Alonso: Ferrari Yılları En İyi Olduğum Zamanlardı

yazar:

kategori: ,

Fernando Alonso iki şampiyonluğuna yenilerini ekleyemese de Ferrari ile geçirdiği beş yılın F1 kariyerindeki en iyi yıllar olduğunu söyledi.

“Kibirli göründüğünü biliyorum, ancak Ferrari’de çok eğlendim, bir kişilik ve sürücü olarak büyüdüm. Burada harika insanlarla çalıştım ve kalbimle yarıştım. Kariyerimdeki en iyi seviyedeydim.”

Alonso dünya şampiyonu takım arkadaşı Kimi Raikkonen’i de yenmenin kendisine ayrı bir tatmin verdiğini de söyledi.

“Bu yıl garajın diğer tarafında bir dünya şampiyonuna sahiptim ve bazı endişelerim vardı, ancak performans konusunda öğrenebilmek için istekliydim ve gelişebilirdim. Ben sadece iki podyum elde ettim, ancak sıralamada 16-3, yarışlarda 17-2 yaptım.”

“Bu beş yılda bu kadar iyi performans göstereceğimi asla tahmin edemezdim, şampiyonluk için savaşmak, herşeyimle yarışmak, hiç pes etmemek. Takımdan ve birlikte yaptıklarımızdan gurur duyuyorum.”

“Şampiyon olamadık, ancak Red Bull’un çok baskın olduğu bir dönemde ve bu yıl da Mercedes’le yarıştık. Kimse onlara yaklaşamazdı.”

“Bu beş yılda bu yüzden 10 üzerinden 10’a ulaştım diyemiyorum. Ancak her pilot bir yıl Ferrari’de yarışmalı, çünkü bu çok özel bir şey.”

ALONSO’nun FERRARI Karnesi

Yarış: 96
Zafer: 11
Pole: 4
Podyum: 44
Puan: 1190
Hızlı tur: 8
En iyi şampiyona pozisyonu: 2. (2010, 2012, 2013)


Yorumlar

“Alonso: Ferrari Yılları En İyi Olduğum Zamanlardı” için 44 yanıt

  1. http://www.trf1.net/formula1_haberler/82907-stella-ile-bir-muhendis-daha-ferrariden-mclarene-geciyor.html
    su haberin bile altındaakı yorumlara bakıyorum sırf bu sıtede provakasyon amaclı yorum yapanlar var karsılık alamayınca işin suyunu cıkarıp ne yazacaklarını bıle bılmıyorlar yazık…

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Birde Alonso’nun araca alışık olduğu yalanı varkı o da ayrı bir boyut. Bu araç herkes için değişmedi bu sene. Alo kaç senedir aynı aracı mı kullanıyordu. Alo takıma geldiğinde Massa kaç senedir aynı aracı kullanıyordu, ne oldu ??

    Bazı şeyler gerçek bir pilot olmakla ilgili.. Bunu birgün anlarsınız umarım.

    1. Başta Allison dahi kimi şöyl kimi böyle dedi… SOnunda Kimi si öyle ikra ettirdi ki kendisi bile ikisinde de aynı araçlar ve sorunlar var dedi. Adamın birşey olmadığını teknik adam dahi anladı ve beyan etti de…. gel anlat.

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kimin en başından beri söylediği 1.olamıyorsak gerisi önemli değil lafı bencilliğin daniskasıdır.

    1. olamıyorsan elinden geleni yaparsın, en azından sezonu 2. bitirip takımına ve kendine daha çok prestij kazandırabilirsin. Takımın seni pilot olarak kiraladığı için pişman olmaz çünkü ticari olarak kar etmiş olurar 1.olamasalarda.

    Sen laylaylom takılırken diğer beğenilmeyen adam kıçını yırttı durdu senelerdir. 3 kerede çok yaklaştı şampiyonluğa.

    Karaktermiş, çok karakterliysen çıkıpta bir kere ben beceremedim de. Araca bk atıp durma.

  4. arkadaslar bu sitede anlayamadıgım alonsocular kimicilere,kimicilere alonsoculara satasıyor
    asıl sorun sizcede 2004 den beri en hızlı aracı yapamayan ferrari değilmi
    ferrari bu sekilde devam ederse ister msc ister senna ister alonso ister kimi kimse sampiyon olamaz arac berbat.
    ben alonsoyu destekliyorum fakat bu benim kimiye kotu pilot diyecegim anlamına gelmez
    kimi karakter olarak pek umursayan birisi değil,surekli birinci olamayacaksak gerisi onemli değil dedi yani umrunda değil buda dogal olarak motivasyonunu dusuruyor.Aracın performansıyla orantılı kiminin performansı
    alonsonun karakteriyle ugrasan arkadaslar evet alonsoyu sevmeyebilirsiniz fakat bu alonsoyu kotu pilot yapmaz
    f1 karakter yarısması değildir

  5. Alonso Formula 1 kariyerini hiçbir döneminde Ferrari’deki kadar iyi değildi. Bir orta sıra takımına düşünce aklı başına geldi, kendini geliştirmeye başladı.

  6. Hala ne diye konuşup duruyor . Öküz öldü ortaklık bitti. Uğurlar ola …

  7. Alonsocu arkadaşlara soruyorum. Madem Kimi kötü pilot, yavaş pilot, vasat pilot onu yenmeyi niye bu kadar önemsiyorsunuz????

    Bir de Alonso bile Kimiyi yendiği için gururlu olduğunu kaç defa söyledi. Sizce Kiminin nasıl bir pilot olduğunu Alonso sizden daha az mı biliyor? Demek ki Kiminin bir özelliği var ki adam tekrar tekrar söylüyor.

  8. Bence demecinde birşey yok normal konuşmuş. Kimi yi yenmenin ona ayrı bir haz verdiğini anlatmış vs vs.

  9. Kimseyi kastetmeden bir elestiri yapmak istiyorum su pilotlarin karakterine laf soylemek cidden komik oluyor arkadaslar lutfen yapmayin. Hicbiriniz adamlari ciddi manada tanimiyorsunuz tek bildiginiz basina verdikleri demecler ama haklarinda verip veristiriyorsunuz. Eminim ki koyu bir Alonso taraftari Kimi’yi yolda gorse fotograf cektirebilmek icin bir taraflarini parcalar. Keza Kimi taraftarlari da Alonso’yu gorse ayni olay olur.

    Adamlarin sadece yaris oncesi sonrasi hallerini bilebiliyorsunuz ama bir insan cok daha fazlasidir. Isin icine hirs girdi mi ortada bir kazanc varsa insan bambaska karakterlere burunebilir. Yahu sinav donemi hallerinizi hatirlayin hepiniz ogrenci oldunuz. Uzun lafin kisasi tanimadiginiz insanlarin karakterleri hakkinda yorum yapmayin lutfen bir insan gorundugunden cok daha fazlasidir.

    1. Neden yapmayayim? Insan taraftari oldugu kisinin birazda karakterine bakar ki bu cok dogal olmalidir, bir cok basarili sporcu vardir ama karakteri saglam sporcu daha cok sevilir, gittiginde arkasindan daha cok iyi yonde konusulur. Bununla birlikte sporculari sadece demeclerinden tanimiyoruz, yaptiklari ayan beyan ortada. Ornek mi istiyorsunuz? Singapur 2008, Almanya 2010, Mclaren`de bir caylaga yenilmemek icin takima savurdugu tehditler, Schumi ile yarisirken Ferrari`ye yaptigi ithamlar, Massa`nin uzerine oynadigi oyunlar, sponsor destegiyle takimlara yaptirdigi cirkin isler vs. vs.

      Ataturk`un bir sozu vardir ya; Ben sporcunun zeki, cevik ayni zamanda AHLAKLISINI severim..

      1. şuanda bulunduğun durumun özeti: “alonso böyle yendiğini söyleyince kaldıramıyorum, zoruma gidiyor, bir yerden saldırmam lazım. karakter bulup ordan sataşıyorum. onda da 2007 brezilya gibi sadece zafer değil “şampiyonluk” getiren yarışları unutuyorum.”

        1. Ben 2007 yi savunabilirimde sen benim saydıklarımı savunabilirmisin? Arada ki farkta senin zoruna gidiyor. ”This is ridiculous”

        2. Kaptan Mağara Adamı avatarı
          Kaptan Mağara Adamı

          Senin gibi eski bir Raikkonen Fanının, Kimi’nin 2007 şampiyonluğunu sorgulaması Çok düşündürücü. Taraflı Tarafsız hiç kimse ama hiç kimse Kimi’nin 2007 şampiyonluğunu sorgulayamaz.. Senin Favori pilotun o sene De La Rosa’dan Ferrari’nin planlarına sahip olan emailler alıyordu.. Hatta Ron Dennis’i de tehdit ediyordu eğer bana ayrıcalık göstermezseniz herşeyi söylerim diye..

      2. Iyi de arkadasim karakterini nerden bilebilirsin sen sadece is hayatini goruyorsun insan cok daha fazlasidir. Raikkonenle oturup hasbihal etmisligin mi var? Peki ya Alonso ile? Yahu hirsin kazanmanin kaybetmenin oldugu bir yerde insan bambaska hallere burunebilir bu onun karakterli ya da karaktersiz oldugunu gostermez. Kotu bir sey yaparsin gece basini yastiga koydugunda gozune uyku girmez; eve gidersen yahu ben bunu nasil yaptim diye diye kendini yer bitirirsin sen bu adamlarin yalnizken ne dusunduklerini kendi yakin cevresiyle ne durumda oldugunu nerden bilebilirsin?

        Alonso taraftari bir arkadas da buraya gelip Raikkonen’in yaptigi kotu davranislari yazar. Tamamen ornek amacli soyluyorum yere dusen kucuk bir cocugu umursamadigi bir video var mesela biri de cikip senin pilotuna insan degil karaktersiz degil diyebilir yahut cirilciplak suya atladigi videoyu ornek verip bu mu ahlak diyebilir. Karakterdi ahlakti bunlari bir kenara birakin. Bizim ahlak anlayisimizla onlarinki bir olmayacaktir boyle dusunursek ayak ayak ustune attigi icin Alex’i saygisiz bulan Aziz Yildirim gibi oluruz oysa ki onlarin kulturunde bu saygisizlik degildir. Uzun lafin kisasi demecle sunla bunla bir insanin karakterine laf soyleyemezsin en azinda soylememelisin benim nacizane onerimdir tanimadigin insan hakkinda karakter analizi yapmamali kimse.

    2. Onur Gentas avatarı

      @r8main katiliyorum. karakter olayina girersek nerdeyse tum pilotlarda sorunlar bulabiliriz. Fakat belki bizi de koyup yaristirsalar ayni seyleri yapabiliriz. Ne demisler: masum degiliz hic birimiz.

  10. Santander stratejilerini de saysana Alo.. Garajin diger tarafinda ki ne zaman one gecse bir Santander stratejisiyle geriye dusuruldugunu, siralamalarda son turlarda adami nasil trafigin ortasina cikardiginizi saysana, Spa`da Kimi`nin yarisini nasil optimize ettiginizi de saysana? Allah goruyor ya surum surum surunduruyor iste, Mattiaci biletini kesti, hadi git simdi Mclaren`e yamanmaya calis, nasilsa hangi takimla adin ciksa hemen o takimdan yalanlama geliyor! Sadece Mclaren onlara yaptiklarini unutmus olmali ki tekrar seninle belalarini ariyorlar. Onlari da elinden kacirma yoksa kankan gibi Porsche cup a kalacaksin. Satasmalarin cirkeflikten oteye geciyor, azcik karakter, azcik..

    1. onu bunu bırakta sen hala karakter lafını yazıyorsun ya utanmadan 🙂 inanılmaz…

      1. @0versteer kişisel saldırı yapma, neyden utanmam gerekiyormuş bir anlatsana?

        1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
          Alonso.Diaz #ForzaJules

          Olmayan bir seyi varmis gibi gostermeye calistigin icin utanman gerektigini soylemis olabilir mi acaba ?

          1. Ben kişinin kendisine direk bir şey söylersem o zaman utanmam gereken bir durum olabilir, az önce ikinizin yaptığı gibi mesela?!

    2. Hayret şu karakterli Raiye bak.Alonso’nun neden yendiğini açık sözlülükle ifade edemiyor.Bu mu delikanlı adam? Karakter konusunda Raikkonen çok mu iyi? Yapısı sessiz olduğu için belki de öyle görünüyordur.

    3. yanlıs hatırlamıyorsam serhan acar matiaccinin alonso ile olan gorusmeleri duzgun yonetemediği için kovuldugunu soylemıstı
      cıkan haberlere bakarsanız objektif bakıs acısıyla alonsonun ferrariden ayrıldıgını, matiaccinin ise biletinin kesildiğini gorursunuz
      ayrıca soyledıklerinizden yola cıkarak santanderin ferrariden daha buyuk oldugunu anlıyoruz

    4. yamanmak mı 😀

      2009’da ferrariden kovulup mclaren tarafından tazminat aldı diye 5m maaş teklif edilen raikkonenle karıştırdın sanırım. mclaren tabiri caizse sene başından beri alonso’nun kapısında. twitterdan resimler, ron dennis’in açıklamaları, mclaren yöneticilerinin kendi toplantılarını bırakıp alonso’nun ödül aldığı kutlamalara gitmesi, gridin en yüksek maaşlarından birini alması vs. yani kısacası hayal görme, insanları da yalan yanlış şeylere inandırmaya çalışma. herkes ne olduğunu görüyor.

      1. Biz ona kısaca “Santander” etkisi diyoruz, Alo”nun maaşını takımlar mı ödüyor sanıyorsun? kıyamam 🙂

        1. maaşı santanderin ödediğine dair dekont var mı? yok değil mi? o zaman boş konuşma.

          1. Santander’den de illa ki para alıyordur, fakat maaşı Ferrari’den alması lazım.

  11. Bu sez bence efsanelere girdi.”Her pilot bir yıl Ferrari’de yarışmalı, çünkü bu çok özel bir şey.”Alonso bu efsane sözün sahibi artık.

  12. Flying_Finn avatarı

    Kazanmak için süremedikten sonra ister 5. ol ister 15. diyen bi adama 17-2 yapmış, onunla övünüyor. Garajın diğer tarafında bu durum hiç iplenmiyor.

    1. Raikkonen ne yaptı podyummu aldı?ALONSO gibi.Alonso ferrarinin yavaş aracıyla macaristanda neler yaptı.Kimi Alonsodan daha yavaş bir pilot bu göründü.

    2. Garajin diger tarafi IPlemezken, diger garajdaki IPE dizmeye devam etti…1234567891011…….

      1. aynen öyle

      2. Flying_Finn avatarı

        Noldu? Madalya mı verdiler? Kupa mı verdiler Raikkonen’i geçti diye?

        1. Çoğu yerde saygınlığı arttı.En iyi pilot olduğu konusunda çoğu kişi hemfikir.Bu bile kendisi için yeter.

          1. Flying_Finn avatarı

            En iyi pilot? Güldürdün 🙂 Senelerdir nerdeyse yattığı yataktan daha uyumlu olduğu Ferrari’de 1 sezon için Kimi’yi geçti diye en iyi olduysa size göre “en iyi” farklı bişey olmalı. En iyi olan zamanında napar eder Petrov’un arkasından kurtulur, şampiyonluk yaşardı Ferrari’de. En iyi ya hani beyefendi. Kusura bakmayın da, anca kendinizi kandırırsınız “En iyi” diye diye.

            1. Senin beğenmemenle en iyi olduğu gerçeği değişmiyor.Boş yoruma gerek yok.

              1. Flying_Finn avatarı

                Alonso beğendiğim bir pilot. Bundan önceki yorumlarda beğenmediğim gibi bişey söylemedim. Ama Alonso’yu eleştirince otomatik olarak “beğenmiyor” diye algıladığınız için direkt savunma moduna geçiyosunuz. Beğenirim, eleştiririm vee en iyi olmadığını söylememin de her zzaamann aarkasınddayım. Alonso çok iyi, saygı duyulacak bir pilot ama hepsi bu. O sadece sizin hayal dünyanızda en iyi. Kendi yorumların için de gerek yok deyip beni yormadığın için de teşekkür ederim.

              2. Keşke bu kadar çabuk dönmeseydin fikirlerinden.Senin kabul etmemenle pilotların ve takım patronlarının kabul edip etmemesi farklı durum.Kimin açıklamalarına daha fazla önem vermeliyim?

              3. raikkonen vehbi avatarı
                raikkonen vehbi

                olaya söyle bakmak lazım bence kimi yle ilgili yorum yapıp başlıyım kimi yarıstıgı 2 iyi pilottan montoyayı yendi alonsoya yenildi o zaman yenip yenilme sırasıyla en iyi pilotu acıklıyorum
                Montoya<kimi<alonso<hamilton<button
                f1 in en iyi pilotu button ^^

              4. Flying_Finn avatarı

                Hmm okuduğunu anlayamama da var burda. Yazdıklarımı birkaç kere daha oku, başta ne söylemişim, en son ne söylemişim onu bi anla, sonra fikrimden dönmüş müyüm, asıl fikrim neymiş onu tekrar düşün. Kolay gelsin.

              5. Alonso’yu beğendiğini hiç sanmıyorum.Boşa yorma kendini.Alay edici tavırla konuşuyorsun zaten.Bizim hayal dünyamızda en iyi değil.Şuan gridde en iyisi kabul ediliyor.

    3. evet kiminin bu huyu cok kotu
      napalım o zaman sezonun birinci yarısında mercedesden 1.5sn geride oldugumuz gorup,sezon boyunca yarıs kazanamayacagımızı gorup kepenk mi indirelim
      yanlıs anlasılma olmasın alonsoyu sevmem kimiyi sevmem anlamına gelmez
      fakat
      cok buyuk bir hatadır
      birinci olamıyorsak 2.3.4. 5.10. olmanın bir anlamı yok demek
      bu dusunce yapısı kimiden cok sey goturdu
      2007deki alonsodan daha iyi 2014 deki alonso pilotaj olarak fakat
      2007 deki kimiden daha kötü 2014 deki kimi

      1. Flying_Finn avatarı

        İnsanların motivasyon tarzları farklıdır. Alonso’nun farklı, Raikkonen’in farklı. Altında rekabetçi bi araç olmayınca motivasyonu düşebilir insanın. Alonso Kimi’den iyi de olabilir. Ama yok 16-3 yaptı, yok 17-2 yaptı en iyi Alonso muhabbetleri çok saçma, çocukça şeyler, benim anlatmak istediğim de bu. Kimi’den daha iyi ama en iyi falan değil. Senelerdir F1 izliyorum, ne iyiler gördüm, ne iyilerine de yetişemedim. Sadece Kimi’yi geçince en iyi olunmuyor.

  13. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Kibirli göründüğünü biliyorum.

    Güldüm Buna 😀 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir