Mercedes Motor Gelişiminde Geri Adım Atmaya Hazır

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Mercedes takımı, şu ana kadarki sert tutumuna rağmen gelecek senelerde turbo motorların sezon içerisinde gelişimine izin verilmesi konusunda geri adım atmaya hazır.

Ferrari ve Renault’nun bu konuda ısrarcı bir tutum sergilemesine rağmen Mercedes sezon içerisinde gelişime izin verilmesini engelledi. Bu tutum karşısında Bernie Ecclestone ile birlikte bu üreticilerin 2016’dan itibaren yeni motorlar olması için zorlayacağı iddiaları ortaya çıktı.

Bu iki üreticinin bu kadar zorlamasının sebebi ise mevcut şartlar altında hiç kimsenin motor konusunda üstün olan Mercedes’i yakalayamayacak olması.

Bu hafta gerçekleştirilecek Strateji Grubu toplantısında 18 kişi oy kullanacak. Eğer oylamada turbo motorlara karşı 10 oy çıkarsa bu çoğunluk anlamına gelecek ve 2016’da motor kurallarında değişiklik olabilecek.

Sport Bild’e göre daha önceden büyük kural değişikliğinin Formula 1’den ayrılmalarına sebep olacağını söyleyen Mercedes bu konuda geri adım atmaya hazır.

Bu kapsamda Mercedes’in turbosunun tamamını değil ancak oldukça başarılı hibrit sistemini rakiplerine satabileceği söyleniyor.

Muhabir Ralf Bach ve Bianca Garloff, bu şekilde rakiplerinin Mercedes’in yıllarca üstün olmasından çekinmeyebileceğini söylüyorlar.


Yorumlar

“Mercedes Motor Gelişiminde Geri Adım Atmaya Hazır” için 13 yanıt

  1. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    mersoyu harcarlar, bu yüzden geri adım atıyor kendisini f1 in tepesi sanmasın indirirler.

  2. F1 Strateji grubu bildigim kadariyla 3 gruptan olusmakta;
    1.Grup – Takimlar: Ferrari, Mclaren, Williams, Mercedes, Redbull ve Lotus (Toplam 6 oy)
    2.Grup – Fia/Cvc : Todt ve Bernie (Toplam 6 oy)
    3.Grup – Sponsorlar : Marlboro, Rolex ve Fia`nin diger serilerine motor saglayan Renault (Toplam 6 oy)

    Mercedes aleyhine 10 oy toplamak zor gorunmuyor, bu sebeple Mercedes mutlaka geri adim atacaktir. Ancak asil onemli olan Bernie dusundugunu yapabilecekmi, bu motorlari istemiyor bu adam ve ne yalan soyleyeyim bir cok F1 taraftari gibi bende istemiyorum. Maliyetleri yukseltmeden sesi yerinde bir formul mutlaka bulunur. Hayirlisi olur insallah hepimiz icin..

  3. Zaten Mercedes istese de istemese de 2016 için motorlar son alınan karara göre gelişime açılacak Mercedes sadece 2015 senesi için oy birliği gerektiği için izin vermiyor.
    Kısacası 2016 için kimsenin Mercedes’in onayına ihtiyacı yok

  4. Motorlar değişse iyi olur yaw. Değişince de Mercedes alır götürürse diğerleri ne der bilemiyorum 😀

  5. bi zahmet yani

  6. Alttan berni zopayi gosterince birde buna RBR ve FERRARI eklenince kafayı öne egdiler 🙂

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bence acımak değil de mecbur kaldılar.Çünkü karşında sadece 2 üretici yok ayrıca Bernie var.Bu takımların zaten siyasi olarak gücü çok üstüne patron da destek verince olacağı bu.Mercedes,bana göre izin vermemekte haklı olsa bile izledikleri politika yanlıştı.Ya hep ya hiç diyeceklerdi bana göre.Ama onlar önce onay verip sonra engel koydular.Singapur Gp itibariyle aldıkları kararın arkasında durmamalarından ötürü diğer takımları fazla kızdırmış gibi görünüyorlar.Eee bu işler böyle,sen benim sırtımı kaşı ben senin sırtını kaşıyayım.Yoksa yeni motor geleceğini sanmıyorum ama en azından bazı şeylere izin vermek zorunda kalacak Mercedes

  8. Rakipler bu kadar aglayinca acimis olabilirler.

  9. Ne oldu Yusuf yusuf 🙂

  10. Tükürdüğünüzü yalarsınız öyle 😀

  11. Belliydi böyle bir şey olacağı.Aksi olsaydı şaşırırdım.

  12. Mercedes’in 10 oyu yok bildiğim kadarıyla. İsteseler de istemeseler de o gelişim izni çıkacak. Belki sırf gelişim karşıtı görünmemek adına tavır değiştirmiş taklidi yapabilirler.

  13. Muammer UYAR avatarı

    Bu durumda v8 yada v10 lara dönüş ihtimali de kalmıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir