Mercedes, Belçika GP’deki Kazanın Hemen Ardından Konuşma Yasağı Getirmiş!

yazar:

kategori:

Autosport’un haberine göre Mercedes takımı, Belçika GP’de Lewis Hamilton ve Nico Rosberg arasında yaşanan temasın ardından pilotlarına konuşma yasağı getirmiş.

Belçika GP’de yarışın daha ikinci turunda Nico Rosberg’in iyimser atağı sonrasında Lewis Hamilton’un lastiğinin patlaması takımın karışmasına sebep olmuştu.

Autosport’a göre Mercedes takımı yarışın hemen ardından sürücülerine ikinci bir emre kadar birbirleriyle ve hatta takımda kimseyle konuşmaması talimatını verdi.

O arada fabrikada takım 2 saat süren yoğun toplantılar gerçekleştirdi ve Rosberg ile Hamilton’un ekibinde çalışanlarla görüştü.

İki taraf arasında son haftalarda bir sertleşme olsa da Belçika’dan sonra yapılan görüşmelerde ortam yumuşatıldı.

Takım içerisindeki ortamın yumuşatılmasının ardından Hamilton ve Rosberg’e fabrikaya gelmesi söylendi.

Toto Wolff, o dönemde ne olduğunu tam olarak söylemese de her iki sürücüye birden olayların artık aşırıya kaçtığı konusunda uyarı verildiğini söyledi.

Dahası olayın yumuşamaması ve benzer olayların tekrar olması halinde sürücülere koltuklarını kaybedebilecekleri konusunda ihtar verildi.

Wolff “O olaydan süper güçlü bir takım olarak çıktık. Hiç bir sürücünün bu takıma rahatsızlık veremeyeceğini söyledik. Biz tek takımız.”

“Böylece daha birleşmiş olduk. Güç oyunu olmamalıydı. Bu tür oyunlar öldürücü olur. Takım içerisinde oyun oynayamazsınız.”

“Ancak sürücülerimiz fabrikaya geldiklerinde olayı anlamışlardı.”

“Bunu bir daha yapamayacaklarını ve araçta Monza’ya ve Singapur’a gelmesi gereken parçalar olduğunu söyledik.”

“Ekip gece gündüz çalıştılar ve ailelerini görmediler. Ancak onlar tüm bu çabaları daha ikinci turda attılar.”

“% 100 hatalı olduklarını ya da içlerinden birisinin % 100 hatalı olduğunu söylemedik. Ancak % 51 hatalı olmak yeterliydi.”

“Bu yüzden bunu tekrar yapmamalarını; yapmaları halinde bu kadro ile devam edip etmemeyi düşüneceğimizi söyledik.”

“Mesaj alındı ve pozisyonumuz güçlendi.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes, Belçika GP’deki Kazanın Hemen Ardından Konuşma Yasağı Getirmiş!” için 4 yanıt

  1. Toto Wolff tüccar. Elbette uyarısı sert olmuştur.

  2. yorumladık bizde zaten, sezon başı asla karışmayız diyordu Mercedes takımı, ne oldu ? ufak bir olayda hemen tavır takındılar, bence rosberg atak zamanında değil de, savunma zamanında sert savunma yapsaydı, en azından baskıdan sıyrılırdı, aynısını oda yapıyor derdi ,Hamilton rosbergi normal şartlarda da zaten yenecek kapasitede bir pilot, mesele Mercedes takımının tavrı, eşit davranmadı, eşit davranacağız dedi, davranmadı ,ayrıca rosberg seneye ,gene bu pozisyonlara düşmez ,Mercedes ona kolaylık sağlar bence

  3. Birinin kulak cekmesi gerekiyordu.

  4. Rosberg’i haşlamışlar belli ki. Zaten o kazadan sonra seyircilerin baskısı + takımdan gelen uyarılarla birlikte Rosberg psikolojik bi düşüş yaşadı ve gözünü hırs bürümüş tamamiyle konsantre Hamilton’ın dominasyon yapması sırasında ekmeğine yağ sürdü adeta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir