Briatore: "Anlaşma Zamanı Çoktan Geçti"

yazar:

kategori:

Renault patronu Flavio Briatore takımların FIA ile sporun geleceği ile ilgili kurallar konusunda anlaşma yapması için artık zamanın dolduğuna inanıyor ve artık akıllarındaki tek fikrin yeni seriyi hazırlamak olduğunu söylüyor.

“Biz uzlaşmayı denedik, açık kapı bıraktık, her şeyi denedik. Kapılar yüzümüze kapandı.”

FOTA’nın FIA’nın Dünya Motorsporları Konseyi toplantısından bir gün sonra, perşembü günü biraraya gelmesi bekleniyor ancak Briatore çarşamba günü çıkacak olası bir sonucun FOTA’nın durumunu etkilemeyeceğini söylüyor.

Briatore ayrıca Mosley’in, kendisinin yeni Bernie Ecclestone olmak için çabaladığı suçlamaları karşısında duyduğu hayal kırıklığını da dile getirdi.

“Max her zaman kişisel davranıyor. Ben kişisel davranmak için fazla centilmenim. Aslında ona söyleyecek çok şey var, insanlara hakaret etmeyi bırakması gerekiyor.”

Mosley’in Briatore’nin kaçık olduğunu söylediği yorumuna ise Briatore, “Max’in nasıl biri olduğunu tarif etmek istemem çünkü özel hayatında News of the World’de neler olduğunu gördük. Eğer delilikten bahsetmek istiyorsa kendine bir göz atmalı. Artık yeter. Sessiz kalması gereken biri varsa, bu da o.”

Son olarak da Briatore, yeni serinin işletilmesinde yardımcı olmayı planladığı söylentilerini reddetti.

“Ben olduğum yerdeyim. FOTA’dayım. FOTA’ya inanıyorum. FOTA’nın gücüne inanıyorum. Dünyadaki en iyi takımların ve pilotların yer alacağı bir şampiyona istiyoruz ve F1 bilgisi olan F1 insanlarını istiyoruz, GP3 ya da GP4 değil.”

“Gerçek takımlar istiyoruz boş kutular değil. Şu anda merak içindeyiz çünkü cuma günü FIA 2010 şampiyonası için takımların açıklanmasının son günü. Bu, Formula 1’deki yeni takımların listesinin açıklanacağı gün ve ben listeyi gerçekten çok merak ediyorum.”


Yorumlar

  1. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Son Dakika: FIA ve FOTA Anlaştı, F1 Dağılmıyor!

  2. FOTA yeni serinin takvimini açıklamış.Türkiye takvimde yok.

  3. Briatore bizi diskoya götür! Max'in niyetini anladım ben; topunu bile bile inşaata atıp kötü kötü amcaların ona…

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Helal sana Flavia Bunları soluyorsa bir bildiği var adamın yakında her şey ortaya cıkıcak Fota su an en iyisi yapıyor Yeni seriye merhaba

  5. helal olsun valla çok güzel konuşmuş floo

  6. Hep diyorum ya, 1- Bernie, 2-Briatore, 3-Weber. Bu adamlarin yorumlarina bayiliyorum 🙂 Saka bi yana kiliclar fena cekildi, ozel hayatindaki kirli camasirlari bile ortaya dokebiliyorsa kisiler artik uzlasma ihtimali cok uzak demektir. Bizim de istedigimiz bu zaten 🙂

  7. bi yerlerden para kokusu geliyor bu adama. yoksa malum sporun geleceği bu adamların listesinde son sıralarda. (doğal olarak tabii mesleklerinin gerekliliği)

  8. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    güzel konuşmuş da laf mı sokmuş ne 😀

  9. sonunda ya Briatore konuşmuş:D mosleyede cok güzel cvb vermış helal olsun yürü be fota siz nerdeyseniz biz ordayızz.

  10. yuruyun sizi artik kim tutar , en dogru secim yeni bir seri olusturmak buda hic ama hic zor degil , ferrari ve mercedes calismalara baslamis bile hatta almanyada ki pistlarin isletim haklarini sahiblerinden almislar bile , bmw hockenheim , mercedes te nurmbering i almis deniliyor , bakalim iki adet te italyada var,,, kisacasi f1 de para degil guc yani fabrika takimlarinin sozu geciyor bu olaylarin bu noktaya gelmesinin gostergesi bu sonuctur , bay e ye ve bay kirbacciya bunlar bir ders olsun ,,, sunuda ekleyeyim ffota daki takimlar iyide digerleri ne olucak onu merak ediyorum bakalim hayirlisi , herkese saygilar

  11. briatore çok doğru konuşmuş f1 artık f1 olmaktan çıktı fia'nın inandırıcılığı artık kalmadı

  12. MagicAlonso avatarı

    çok iyi konuşmuşsun bende ayrılmanızdan yeni seri oluşturmanızdan yanayım

  13. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Bırak bu ayakları Briatore anlaşacaksınız,fotadaki takımlarsız f1,f1 siz fotodaki takımlar olmaz.Aklınca kendini pahalıya satıyor,uzlaşmaz görünerek tavizler koparmaya çalışıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir