Massa 2015 Yılında Şampiyonluk Mücadelesi Hedefliyor

yazar:

kategori:

Williams’ın Brezilyalı pilotu Felipe Massa 2015 yılında şampiyon olmayı hedefliyor.

Bu yılın ilk yarısında sürekli sorun yaşayan ve hayal kırıklığına uğrayan Massa sezonun ikinci yarısında birçok yarışta Bottas’ı geride bıraktı.

Valtteri Bottas yıl boyunca güçlü gözükse de 33 yaşındaki Massa hala hızlı olduğu konusunda ısrarcı.

Globo Esporte’ye konuşan Massa “Bu sezon pek çok şey bana çok güçlü sonuçlar kaybettirdi” dedi.

“Sezon istediğim şekilde başlamadı, ama süper rekabetçi bir araç ile sezonu tamamladık”

“Şampiyonanın ikinci kısmındaki performansımızdan dolayı gelecek sezon için mutlu ve heyecanlıyım”

“Daha iyi bir yıl ve daha rekabetçi bir araç ile zaferler ve şampiyonluk için mücadele edebileceğimizi düşünüyorum”

“Zaten son yarışta zafer için mücadele ettik ve bu yüzden Interlagos ve Abu Dhabi’deki performansımız gelecek yıl için umut olacak”

Brezilyalı pilot 2015 yılında daha rekabetçi olmayı bekliyor.

“Beklentilerimiz yüksek. Bu yıl rekabetçi bir aracımız vardı ve gelecek sezon daha güçlü olabiliriz. Çünkü düzenlemelerde büyük değişiklikler yok. Ama her zaman yeni bir araç ve yeni bir yıl”


Yorumlar

“Massa 2015 Yılında Şampiyonluk Mücadelesi Hedefliyor” için 19 yanıt

  1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Sezonun ilk yarısında çok büyük şanssızlıklar yaşadı ancak ikinci yarıyla birlikte bu şanssızlıkları azalttı ve Bottas’tan daha üstün yarışlar çıkardı. Hız olarak iyi durumda.

    Williams’ın genel problemi motorda değildi bilindiği üzere. Araçta ciddi downforce eksikliği var. Bu açığı kapatabilirlerse Mercedes’le farkı azaltabilirler. Bu da demek oluyor ki galibiyet için savaşmamaları konusunda hiç bir engel yok.

  2. Mercedes çok çok üstünken, williams dan daha iyi sürücülere daha iyi mühendislere daha büyük kaynağa sahipken, seninki bir hayal..

    Geçtiğimiz sezonda gördükki diğer ekipler farkı kapatacak kadar gelişme sağlayamadı, hatta Mercedes daha çok fark açtı desek yeridir.

    Mercedes tarihteki en güçlü araçlardan birini çıkardı.Aracın kötü olduğu bir bölümde yok mükemmel bir paket.

    Sanırım gelişim olarak 9 10 ay öndeler diğer ekiplerden.Bu farkı kapattiracaklarini gelişim izni olmadan sanmıyorum.En kötü 2015’i de domine ederler, sonra iyi olduğu bölüm makaslanir.

  3. Şuan için çok zor bu nasıl olur. Mercedes’in fabrika takımı şasi olarak Williams’ın gerisinde olur Mercedes motor konusunda Williams’ın yanında olur tam güç atak butonunu kullanımını serbest eder müşteri takımında işte o zaman olur.

    Ron Dennis’in söyledi gibi kimse müşteri motorlarıyla şampiyon olamaz

    1. Altina imzami atarim ki Mercedes sasisi bu kadar iyiyken Williams’in gerisine dusmesi imkansiz. Normal sartlar altinda Mercedes,Red Bull,Ferrari ve Mc Laren disinda kimse sampiyon olamaz tabi yeni bir uretici bir takimi fabrika takimina cevirmezse =)

      1. Kesinlikle bende sana katılıyorum ortak. Bakalım VW gurubu göz kırpıyor ama olmuyor bir türlü.

        1. bende her ikinize katılyorum

    2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Olur. 2009 ve 2010’da nasil olunuyorsa simdide oyle olunur. Tabi aracin guclu ve pilotlarin kaliteliyse.

      1. 2009’da Mercedes’in 2010’da Renault’in fabrika takimi vardi da biz mi bilmiyorduk. Fabrika takimin yoksa herhangi bir musterinin sampiyon olmasi senin icin reklam ve kardir zaten. Kaldi ki zaten Hakan, eger sasi anlaminda musteri takim cok daha iyi bir arac yapmissa iste ozaman olabilir demis.

        1. Ortak şampiyon olmasına imkan yok. Arkadaş 2009-2010 yılını karşılaştırmış o yıllar şasi ve motorun entegre edilmesi daha basitti ama şimdi daha zor ve bunun için ERS turbo-vites kutusu elektronik arka frenler girdi. Ross Brawn çıktı ne dedi fabrika takımları daha avantajlı olacaktır dedi. Arkasına Pat Symonds çıktı açıklama yaptı evet dedi motor aldığımız Mercedes tasarımda aracın arka kısmının bileşimlerinde daha özgür daha yenilikçi olurken bizse kısıtlı olacağız dedi. Örneğin bu nedir vites kutusu tasarımı aracın arka kısmının tasarlanmasın da kilit nokta normal bir yol arabasından farklıdır vites kutusu tasarımı F1 arabaların da çünkü arka süspansiyon kolları geometrisi vites kutusunun üzerine bağlıdır Mercedes bu alanda kendi motoruna göre vites kutusunu süspansiyonunu tasarlar diğeri ise mevcut tasarımına bu sistemi uyarlar.

          Renault kuralların köklü değiştiği bir yılda bile dört farklı takımdan gelen talebe göre motor yerleşimi vites kutusu yerleşimi yaptı buda eleştiriye neden oldu.

  4. seneye mercedesi zorlayacak en önemli takım 2010 da reno fabrika takımıydı ama fabrika takımının motorunu kullanan red bull şampiyon oldu seneyede aynısı olabilir mercedes motorlu williams şampiyon olabilir

    1. Maalesef 2010’da Renault fabrika takimi degildi. %75 hissesi GENII grubundaydi ve anlasmaya gore son %25’lik hisse de sene sonunda GENII’ye devredilecekti bakma takimin adinin Renault olduguna GENII Gp’ydi aslinda =) Ayrica Mercedes ve Ferrari ayni gucteki motoru musterilerine vermezler bu konuda Renault durust kalabilmis ender ureticilerdendir ancak dediginiz gibi fabrika takimi Renault Red Bull Renault ile mucadele verebilseydi eminim Renault da daha gucsuz bir motoru rakibine verirdi cunku aksi durum pek mantikli olmuyor kim 400milyon euro harcadigi motorla -kendi sansi varken- baskasi sampiyon olsun ister ki?

  5. ForçaFelipeMassa avatarı
    ForçaFelipeMassa

    Bu sezonu galibiyetten çoook çok uzaklarda noktalayanlar düşünsün, şampiyonluk hayali şimdiden kurabilecek 3 takım var bu sene sonunda, RB, Williams, Mercedes. Bakın dikkat ederseniz sene sonundan bahsediyorum. Üste 1.5 2 saniye koyarlar ve mercedes hiç gelişmezse diğerleri de kurabilir o hayalleri, hiç problem değil 🙂

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yavaşşş 🙂

  7. Mercedes’in fabrika takimi dururken o is zor. Ama Williams seneye çok iyi bir paket yaparsa bir Massa taraftari olarak cosarim. 🙂

  8. Hayal kurmakta güzeldir 🙂

  9. İnşallah canım ya 😀

  10. Mercedes motoru ile MGP harıcındeki, kurulan tum hayAller hayalden dahada otededir.

  11. murat ergin avatarı

    ortamlarda tıp hedefliyorum dersin kim bilecek. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir