Button Kazanmaya Devam Etmesi Gerektiğini Düşünüyor

yazar:

kategori:

Jenson Button, Brawn takımının gelecek yarış olan Almanya’da yarış kazanan günlerine geri dönmesi gerektiğini ve bunu yapabileceklerini söylüyor.

“Burada Rubens’e karşı 3 puan kaybettim. Arada 23 puan fark var ki bu da hâlâ fazla. Rubens benimle aynı aracı kullanıyor. Bu yüzden onu kontrol altında tutmalıyım. Vettel performanslarının nasıl olacağını tahmin edemeyeceğiniz biri. Bu yüzden de bizim için yarış kazanmaya devam etmek önemli.”

“Üçüncülüğe ya da dördüncülüğe razı olamayız. Benim galibiyetler için mücadele etmem lazım. Burada çok hızlılardı ve eminim ki diğer yarışlarda da rekabetçi olacaklardır. Sadece bu pistte oldukları için avantaj yakaladıklarını düşünmüyorum.”

Button, Silverstone’un yüksek hızlı yapısı ve serin havanın Red Bull’un bu kadar fazla avantajlı görünmesine neden olduğunun da farkında.

“Bizden daha hızlılardı çünkü bu haftasonu dondurucu soğuk vardı. Yarış sonuçlana kadar güneş kendini göstermedi. Ne kadar da hoş! Britanya’nın hava şartlarına müteşekkirim!”

“Bu yüzden çok büyük gelişim kaydettiler. Araçlarında birçok yeni parça vardı ve kesinlikle işe yarıyordu. Ama işlerine yarayan başka şeyler de vardı işte. Burası yüksek hızlı bir pist ve aracımız için en iyi yer değil.”

“Soğuk hava nedeniyle lastiklerimizi doğru çalıştıramadık. Sıcak pistlere gittiğinizde de bizim işimize yrayan lastiklerde Red Bull sorun yaşıyor.”

“Son turları izlediniz mi blmiyorum ama Nico’nun arkasındayken aracımızın frenleme gücünün en iyi seviyede olduğunu gördüm. Frenlemede Red Bull’dan daha güçlüyüz. Ama burada frenleme yoktu. Burada asla frene sert basmıyorsunuz ve lastikleri ısıtamamamızın nedenlerinden biri de buydu.”

“Yani rekabetçi olamamamız için birçok neden mevcuttu. Buradan hayal kırıklığı ile ayrılmıyorum. Vettel’e karşı 7 puan kaybettim bu kötü ama Monako’da duvara çarptığında da 10 puanı ben kazanmıştım.”

“Daha kötü bir sonuçla buradan ayrılıyor olabilirdik. 3 puan kazandık. Paketlerinin iyi olduğunu biliyorum ama keyfim kaçmış değil. İşlerin yoluan gireceğini biliyorum. Nurburgring’de geri dönebiliriz.”


Yorumlar

  1. erhan aydın avatarı

    uğur gönül,sen yenisin galiba!!!bu mekanda bahsettiğin mevzuyu enine boyuna çok tartıştık ve herkes bilirki şumi,barichellonun elinden galibiyeti çalmış değil;bu emri verenlerle ilgili bir durum.hem sen 2002 indianapolis gp sini bilmiyorsun galiba,buradan defalarca yazdık.önce sen git 2002 indianapolis gpsinin finişini izleki şuminin takım arkadaşına olan saygı ve segisini gör.hatta çaldı dediğin o yarışın yani 2002 avusturya gpsinin podyum görüntülerini kesinlikle izle,sonra gel senle konuşuruz…

  2. Her şeyden önce bir pilotun en önemli rakibi ilk önce takım arkadaşıdır.Bu yüzden yakım ruhu içerisinde dahi olsa takım arkadaşını geride bırakmak o pilotun ilk görevidir.Button işini gerçekten en iyi şekilde yerine getiriyor.Rubens'te öyle fakat Button kadar hızlı olamaması onu şampiyonada kozları ister istemez Button'a vermesi anlamına geliyor.Kimseye yazıklar olmayacak olamazda.Button Schumacher gibi olamaz.Göz göre göre takım arkadaşından galibiyeti çalamaz.Rubens kazanırsa bile Button gelir en içten şekilde takım arkadaşını tebrik eder.Diğer bencil pilotların aksine Button Formula 1'in en iyi takım arkadaşı olabilecek pilotu.Bu böyle aksini söyleyenler diğer pilotlar ve takım arkadaşları arasında geçen inatlaşmalara baksın.Button kıskanılan bir pilot konumundasın yürü koçum kim tutar seni.Şampiyonluk senin en doğal hakkın.Bundan sonra sanırım Red Bull-Brawn GP savaşlarına tanık olacağız.Brawn GP'nin geliştirme aşamalarındaki durumu Red Bull'a göre eksi seviyede de olsa takım bunun üstesinden gelebilek yetenekli kişilere sahip…

  3. Yavuz Balcı avatarı

    bence doğru konuşmuş.her ne kadar bu sene sıkıcı bir sezon olsada şu ana kadar aracını kusursuz süren tek pilot button.ve bahsettiği noktalarda da doğru tespitte bulunmuş.vettel hakkında biraz duygusal yorumlarda var anlaşılan.her ne kadar button un yarış kazandığında o bağırmasından nefret etsemde (: adam bu sene f1 kariyerindeki en iyi sürüşünü yapıyor.hangi pilotun altında o araç olsa öyle olur diyebilirsiniz.bende iddia ediyorum şu araçta hata yapmayacak kadar sakin ve sabırlı sürebilecek tek pilot alonso olur.diğer şampiyonlar kimi ve lewis daha agresifler.illa hata yaparlardı.onun dışındakileri saymıyorum bile.sözün kısası button sürüşüyle beni bu sene şaşırttı.

  4. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    bu kadar matematik olayına girme sakin ol ya.daha 9 yarış var.ateş bacayı sarmış birden.

  5. Yaw sanki adam 4-5 yarıştır kazanamıyomuş gibi aratık yarış kazanan günlerimize geri dönmemiz lazım demiş.Demekki önümüzdeki AQlmanya yarışında teknik sorun nedeniyle yada başka bir nedenle yarış dışı kalsa pit duvarındakilerin üzerine yürür bu adam.Baraichello ile ilgili söyledikleride onun yani Button nun nekadar bencil olduğunu ve takım ruhu taşımadığının açık resmidir.Zira ''Rubens benimle aynı aracı kullanıyor. Bu yüzden onu kontrol altında tutmalıyım.'' demek bunu açıkça ortaya koyuyor.Yani kedisi kazanamassa bile Rubensin bili kazanmasını hazmademeyecek anlaşılan.Yuh sana yazıklar olsun.

  6. MagicAlonso avatarı

    button hemen sızlanmaya başladı ne oldi rengin soldi button. push the button……

  7. erhan aydın avatarı

    çok zeki bir adammış bu button!!.bende ferrarinin daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum ve kalan bütün yarışlarıda 1-2 yapmalı bence :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir