrası, yarış ortası pite girdi yarışı bıraktı, yanılmıyorsam ,o olaydan sonra rosberg gevşedi, oysaki rosberg e haksızlık yapıldı, adam 5.6 yıldır Mercedes ile yarışmış ,sonra bir pilot aldı takım onu kolladı ,Hamilton da madem çok büyük pilot niçin küçük çocuklar gibi mızmız hareketler yaptı, Mercedes rekabet olsun diye şampiyonayı son yarışa kadar sürdürdü, bence takım rosberg e yüklenmese rosberg bu sene kazanırdı, onlarda artık f1 seyircisi açısından mıdır nedir Hamilton a verdirdiler şampiyonluğu

    vettel aslında kendisini ispatladı, lakin rbr aracı çok dengeliydi, Ferrari de öyle olabilir ama şuana kadarki Ferrari araçları sürülmesi zor araçlardı, rosberg hile yaptı v.s diyenler o pilot bunu ezdi diyenler ,alonso nun hamiltonu pist dışına atmasına baksınlar ,alonso nun takımının kaza yaptırıp 1. lik aldırmasına baksınlar, alonso nun massayı pit girişinde yola dışına atmasına baksınlar ,shumi nın de Monaco da viraja da park etmesine baksınlar, shumi nin senna ya yaptıklarına baksınlar, shumi nin kazanması adına barichello ya metreler kala fren yaptırmasına baksınlar ,Hamilton unda massa ile 8 kere galiba yaptığı kazaya baksınlar Hamilton un yaptığı sert savunmalara baksınlar , herhangi bir sürücü ceza alırken almazlar! ben tarafsız izlediğim f1 de bunları görebiliyorum

    kimi raikkonen i o sebeple desteklerim, ondan önce de hakkinen vardı ,temiz adamlardı ,etli sütlü bulaşmazlar ve bunlar gibi pilotları severim ,madem çok ezmeyi biliyor malum pilotlar ,neden 1. pilotluk istiyorlar ? hem takım beni kollasın, uygun anlarda, pitlere alsın, benim aracıma 50 mühendis baksın gerekirse diğer pilotun bazı yerleri değişsin, sıra kazanalım, büyük pilotlar bunları yapmaz,

    ben bu sporda bugüne kadar pilotlarına eşit davranan bir takım olarak mclareni gördüm üst sıra takımı olarak, fakat bu sene onlarda bozulacak gibi ,onlarda da hüsran olurmu göreceğiz

    benim büyük pilot anlayışım bu pilotlar değil ,bu kadar olaydan sonra bırakana kadar kimi yi desteklerim sonda bile sürse, yok ezmiş yok şöyleymiş ,ayrıca vettel webber mevzularından, vettel e laf sokanlarda, bu yazılanlara baksınlar ,ben vettelin parmak mevzusu ve aşırı çığlıklarını sevmedim ama kimi den sonra destekleyebilirim en azından diğerleri kadar hile hurda işlerine girmedi

    aynı fabrikanın aynı bandında, aynı anlarda, yola çıkan araçlarda bile ,farklar varken ,bu sporda da neler döndüğünü görüyorken, nasıl olurda bir pilot bir pilotu ezmiş oluyor ,anlam vermesi manasız, anlam verenleri de fanatik olarak yorumluyorum

    1. alonso ve schuminin 1. pilot olmak istemeleri onların f1 den ne derece anladıklarını gosterir
      2007 de mclaren alonso yahut lewisi birinci pilot seçse şampiyonlugu ferrariye kaptırmazdı
      2010 da rbr bu senede mercedes birinci pilotunu secse gule oynuya sampiyon olurlardı fakat son yarısa kadar şampiyonun kim olacagını bekledik
      ayrıca f1 de herkes takımda birinci pilot olmak ister fakat bunu sadece en iyiler basarır
      suan hiçbir pilot alonso gibi takımı kendi etrafında toplayamaz
      bu sene kimi ferrari ile anlastıgı anda alonsoya yenilmişti zaten
      kiminin bir pilot olarak en zayıf noktasıda bu, takımla iletişimi,takımı etrafında toplayamaması
      f1 de sadece yetenek hız onemli değil
      suan baktıgımızda mclarenin ikinci pilotunun belirlenmesinde alonsonun adı geçiyor

      1. kimi konusunda benim tek eleştireceğim bölüm Ferrari ye ilk gittiğinde evet ağırlığını koyacaktı, sponsor programlarına sık katılacak ve takıma önderlik edecekti ,kimi f1 harici takımıyla fazla samimi olmuyor ,evet en büyük eksiği budur, yazdıklarının bir kısmına tamam da, 1. pilot meselesi ,sezon sonu takımdan destek istersin o şekilde olur ama sezon başından ben 1. yim dersen ve diğer pilota haksızlık yaparsan ben şahsen bu konuları sevmiyorum ,

        1. emin ol bende :
          1.pilot 2.pilot olayını
          fiadan torpilli olarak test yapmayı
          yahut fia ile arayı iyi tutup avantaj saglamayı
          pilot seçiminde performansına değil de parasına bakmalarını
          haketmeyen pilotların sırf araçlarının diğer araçlardan 1-2 sn hızlı diye üst üste şampiyon olmalarını
          vb.
          sevmiyorum,nefret ediyorum ama f1 adaletsiz bir spor yapacak birşey yok
          alonsoda oyunu kuralına gore oynuyor
          mclaren en iyisini almak istedi,aldı ve karsılıgında da alonsonun istediklerini verecektir
          ayrıca 2007 deki gibi birbirlerini yiyip şampiyonlugu kaptırmazlar bu sefer yogurdu ufleyerek yerler
          mercedese yakın bir araç ve tamamen takımı arkasına alan bir alonsoyu durduramazlar

          1. geçerli olabilecek ve tartışmaya açık uzun bir konu ama düzgün cevap vermişsin ,ortam kötü, o da bu şekil takılıyor demişsin, mantıklı cevap ,sevmek sevmemek ayrı konu, olayları kendimizce analiz yaparak gerçekler dahilinde tartışmak ayrı konu, çoğu alonso fanlarından beklediğim cevaplardan birini yazmışsın

  12. Merhabalar arkadaşlar,

    Biraz konu dışı bir yorum yapmak istiyorum malum hararetli bir başlık olmuş.

    Sonuçta herkesin aklında en iyi pilot ya da pilotlar vardır. Bu seride uzun soluklu şekilde kalabilen ne çok takım var ne de pilot! O yüzden herkesin dönem dönem ya da geliştikçe daha çok hoşuna giden pilotlar da vardır takımlar da.

    Birisi sempatikliğinden sevilir, birisi çalışkanlığından, başka birisi güler yüzlü olmasından,… bu şekilde gider. Sonuçta insanlığın büyük bir kısmı genelde güçlü olanı destekler. Güçlü olması genelde şartlara bağlıdır, bu Formula1’de de geçerli. Komplike pilot kavramı da bana göre aynı düzende gider. Sonuçta, en sonuncu olan bir pilot da elinden geldiğince yarış bitiriyor. Aracının şartları yükselmesine engel oluyorsa, bu onun daha iyisi yapmasını istemekten alıkoymaz. En iyisi yapmaya çalışırlar, değil mi? Neyse…

    Vettel’i yerin dibine sokmaya çalışanları anlamıyorum. Zaten gitmeyi aklına koymuş birisinden üst seviye bir performans beklemek biraz abes olur. Ferrari’nin yıllardır onunla ilgilendiğini herhalde sadece bu sitedekiler bilmiyorlar, sanki gitmesi sürprizmiş gibi tepki veriyorlar. Nasıl Hamilton Mercedes’e geçmeden önce, sezonun ikinci yarısında umursamaz davrandıysa (3 GP kazandı yine de), Vettel’de aynı şekilde davrandı ama tek farkı RedBull’un kazanabilecek bir aracı yoktu. Sonuçta kazanılmayan bir araçla kazanılmıyor, değil mi? Ricciardo demeyin, o bile inanmıyor kendi galibiyetlerine hala.

    Neymiş, istatistikler bir şey ifade etmezmiş! Yahu bunu diyen insan, dünyanın işleyiş mantalitesini kavramamış, hayallerde yaşayan birisidir bana göre. Sen şu an çalışıyorsan ve işin varsa bu tecrübenden dolayıdır. Her tecrübe zaten kişinin kendi istatistiğidir. Her kararın başlı başına istatistiktir! O yüzden ben istatistiğe bakmam, yordama bakarım hiç gerçekçi değil! O yüzden bu dünya var oldukça istatistiklerde de başta kim var ise en iyisi O’dur! Sevsek de, sevmesek de bu böyle. Yarışan pilotlarda şu an Vettel ise en iyisi O’dur. Hamilton olsaydı, Alonso ya da Webber olsaydı bu değişmez en iyi onlardan biri olurdu. SAyıların gösterdiği şeyler kanıttır. O yüzden Gutierrez’in ya da MAssa’nın ya da Webber’in kimin ve ne hakkında ne söyledikleri kimsenin umrumda değildir! Özellikle ne Vettel’in, ne de Kimi’nin. Pilotların birbirleri ile alakalı konuştukları iyi şeyler, tamamen nezakettir. Saygıdır. Başka bir şey değil. Her söylenilen de doğru değildir.

    Övülmek herkesin hoşuna gider ama pilot camiasında bunu herkesten daha çok seven iki kişi var. Biri Alonso, diğeri Hamilton. Sözün bittiği yer burası. Umarım bu ikisi tez zamanda birer şampiyonluk alır da (birisi aldı, diğeri bekleniyor) bu sitedeki kavga ve karmaşa sona erer.

    Ekstra akalasız: Bu arada aklıma gelmişken, 2006’dan sonra takım arkadaşı galip geldiğinde ona sarılan bir pilot gördünüz mü? Beni bu konuda bilgilendirebilirseniz süper olur.

    Sevgiler ve saygılar

    1. dediklerinizden yola cıkarak alonso ferrariden ayrılmayı 2013 de dusunmeye baslamıs
      yani 2013 de iştahını kaybetmiş bir alonsoya mı yenildi kimi
      buyuk pilot olmak boyle birşey demekki takımdan ayrılacagını bile bile elinden geleni yapmıs alonso 2014 sezonunda
      ayrıca istatistikler gerçek f1 izleyicileri için pek onemli değildir
      msc 7 kez şampiyon oldu senna 3. msc simdi sennadan daha mı iyi pilot
      vettelin sampiyon oldugu o 4 yıldaki arabayı alonso-lewis-kimi surse onlarda cok rahat sampiyon olurdu
      sir alex fergusonın cok begendigim bir sozu vardır
      istatistik mini etek gibidir çok şeyi gösterir ama asıl göstermesi gereken şeyi göstermez.

      1. schumacher her bakımdan üstündür senna.dan
        istatistik başarı yetenek aklına ne gelirse

        senin vereceğin örnek senna,mı prost,mu

      2. Dostum bana gore Schumacher, F1 Tarihinin en buyuk pilotudur! Tutturmuşsunuz, “Schumacher bile Senna’yı ilk sıraya koydu”. Yahu adam ne diyecekti, en iyisi ben miyim diyecekti! Onu pilot camiasında bir Jacques Villeneuve bir de Fernando Alonso yapar. Kendileri herkesten üstün görmeyi!

        Schumacher’i sevmeyen ama Senna’yı seven pilotların en büyük ve tek ortak noktası nedir, biliyor musunuz? Hemen hemen hepsi Schumacher’in yenilen rakipleridir. Senna diye zırlamalarının nedeni budur yani. Yoksa Senna’dan nice pilotlar vardır, tek farkı işte madendekiler, inşattakiler gibi çalışırken ölüp millet tarafından kahraman ilan edilmeleridir.

        Neyse, konu başka yerlere gitmesin.

        Sevgiler, saygılar.

        1. gorusunuze saygı duyuyorum bana gorede senna schumiden iyidir
          suanki sartlarda da en iyisi alonsodur
          bunu ister alonso soylesin ister baskası desin
          benim izledigimden elde ettiğim sonuc budur
          size gore baskası olabilir

        2. Konuyu, bu milletin çok hassas olduğu konulara nasıl getirmeyi başardın anlayamadım, sevmedim. Gereksiz ve çirkindi.

          1. Onur Gentas avatarı

            @buick +1. Hayretler içerisindeyim gerçekten. Bir insan böyle bir yorum nasıl yapabilir?

            1. Sevgili @onur-gentas ve @buick konu neden hassas olsun ki? Neden hassaslaştırıyorsunuz?

              Kafasına karısının yanında kurşun sıkılan bir askeri bu ülke “iki gün” konuştu, bunun farkında mısınız? Bana göre asıl değerli olan oradaki askerdir. Kimse kimseye zorla madende çalışın demiyor! Ama birileri askere “sen zorla askerlik yapacaksın” diyor! Sözde barış için askerlerimizi yıllardır hedef haline getirip, şehit olmalarına göz yumuyorlar ama bunu kimse hassaslaştırmıyor nedense!

              Soma’daki olaydan sonra mevcut hükümete ne kadar oy çıktı farkında mısınız? Üstelik kaç aile bu olayın üzerine gitmek yerine geri çekildi ve hala çalışmaya devam etti, bunun da farkında mısınız? Ayrıca kaç kişi bu ülkede babasız yetişirken ve borç batak içinde büyürken, borçları silinmiş; bu konuda bilginiz var mı? Yok işte; devlet baba öyle her babası ölenin borcunu sıfırlayıp, al sana şu kadar tazminat demiyor!

              Medya gücü birilerinin ölümleri daha değerli olurken, birilerinin ki sıradanlaştırılıyor. Benim dikkat çektiğim nokta buydu.

              Lütfen, bu olaylara üzülmemişim havası yaratmayın! Kısacası beni “cani” ilan etmeyin. Ben sadece bir benzetme yaptım o kadar.

              Sevgiler ve saygılar.

              İyi geceler.

          2. peki kusura bakmayın
            girmemem gereken konulara girmişim

        3. aynen senna.yı efsane falan değildir
          1994 yılındaki italya yarışındaki ölümü nedeniyle efsane yapmıştır

          schumacher 91 başladı ilk yarışında hiç tanımadığı bir piste efsane olmuştuş belçika
          1992 belçika yarşında gerçek efsane olmuştur gerilerden gelerek yarışı kazanarak

          91 yılında ilk çıktğı yarıştan sonra bütün dünya onun zaten çok büyük bir pilot olacağını konuşuyordu o yarıştan sonra mclaren williams ferrari peşinden koşmuşlardır ama o benettona gitti

          yani schumacher,in çıktığı yıl senanın prostun riccardo patresenin bergerin nigel mansellin devride bitmiştir

  13. Esteban in fikirleri cogu f1 surucusu, yoneticisi, patronu vs… Kisilerin hemen hemen ortak fikridir zaten, sonucta bizler sadece izleyiciyiz, ama ozellikle pilotlar adi gecen pilotlar ile pist uzerinde mucadele etmis ve bu sekilde kaniya varmis, her zaman pilotlarin fikirlerini desteklerim, cunki onlar yasayarak yorum yapiyor bizler ise, izleyerek…

    Herkesin fikri tabiki baskadir kimine gore en iyisi heildfeld tir… Fanatiklik olayi sacmasapan tartismalara goturur, ama gun gectikce cogu pilotun performans farki hep degisti, performansi degismeyen, tek pilot Fernando oldu buda dogal olarak totalde tum suruculerden bir adim onde olmasini sagladi, hic bir takim arkadasina yenilmedi, Lewis ede pole de geride kaldi sezonu ayni puan ile bitirdi, ne yendi ne yenildi….

    Vettele zaman zaman bende dahil acimasizca davrandigimiz olmustur kabul ediyorum, ama her zaman soylemisimdir hizli aracta konsantre oldugunda yenilmesi Lewis kadar cok cok zordur, kendisinde begendigim en onemli seyi konsantresidir lakin kendisine bir turlu isinamadim, dogal olarak baska aracla gormedigim icinde hala bana gore ilk 3 e giremeyecektir…

    Lewis pole canavari tek tur uzmani ve bana gore ataklarda en korkusuz pilottur derken, en iyi oldugu seyde pole de Rosberge yenildi, gecisleri harika dedim senelerce Riccardio bu sene cogumuzu dumur etti o nasil gecis lan dedirtti ve bunlari Alonso ya Vettele buttona karsi yapti..

    Raikkonen, komple pilot denilen tabir bana gore en cok kendisine uyuyordu Alonso ile beraber, ama bu sezon gordukki malesef bu yetisi ortada yoktu…bir kac bile diyemiyecegimiz kadar zorlayamadi.. Keza 2008 dede 2007 ye gore dusuteydi..

    Sonuc olarak Alonso suda Vetteli de Hamiltonuda iyilerin icinde en one cikanlar hepsinin birbirlerine ustunluk saglayacak ayri ayri meziyetleri var, fakat estebanin dedigi gibi modern f1 tek bir meziyeti olan pilotu ust duzey yapmiyor malesef hepsini bir sekilde iyi kullanmak gerekiyor, gerektiginde lastigini saklayan, gerektiginde paikopat gecisler yapan, gereksiz savunma yapip bitmis lastigi komple yok etmeyen, yakit tasarrufunu hangi aralikta yapacagini bilen vs vs… Bunlarin hepside istikrarli olarak Alonso da gorundu bana gorede F1 pikotlarina gorede buna paralelde bu cagin ve sampiyon oldugu donemin en iyisi Alonso’ydu..
    Iyi eglenceler.

    1. Tabiiki iyi eğlenceler… Alonso yu çekemeyenlerle eğlenmeye devam ediyoruz. Uzak mesafe F1 izleyicisi olup bir F1 pilotunun görüşünü dahi çekemeyen insanlarla eğlenmek…

    2. Çok mantikli bir yorum olmuş. Tebrikler

    3. serkanmsr14 avatarı

      Güzel yorumlamışsın. Hangi takıma giderse gitsin Alonso’nun kendi taraftarı var. Ve şu şartlarda ki en iyi pilotudur. Bu sene enkaz halinde ki Ferrari ile bile savaşmaya çalıştı. Kimi’nin hali ortada. Seneye durum bundan farksız olmayacak…

    4. başka araç derken toro rosso ile yarıştığı yarışları izle görcen sende büyük pilot olduğunu

      asıl hamilton başka araçlarda görmedik neler yapacağını mercedes dışında başka bi aracla yarışmadı 8 ..9 yıldır kaç sene yarışıyorsa … ha mclaren ha mercedes

      vettelde schumi gibi ferrarinin kötü olduğuna bakmadan gidiyor buda onun lider özelliğini gösterir
      acaba hamilton bu mercedesi bırakır mclarene yada ferrariye gidermiydi

      şimdi diyeceksiniz vettel redbulun iyi zamanında gidermiydi ferrariye 2012yılın sonunda 2013 yılında redbul yönetimi bıraksaydı gidecekti ferrariye ama bırakmadılar

  14. bir de Vettel’e hep poleden ya da önlerden başlayıp kazandı diyenler, Alonso kaç tane yarışı gerilerden başlayıp normal şartlarda kazandı söylerlerse mutlu olurum. Yanlış anlaşılma olmasın, Alonso kuşkusuz gridin EN iyi sürücülerinden birisi ve BELKİ de en iyisi. Ona bir şey demiyorum. Sadece Vettel’i bu yüzden eleştirenlerden bu cevabı istiyorum.

    Ya da ben kısaca araştırıp yazayım hemen. İlk 5 dışından gelip kazandığı yarışlar:

    2012 Avrupa 11 1 (Bol olaylı bir yarış. Hatırladığım Vettel ve Grosjean önde alternatör sorunuyla yarış dışı kalmıştı)
    2012 Malezya 8 1 ( Neredeyse Sergio Perez kazanıyordu…)
    2008 Singapur 15 1 (Açıklama yapmama gerek yok)
    2005 Avrupa 6 1 (rainin süspansiyonunu kırdığı meşhur yarış)

    1. Vay ABdullah… sanada cevap vereceğim aklıma gelmezdi ama şu yazdığın yıllarda en hızlı aracın hangisi olduğu ve onun aracının ne kaçıncı hızlı araç olarak kabül gördüğünüde bir yazsan.Sİngapur yarışı öncesi ve sonrasındaki yarışlarda aldığı sonuçlarıda bir yazsan… belki kendinide inandırırsın.

      1. Merhaba,

        bana cevap yazmamaya yeminli falan mıydın? 🙂 her türlü yoruma açığız.
        2005 Renault – McLaren
        2008 Ferrari – McLaren
        2012 Red Bull – Ferrari – McLaren – Lotus – sıralamalarda Mercedes

        inandırmam gereken şey nedir burada onu anlayamadım?

        ————–

        Hala üstüne basarak söylüyorum. Alonso döneminin en iyi pilotlarından ve geride kalan senelere baktığımızda performans olarak belki de en iyisi. Ama Alonso’cu arkadaşların sadece kendi sürücülerini yegane görüp diğerlerini, özellikle Vettel’i bu şekilde yerden yere vurmaları karşısında bilip gördüklerimi dile getirmeden duramadım.

        Her türlü argümana cevap verdim. Alonso, Hamilton ve Vettel’i istatistiklerle size sunmaya çalıştım.

        İlk çizgiden başlamayınca kazanamıyor dendi, istatistiklerine bakarak bunu gösterdim.
        Gerilerden yükselemiyor dendi, istatistiklere bakarak bunu gösterdim.
        Sadece en hızlı araçla iyi sonuçlar alıyor dendi, Toro Rosso’da yaptıklarını ekleyerek o dönemde neler başardığını gösterdim.

        Duygusal hiç bir ifade kullanmadım ben. Yazdığım her şey nesneldi bu konuda. Ama sebebini daha önce dile getirdiğim, bir daha dile getirmek istemediğim şeylerden ötürü bu çocuk eleştiriliyor.

        Her şekilde yorumlarda ifade edilenlerin tersini yapmış olsa da kafadaki düşünceyi değiştirmek zor oluyor 🙂

        1. Yeminli değilim ama sizin bazı yönetici kitlesinin arkadaş kesimine bile ağız cevabını verince zorlarına giderken senin gibi yönetici olan birine yazdımmı iş biraz daha sapa sarabilir. Artı… sen genel itibarıyla böyle işlere pek girmezdin (zaten ondan dedim ki senin bu konuya açıklık getirmeye çalışman ve sana da cevap yazmamız) ama konu Alonso olunca senin dahi için kabarmış olmalı…

          Bu yaptığı sene ve takım isimleri neyi açıklıyor… o sene kazanmış olmakmı yoksa hızlı araçlar açıklamasımı??? 2005de en hızlı araç Renault değildi ama az arıza yapması ve bilhassa Alonso nun sürekliliği bunu başarmışdır ve bizim destek verdiğimiz konuda budur.

          Bizler Alonso yu abartmak istemedik ama bazılarının saldırılarına karşı hep savunduk.Bizim savunduğumuzu bildikleri halde ve üstelik Alonso nun buraya uğramadığı halde Alonso ya bazı opların desteği altında hakaretler geçilmeye başlanışldı.Alonso selamun aleyküm dese aleyküm selam diyeceklerine dibinden bucağından sürekli eleştirilen bir konu olarak ele alınınca bizde savunduk. Yolsa Alonso nun herşey olmadığı açıkdır. Ben 1988 de Prost ve Senna ya daha sonra Hakinen ,Raikonen,Montoya ve Kubica taraftarlık ve sempatizanlık yapmışımdır.Kimseyi Alonso gibi savunmak zorunda kalmadığımız ve sebebi açıkdır.

          2007 yılında olanlar için alenen McLaren ve Hamilton süt akkaşık ilan edilirken günaha keçi olarak bu adam isimlendirildi. BU kadar günahın üstüne McLaren yönetimi katı tavrından geri durdu ve Alonso ile bir seneden fazladır sözleşme yapmak için görüşme yapmışdır ve bu durum Ron Dennis in başta oluşunda yapılmışdır. Anti Alonso cular bunu anlamamakda devam edince sizde kendinize yeni bir koruma madlu referans noktası seçiyorken fazla korumacı görünürsünüz.

          McLaren bu sezon Alonso ile anlaşma yaptı çünkü onun sahip olduğu bazı şeylere mecburdular . Bu mecbur oldukları şeyin adı sadece sponsor değildir … 2007 de ihtiyaçları vardı şimdide o eksiği kapatmaya ihtiyaçları var.

          Birebir

    2. aslında yatacağım geç kaldım ama bir de Hamilton’a bakayım dedim. Ne çıktı ortaya inanır mısınız? Yarıştaki tüm mücadeleleri bir kenara 33 galibiyeti olan Hamilton’un da ilk 5 dışından hiç bir galibiyeti yok!

      😀 bazı tabuları yıkalım artık arkadaşlar.

      Son bir not düşüyorum Vettelci falan değilim. Vallahi billahi değilim. Kimseci değilim hatta 😀

      Galibiyet dışı yükselmelerle Vettel’e dair bazı sonuçları vermek istiyorum:

      7 2007 China Scuderia Toro Rosso 19 Toro Rosso STR2 Ferrari V8 Bridgestone 17 4
      15 2008 Canada Scuderia Toro Rosso 15 Toro Rosso STR3 Ferrari V8 Bridgestone 20 8
      14 2008 Monaco Scuderia Toro Rosso 15 Toro Rosso STR3 Ferrari V8 Bridgestone 19 5
      42 2009 Brazil Red Bull Racing 15 Red Bull RB5 Renault V8 Bridgestone 15 4

      93 2012 Belgium Red Bull Racing 1 Red Bull RB8 Renault V8 Pirelli 10 2
      99 2012 Abu Dhabi Red Bull Racing 1 Red Bull RB8 Renault V8 Pirelli 24 3
      125 2014 Spain Infiniti Red Bull Racing 1 Red Bull RB10 Renault V6 t h Pirelli 15 4

      bu sonuçlar gridden yükselmeyi gösteriyor. Yarış içerisinde geri düşüşleri içermiyor.

      Çok iyi yükseliyor diyen sürücülerin bu konuyla istatistiklerine bakmaya fırsatım kaldı ama buraya yazmaya kalmadı 😀 bir zahmet onları da siz araştırın.

      Ama şunu diyebilirim ki onların istatistiklerinden pek bir farkı yok. Şu istatistiklerin başında Vettel yazıyor diye beğenmez bazıları, ama üstünde Alonso ya da Hamilton yazıyor olsaydı ….

      3 noktayı istediğiniz gibi tamamlayabilirsiniz. İyi geceler 🙂

      1. 3 noktayi tamamlayayim icimde kalmasın:

        Müthiş, inanılmaz, fantastik bir yukselis olmuş olurdu

      2. bu durum aracın griddeki durumu ve kazanmakla alakalı, hamilton aracı en iyi olmadığı zamanlarda da mücadele edip kazandı ve bunlar piyango yarışlar değildi. ne yani, macaristanda mercedes strateji hatası yapmayıp hamilton’a son stintte haftasonunun en kötü lastikleri olan prime yerine option+option taksa hamilton kazanacaktı, o zaman daha iyi pilot mu olurdu?

        alonso hamilton yapsaydı off of neler olurdu demişsin ona ithafen yazıyorum: rosberg’e de bakalım, sochi gp sondan 2., hamilton macaristan gp, pitten 3. kim bu yarışları değerlendirirken çok güzel yükseldi vs dedi? macaristandaki performansının iyi görünmesinin nedeni poleden başlayan rosberg’in önünde bitirmesiydi. strateji hatasına rağmen. durum şu ki hamilton ve alonso fanları bir nebze daha bilinçli olduğu için aracı düşünerek yorum yapıyor, vettel fanları vettelin aracı virajlarda DRS açarak hızlandırdığını düşünüyor. rosberg yerine bastırılmış webber olsa hamilton 15 yarışı kazanarak şampiyon olsa kimse hamilton’a 2013’te dediğinden daha iyi pilot demezdi. ancak vettel yapınca nedense deniyor.

        button 2009’daki üstün aracına 3 sene daha sahip olsaydı vettel kadar istatistik yapardı. daha iyi pilot olur muydu? hayır.

        hamilton 2008 monzada bir pitteki görevlileri geçmedi. onun dışında kaç geçiş yapmıştır kim bilir.

  15. 1- Hamilton şampiyon olsa da 2014’te kalitesinin altında bir performans sergiledi.
    2- Vettel’i geçiş kabiliyeti konusunda 2011 ve öncesini baz alarak değerlendiriyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz. Şu an bu konuda en iyi 3-4 pilottan biri. Çok net.
    3- Alonso, Lewis’ten de Sebastian’dan da istatistik olarak çok geride kalarak kariyerini sonlandıracak görünüyor.
    4- Ricciardo’yu elit pilotlar arasında değerlendirmek için en az iki sezon daha beklemek gerekir ancak kesinlikle bu sezonun en iyi pilotuydu.
    5- Lewis’in en geriden gelerek kazandığı yarış hangisiydi. Kaçıncılıktan geldi? Sebastian Vettel 2010-2013 arası cumartesileri kötü performans gösterse, gerilerden gelip kaç yarış kazanırdı? Bu onu daha iyi bir pilot mu yapardı?

    1. Dua edin de Ferrari iyi bir araç çıkarsın ve Vettel şampiyonluk mücadelesi yapabilsin.Yoksa… top-tüfek hepsinin namlusuna konulur ve ateş edilir. Newey in 2009 da çift katmanlı difüzör olmadan en hızlı araca imza attığını hepimiz biliyoruz. Macaristan yarışı itibarıyla araçdaki sorunları halleden McLaren yeni bir ağırlık noktası seçimi ilede birlikte birden güç üstüne güç eklediği için kazanmaya başladı. Milletin aracına çift katmanlı difüzör ü eklemesi bir yana Brawn ın mali sorunlar sebebiyle gelşememiş olması sonucunda McLaren ve RedBull paşa paşa mücadele etmişlerdir.Örneğin 2009 Türkiye Pole u Vettel almış ama yarışı Button kazanmışdır.

      Sonuç oalrak Vettel de seçilmiş bir F1 pilotudur ve bir seviyede kapasite sahibi olmak zorundadır ama hiçbir zaman Alonso olamayacakdır… isterse on şampiyonluk alsın.

      Alonso kimdir; şu andaki şampiyonların hepsinden önce pistdeki tek ve hatta dublesi olan tek şampiyondur.Mücadele ettiği jet gibi bir pilot ve araca karşı ve efsane şampiyon ve onun turunu geri alabilen aracına karşı şampiyonluk almışdır. Arkasındaki araca bir tur bindiren araçla şampiyon olup çekin şunu önümden diyebilen birisi dahi olamamışdır.

      1. serkanmsr14 avatarı

        Güzel yorumlamışsın tebrikler. Alonso nereye giderse gitsin her zaman heyecan verir. Aracı hep limitlerde kullanmıştır.

    2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Beni ilgilendiren kismi yorumlayacagim.

      Alonso tum kariyeri boyunca, arac acisindan Hamilton ve Vettel kadar sansli olmadi. Bu iki pilotunda koca bir sezonu domine edebilecek ve sezon iceresinde hizla yukselebilecek veya cogu zaman zirveye oynayabilecek araclari oldu. Alonso’nunda zaman zaman zirveye oynayan araclari oldu ama bu konuda bu iki pilot kadar sansli degildi. Ferrari kariyeri boyunca, 2010 Monza yarisi haricinde hafta sonunun en iyi araci sifatiyla kazandigi bir yaris hatirlamiyorum.

      Kisacasi, Alonso’nun kariyeri boyunca surdugu araclarla toplam 32 galibiyet elde etmesi, elinde ki mevcut sartlarla elde edilebilecek en iyi rakamdir. Alonso gibi bir pilot icin bu rakam az midir ? Bence cok azdir. Iste bu yuzden Alonso’nun, kariyerinin geriye kalan kisminda iki sampiyonluk daha elde etmesini ve 40 galibiyetin uzerine cikmasini umuyorum. Elinde yeterli duzeyde bir arac olursa bunu gerceklestirecegine olan inancimda tam.

  16. Bu karşılaştırma uzar gider. İşin içine fanatikliğin şişirdiği öznellik girdikçe de doyurucu ve susturucu cevap alınamadan bir süre sonra tekrar açılmak üzere rafa kalkar.
    Herkesin bir fikri var. Gutıerrez’in de olduğu gibi.. Yukarıdaki yazıda Sebastian Vettel’in lafı geçmediği halde buradaki yorumlarda en çok konusu geçen pilot da o olmuş. Güç nefret doğurur.
    Daha önce de söyledim. Bana kalırsa Hamilton Alonso ve Vettel üçlüsü en iyiler. Ancak istediği aracı bulduğunda Raikkonen de en az onlar kadar iyi olma potansiyeline sahip.
    Adını hatırlayamadığım bir düşünür, “İstatistik en büyük yalancıdır” demiş. Formula 1 sadece istatistiklerden ibaret değil. Nasıl ki 4 şampiyonluk, bir takım içi yenilgiyle sorgulanır hale geldiyse, aynı şekilde o mağlubiyetin de açılımını iyi yapmak gerekir diye düşünüyorum. Sebastian Vettel muhtemelen kariyerinin ortasına bile ulaşmadı daha.
    Karşılaştırıldığı tüm pilotlardan daha genç.
    Olur da Ferrari serüvenine en az bir şampiyonluk sığdırabilirse o zaman düşünceler de tersine dönecektir.
    İddia ediyorumki Vettel’in 2014 yılı performansını en yakından takip edenlerin başında geliyorum. Özellikle Singapur sonrası performansı onun hala en iyilerden biri olduğunu kabul etmeme yetecek doneyi verdi bana. O yüzden içim rahat.

  17. @nandoalo aynen, xtrabit’in liderliğinde yıllardır alonso’nun sıralama performansı tartışılır, ki bence rahat ilk 5 içindedir sıralama konusunda. hamilton’dan başka kimin sıralamada gerisinde kalmış? ayrıca turlarını da izlerim, çok iyi turları vardır.

    merak eden şu videoyu bir izlesin örnek olarak, çok iyi bir tur atıyor

    https://www.youtube.com/watch?v=1XPdUIDjcH4

    1. Benim liderliğimde? 😀 Adamın aklına takılan şeye bak. Sizin görmek istemediğinizi gösteriyoruz diye lider olduk. Sarayım nerde? Bak Gutierrez de bunu demiş. Bundan sonra ‘Gutierrez’in liderliğinde’ dersin 🙂

      İlk beşte olmak en iyi olmak için yetmiyor. Birinci olmak gerekiyor. Aksine Hamilton’u sıralamalarda iyi bilirdik, Rosberg oldukça yaklaştı, bu kez de Hamilton yarış performansını katladı. Alonso yarışta en iyilerden, belki de en iyi. Ama sıralamada aracın suyunu sıkarken biraz su bırakıyor sanırım.

      1. Ekleme yapayım, Alonso-Button ve Raikkonen sürüş tarzından dolayı biraz eksik kalıyor sıralamada. Ama polü alamadıktan sonra stilim böyle sadece bahanedir.

        1. şimdide 4 sıralamada sorun yaşayan hamilton ile rosberg pollerini karşılaştırmışsın. hem de hamilton’ın o 3 sıralamada -monako, ingiltere, macaristanda- pole alacağı kesin gibiyken. monako’da 0.2 öndeydi ve polü alacaktı, ingilterede ıslak pistte takım telsizden mesaj göndermese ve turunu bitirse yine poldeydi. macaristanda ne kadar hızlı olduğunu biliyoruz, aracı yanmasa yine poldeydi.

          biraz matematik o 3 polün hamilton’ın tarafına gitseydi sonucun ne olacağını gösterebilir. ros 11-alamadığı 3 pole = 8, hamilton 7+aldığı 3 pole = 10.

          sıralamada çok iyi dediğin grosjean ile sıralamada yavaş dediğin kimi’nin grosjean’ı 2012 ve 2013te sıralamada geçmesi de içinde bulunduğun durumun diğer bir kanıtı. sıralama konusunda yorumların alakasız. maldonadoyu da bir ara senin liderliğinde çok hızlı, agresif yea. 2. hamilton falan yapmışlardı, adam sağa sola çarpıyor diye.

          alonso sıralamada en iyi zaten demedim, ancak ilk 5 içinde olmak da şuanki gridde çok iyi demektir. ve sanırım kafanda bir pilot tarzı yaratmışsın, ama mantıklı değil, alonso yarışta iyi ve sakin sürüyor diye sıralamada yavaş olacak diye bir kaide yok. yanlış bir düşünce tarzı.

          1. Onun Alonso denen karın ağrısı var. Birisi onun twitter hesabında dahi Alonso ve taraftarlarına dahi küçümseyici küçük cümleler kurabildiğinden bahsetmişdi. Alonso taraftarları neyin kafasını yaşıyorlar gibisinden şeyler…

            1. Onlari soyleyen yine kibar konusmus 🙂 Disaridan bakilinca coook malzeme cikiyor.

              Bu arada yukaridaki yorumu baskasina yazdin sanirim. Ben vettelci filan deilim. Pilot veya takim tutmuyorum simdilik.

              1. Bence… sevmediğin bir pilota ve onun fanlarının olduğu bir yere göre coook fazla adetde paragraf yazmışsın o kadar.

              2. Doğrudur, baktım aşağısı almış yürümüş, eksik kalmayayım dedim 🙂

                Ne güzel tartışıyoruz işte, sorun olmamalı. Ekleme yapmak gerekirse, Alonso’ya tam ısınacağım, adam çat diye klasik demeçlerinden birini veriyor, yine ısınamıyorum. Ama pistte olmasını istediğim pilotlar arasındadır. Sanmayın ki başka pilotu tuttuğum filan için ters yazıyorum. Tamamen düşündüklerimdir, diğer pilotlar için de fazlasıyla var bunlardan. Kimi’cilere sor beni, adamlar aforoz ettiler 😀

            2. kendince bir imaj yaratmış, formülü de şu: “yarışta akıllı sürüp kazalara karışmayan pilot sıralamada yavaştır, yarışta kaza yapan, sağa sola çarpan pilot sıralamada hızlıdır”

              pilotları buna göre sınıflandırmaya çalışıyor ama tutmuyor, grosjean’a, maldonado’ya hızlı demesi bu yüzden. adamlar yarışta kaza yapıyor. xtrabit’e göre hızlı oluyor.

              ki alonso yeri gelince çok agresif, yeri gelince çok sakindir. bir aracı o anki şartlarda nasıl kullanılması gerekiyorsa kullanan bir makina gibidir 🙂 o yüzden alonso’nun yarışta yerine göre sürmesi yüzünden onu sıralamada yavaş diye etiketlemek çok saçma ve yanlış olur. yeri gelince button yeri gelince hamilton gibi(neredeyse :D) sürmeyi bilen adam sıralamada da nasıl sürmesi gerektiğini bilir. bu görünüyor da zaten.

          2. Hamilton’u sıralamalarda iyi bilirdik, Rosberg oldukça yaklaştı

            Burayı iyi okusaydın sazanlık yapmazdın 🙂

            1. yorumlarını takip etmek zorunda değilim, hamilton’ı sıralamalarda iyi bilirdik, rosberg oldukça yaklaştı diyerek karşılaştırmışsın, ona göre cevap yazdım.

              sazanlık vs diyerek tartışmayı saçma sapan bir yere götüreceğine yazdıklarıma mantıklı bir yorum yazsaydın -ya da yazabilseydin- daha güzel bir tartışma olurdu.

              1. Karşılaştırmayı yapmışım, sonucunu da belirtmişim. Ancak klasik klişe savunma tepkisi ile matematik yaparak hamilton-rosberg karşılaştırmasının detayını anlatmışsın ve benim ‘yaklaştı’ sonucuma ikinci paragrafın sonunda gelebilmişsin. Sonra da işin içine akıl mantık sokup öte yana çekiyorsun. Benim liderlikten başlayan benim sanki 🙂

      2. Dua edin de Ferrari iyi bir araç çıkarsın ve Vettel şampiyonluk mücadelesi yapabilsin.Yoksa… top-tüfek hepsinin namlusuna konulur ve ateş edilir. Newey in 2009 da çift katmanlı difüzör olmadan en hızlı araca imza attığını hepimiz biliyoruz. Macaristan yarışı itibarıyla araçdaki sorunları halleden McLaren yeni bir ağırlık noktası seçimi ilede birlikte birden güç üstüne güç eklediği için kazanmaya başladı. Milletin aracına çift katmanlı difüzör ü eklemesi bir yana Brawn ın mali sorunlar sebebiyle gelşememiş olması sonucunda McLaren ve RedBull paşa paşa mücadele etmişlerdir.Örneğin 2009 Türkiye Pole u Vettel almış ama yarışı Button kazanmışdır.

        Sonuç oalrak Vettel de seçilmiş bir F1 pilotudur ve bir seviyede kapasite sahibi olmak zorundadır ama hiçbir zaman Alonso olamayacakdır… isterse on şampiyonluk alsın.

        Alonso kimdir; şu andaki şampiyonların hepsinden önce pistdeki tek ve hatta dublesi olan tek şampiyondur.Mücadele ettiği jet gibi bir pilot ve araca karşı ve efsane şampiyon ve onun turunu geri alabilen aracına karşı şampiyonluk almışdır. Arkasındaki araca bir tur bindiren araçla şampiyon olup çekin şunu önümden diyebilen birisi dahi olamamışdır.

        1. Burada çıkmaması gereken bir yazıdır nasıl olduysa karışmış.

      3. Geçtiğimiz bazı sezonlarda Alonso nun öylesine turları varki nerdeyse aynı zamanları içeriyor… zaten Esteban ın dediğide bundan ibaret… Bir tane mükemmel tur atmakla yrtinmiyor. Üstüste ve sürekli iyi turları bir arada atabiliyor.Yani diyor ki konsantrasyonunu koruyor.MÜcadele içerisindeyken dahi mühendisine bu virajda benimle konuşma şurda bana bilgi verme gibi kelimeler hiç yapmıyor. İşin aksine Mühendisine bu çocukda kim ??? daha öğreneceği çok şey var diyecek hatta araçların dedikodusunu yapacak kadar hem konuşup hem direksiyonunu aynı ritim de sallayabiliyor. Stella dahi Alonso nun bu konularda rahat olduğunu defalarca söylemişdir. Adamın sürüşde sıkıntısı yok.

        IQ su 150 nin üstündeki insanlara çarpım tablosu işlemi yaptırır gibi araç sürdürürseniz dondurma kola şevki yapamaz ama işini çok daha verimli yapabilir.

  18. Aras Tekiner avatarı

    Yahu su Alonso’nun tek tur performansi kötü diyenleri de anlamiyorum dogrusu adamin altinda 5 sezon boyunca kuru zeminde 2. cizgiden öteye gidemeyen hatta bazen Q3 göremeyen bir tek tur fakiri arac vardi neye göre siralama performansi zayif aciklarsaniz sevinirim 😀

  19. hamilton iki şampiyonluk aldı onlarıda böyle son nefeste hamilton çok iyi pilotsa bu mercedesle ve mclarele özellikle mercedesle son yarışta şampiyon oluyorsa onda sorun var demektir

    1. İyi misiniz? Gerçekten 2014 ve 2008 sezonlarini izlediğinizden şüphe duymaya basladim.

      1. 2008 nasıl unuturum torro rosso,lu yılları
        italyayı çini brezilyayı monacoyu japonyayı kanadayı

        istersen bu yarışları bidaha izle vetteli göreceksin torro rossoda

        1. Siz sadece isinize geleni hatirliyorsunuz. 2008’de McLaren ve Ferrari arasında kayda değer bir fark olmadigini anlatmama gerek yok.

          2014’te Mercedes iki pilotu da yaristirdi. Şampiyonluk ondan son yarisa kaldi. Hadi onu da geçtim galibiyette Hamilton’in 11-5 üstünlüğü var.

  20. Benim desteklediğim pilot Lewis fakat pistin en iyi pilotu kim derseniz Gutierrez bu işi biliyor derim. Hamilton konsantre olunca uçak gibi yenilmez oluyor ama o konsantrasyonu gidince piste %100ünü vermekte sorun yaşıyor. zaten Rosberg’te sezonun orta noktasında Lewis’in bu zayıf karnına çalıştı hatta Belçika’ya kadar işe yaradıda.. Gelgelelim Fernando şartlar ne olursa olsun demoralize olmuyor. Her ikisinin birbirine karşı üstün olduğu pek çok nokta var ama Alonso bu yönüyle çok küçük bir farkla öne geçiyor. Saf hız Lewis, Komple sürüş Fernando desem yanlış olmaz sanırım. Her zaman söylerdim şu Hamilton, Alonso ve Raikkonen emekli olmadan en az birer şampiyonluk daha alsalar diye Hamilton’a kısmet oldu Raikkonen artık zor gibi ama Alonso ve Mclarende umut ışığı var 2016 ve sonrası için.. Vettel’se şampiyonlukları ve istatistikleri bir kenara kesinlikle kumaşı iyi ama ıspatlaması gereken bişeyler var gibi..

    1. bu mercedese rosbergin yerine vetteli koyalım hamiltonun yanına
      bu sene ne olurdu
      vetteli bu mercedesle kimse yenemezdi yannda kim olursa olsun
      polüde kimse alamazdı yarışlarıda vettelden

      hamilton ne kanıtladı sadece mercedes kullandı başka ne kullandı
      alonso minardi kullandı ilk yıllarında puan yok başarı yok

      vettel torro rosso,da büyük yetenek olduğunu gösterdi o sene alonso
      mclarenden ayrıldı mclaren çok istedi vetteli redbulun başkanı yollamadı
      redbula aldı vetteli

      1. Yine gelmiş malum sahis. Minardi tarihinde kaç kez puan almis ki Alonso Minardi ile puan alsın?

        Bu sene Rosberg’in yerine Vettel’i koysaniz şampiyon değişmezdi. Sadece aradaki fark daha az olurdu belki.

        Hamilton ne kanitladi? 2007’de çaylak olmasına ragmen Alonso ile basa baş giderek çok şey kanitladi. 2009’daki araçla zafer alarak bir şeyler kanitladi.

      2. Alonso’nun Minardi ile yaptıklarını sorgulamak çok yersiz bir şey bence.

        1. schumacher jordanın ilk kurulduğu yıl da 91 yılında pol,de 7.nciliği aldı unutmayın yarışta yine çok iyi giderken sorun yüzünden yarışı bırak o jordanla pilot budur işte

          minardi 79 yılında kurulmuş en büyük başarısı 4.ncülüğü olan bir takım yarışta

          alonso bir sezonda minardide bırak puanı 1lk onaltıya girememiş oda tesadüfen birşeyler başarsaymış vettel gibi vettelin başarısna tesadüf diyenler için

          1. Yav arkadaş hic bi şey bilmiyorsan acar Vikipedi’den Alo’nun Minardi’deki sonuçlarına bakarsın. Almanya’da o takozla ilk ona girdiğini göreceksin.

      3. bı mırcıdısı rısbırgın yırını vıttılı kıyılım hımıltının yınını
        bı sını nı ılırdı vıttılı bı mırcıdıslı kımsı yınımızdı

        hhahaha tamam gülmem bittiğine göre bende sorayım bu Vettel’i Ricardo’nun yanına koyduk ne oldu yav ? :DD
        Her neyse bu soruya da kendince bir şeyler söylersin. şunu söyleyeyim sen ve senin gibi üç beşinin yorumlarını direk okumadan geçiyorum ama benim düşüncelerime itafen yazdın diye cevap veriyorum;
        Vettel’i asla kötülemiyorum başarılıda buluyorum. Alonso çok daha güçsüz Renosu ile macaristanda aldı ilk galibiyetini ve Button yine Hondasıyla aynı pistte galibiyete uzandı. Bunlar zaten şampiyon pilotların kumaşını gösterir Hamilton’un ilk sezonunda peşpeşe 9 podyum yapması yada 2008 de alonsonun yine Reno ile japonyadaki galibiyetinin yanı sıra 2009 gibi Mclaren’in güçsüz sezonunda Hamilton’un kaptığı 2 galibiyet gibi Vettelin Torrorossoyla kazandığı o galibiyette her pilotun yapabileceği şeyler değil. Ancak Sebastianın kazandığı 4 şampiyonlukta Webber 2010 son bölümü ve sonrasında pasif kaldı. Vettel ise ilk dişli rakipte beyaz bayrak salladı. o yüzden kendini bu konuda ıspatlamalı yoksa çıkıp vettel balon diyenlere bende kızıyorum. umarım anlayabileceğin dilde anlatabilmişimdir yok anlamadıysanda bana ne yav:))

        1. arkadaş araç değişince pilotun da değişeceğini sanıyor, öyle bir mantığı var. pilot iyi araçta da kötü araçta da aynıdır onu öğrenememiş. hep bu şekilde farazi laflar vetteli koysak şöyle olurdu şunu koysak böyle olurdu.

          ricciardoyu ezip geçse belki biraz hak vereceğim ama ricciardo bildiğin şov yaptı, tokatladı derler ya, aynen tokatladı.

          1. aslında tokatlanması iyi oldu kırmızı kırmızı ferrariye daha yakışır 🙂

        2. @mucadi yorumu boşa yazdın çünkü yine AN-LA-MA-YA-CAK 😀

          1. Didoş ilk ve sondu zaten 😀

        3. hamiltonun ilk çıktğı f1,de yarıştığı takım mclaren bu takımda ilk yarışını burda kazandı

          karşı tarafta vettel ilk kazandığı yarış torro rosso ile sizce hangisi daha yetenek işi

          mclarenle kazanmakmı torro rosso ilemi

          1. hamılton,ıyn cıkıtgı 5te ne oldu

            3 mu aldı 5mı caktı

            vetele gelse ıdı ne cıkardı

            vetel cok iyi en iyisi en guzel,i

            cok iyi guzel hep

              1. tam oturmuş 😀 işte ben de böyle oluyorum f1ciyizin yorumlarını okuyunca 😀

          2. O hoo o mantıkla gideceksen işimiz var. Vettel 2009’da iyi sayılabilecek Red Bull’la yaris kazandı. Hamilton vasat McLaren’le yaris kazandı. Hangisi yetenek işi sence?

            1. ya bırak kardeşim redbul en iyi zamanı 2011 ve 2013 bırakın şimdi numarayı o da bu mercedesin yanında traktör kalır

              1. Ben diyorum Şişhane sen diyorsun Gümüşhane. 🙂

                Sadece 2009’u değerlendir. Sence Hamilton’in kazanması mi yetenek işi yoksa Vettel’in kazanması mi?

                Ayrıca 2009’u izlediyseniz McLaren’un hicbir zaman Red Bull kadar iyi olmadigini göreceksiniz. Özellikle ilk 7 yaristan sonraki Red Bull çok iyiydi.

          3. 2005,te buton hooonda ıle kazandı yetenekmı surusmu

            vetel olsa gazanırmıy,dı

            ıkısıde yamurda kazan,dı

            buton 2011 kanadada pıte 83 kez gırdı ama vetel,i gecdı kazandı

            vetel nıe kazanama,dı

            cunku buton kazandı butona bas,dı

          4. Arkadaşlar yarın çanakkale boğazı yağışlı ve rüzgarlıymış? Cebelitarık nasıl yanıyo mu boğazın girişi??

  21. Ben şahsen 2004 ve 2005 yıllarında alo hayranıydım. ayrıca mclaren i de hep sevmişimdir. 2007 de alo mclarena gidiceğini öğrenince çok sevinmiştim. sezon başlarında hep alo kazansın isterdim. ama ham (çaylak) çok hızlıydı ve alonsonun önündeydi. ve alonso sürekli neden ikimize de eşit davranıyorsunuz diye sitem ediyordu o sene. birçok kez de takımla sorun yaşadı. 2008de de ayrıldı zaten. zaman geçtikçe kim kazanırsa kazansın diye düşündüm ama sezon sonunda artık ham kazansın istiyordum. çünkü adam farkını ortaya koymuştu. son 2 yarışta alonsodan 14 raiden 17 puan öndeydi.

    bu duruma bakarak ben açıkça hamiltonun üstün olduğunu söyleyebilirim. bilmeyenler hatırlamayanlar olabilir. 2007 sondan 2. yarış çin de ham toplam 7 puan alması onu şampiyon yapabilirdi. heyecandan ve çaylak olmasından dolayı pit girişinde frene geç basmak kadar saçma bir hata yaptı yarış dışı kaldı. son yarış brezilya da alonsoyla girdiği ikili mücadelede pist dışına taştı ve yeterli puanı alamadı.

    vettel i de şahsen çok güçlü bir pilot olarak görmüyorum. bu sene ham şampiyon oldu mesela. ham yerine webber olsaydı da rosberg şampiyon olacaktı. buna katılmayan olmaz heralde. bu yüzden benim vettelin iyi olup olmadığına dair şüphelerim vardı. işleri bu sene ricciardo ya yenilmesi değiştirdi. eminim ki bu sene ricciden bariz şekilde üstün olsaydı bu lafların hiçbirisi edilmezdi.

    şunu da söylemek isterim. alo ve ham birbirleri hariç hiçbir takım arkadaşına yenilmedi. 2007 de ham bana göre biraz daha üstün olduğunu kanıtladı. tabi daha sonra kendilerini geliştirmişlerdir. o konuda yorum yapamam.

  22. Yetenek olarak hamilton bir adım önde ama fernando daha komple bir pilot. Karar veremedim ikisi için

  23. gutierrezin dediklerini birkaç ekleme yapayım:

    Brezilya GP ile F1’e veda eden Mark Webber, “Her ikisi de harika pilotlar. Fakat son yarışımda Fernando’ya karşı mücadele etmekten dolayı gerçekten mutluydum, sadece bunu söyleyebilirim” yorumunda bulundu.
    Alonso’nun takım arkadaşı Felipe Massa ise, İnterlagos’ta tüm pilotlara Vettel ve Alonso hakkındaki fikirlerini soran İspanyol AS gazetesine yaptığı açıklamada, “Benim için her ikisi de harika pilotlar” diye konuştu.
    Massa, “Vettel şampiyon, Fernando ise en iyisi olarak görülüyor. Benden bir isim vermemi istiyorsanız, bunu yapmayacağım” dedi.
    Diğer pilotlar ise Vettel-Alonso hakkında daha açık ifadeler kullandılar. Lewis Hamilton, “Bence Alonso, Red Bull’da olsaydı, Vettel’in yaptıklarını çok daha kolay bir şekilde başarırdı” diye konuştu.
    Nico Rosberg de, “Alonso’nun en iyisi olup olmadığını bilmiyorum. Fakat en iyilerden biri, bunda şüphe yok. Seb’den daha iyi mi? Belki” ifadelerini kullandı.
    Meksikalı Sergio Perez de, AS gazetesinin sorusuna, “Bu yıl hep Vettel ön planda olsa da, bana göre Alonso’nun en iyisi olduğu çok açık” diye konuştu.
    Bir diğer Meksikalı pilotu Esteban Gutierrez de, “Alonso, evet, Alonso. O hala en iyi pilot” dedi.
    Pastor Maldonado ise, “Vettel kesinlikle çok iyi, fakat benim bir takımım olsaydı, kesinlikle ve şüphesiz Alonso’yu alırdım. Fernando bir dahi” diye konuştu.
    Heikki Kovalainen hiç tereddüt etmeden “Alonso” karşılığını verdi.
    Alonso’nun en iyi pilot olduğunu ima eden Paul di Resta da, “Söylemek zor, Vettel dünya şampiyonu fakat Fernando… onun hakkında zaten bugüne kadar söylenecek söylenmiş” diye konuştu.

  24. Vettel’i ilk 2 sıradan başlamıyorsa kazanamıyor diyenlere her ne olursa olsun harika olan istatistiklerini sunmak istiyorum.

    2007’de BMW Sauber ile 1, Toro Rosso ile 7 yarışa katılmış. En iyi derecesi 4.lük.
    2008’de Toro Rosso ile 18 yarışa katılmış. En iyi derecesi 1.lik. O sene Red Bull’un sürücüleri Webber ve Coulthard 29 puan kazanırken Vettel kendi başına 35 puan kazanmış.
    2009’da Red Bull ile henüz 2. tam sezonunda (kaza çocuk olduğu sezon) 4 yarış kazanıyor ve sezonu 2. sırada tamamlıyor.
    2010’da Red Bull ile 5 yarış kazanıyor.
    2011’de Red Bull ile 11 yarış kazanıyor.
    2012’de Red Bull ile 5 yarış kazanıyor.
    2013’de Red Bull ile 13 yarış kazanıyor.
    2014’de Red Bull ile 0 yarış kazanıyor.

    2007’den beri Vettel’in katıldığı yarış sayısı: 139
    Galibiyet sayısı: 39
    Pole sayısı: 45
    Podyum sayısı: 66

    Galibiyet ya da podyumsuz yarış sayısı: 74
    Yarış dışı: 24

    Herkes desteklediği sürücülerin bu şekilde istatistiklere sahip olmasını ister.

    Geçen sene Vettel kazandıkça ben öyle kazanmak istemem diyen Hamilton, bu sene kazandıkça gülümsedi. Önden başladıkça gülümsedi ve sıralamalarda 2. sırada kaldıkça surat astı.

    Yok ilk 2 çizgi dışından gelip kazanamışta, hep en iyi araca sahipmiş de, şu olmuş da bu olmuş da….

    Gelen art arda sayısız başarının ardından bu seneki sonuçları tabi ki iyi değil. Yeterli değil. Ama bir seneyle böyle istatistiklere sahip bir sürücüyü infaz edemeyiz.

    Bu seneki sonuçlara göre Vettel’i infaz edeceksek Raikkonen’i ne yapmalıyız bilemedim şimdi 🙂

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Hepsine tamam da ;

      Geçen sene Vettel kazandıkça ben öyle kazanmak istemem diyen Hamilton, bu sene kazandıkça gülümsedi.

      Burası ne alaka anlamadım.

      Hamilton mücadalesiz yarış kazanmak istemiyorum dedi.Ve Vettel’i 4 sene zorlayan bir takım arkadaşı veya başka biri olmadı.

      Ama Hamilton Rosberg ile mücadele ederek kazandı veya kaybetti.

      1. eksik söylemiş olabilirim. Evet, ben mücadelesiz kazanmak istemem; mücadele ederek kazanmak isterim gibi bir şeyler demişti. Ama bu sene tüm yarışları poleden başlayıp kazansaydı Hamilton gıkı çıkmazdı. Ki bırakın yarışı Vettel’de beğenilmeyen polleri bile kazanamadığında suratı 5 karış asıldı.

        İstatistiklerde önemli olan kaç yarış, kaç şampiyonluk kazandığındır. bilmem kaçıncı sıradan başlayıp kazandığı istatistiğinin hiç ama hiç önemi yok.

        Alonso ne demişti? SAYGI DUYULMAKTANSA KAZANMAYI TERCİH EDERİM

        Bu adam da eline gelen fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek bunu başardı.

        Schumacher’in yanındaki Barrichello bunu başaramadığı için 5-0 mağlup oldu. Yetmedi bir de Button’a mağlup oldu.
        Alonso’nun yanındaki Fisichella bunu başaramadığı için 2-0 mağlup oldu
        Vettel’in yanındaki Webber bunu başaramadığı için 4-0 mağlup oldu.

        Yarın öbür gün Rosberg hiç şampiyonluk kazanamazsa, hatta kazansa bile bu sene Hamilton ile yaptığı mücadelenin pek bir anlamı olmayacak.

        Vettel o açıdan en azından şimdilik 4 şampiyonluğu ve başardıklarıyla saygıyı hak ediyor. Villeneuve gibi şampiyon olup batıp giden bir şampiyon değil.

        1. gelecek sene rai ye karşı vereceği mücadele bence çok büyük bir etken olacak. 2014 den sonra herkez sorgulamaya başladı. ki büyük bir pilotsa eğer bu sene böylesine yenilmemeliydi ricci ye

          araç uymadı, ısınamadım gibi laflar bana bahane bulma gibi geliyor. nezaman duyulmuş alo ve ham ın ağzından böyle birşey?

          ki redbull vettel üzerine yoğunlaşan bir takım. herzaman 1. pilot vettel redbull için

        2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          Evet haklısınız hangi pilot istemez polden başlayıp yarışı kazanmak.
          Ama taraftarların beklediği şey farklı;

          -Riskli Ataklar
          -Yağmurda mükemmel performans
          -Sonuna kadar mücadele etme
          -Araçla boğuşma

          Kısaca taraftarlara zevk veren,izledikçe izleyesi gelen kişileri seviyor.

          Vettel’e gelirsek taraftarların gözünde ;

          -Adrian Newey dehası araçla kazadı.
          -4 şampiyonluktan sonra yeni gelen takım arkadaşına yenildi
          -Takım arkadaşı ortalarda yoktu ve diğer takımlardan kimse yaklaşamıyordu.
          -Ve tabi ki yarışlara heyecan katmadığı için taraftarlaca çekici gelmiyor.

          Ama her zaman diyorum Ferrari’de 4 şampiyonluk aldığını göstermeli.

    2. Abdullah abi iyi tamam da Webber gibi bir takim arkadaşı olan ve takimin desteğini tamamen kendisine alan her pilot bunu yapmali. Vettel geriden gelip de kazanamaz demiyorum, artik bunları bir şekilde yapmali diyorum.

    3. torro rosso,da hep en gerilerden gelip çin 4 monaco 5 japonya 6 singapur 5

      kanada 8.nci olmuş

      bunları torro rosso gibi takımda yapmış
      yanında 4 indy car şampiyonluğu olan Sebastien Bourdais varken yapıyor bunları

      1. İndycar şampiyonluğu F1’de hiç bir şey ifade etmez.

    4. @abdullah-celik vay be 2. tam sezonunda o redbull gibi araçla 4 tane galibiyet kazanıyor 😀 iyiymiş.

      yani 2,5. sezonunda.

      2. tam sezonunda şampiyon olan hamilton var, hem de aracın griddeki durumu aynı seviyede, onu ne yapacağız. hatta ben ilk sezon da şampiyon sayıyorum hamilton’ı ya, neyse.

      hamilton 2009daki araçla 5 kez podyuma çıkıyor, abu dhabi’yi kazanacakken yarış dışı kalıyor, türkiye, almanya, ingiltere gibi df gerektiren pistlerde 13,16,18 gibi yerlerde anca bitirebiliyor bildiğin orta sınıfın da gerisinde araç, onla macaristanda kazanıyor.

      vettel’i büyütmekten vazgeç. redbull’un 2010-2013 arası 1. pilotu kim olursa olsun şampiyon olurdu. hatta bazısı daha iyi istatistik yapabilirdi. bazısı 2009daki redbull ile de şampiyon olabilirdi.

      hamilton ise evet öyle kazanmak istemem dedi, ancak bu 6 yıl aradan sonra gelen şampiyonluk için söylenmedi, ya da diğer pilotun yanında son yarışa kadar şampiyonluk kovalamak 2013 veya 2011 gibi sezonlarla eşitlenemez. bastırılmış 2. pilotun yanında 3 kez daha şampiyon olmak elbette istemeyecektir. önümüzdeki sene şampiyonluk kazanırsa, ondan sonraki sene yine baskın olursa, yeni bir mücadele için ayrılacaktır birlikte göreceğiz, vettel gibi araç iyi diye 5 sene kalıp araç biraz kötüleşip takım arkadaşı iyi olduğunda kaçmaz.

      1. Ben Vettel’i büyütmekten vazgeçerim sıkıntı değil de sen niçin küçültmekten vazgeçmiyorsun? niçin 2009 Hamilton örneğini verirken o dönemlerde sezon içerisinde en iyi gelişimi gösteren McLaren’den bahsetmiyorsun? McLaren’in Hamilton’un o seneki ilk podyumu ve galibiyeti olan Macaristan GP öncesindeki 3 haftalık yaz tatili arasında yaptığı güncellemelerle kazandığını, geriye kalan 4 podyumun da Macaristan’dan sonra geldiğini; podyuma çıkamadığı İtalya’da podyuma çıkacakken ve hatta önündeki Brawn’ları kovalarken kaza yaptığını; kısacası McLaren aracının aslında senin dediğin kadar kötü ve vasat olmadığını söylemiyorsun?

        her pilot Hamilton gibi etkileyici bir giriş yapmayabilir. Vettel’in sezona girdiğinden beri gösterdiği performansa hep bir kalıp buluyorsun. bu yorumunda Vettel’in 2009 sezonunu eleştiriyorsun, o aracı da adrian newey yapmadı mı? o araç da red bull’a ait değil miydi? O sezon tabi ki daha iyi sezon geçirip şampiyon olan sürücü olabilirdi. 2010’dan itibaren de adam eline verilen fırsatı en iyi şekilde değerlendirmiş daha ne yapsın? Öyle ya da böyle takım arkadaşını ekarte edip art arda 4 şampiyonluk kazanmış kolay mı? Hep en iyi araca sahip olmasından şikayet edildi. Peki o dönemde aracının hakkını vermiş mi? 2010 Türkiye’deki hatasından sonra Vettel kaç kazaya karışmış ve bu şekilde puan kaybetmiş.

        Niçin 2007’de Alonso elindeki araçla çaylak takım arkadaşı Hamilton’a karşı takım ikisine de eşit fırsat verdiği için kazanamadı? Niçin 2008’de Raikkonen Formula 1 dünyasının 4’te 3’ü tarafından vasat olarak gösterilen takım arkadaşını mağlup edemedi? Niçin Hamilton, uzun yıllardır bünyesinde bulunduğu McLaren’e gelen ve pek beğenilmeyen Button’a 2011’de yenildi ve sonraki sene üstünlük kuramadı?

        Ben olaya tek sürücüye odaklanarak bakmıyorum ama siz öyle yapıyorsunuz. Adam altındaki aracı kullanarak şampiyon oldu diye suçlanıyor resmen. Toro Rosso’ya kazanır şanslı dersiniz, Toro Rosso gibi araçla takım arkadaşını yenmesinin dışında o dönemde çok iyi puanlar alır başka bir şey dersiniz. Pole kazanır poleden kazandı olur. Pole kazanamaz altındaki en iyi araca rağmen pole kazanamadı olur 🙂 Kazansa domine ediyor olur kazanamasa beceriksiz olur.

        Bu adamın adı yıllardır Ferrari ile anılıyordu zaten. Sonunda teklif geldi ve gitti. Ha bu teklifte Alonso’nun gitme kararı etkili olmuş mudur? Tabi ki olmuştur. Muhtemelen 2016’da gelecekti ama Alonso erken ayrılınca geçişi mecburi bir sene erken oldu. Bianchi de yokken Ferrari bir senelik başka bir pilotu niye alsın? Tabi ki üstüne yatırım yapmak istedikleri sürücüyü aldılar.

        Seneye Vettel Raikkonen’i yenerse, yapılacak yorumlar şimdiden belli. Raikkonen vasat bir sürücü olduğunu zaten bu sene göstermişti. Vettel yendi ama yine de bir Alonso, bir Hamilton değil 😀 Vettel olurda podyuma çıkarsa gelecek sene, “Vettel podyuma çıkıyorsa Alonso kesin kazanırdı” tarzında yorumlar gelecek.

        Son paragrafında bahsettiğin Hamilton yorumu ise zaten şampiyonluk için değil yarışları kazanma şekliyle alakalıydı.

        1. 2009 mclaren aracının 2009 redbull ve brawndan daha yavaş bir araç olduğu açık. ve o redbull ile 4 zafer kazanmak hiçbir başarı kanıtlamaz. sadece 2. senesinde dedin, 2. senesinde şampiyon olan hamilton var. webber bile o redbull ile 2 yarış kazandı, 4 kez 2. oldu, toplamda 8 kez podyuma çıktı.

          geçen de söylemiştim, hamilton 2011’de button’a performansının zayıf olmasından değil, kendi hataları yüzünden yenildi, performansı yine daha üstündü. aslında 2011’de yine önde bitirmesi için 2011 kanada’yı örnek göstermek yeterli, button’ın hamiltona çarpıp kazanmasındansa, hamilton button’a çarpıp kazansaydı yine öndeydi. ancak 2014 için vettele şu yarışta yarış dışı kalmasa yine performans olarak öndeydi diyemezsin, hep gerideydi.

          hamilton’ın 2012 sezonunda neden üstünlük kuramadığını sormak bile saçma bence. kendi elinde olmayan sebeplerden 120+ puan kaybetti, buttona üstünlük kurmasını değil neden şampiyon olamadığını sorgulayalım o zaman. sadece liderken yarış dışı brezilya, abu dhabi, singapur yarışları var. 2’sini kazandığını varsaysak fark yine 52 puan. yani sürekli bu konuyu açmak gereksiz, ek olarak button webber’den daha iyi bir pilot hem de mclaren’de eşit şartlarda yarıştırıldılar, redbull gibi bastırılmadı. webber 4 sene baskın redbull ile şampiyonada hiç 2. bitiremeyerek kalitesini gösterdi zaten.

          vettel 4 sene baskın araçla kazandı diye çok iyi pilotsa, button da belki daha az baskın araçla kazandığı 2009 yüzünden çok iyi pilottur. button 2009’daki baskın aracına 3 sene daha sahip olsaydı vettel gibi yine istatistik şampiyonu olacaktı. o zaman button iyi pilot mu olacaktı? 2008 toro rosso galibiyeti demişsin sürekli örnek gösteriyorsun, button da 2005’te macaristanda kazandı. ee çok çok iyi pilot mu şimdi?bu gibi piyango zaferler pilot performansını kanıtlamaz. öylesine söylenirler.

          hamilton’ın yarış kazanma şekli zaten yine değişmedi, kazandığı çoğu yarışı zaten mücadele ederek kazandı.

          ne diyeceğiz vettel rai’yi yendiğinde? çok süper sürücü mü diyeceğiz? alonso yanında perişan olan raikkonen’i vettel yense ne olur yenemese ne olur, vasat altı dediğin massa ile 2007-2008-2009 sezonlarında toplamda eşit performans gösteren raikkonen’i yense ne olur?

          1. Abdullah ın yorumuna

  25. Alonso en iyilerden birisi. Yarış kontrolü harika. Button ve Raikkonen de bu vasıflara sahip pilotlar. Üçünün de ortak eksiği sıralama performansı. Bunu da yapabilen iki pilot var. Bu ikisinden sonra Alonso, Button ve Raikkonen gelir.

    1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      O iki isim kim ? + Grosjean ve Maldonado’ya ne oldu 😀 ?

      1. 😀 Grosjean ve Maldonado iyiler.

        Hamilton ilk sıra, ikinci için de tam emin olmamakla birlikte Ricciardo diyorum. Belki Bottas da katılabilir, ama öncesinde istikrarlı olarak Massa’yı geçmesi gerekecek.

        1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
          Alonso.Diaz #ForzaJules

          Ilk okudugumda sadece siralama performanslarindan bahsettigini dusunmustum, sanirim yaris performanslarinida isin icine katmissin. Hamilton’in hem siralama hem yaris icinde guclu oldugunu hepimiz biliyoruz. Ric’de her ikisinde guclu sayilabilir. Acikcasi onumuzde ki sezon Vettel’in Ferrari’ye gecmesi bize bir cok kisiyi daha iyi karsilastirmaya imkan sunabilir. Malum, Red Bull’lar bir cok alanda oldugu gibi siralamalarda da cok hizli. Bu bize olmayan bir seyi varmis gibi gosterebilir. Tipki 2005’de oldugu gibi. Dolayisiyla Vettel’in Ferrari’ye gecisi bir cok kisiyi kiyaslama acisindan iyi olacak, en azindan siralama performansi olarak.

          Bottas’a gelirsek, bana gore bu sezon aracin hakkini tam anlamiyla veremedi. Massa’nin sorun yasadigi yarislar haricinde Massa’ya buyuk bir ustunluk kuramadi. Bu benim kafamda Bottas’a yonelik soru isaretlerine neden oldu. Alt kategorilerden ve gecen sezondan(2013) sonra olusan beklentimde bu sezon balon olup patladi. Sonradan gelisim gosterir mi bilemiyorum ama bence bir Alonso bir Hamilton olacak kapasite kendisinde yok.

  26. vettel torro rossoda 2007,de çinde 17.nci sıradan başlayıp dördüncü

    2008 torro rosso ile monacoda 17 yada 18.nci sıradan 5nci olması

    2008 torro rosso ile brezilya yine aynı arkalardan gelip 4.ncü olması

    2008 torro rosso ile japonya arkalardan gelip 6.ncı olması

    2008 torro rosso ile singapur arkalardan gelip 5.nci olması

    işte ben buna gerçek şampiyon derim

    1. Ne hikmettir ki kazandigi yarislarin %90’nini ilk çizgiden kazanmış.

      1. +10 😀

        Adamın 2.çizgiden kazandığı yarış yok

        İlk 2 sıradan başlamıyorsa galibiyet yok.

        1. Vettel kesinlikle yeteneksiz, beceriksiz bir pilot değil. Ama 4 kez şampiyon olan birisinin gerilerden gelip zafer alması gerektiğini dusunuyorum.

          1. Bunu Toro Rosso da ve Redbull da fazlasıyla kanıtladı..

            1. arkadaşlar bi haber vettelin yarışlarından

              1. Ben neyin ne olduğunu biliyorum merak etmeyin siz. 😉 En azindan saygi duyuyorum her pilota.

  27. ben pilotu küçük takımda başarıyı sağlayana derim

    1 vettel torro rosso

    2 raikonen sauber

    3 hulkenberg force indi

    1. +1 evet

  28. 2007 – çaylak ?

  29. Sıralama doğru sayilir, fakat Alonso ile Hamilton arasında istikrar dişinda çok önemli bir fark yok. İkisi de benzer seviyede pilotlar bence

  30. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Alonso ile Hamilton aynı seviyede.

  31. bence birinci sırada daniel ricciardo var…

  32. benim sıralamam

    1. sebastian vettel

    2. lewis hamilton

    3. fernando alonso

    4. kimi raikkonnen

    5. daniel ricciardo

  33. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ön sıralardan yerimizi alalaım 🙂

  34. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Benim siralamamda bu şekilde. Ardindan ricciardo ve vettel geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir