FIA ve FOTA Anlaştı, F1 Dağılmıyor!

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Max Mosley, FOTA takımları ile anlaşmaya vardıklarını ve tekrar FIA başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Kaynaklara göre Mosley, Ecclestone ve Montezemolo bugünkü toplantıdan önce dün akşam ve sabah bir çok kez biraraya geldiler ve krizi çözmeyi amaçladılar.

Mosley bu hafta daha önce yaptığı açıklamalarda Formula 1 takımlarının başka seri kurma ve FIA’nın kural koyuculuğuna saldırıları nedeniyle tekrar FIA Başkanlığına aday olacağını açıklamıştı.

Ancak Mosley, bugünkü Dünya Motor Sporları Konseyi’nin ardından yaptığı açıklamada ayrılığı engelleyici bir anlaşmanın yapıldığını belirtti.

Kaynaklara göre anlaşma çerçevesinde takımların yeni bir seri fikrinden vazgeçip 2012’ye kadar olan Concorde anlaşmasını imzalaması gerekiyor.

Mosley “Ayrılık olmayacak. Harcamaların azaltılmasında anlaştık. Sadece tek bir F1 şampiyonası olacak ancak hedef, harcamaları 2 sene içerisinde 1990’ların başına çekmek olacak.” dedi.

FIA’nın bugün ilerleyen saatlerde 2010 Formula 1 Dünya Şampiyonası listesini açıklaması bekleniyor.


Yorumlar

  1. f1 alo || viva la vida avatarı
    f1 alo || viva la vida

    sinan ergin gerginsin sanırım tuhaf benzetmelere baş vurmuşsun ne bu ya alakasız bir haberin altına yine alonso'ya çatıyorsun??

  2. Yavuz Balcı avatarı

    ben sevmedim bu işi ya neyse.ayrıca 65 milyon sınırından bahsedildi bugün trt haberlerinde ve 2009 kuralları mevcut haliyle kalacak dendi.net bir açıklama gelsin ondan sonra yorum yapmak en mantıklısı gibi.

  3. 🙂 benziyor benziyor kriminal inceleyin:)))

  4. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    sadece f1 in isim hakkı ve bir geçmişi olan sporun dağılmaması adına iyi oldu.fota görevini tamamladı.bundan sonra fia verdiği sözleri yerine getirmeli ve mosley gitmeli f1 den.

  5. mert merter avatarı

    selam dostlar
    aslinda bir cok f1 sever dost gibi bende yeni bir seriden yanaydim ama by E yi sutladigimiza göre f1 eski tadina dönecektir bazi arkadaslar daha kötü bir baskan gele bilir demis ama sanmiyorum FOTA böyle birlik beraberlik oldugu sürece by E yi bile gönderir isterse bir iki yil icinde insallah o eski f1 araclarini görürü ama v10 larin geri dönecegini düsünmüyorum belki 18000 limitden belki 19 veya sinirsiz olabilir cünki f1 demek hiz demek inaniyorumki yeni FIA yönetimi bunu göz önüne alacaktir ama f1 in önündeki en büyük engel kalkti by M gitdi insallah hersey biz seyircilerin taraftarlarin istedigi gibi olur ,yine o eski günlerdeki gibi heycandan titredigimiz o start lar gecisler müycadele geri döner bekleyip görecegiz .iyi aksamlar
    Birde bu siteyi yöneten arkadaslari tebrik ediyorum haberleri aninda TR cevirip yorumlayip bizlere sunuyorlar tesekürler …

  6. Ahmet nascarda da önem veriliyor bildiğim kadarıyla güvenliğe ancak o seri nascarın düşük bir serisiydi. türkiyede yapılan seriler gibi bir şey.

  7. Hadi hayirli olsun, Mosley`in kellesini aldik bu bile yeter 🙂 Saka bi yana FI`i hic kimse FIA kadar iyi organize edemezdi, Daha gecenlerde Nascar`da olen pilotu gorduk, FIA`nin teknik calisma ve hakem komisyonlari gercekten iyi calisiyor, yonetim biraz sacmaladi onlarda agzinin payini aldi. Show`u hazirlayan takimlarin ve taraftarlarin daha cok dinlendigi bir doneme girdik insallah, hayirli olsun hepimize..

  8. Sinan ergin ben hiç bi benzerlik göremedim, sen baya bi uçmuşsun anlaşılan

  9. Çok şükür sonunda az konuşulsun artık politik tartışmalar.

  10. elif çivici avatarı

    böyle olacagı belliydi…tükürdüğünü yaladın mosley..git artık yüzün kalmadı:D

  11. elif çivici avatarı

    böyle olacagı belliydi…tükürdüğünü yaladın mosley..git artık yüzün kalmadı:D

  12. Brawn benetton yıllarında 30 milyon euro ile şampiyon olduklarını söylemiş.
    Serhan Acar bunu yayında söylemişti.

  13. burak bocek avatarı

    Aslında bu sitede uzun zamandır anlatmak istediğim buydu.Geçmiş orda kaldı artık Fota ve daha adil bir sistem var.Tabi fia yönetiminin bunda etkisi çok olucak.İnşallah eski adaletsiz uygulamalar olmaz.Bir Mclaren taraftarından da bunları duymak çok hoş.Eminim biz Türk f1 izleyecileride bir ileri adım atıcaz.Duygularına tercüman olabildiysem ne mutlu bana

  14. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Umarım FOTA yla anlasmıslardır.
    Bunun arkasındanda ferrari veya diğer büyük taakımlarla yapılmış özel anlasmalar çıkmazsa iyi olur.
    FOTA ne yaptı bilmiyorum ama aptal kurallarla devam edicez …

  15. Burak, düşüncelerinden dolayı tebrik ederim. Senin yazdıklarını ben yazacaktım, uygun bir dil arıyordum. Çünkü malum McLaren taraftarıyım ve tepki gelecek, salak saçma polemiklerle uğraşacaktım. Bu düşünceleri bir Ferrari taraftarından duymak çok hoş.

  16. burak bocek avatarı

    Bence ne çok iyi ne çok kötü bir gelişme.Çünkü bay E olduğu sürece gelen başkanlarda onun misyonunu uygulayacaksa,radikal kural değişiklikleri ve f1i öldürme çabaları sürecekse,yönetim adaletsiz ve şeffaf olmaycaksa yeni seri en iyi seçimdi.Ben açıkçası akıllandıklarını ve sporun artık daha düzenli-istikrarlı devam etmesini istiyorum.Burada büyük markalar olmadan birşey yapılamaycağını umarım artık fom ve fia anlamıştır.Bizede ekstradan hak vermesinler+fazladan para veto hakkı vermesinler.Fota hedefleri doğrultusudna birlik içinde devam etsin.Herkes eşit olsun ve geçmişte yaşananlar orda kalsın.Artık politik oyunların kirletmediği ve sporun konuşulduğu bir f1 diliyorum.Taraftarların bile farklı takıma saygı duyduğu,birbirine saygı duyduğu ve sürekli didişmediği bir f1.Bizlerin siteleri açtığında yine bir abuk subuk yaptırımla karşılaştırmayan bir formula 1 istiyorum vede istiyoruz hepimiz.Cezalar herkes çin eşit herkes için adalet…

  17. 90 ların başında ne kadar harcanıyordu acaba merak ettim.Hala soru işaretleri var.Bu seneki mevcut kurallar devam edecekse bu f1 den bi halt olmaz.Seneye mücadeleyi ve geçişleri arttırmak adına ciddi değişiklikler yapılmalı.Yakıt ikmali yasağı gibi aptalca kuralda umarım iptal edilir.

  18. Demek ki Mosley'in diğer üyelere gönderdiği mektup bir işe yaramamaış. Epeyce de kendine güveni var gibiydi. Şimdi gidiyorum diyor… Ama ayrıntıları da önümüzdeki günlerde görsek iyi olur. Ne olacak kurallar nasıl şekillenecek bekleyelim.

  19. mosley yaşında baya ilerledi hani seneye istanbul yarışında senin helvayı yeriz galiba:) hani uzun zamandan beridir de helva yemediydik 😀

  20. hay allah ben action istiyorum ya bu kadar kolay olmamalı 😀

    mosley hülle yoluyla sezon ortasında seçilen başkandan tekrardan başkanlığı devralacak galiba:) kara kabusunuz geri döndü ulan diyip bütün yarışlara 1 tane tırla gitceksiniz, 3 tekerli formula araçları tasarlıcaksınız felan diyebilir :))

    ene diyelim herkese hayırlı olsun. bu arada giderayak bir parça koparmış yüzsüz. gene maliyet azalacak demiş. mosleyin de yemek masraflarını kısmak lazım. kuru soğana yumruk sallasın hödük

  21. hayırlı olsun takımlara ve biz f1 severlere.mosleycigimmm bidaha dönmemek üzere güle güle sana…

  22. Anlaşmadaki ana metni görmeden yorum yapmamak lazım.Anlaşmaları tabiki çok iyi ama asıl en iyi haber ise Mosley in tekrar aday olmması.Haberin detayları bu akşam dahada netleşir sanırım.Kim daha çok taviz vermiş görelim.

  23. haftalardır süren ve yarışları gölgede bırakan tartışmalar,politik oyunlar nihayet son buluyor. bu güç savaşından görünen o ki FOTA galip çıkmış.neyse biz F1 severler için güzel bi haber bu.mosley den kurtuluyo olmamızda cabası

  24. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Anlaştıklarına göre iyice sıradanlaşan f1de şimdi Alonsonun Ferrari ile anlaştığı haberinin açıklanması kaldı,birkaç ay sonra bu haberide duyarız.

  25. Çok güzel haber. FOTAnın ve FIAnın aralarında anlaşacağını, uygun bir ara formül geliştireceklerini düşünüyordum. Sonuçta 2 tarafında istediği oldu, Mosley bir daha aday olmayacak, ama harcamalar düşecek. Gerisi gelir zaten anlaşmanın.

  26. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Mosley gidiyorsa sorun yok.

  27. hasan öksuz avatarı

    Bence alınması gereken tüm yetkiler alınmadan fota anlaşmaya yanaşmayacaktı erken oldu bir daha bu şekil bir proplemin olmaması adına

  28. Ertan Akkaş avatarı

    Anlaştıklarına göre Fota isteklerini kabul ettirmiştir ve inş bu adam tekrar gelmez. Allah sana şükürler olsun… Ama bir ayrıntıları görmemiz lazım hemen sevinmeyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir