SEEKZ’de 2.Ayak Körfez’de Tamamlandı

Güney Doğu Avrupa Karting Şampiyonası (South East European Karting Zone Championship)’nın 2. ayağı Körfez Pisti’nde gerçekleştirildi. Toplam 36 yarışmacının birincilik için mücadele ettiği ve kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışta Mini 60, KF3 ve KF2 kategorilerinin yanı sıra Rotax Max özel kupası da koşuldu. Cuma günü resmi antrenmanlarla başlayan hafta sonu, pazar günü kupaların sahiplerini bulmasıyla sona erdi.

Körfez Pisti’nde Pazar günü güneşli ve sıcak bir havada gerçekleştirilen açılış seremonisinin ardından, yarışlara geçildi. Hafta sonunun ilk yarışı olan Mini 60 kategorisinin ilk yarışında 43 numarayla yarışan Romen sporcu Marcu Dionisos damalı bayrağa ulaşan ilk isim oldu. Batuhan Ünlü ikinci olurken, Emir Kalafatoğlu yarışı üçüncü sırada tamamladı. Öğleden sonra koşulan ikinci yarışta da Dionisos, yarışı ilk sırada tamamlamayı başarırken Cem Bölükbaşı ikinci, ilk yarışın dördüncüsü Romen Petrut Florescu ise ikinci yarışı üçüncü sırada tamamladı.

KF3 kategorisindeki birinci yarışı Kaan Önder ilk sırada tamamlarken ikinci sırada Önder’i Soyhan Çuvalcıoğlu izledi. İkinci yarışta da yarışın birinci ve ikincisi değişmezken ilk yarışın üçüncüsü Efe Şairoğlu ikinci yarışta Berk Durak’la yer değiştirdi.

KF2 kategorisinde ise ilk yarışta birinciliği elde eden Doğukan Tüfekçi aynı başarıyı ikinci
yarışta da tekrarlarken, ilk yarışın ikincisi olan Batu Ergökçen’i, Gün Taşdelen izledi. Gün, aynı zamanda ikinci yarışın da ikincisi olurken, üçüncü Mehmet Çınar oldu.

İkinci yarış olan Rotax Max özel kupasının her iki yarışında ise ilk üç sıra değişmedi. Naci SÜALP birinci olurken, Ceyhan Eryalaz ikinci, Korhan Yüzbaşıoğlu üçüncü oldu.

SEEKZ şampiyonasının üçüncü yarışı 12-13 Eylül tarihlerinde Romanya’nın başkenti Bükreş’tekoşulacak.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir