Bazı Üreticiler 2015’te Motor Kurallarındaki Açığı Değerlendirmeyi Planlıyor

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre FIA, bazı takımların 2015 kurallarında motorların gelişimi için ekstra süreye sahip olmalarını sağlayacak açığa sahip olduklarını düşündükleri için zor zamanlar geçirebilir.

Renault ve Ferrari’nin sezon içerisinde gelişimi zorlamaları karşısında Mercedes’in tutumunun buna engel olmasının ardından motor gelişimi için başka yollar aranıyor.

Son toplantıda takımlar, 2015 motorlarının dondurulma tarihinin kurallarda yer almadığını söylediler.

Normalde yeni ünitelerin sezonun ilk yarışında dondurulacağı düşünülüyor ancak bazı takımlar, belli bir tarih olmadığı için sezonun ilerleyen vakitlerinde bunun için başvuruda bulunabilir.

Ferrari’den James Allison’un bu konuya dikkat çekmesinin ardından FIA, kurallarda tam olarak tarih belirtilmese de motor kurallarındaki diğer maddelerin bu konuya açıklık getirdiğini söyledi.

Kurallarda bir sezon içerisinde tek tip motorla yarışılabileceği, bir üreticinin birden fazla motor dondurma işlemi yapamayacağı söyleniyor.

FIA bu kurala göre takımların sadece tek tip motorla yarışabileceğini, motorların geç dondurulmasının imkansız olduğunu söyledi.

Haberlere göre bu konuda açıklama isteyen tek takım Ferrari olmadı. Bazı takımların ilk yarış Avustralya’ya kadar motorlarını dondurmama riskini alması, hakemlerle karşı karşıya kalmalarına sebep olabilir.

Spora yeni girecek Honda’ya ise diğer üreticilerin aksine 28 Şubat’a kadar motorunu dondurması gerektiği söylendi.


Yorumlar

“Bazı Üreticiler 2015’te Motor Kurallarındaki Açığı Değerlendirmeyi Planlıyor” için 2 yanıt

  1. Motoru ilk yarışa kadar dondurmamak çok riskli bir hareket. Eğer ki ilk yarışta pörtlerseniz bütün sezon pörtler.

  2. Koreyi takvime alıp buglardan birini patlattılar zaten. Adamlar çalışıyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir