Massa, Ferrari'nin Yerinden Emin Değil

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Ferrari’nin son iki yarıştaki performansının takımı eğer bu sene yarış kazanmak istiyorsa daha fazla gelişim göstertmeleri gerektiğini gösterdiğini söyledi.

Maranello kökenli takımın İspanya ve Monako’da ileri yönde büyük adım atmış görünse ce Türkiye ve Britanya yarışlarında geri planda kaldılar.

Ferrari’nin nerede olduğu konusunda Massa: “Bilmiyorum. Şu anda yarıştan yarışa duruma bakmalıyız. Barselona’ya gittik ve inanılmaz bir performans gösterdik”

“Monako’da aynı şekilde ve Türkiye’ye gittiğimizde beklediğimizden biraz daha azı vardı. Ardından buraya geldik ve gerçekten ama gerçekten zordu. Ama sonrasında yarışta iyi bir performans gösterdik”

“Bu yüzden bilemiyorum. Bena göre şimdi Red Bull var, Brawn var ve sonrasında benzer konumda olan 2 eya 3 takım var, şu anda biz de o takımların içindeyiz.”

Massa, Cumartesi günü yaşanan sıkıntıların ardından yarışta iyi olmalarının daha yüksek sıcaklığa başlanabileceğini söyledi.

Massa: “Yarış günü, sıralamalara göre biraz daha sıcaktı. Bazen tolere edilebilecek gibi görünen 3-4 derece fazlaydı ama lastiklerin çalışabilmesi için gereken o sıcaklık aralığındaki 3-4 derece, büyük bir fark yaratabilir. Belki de sorunuza en makul cevap bu.”

“Bunun dışında bilemiyorum. Yarıştaki araç, sıralamaladakine göre çok daha iyiydi. Bu yüzden tempo gerçekten ama gerçekten iyiydi. Ama sıralamalarda bir yön bulamadık”


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Puanda daha önde olmaları bizden hız olarak önde olmaları anlamına gelmiyor.Biz ilk 4 yarışa kadar puan alamadık Toyota ise pole almış bir takımdı o döneme kadar ve galibiyet şansları vardı.Fakat biz zamanla yarışları tamamladıkça onları puan olarakta yakaladık ve hız olarak kesinlikle Toyota'dan yavaş olduğumuzu sanmıyorum.Redbull da geride ama nasıl fark attıklarını gördük son yarışta.Bu biraz pist+gelişme ilgili bir durum.Ve zamanla 3.lüğe yerleşiriz diye tahmin ediyorum sezon içi gelişimene göre.Örnek;geçen sene Renault,Bmw'den hız olarak sonlara doğru daha iyi bir hale geldi ama puan olarak geride kaldılar

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alakası yok su an toyota daha hızlı yarıslarda puanlamaya bak anlarsın

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    en iyi 3.takım bence. toyota'yı geride bırakırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir