Ferrari Başkanı, Değişiklikler Konusunda Takımının Korkmamasını Söylüyor

Ferrari Başkanı Sergio Marchionne, Formula 1 takımı çalışanlarını kadrodaki büyük değişiklikler karşısında endişelenmemesi konusunda cesaretlendiriyor.

Ferrari’nin 2014’te başlayan turbo motor döneminde çok geride kalmasının ardından takımda bir çok kilit isim görevinden ayrıldı. Bu kapsamda son olarak takım patronluğuna Maurizio Arrivabene getirildi.

Ferrari 1993’ten beri ilk defa bir sezonu galibiyetsiz kapattı. Fernando Alonso sadece 2 defa podyuma çıkarken daha kötü bir sezon geçiren Kimi Raikkonen en iyi 4.lük elde edebildi.

Ferrari ekibine karşı konuşan Marchionne “Bu odada çok yetenekli insanlar var.”

“Burada en iyi şekilde çalışmanız ve size gerekli kaynakları sunmak için varım. Kaynaklar sizin yeteneklerinizle birleşince harika pilot kadromuz ilk çizgi için mücadele edecek pozisyonda olacak.”

“Bu yüzden Maurizio Arrivabene’yi getirmeye karar verdim. Bu sayede Ferrari çok etkili bir liderden faydalanacak.”

“Maurizio’ya inancım tam. Bu dünyayı uzun zamandır biliyor. O, Scuderia’yı bu zorlu dönemde yönetebilir.”

“Değişiklikten korkmayın. Fikirler üretmek konusunda cesur olun. Bunu yapabileceğinizi biliyorum ve Ferrari’nin buna ihtiyacı var.” dedi.

Ferrari’nin yıl başı yemeğinde konuşan Arrivabene “Bu şirket için çalışıyor olmaktan çok gururluyum. Burası dünyanın en iyisi.”

“Şirket ve çalışanlarının hepsi özel insanlar.”

“Şu anda burada Noel için bulunuyoruz ancak Ocak ayından itibaren sizi savunmada değil atakta görmek istiyorum çünkü hedefimiz Scuderia’yı olması gerektiği yere getirmek.” dedi.

Bu arada takımdan ayrılan ve geçtiğimiz günlerde McLaren pilotu olarak açıklanan Fernando Alonso da Ferrari’den gelen davet üzerine Noel yemeğine katıldı ve Ferrari’ye veda etti.

alonso_arrivabene


Yorumlar

“Ferrari Başkanı, Değişiklikler Konusunda Takımının Korkmamasını Söylüyor” için 15 yanıt

  1. Marchionne denen adama hiç ısınamadım.Çok sinsi bir insana benziyor.Amacının da sporda başarı olduğunu düşünmüyorum.Umarım yanılırım.

  2. gri alanlara girecekler, hem siyaset, hem performans için uğraşacaklar galiba çete gibiler 😀

  3. bu toptaptan temizliği 2012 yılında sezon bitiminde yapacaktınız geç kaldınız hatta 2011 2010 şimdi eliniz güçlenecekti … pilot kadronuzuda kuracaktınız 2013 yılında alıcaktınız vetteli tazminatını ödeyip şimdi aldığınız paranını yarısına alıcaktınız vetteli … alonso,yu yollayacaktınız kurtulacaktınız hepsinden

  4. resimdeki beşli ferrariyi eski şaşalı günlerine geri döndürecek yegane insanlardır hepsinin gözlerinde inanmışlık var vettel ve ferrari şampiyon olacaklar diyorlar resmen

    harika bir ikiliye sahipler biri buz adam raikkonnen diğeri ise alman panzeri vettel

    2015 olmasa bile 2016 daki yegane favorimsiniz

  5. “Bu şirket için çalışıyor olmaktan çok gururluyum. Burası dünyanın en iyisi.”

    Şüphesiz ki Ferrari dünyanın en iyi markalarından birisidir ama bunu takım içinden birisinin söylemesi ve aynı kafa yapısının devam etmesi başarıyı getirmez.

    -Biz en iyisiyiz
    -Kimse bizim sahip olduğu haklara sahip değil

    Bunlar olmamalı yoksa bir arpa boyu yol kat edemezler.

  6. Adamlar Mattiacinin yaptığı okuzluğun farkındalar ama iş işten gecti gelecek neler gosterecek hep beraber goreceğiz.

    1. Mattiacci öküzlük yapmadı ki. Adam Ferrari’yi geri almak için getirildi.

    2. öküzlük ????herhalde mattiacci o kar insan ın gonderilmesi kararını tek başına almış olabilirmi??? Ferrari büyük bir degişiliğe gitti Alonso ve ekibiyle 5 yıl denediler olmadı.Bu degişiklik belkide Alonso için de daha iyi olcak.Kimi de mclaren ile 5 yil farklı sebepler den dolayı sampiyon olamadı ve ferrari ye gecti.
      Alonso yu kollayacagım dıye bukadar sıg basıtce düşünmemek lazım

      1. Sığ bi düşünceyle soruyorum madem Mattiacci cok iyiydi uzun vadede takımla cok ıyı ısler basarıcağım diyoduneden bu kadar kısa surede niye gönderildi.

        1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          Vettel’le önceden anlaşıp Alonso’ya yüksek miktarda tazminat ödemesi.

          Gönderiliş sebebi.

          @ugurercan

        2. Bizim dışarıdan gördüğümüz kadarıyla o da bu gecis döneminin bir parcası idi mattiacci ye bu kadar takılıp kalma asırlık Montemezelo nun işine son verilmişken

          1. Maurizio Arrivabene Mattiacci gelmeden gelmiş olsaydı işi daha profesyonelce yonetebılırdı benım demek ıstedığım bu Mattiaccini tarzı yanlıştı ben bunu belırtmek ıcın o kelımeyı kullandım sen takıma yenı gel sonra takıma geldığınden bu yana en cok efor sarf eden adama ben onu mutlu etmek zorunda değilim basta olmak uzere bı cok sınır bozucu acıklama yap adama demezlermı kardesim sen Mercedes gibi 1sn hızlı arac verdındemı boyle konusuyorsun ayrılacaksan bile karsılıkl saygı cercesınde bıtır ısını Redbull dan Vettele gelen acıklamalara herkes nasıl kızıyorsa bende bu adama ondan kızıyorum zaten

  7. Gönderilenlerin gönderilmesi doğru ama yerlerine iyi isimlerin gelmesi lazım. Yoksa bu değişiklikler bir işe yaramaz.

    1. +1. Her şey burada çözümleniyor.

  8. Yok yok, Alonso kovuldu.

    Anlaşılan Alo tazminat hakkından feragat etti:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir