Vettel: Şampiyonluk Mücadelesi Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, zor olsa da şampiyona lideri Jenson Button’ı geride bırakabilme şansını küçümsemediğini ve Red Bull’un Silverstone’u domine etmesinin ardından Brawn’ı yakalamasınınimkansız olmadığını söylüyor.

Sezonun bitmesine dokuz yarış var, hala İngiliz pilotun 25 puan gerisinde olan Vettel, şampiyonluk umutlarını sürdürdüğünü söylüyor.

“Jenson’ın sekiz yarışın tümünde çok güçlü olduğunu düşünüyorum ve bu pozisyonda olmayı kesinlikle hak ediyor. Şampiyonaya baktığınızda rahat bir liderliği var ama biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve en önemli olan elimize geçen her fırsatı değerlendirebilmek. Çok çok sıkı çalışıyoruz ve takım oldukça kararlı. Nerede olmak istediğimizi biliyoruz, kazanmak istiyoruz. Tabii ki kolay olmayacak ama kesinlikle mücadele için buradayız. Sezon hâlâ uzun ve her şey olabilir.”

Takım patronu Christian Horner da Silverstone’da başarılı olmalarının nedeninin her hafta yeni fikirler ürettip, geliştikleri olduğunu söylerken Vettel Red Bull’un Silverstone’daki avantajının serin hava nedeniyle arttığını kabul ediyor.

“Buradaki rekabetçiliğimiz öncelikle gelişim kaydettiğimizdendi. Araç harikaydı ve pist bize uygundu. Ayrıca şartlar da bizim için elverişliydi, lastiklerle ilgili hiç sorun yaşamadık. Mükemmele yakın bir performanstı ama hedef her zaman mükemmel olan olmalı.”

“Sonuçta neler olacağını asla önceden tahmin edemezsiniz ama gelişmek için çok sıkı çalışacağımızı ve rakiplerimizden daha çok puan toplamaya çalışacağımızı temin edebilirim.”

 


Yorumlar

  1. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    neden her dk vettel le lewis i yada massa yla kimi yi kıyaslıyorsunuz?tadırın çıkarın ya sakin olun.bencede vettel şampiyon olsun bu arada.

  2. lewisci olarak vettelin şampiyon olmasını istiyorum.en azından sizin gibi kıskançlık krizine girmiyorum bu konuda hala çekemediginiz belli bizim şımarık lewisi.

  3. İnşallah Vettel şampiyon olurda şu Ron Dennisin şımarık çocuğu Hamiltonun elinden en genç dünya şampiyonu olma ünvanını alır,ayrıca merak edenler için Vettel 2010 da şampiyon olsa bile ünvan Vettele geçer.

  4. İnşallah Vettel şampiyon olurda şu Ron Dennisin şımarık çocuğu Hamiltonun elinden en genç dünya şampiyonu olma ünvanını alır,ayrıca merak edenler için Vettel 2010 da şampiyon olsa bile ünvan Vettele geçer.

  5. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Tek isteğim Vettel'in Abu Dhabi'de şampiyonluğu ilan etmesini görmek

  6. sezonun bitmesine 9 yarış var redbull bu tempoyla giderse neden olmasınki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir