Forbes "Raikkonen En Çok Kazanan Yarışçı"

yazar:

kategori:

Forbes dergisi, Kimi Raikkonen’in dünyadaki en çok kazanan yarışçı olduğunu iddia etti.

Derginin haberine göre Raikkonen, 110 milyon dolar ile en çok kazanan sporcu olan Tiger Woods’un arkasında Amerikalı basketbolcular Michael Jordan ve Kobe Bryant ile birlikte 2. sırada yer alıyor.

Forbes, Ferrari pilotu Raikkonen’in takımdan kazandıkları, kişisel sponsorları ve diğer gelirleri ile yıllık 45 milyon dolar kazandığını iddia etti.

Dergiye göre Raikkonen, yıllık 42 milyon dolar kazanan futbolcu David Beckham’ın da önünde yer alıyor. Motor sporlarında en çok kazanan 2. isim ise 35 milyon dolar kazanan motorcu Valentino Rossi.

Dergiye göre son şampiyon Lewis Hamilton ise 32 milyon dolar ile 13. sırada.


Yorumlar

  1. Rahmetlide 240 yapardı. Sen devam et 240 yapmaya ölmeden yetişirlerse belki bir gün jan tod falan denk gelir otobanda. Yok yetişemezse asfalttan kazırlar birgün leşini… :)))

  2. valla arkadaşlar o pistte o kadar hız yaptıkları için alıyorlarsa ben istanbul ankara otobanda 240 yapıyorum (arabam buna müsade ediyor) o zaman bende f1 de iyi paralar kazanabilirim. (çünkü pistler otobandan daha kaliteli) :))))

  3. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    cok eskıden nezaman ve kımın yazdıgını hatırlıyamadıgım bır yazı okumustum.

    mıchael jordan ın efsane oldugu yıllarda.okadar cok para kazanıyordukı o bıle efsanelesmıstı.

    yazar:bır ınsan sırf ıkı elıyle bır topu bır cemberden gecırebılıyor dıye bu kadar parayı nasıl hakeder.bu kadar ac ınsan hasta muhtac vs vs varken dunyada bır top ve bır cember.!!!!!

    rossi ıkı teker.
    tıger woods bır sopa?bır delık
    messı ronaldo ıkı ayak bır kale
    tyson lewis klıshenko yumruk
    kobe bryant bedri hari vs vs ornekler cogaltılabılır.
    yanı kımın kıme verdıgının ne ıcın verdıgının bır onemı yok.bu saydıgım ve saymadıgım sporcular ıcınde sevdıgım var sevmedıgım var tuttugumda var.

    ben kımı raıkonnenı taa sauberden beri tutarım ama bu para cok fazla.schumı spordan ayrıldıgında 800 mılyon dolar servetı vardı.bu bır ınsan ıcın cok fazla.

    gercı ısın ıcınde sponsorluklar da var tıcarı meseleler var ama bır ınsan ıcın bu kadarı hakıkaten fazla.kım olursa olsun.ne olursa olsun.bır kere harca harca bıtmez arkadas.adıl degıl.ınsanlar ac hasta ılac parası bulamıyor ama dıger taraftan bole astronomık rakamlar.

    ama alan memnun satan memnun serbest tıcaret bunu gerektırıyor kapıtalızım ıste.paranın gucu.ama en guzelını yıne atalarımız demıs vesselam.

    zengının malı zugurdun cenesını yorarmıs:)
    saygılar

    herkes yetenegıne gore para almalı bu dogru ama bu kadarı cok fazla.hepsı ıcın

  4. chupper: sonuçta Kimi'nin veya başka herhangi bir pilotun aracın gelişimine katkısı sınırlı diyebiliriz. Kimi de diğer pilotlar kadar araç konsuudan memnun olduğu veya olmadığı şeyleri söyleyebiliyor. Eski ve yeni takım yetkilileri bunu bir kaç defa dile getirmişti.

  5. Yaw erhan aydın sende bizi pek anlamamışsın sanırım.Fatih Terimde tek başına alıyor 150-200 bin lirayı.Nerden akıyor bu derenin suyu acaba.Ferrari hiç olmazsa araç satışlarında reklam gelirlerinden kazanıyor.Fotbolcular takımların taraftarlarını sahaya çekerek bilet parasından kazanıyorlar ve ayrıca giydiği forma satışından takımlar verdikleri transfer parasını geri kazanabiliolar.Milli Takım Teknik Drektörü nasıl ve nekadar katkıda bulunuyor acaba.kryptonite arkadaşıma cevabende..Tabiki pilot yaw şu rot ayarlarını 20 derece yapsak daha iyi olur yada ön kanat yapısını değiştirsek diye bir teklifte bulunarak takıma araç gelişiminde yardımcı olmaz.O aracı sürerken düzlükteki durumunu virajlardaki yol tutuşunu yada önden-arkadan kaymalar yaşadığını söyler yada buna benzer şeyler sanırım.Tabi bunları anlayabilmek ve çözümleyebilmek pilotun işi değil teknisyen ve mühendislerin işi.Yoksa pilot takım taklavatı eline alıp aracın altına yatacak hili yok hani.:))

  6. erhan aydın avatarı

    sizlerin kıstasları doğru ama benim bu 70 trilyona karşı olmamı maalesef pek anlıyan olmamış.bu parayı 1 yılda alan bir fabrika çalışanlarının toplam ücreti değil;SADECE BİR KİŞİ

  7. 2007 de fena degildi Kimi. İşte her şey 2008 in İspanya yarışından sonra başladı. O ana kadar Ferrari rakiplerinden üstündü ve Kiminin kendini zorlamasına gerek yoktu araç kazandırıyordu zaten. İlerleyen yarışlarda ne oldu Mclaren her zaman ki gibi gelişti ve farkı kapattı sonuç ne oldu Kimi artık yarış kazanamaz oldu. Bence şampiyonluğun ardından çok büyük bir konsantre kaybı var. Yok araç bana uymadı felan bunlar bahaneden öteye gidemez bir pilota her araç uymalıdır …

  8. Ferrrari kimi ye ödediği parayı fazlasıyla onun sayesinde çıkarıyor bence normal olan bu he evet kimi çok iyi sonuçlar çıkartmıyor ama aracımızda pek iyi değil.. ya işi ticarete dökersek kimiye verilen para fazlasıyla kimi sayesinde geri alınıyor.. bu da demektir ki hakediyor..

  9. Kimi'nin önceki aracı atak yapmaya müsait bir tasarımdaydı, Ferrari'de pek göremiyorum bunu. Ayrıca Michelin lastiklerinin de etkisini gözlemledim. Manevralarda daha hassastı. Yani şu an elinde olan paketle şimdiki aynı değil.

    Ayrıca araca katkı konusunda pilotun verebilecekleri çok sınırlı. Kalkıp da ön süspansiyon profilini değiştirmesini mi bekliyorsunuz? Şundna memnunum şundan değilim diyecek, mühendisler de yolunu bulacak. Aracı hızlandıracak olan çok büyük oranla teknik ekiptir.

    Ayrıca fiyat, alıcı satıcı arasında anlaşılan tutardır. Kime, neye göre hak ediyor etmiyor. Woods ile karşılaştırın hak ediyor deyin, Newey ile karşılaştırın hak etmiyor deyin. Kimi için Ferrari ürünlerini alan insanları da düşünün. Ayrıca Kimi'ye verilen paralarda bizim de hakkımız neden olmasın. Giysi alındığında para Ferrari'nin kasasına gidiyor dolaylı olarak. Onu da unutmayın…

  10. Emir Çolak avatarı

    Bence sonuna kadar hak ediyor, pistte orda burda üstünde Raikkonen yazan tshirtler giyip heryerde Fin bayraklarını görüyoruz F1 taraftarlarının çoğu bu pilotu seviyor ve özellikle kızlar aşık, demek istediğim adamın imajı karizması vs. diğer bi yandan Schumacher'den sonra ve o gidince pilotlar arasındaki en iyi pilottan biri diğeri ise Alonso(kendi görüşüm) Difüsör mifüsör vs. FIA bu kurallarla batırmasaydı sizce Webber,Trulli,Rubens,Rosberg'i falanmı izleyecektik?

  11. sanmıyorum umut şampiyon olmasının etkisi olduğunu çünkü şampiyon olduğu yılda sadece sezonun 2. yarısında bazı iyi yarışları vardı lewis tecrübesizliğinin ve şanssızlığının kurbanı oldu o yıl bence şampiyon olduktan sonra kasmamak onun şampiyonluk karizmasınıda götürür taraftarların gözünde

  12. Şenol bunun nedenide bence şampiyon olması 🙂 Şampiyonluk istiyordu ve sonunda aldı dahada kasmıyor gibi 🙂

  13. McLaren-Mecedes yorumumu dikkatli okursan ben genel olarak olaya yaklaştım.Sadece Kimi için değil bu söylediklerim.Performansa gelince haklısın tabi.Kimi 2 sezondur pek varlık gösteremedi doğrudur.Ama sezon ortasında ..'' Kimi sen bu işi beceremedin al şu 20 milyon Euroyu'' diyecekler? Tekrar belirtmek istiyorum.Ben burada Kimi nin aldığı paradan yada hakdip hakatmediğinden değil genel olarak pilotların transfer ve reklam gelirlerinden söz etmek istedim.Ferrari taraftarıyım diyede sadece Kimi ile ilgili değil yazdıklarım.

  14. Abdullah dostumada katılıyorum herkes McLarendeki kimiyi sevdi ferraride ben elle tutulur 1-2 yarışını izlemişimdir ama McLarendeyken hemen hemen her yarışta araçtan tam verim alıyordu agresifti

  15. chupper67 arkadaşım araç gelişimine katkıdan dolayı kiminin bu parayı hak ettiğini söylüyorsan ne diyim daha eğer o katkılara göre bakacak olursak kiminin en düşük ücreti alması gerekirdi herhalde çünkü o sadece altına verileni sürer ekstra işler ona göre değil..

  16. Açıkcası ben takım patronu olsam Kiminin son 2-3 yıldaki performansına bakarak bu kadar parayı ona vermezdim. Öte yandan adamın karizması bile para ediyor ve F1'in en iyi takımlarından biriyle Ferrariyle yarışıyor, o yüzden telaffuz edilen rakam bizi şaşırtmamalı, zaten anlaşma önce yapılıyor, eğer montezemelo o mclaren günlerindeki parlak performanslar yerine şuanda gösterdiği silik performansı göstereceğini bilseydi o kadar para dökmezdi adamın önünce, bence 😉

  17. elif çivici avatarı

    ben alonso diye biliyodum ya o ne kadar kazanıyo acaba.. kimi yi severim ama bu parayı hakedecek eperformansı 2008 ve 2009 da göremediğimi söyleemliyim tamamen kendi fikrim 2007 deki hırslı kimi yok..gerçi bu para işi performansa da pek baglı degil sonucta sponsor gelirlerinden de bahsetmiş ki eşi jenniyle bir saat markasının yüzü olmuşlardı.

  18. Abdullah Çelik kardeşim benim verdiğim sadece bir örnekti.Sadece güvenlik değil bahsettiğim.Bu sporda elde ettiğin başarı,Takımına katkısı yani araç gelişiminde bunlarda etkendir bence.Tabi yorum ve bakış açısı farklı olabilir.Birde seyirci çekme potansiyellerini unutmamak lazım tabi.Bu piyasayı sonuçta pilotlar belirlemiyoki.Her sporun kendine has piyasası var ve kimse buna az veya çok deme hakkına sahip değildir.Biz seyirci yada taraftar olarak tuttuğumuz takıma destek veririz.Sinan arkadaşımızında dediği gibi bir futbolcuya 94 bin Euro verilebiliosa Raikönne ne 42 milyon Euro hiçte fazla değil ozaman.Arkadaşlar hem zenginin malı züğürtün ağzını yorarmış.Gerek yok bence konuyu uzatmaya.Horoza demişlerki Yumurtamı tavuktan çıkar yoksa tavukmu yumurtadan?Oda bBana ne ben işime bakarım demiş.:))Biz takımımızı tutalım yarışımızı seyredelim yaw gerenk yok bunlara.

  19. hakediyor tabii, o parayı ona seyirciler kazandırıyor. herkes halinden memnun. O zaman hakediyor. Haketmese alamaz, performans olarak hakediyor mu derseniz hayır haketmiyor. ancak sonuç olarak o parayı ona veren memnun alan memnun o parayı alması için ferrariye para döken memnun vs

  20. erhan aydın avatarı

    ya arkadaşlar galiba telafuz edilen miktarı algılamakta sıkıntı çekiyorsunuz;bir yılda 70 trilyon…
    sizlerin insafına ibretle bakıyorum.birde kendi cebinizden çıkıyormuş gibi "son kuruşuna kadaar helal olsun" diyorsunuz.o hızla monaco pistinde nasıl gidiyor diyorsunuz;e yuh artık imkansız birşeyler yapıyorlarmış gibi sanki!!! Abdullah çelik'ede ayrıca katılıyorum.ve lütfen şu fanatizmi bırakın artık….

  21. benim yorumum chupper arkadaşımızın güvenlik nedeniyle bu parayı hak ettiği yönündeki yorumuna aslında, diğer pilotlar da aynı koşullardalar çünkü.

    raikkonen gözde bir pilottu, en iyilerden birisiydi ve izlediğinizde keyif veriyordu ama mclaren yıllarındayken. ben ferrariye geçtiğinden bu yana eski raikkonen'den eser görmedim. evet şampiyonluk kazandı ama… hiçbir şekilde işte eskisi gibi olamadı.. bu yüzden diğerlerinden daha fazlasını hak ettiğini kanıtlayacak bir şey yapmadı. benim görüşüm böyle..

  22. Show dünyasında bu tür paralar kazanmak normal.Bugün Real Madrid bi futbolcu için sadece bonservisine 94 milyon € ödüyor(Yanlış bilmiyorsam).Bunun yanı sıra holywood yıldızlarıda buna benzer rakamlar kazanıyor.Hak edip etmediğine gelince bana kalırsa bu kadar para kazanan hiç bir insan haketmiyor.Dünyada bu kadar aç ve yoksul insanları düşündükçe tabi.

  23. Bir pilot yıllık 45 Milyon alıyor. FIA da koskoca bir takımdan yıllık 40 Milyon harcamalarını bekliyor …

  24. hak edip etmediğini ona bu parayı verenler düşünecek, bu dünyada kimse kimseye boş yere bi kuruş vermez.

  25. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    abdullah parası olan takım alonso,kimi,massa,lewis gibi pilotlara fazla para vermek için 1 dk düşünmez.sonuçta şampiyon olmuş bir pilot ve geçen sene kötü denmesine rağmen 3tü.aynı şey diğer üç pilot içinde geçerli.bu seneyle ilgili yorum yapmaya gerek yok.eh ralf o kadar kazanıyordu hiç birşey yapmadan o kazanıyorsa diğerlerinin kazanması çok doğal.rossi için ise yoruma bile gerek yok az bile kazanıyor.

  26. fatih terim aylık 400.000 tl alıyor sizce hak ediyormu???? bence palavra inanın hak etmiyor. kaldıki raikonen in aldığı söylenen para bir tahmin… ve evet raikonen dünyada fatih terimden daha çok tanınan bir isim…

  27. peki raikkonenin canı daha mı değerli de o kadar fazla para alıyor? hepsi hak ediyor eğer tehlikeyi dikkate alırsak.

    şunu açıkça söylemeliyim raikkonen son 2 hatta 3 senedir böyle uçuk miktarda parayı hak etmiyor.

  28. Bu sporun tehlikelerini düşünün derim ben haketmiyo diyenlere.Kaç kişi Monaco nun daracık sokaklarında 250km-300km ile bariyerlere neredeyse sürtünerek araç kullanabilir sorarım.Biz buna kısaca yetenek ve cesaret diyoruz.Alakası yok belki ama kıyas olarak söylüyorum.Fatih Terim yanlış hatırlamıyorsam 125 bin TL alıyo aylık.Hakediomu acaba Bir şampiyonluğumu var milli takımın.Bence pilotlar her kuruşunu hakediolar aldıkları paranın.

  29. onun yaptığını kimse yapamaz biz buna yetenek diyoruz… nasıl kimse da vinci gibi resim yapamaz ve onun resimleri gibi bu kadar pahalıya satılamazsa..

  30. erhan aydın avatarı

    ya bırakın Allahınızı severseniz…45 milyon dolarlık iş çıkartıyormu gerçekten sizce?kesinlikle hayır,hayır,hayır…raikoneni gerçekten severim ama budurum farklı sizde takdir edersiniz ki.yıllık 70 trilyon civarında bir para için ne yapmış,hangi fedakarlıkta bulunmuş takımı için?

  31. Alınlarının teri kadar helal hoş olsun aldıkları paralar.

  32. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    pardon.benim hatam değildi.

  33. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    valla güle güle harcasınlar hepsi hakl ediyor.

  34. wwwwaaaawww wonderful sper para !!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir