Ecclestone, Vettel Konusunda Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, Sebastian Vettel’in 2014 Formula 1 sezonundaki performansından ve yaklaşımından memnun olmadığını söyledi.

Vettel’in destekçilerinden olan Ecclestone, Vettel’in 2014 sezonunda Renault motorunun performansı ve dayanıklılığını eleştirmişti.

Ecclestone “Ben Sebastian’ın en iyi destekçilerindenim ancak onun yaklaşımı nedeniyle biraz hayal kırıklığı yaşadım. Onun yaklaşımının değiştiğini düşünüyorum.”

“O yenilmiş birisi gibi davranıyor ancak yenilmedi. Bu onun mentalitesi değil. O rekabetçi birisi. O tavlada kaybetmeyi sevmez. Ne yazık ki benimle oynadığında yeniyor.” dedi.

Ecclestone ayrıca Fernando Alonso’nun da sezonun ikinci yarısındaki yaklaşımını eleştirdi.

Ecclestone “Ferrari çok büyük hayal kırıklığıydı. Bir yerlerde kayboldular.”

“Fernando da sezonun yarısından itibaren Sebastian gibiydi. Bu yüzden onda da biraz hayal kırıklığı yaşadım.” dedi.

Mercedes mücadelesini değerlendiren Ecclestone “Nico ve Lewis’in birbirleriyle mücadele etmesi konusunda şanslı olmasaydık ve birisi üstün olsaydı sezon Silverstone’da biterdi.”

“Sezon içerisinde Ferrari ya da Red Bull’un ya da başka takımların sezon ortasından itibaren yakalayabileceklerini ve sezon sonunda puanlar çalabileceklerini düşünmüştüm.”

“Olanlardan dolayı oldukça şanslıydık. Bu iki sürücü birbirleriyle mücadele ettiler ve Mercedes’in onlara izin vermesi iyi oldu.”

“Bu olmasaydı gerçekten kötü bir sezon olurdu.” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone, Vettel Konusunda Hayal Kırıklığı Yaşıyor” için 5 yanıt

  1. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    “Bu olmasaydı gerçekten kötü bir sezon olurdu.” dedi.

    Demek ki iyi bir sezon olduğunu düşünüyor dedeciğimiz, hacı sen torununla balığa falan git Allah aşkına, nereden nereye geldi Formula 1. Bir sezon daha böyle giderse Formula 1 biter. İş zevksizleştiğinde tek yaptığınız daha da karmaşık kurallar koyup işi karıştırmak oluyor. Mercedes seneye de domine edecek, bu belli oldu, şimdi ne yapacaksınız? Gene mi kuralları değiştireceksiniz? O zaman her sene rasgele kurallar oluşturan bir yazılımı devreye alalım, rasgele kurallar yapsın sene sonuna doğru.

    Saygılar…

  2. Zaten cok kotu bir sezon oldu kimse Nico ve Lewis mucadele edebildi diye sezondan zevk almamistir diye dusunuyorum. Hamilton taraftarlari bile bu sezondan zevk almamistir hayatimda ilk defa o bes kirmizi isik sonerken hic heyecanlanmadigim yarislar izledim. Bir yarista bildigin uyudum uyandigimda yaris sonrasi demecler falan vardi.

    Asagi yukari 1998’den beri oyle ya da boyle F1 izlerim en sevmedigim sezon bu sezon oldu gercekten bir yaris soz konusu degildi yani ne bileyim yakin gecmise donelim evet Red Bull 4 sezonu domine etti ama cok daha zevkliydi 2010’da son yarisa kadar Alonso sampiyon olur diyorduk 2011’de Mc laren Ferrari oyunun icindeydi. 2012’de Ferrari Lotus gercekten guzel anlar yasattilar 2013’te Lotus zaman zaman guzel anlar yasatti ve RBR arkasinda muthis mucadeleler oldu Lotus-Ferrari-Mclaren hatta bazen Sauber ve Force India bile oyunun icindeydi Williams 2012’de super bir araca sahipti rekabet mucadele dolu doluydu. Ayrica RBR hicbir zaman bu kadar baskin olamadi Mercedes’in tam gaz gittigini bile dusunmuyor kimse ama fark devasa bunun haricinde de bir status quo var sadece Red Bull bazen renk katti bunun haricinde herkes oldugu yerde kaldi 1815 Viyana Kongresi’nde alinan Avrupa Uyumu sistemi var resmen F1’de. Bu sezon icime sindi harika bir sezondu diyebilen kac insan var merak ediyorum? Lewis bile daha cok mucadele istiyor. Motor sesleri berbat elektronik fren sistemi pilotlarin yeteneklerini olduruyor o igrenc burunlar estetigi bitirdi 100kg benzinle yarislar bitiriliyor Allah askina arkadaslar kimse buna tasarruf falan demesin Mercedes bu motora 400milyon euro harcadiktan sonra motor 100 litre benzin harcasa ne olur 200 litre benzin harcasa ne olur?

    1. kesinlikle katılıyorum mercedes dönemi rbr den daha üstün daha baskın adamlar bütün yarışları neredeyse 1 ve 2 bitidiler sıralamarın neredeyse hepsini aldılar 1 yarış hariç ordada hamilton hata yapmasa onuda alırdılar 2010 da rbr çok üstün bi araç yapmıştı ama aşırı dayanıksızdı monza ve spa ve kanada gibi pistlerde yenilebiliyorlardı 2011 de çok üstündüler gene ama spa monza ve kanada gibi pistlerde yenilebiliyorlardı 2012 de mercedes mc laren ferrari lotus mücadeleye renk katmıştı 2013 de sezonun ilk yarısında vettelin sadece 4 zaferi vardı nolduysa spa dan sonra oldu 9 yarışlık seri seneye mercedes gene durdurulamaz hatta farkı dahada açabilir takım kendini dayanıklılık yönünden geliştirse diğerlerinin işi zor

    2. Müthiş konulara değinmişsin teşekkür ederim.Yazdıklarının altına imzamı atarım (Lewis bile daha cok mucadele istiyor) bunun dışın da 🙂

    3. Tolga Karanlık avatarı
      Tolga Karanlık

      2012’de Williams’ın yarış kazanmasına yaptığın atfı çok beğendim, ne sezondu be, Williams bir yıl önce puan alamamışken geldi yarış kazandı. Her yarışta birden çok kazanan adayı görmek mümkündü. Ya bu sezon? İki Mercedes birden kalırsa anca öyle. Neyse ki 1-2 yarışta problem yaşadılar da değişiklik izledik iki yarışçık olsun. Bu sezon da motorların eşitlenemeyeceği kesin gibi, zaten seneye bu kadar dahi geliştirme şansı olmayacak. Ne yapacaksın, seksen küsür yaşında adamlar spor yönetiyor, şaşırmamak lazım bu duruma…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir