Vasselon: "Yeni Toyota Öncekilerden Farklı"

yazar:

kategori:

Toyota’nın teknik sorumlusu Pascal Vasselon, TF108’in önceki araçlardan fazrklı olduğunu ifade etti.

Geçen senenin aracı TF107, sezon boyunca rekabetçi olamadı ve Japon takım TF108 için tasarım felsefesini değiştirdi.

Vasselon: "Bu aracın aerodinamik konsepti değişti. TF107, TF106’nın gelişmiş versiyonuydu ama bu sefer yeni paket, eski Toyotalardan farklı"

"TF108 için birincil aerodinamik tasarım felsefesi, bir tur boyunca denge ce downforce değişimlerini minimize etmek için bütün pakette iyimser yöne doğru ilerledi. Bu nedenle daha sürülebilir, güçlü bir araç ortaya çıktı."

"Aerodinamik felsefeye ilave olarak bir başka temel değişimi, uzayan dingil mesafesi."

"Mekanik açıdan TF107’nin karakterinde güçlü bir temele sahip olduğumuzu hissettik. Bu yüzden bir kaç rötuş üzeine konsantre olduk. Daha iyi yapı hassasiyeti ile sertlik oranı üzerinde ağırlığın gelişiminde rötuşlar yaptık"

Vasselon, rüzgâr tüneli testinde aracın istenilen düzeyde olduğunu söyledi ve yeni araçtan çok etkilendiğini kabul etti.

Vasselon: "TF108’in tam hedefte olduğunu söylemekten dolayı memnunum. Aerodinamik hassasiyet, ilişkili performans hızlı bir şekilde devam ediyor. Ama tabii ki gerçek test, araç piste çıktığında olacak"

"TF108 harika görünüyor ve bizim yüksek beklentilerimizi canlı tutup tutmayacağını öğrenmek için çalışırken görmeye cana tıyoruz"

Fransız teknik adam ayrıca bu sene Toyota’nın şampiyonluk için mücadele etme beklentisinin gerçekçi olmayacağını ifade etti ve bunun yerine podyumu hedeflediklerini söyledi.

Vasselon: "Kişisel olarak 2008’de amacımızın sistematik olarak podyum için mücadele olması gerektiğine inanıyorum. Gelecek sene, 2007’de BMW Sauber’in başardığını amaçlamalıyız, yani geri kalanların en iyisi olmak"

"Bu sene şampiyonluk için mücadele etmek hakkında konuşmak gerçekçi olmaz. Ama önemli derecede gelişimistiyoruz"


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mclaren'e taş atarmıyım hiç, onları düşündüğüm için böyle dedim hehe :))

  2. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    görkem gene McLarene taş atmadan duramadın hee :))

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ah bee sizde mi uzun dingil'e geçtiniz mclaren gibi bakın söylüyorum yapmayın etmeyin çok zararını göreceksiniz. uzun dingil'in ferrari'ye şampiyonada yardımı olduğunu zannetmeyin aksine dezavantaj'dı. ferrari şampiyonluğu zor kazandı. kaderi brezilya'da değişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir