Mehdi Bennani Loeb’in Takımında Yarışacak

yazar:

kategori:

Sebastien Loeb Racing önümüzdeki sezon Dünya Binek Otomobiller Şampiyonasında tecrübeli Faslı pilot Mehdi Bennani ile yarışacağını açıkladı.

Bennani bu yıl Şanghay’daki ikinci yarışta ters gridin avantajını değerlendirip ilk zaferini kazanmayı başardığı Proteam Racing Honda’dan ayrıldı.

Eski ralli şampiyonu Sebastien Loeb önümüzdeki sezon da Citroen’in fabrika takımında yarışmaya devam edecek, ancak Citroen’in müşteri takımı olarak kendi takımıyla da seride iki C-Elysee ile yer alacak.

Loeb’in takımının ikinci pilotunun ise Citroen fabrika takımıyla bu sezon bazı yarışlara çıkan Ma Qing Hua olacağı söyleniyor.


Yorumlar

“Mehdi Bennani Loeb’in Takımında Yarışacak” için 3 yanıt

  1. Türklerin bir kısmı arabları pek sevmez hakir görür ancak işin bu yönünden açıkça söyleyelim şuan arab dünyasından bizim pilotlarımızdan çok daha fazla Avrupa da, dünyada yarışan pilot var. Şuan bazı teknik yönlerden bizim 90’larda ki msport durumumuzda olsalarda bizi bu gidişat ile tokatlayıp geçecekleri muhakkat gittikçe motorsporları değer kazanıyor ve güçleniyor o malum diyarlarda. Petrol, para, sponsorluk olayı da değil içlerinde gerçekten yetenekli, yıllarca antreman yapan insanlar var.

    1. @M1CHAEL şu anda Avrupa’da ve dünya arenasında mücadele eden Türk yarışçılar hangileri? Ya da 2014’te hangileriydi?

      1. çıkmadan hızlıca cevap vereyim istedim. toprakdan rally den 2 kız, 2 erkek, 1 kişide birkaç tırmanmaya katıldı galiba. Geçen yıl daha fazla olması lazım. Karting den 5-6 çocuk var. borusan dan 4 kişi. Asfalt pistte 1-2 birkaç yarışa parayla katılıp gelen var. Open whell’e katılan 2 kişi. Motorda 1 kişi biliyorsunuz zaten. cross motorda 2 kişi olması lazım arazi de 1 kişi emin değilim 2014 de gidip gitmediğine. İsimleri pek aklımda tutamam ben 🙂 gerekliyse? tek tek çıkarır yazarım gece. Bu ortalamaların eksiği olabilir fazlası yok. Yalnız bunlar aktif avrupa serilerinde tam zamanlı yarışan pilotlarımız değil cup, şampiyona, yarış bazlı gidip gelen kişiler. Bu yıl için bir tek tam zamanlı gençlerden Kaan olması lazım başka yok diye hatırlıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir