Silverstone, 2009 Sezonunun Dönüm Noktası mıydı?

yazar:

kategori:

Red Bull’un Silverstone’daki baskın performansının ardından herkesin aklında ‘Britanya Grand Prix’si 2009 seznunun dönüm noktası mıydı?’ soruları dolaşıyor.

Brawn pilotu Jenson Button yedi yarışın altını kazanıp Silverstone’da ise sadece altıncılıkla yetinebilmişti. Sebastian Vettel ve Mark Webber ise güncellenmiş RB5 ile 1-2 sonucunu elde etmişlerdi.

Şampiyona lideri Button ve Red Bull’dan Adrian Newey performans farkının pistin karakteristiği ve çevresel faktörler nedeniyle bu kadar belirgin olduğunu söylemişlerdi.

Christian Horner ise, “Son sektörde Brawn’ın yenillmesinin zor olacağını düşünmüştük. Ama haftasonu içinde tüm sektörlerde hızlı zamanları elde etmeyi başardık, hatta yavaş virajlara sahip olan son sektörde bile. Bu şampiyonanın geri kalanı için oldukça cesart verici.” diyor.

Birçok kişi silverstone’dan önce 32 puanlık bir avantajın tartışma götürmez olduğunu düşünüyorlardı Ancak Silverstone’daki trend devam ederse genç Alman pilotun matematiksel olarak şansı hâlâ devam ediyor olacak.

Ross Brawn da, “Bekleyip göreceğiz. Her şey bizim ve Red Bull’un ne derece güçlü olacağına bağlı.” dedi.


Yorumlar

  1. Red Bull bir takım pistlerde ve buna bağlı olarak hava koşullarının da etkisiyle yenilmez olabiliyor.Özellikle de Silverstone gibi sert frenajların yapılmadığı pistlerde Brawn GP'ye oranla avantajlı oluyor.Brawn araçları frenajlarda tüm takımlara oranla en iyi performası alan takım şu anda.Birde İngiltere'de soğuk havanın etkisi ile lastiklerinden gerekli performansı alamayan takım Red Bull'un hızına yetişemedi.Bakalım eğer sonraki yarışlarda da Red Bull'lar farklı hava şartlarında da aynı performası gösterirlerse artık Brawn GP'yi durdurabilecek bir takımın var olduğunun kanıtı olur.

  2. Button hatasıs bir sürüş gerçekleştirmesine rağmen yinede altıncı bitirebildi yarışı.Red Bull ağır depo ile hem sıralamada hemde yarışta Brawn ı geçti.Silverstone hızlı bir pist olabilir belki ama son sektörüde bir okadar yavaş.Eğer son turlara yakın ayağını gazdan kesmeseydi far dahada fazla olabilirdi.Yani bence önümüzdeki Almanya yarışında da Vettek kendi seyircisi önünde Silverstone den aldığı moral ile yine galip gelir.Ve tahmin ediyorumki Brawn lardan biri yarışdışı kalabilir.Buda Vetteli kovalamak ve geçmek için motorunu zorlayan Button olur.Sadece bir tahmin tabi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir