Alonso: “Ferrari 2015’te Güçlü Olacaktır”

yazar:

kategori:

Eski Ferrari pilotu Fernando Alonso, eski takımının 2014’teki kötü geçen sezona rağmen 2015 sezonunda daha güçlü olacağını düşünüyor.

1993’ten beri ilk defa galibiyetsiz bir sezon geçiren Ferrari’de gelecek sene öncesinde büyük değişiklikler yapıldı.

Bu sene iki defa podyuma çıkan Alonso “Artık dışarıdan Ferrari’nin nasıl olacağını değerlendirmek zor olacak ancak onların çok yetenekli insanları, kaynakları var. Takım içerisinde herkes motivasyona sahip bu yüzden zamanla kazanacaklardır.”

“Geride kalan 5 senede eksik olan şey biraz performanstı. Araç açısından, aerodinamik açıdanen üst seviyede değillerdi ve şimdi de biraz motor konusunda en üst seviyede olamadılar.”

“Ancak bütçeleriyle gelecek sene favori olacaklar çünkü her sene başında favori Ferrari olur.”

“Öyle olmak zorundalar. Herkes Ferrari’nin Formula 1’de kazanmasını bekliyor. Gelecek sene çok güçlü olacaklardır.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Ferrari 2015’te Güçlü Olacaktır”” için 26 yanıt

  1. Haber bir yerden tanıdık geldi. F1 medyası sıkışmış 🙂

    Alonso: Ferrari Her Zaman Favori Olmalı

  2. bakıp göreceğiz ama şurası kesin vettel bu sene başında testlere katılacak geçen sene testlere katılamadı motor arızaları yüzüden redbul,da … alonso bakalım daha bar honda fiyaskosunu unutmadığımız honda,da ne yapacak asıl kendi oyuna gelmiş dalga geçmek için söylemiş bu sözü ama kendi düşmüş tongaya

  3. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Yalannnnnnn, yalannnn söylüyorsun

  4. Bütçe açısından favori olacaklarını ancak diğer alanlarda zayıf olduklarını dile getirmesi McLaren’i tercih etmesin deki nedenler den biridir.

    1. Bunu neye dayanarak söyledin, son 14seneye bakarsak Mclaren kaç kez Ferrari’den çok üstün veya daha iyi bir araç çıkarmış.

      İkincisi mclaren bu sene güç ünitesi hariç hangi alanda Ferrari’den üstün ki güç ünitesi Mercedesin eseri.Gelecek sene oda olmayacak.

      Yani demek istediğim, Ferrari soru işareti ise Mclaren en büyük soru işareti.Ferrari en kotu bu sezondan daha iyi olacak, Mclaren Mercedes güç ünitesinin avantajını kaybedecek, bu seneden daha iyi olması için Honda’nin Mercedes’ten daha iyi bir ünite ortaya koyması lazim.Peki bunun olması mantıklı mi, bence çok zor.

      Sonuç olarak, Mantikli düşündüğünüzde Ferrari’nin daha iyi bir araç ile başlaması daha muhtemel.

      1. Siz bunları neye dayanarak söylüyorsunuz peki ? Mercedes fabrika takımın dan 50 bg daha zayıf bir motora sahiptik ayrıca Honda ile anlaşılınca Mercedes gereken destegi vermedi.

        Honda güç ünitesine gelirsek görecegiz Ferrari den iyi bir sisteme sahip olacagımızı düşünüyorum.

        Ayrıca pilot kadrosu olarakta güçlüyüz.Şasi olarak Ferrari den güçlüydük bunu sezon sonuna doğru gördük ki buda 2015 projesine yansıyacaktır.

        Son 14 yıldan bahsetmişsiniz 2009-10-11-12 sezonlarına bakabilirsiniz.

        Geçen aylarda Autosprintte çıkan ve Ferrari başkanının da dile getirdiği gibi gelecek seneki araç bu senekin den 1sn daha yavaş oldugunu unutmak da biraz mantıksızlık olur ha ?

        1. Söyledikleriniz hep varsayım, somut şeylerden bahsetmemişsiniz.

          Dyno testlerinde fabrikadamıydınız 50 bg güçsüz olduğunuzu iddia ediyorsunuz, Ama benim somut verilerim var.Mesela düzlüklerde Mclaren diğer Mercedes motorlu araçlar gibi çok güçlüydü ve bunu kaybedecek yeni sezonda.Ferrari hakkında da varsayımlarla konuşmuşsunuz 1 sn geride gibi, görmeden bilemeyiz.

          2009, 2010, 2011, 2012 paket olarak genelde geride olduğu sezonlardı.Hızlydı ancak dayanıksızdı.

          Yani 2014 sezon sonu itibari ile Mclaren ve Ferrari karşılaştırması yapıldığında Ferrari Mclarenden daha çok umut vadediyor, he Honda bir surpriz yapabilir ama bu biraz zor görünüyor, özellikle gelişimin olmadığı bir yarışta.

          1. Fabrika da değildim ama takımların ortak veri bilgisayarların dan aynı motoru kullanan takımların motor gücü bakımından farklılıklar gösterdiğini bütün takımlar biliyor.Ve bu da bu sene sık sık dile getirildi.

            Düzlükte güçlü olmaktan kastınız ne ? Bunu kanat açıları ile yapmadıklarını nereden biliyorsunuz fabrikadamıydınız ?

            Paket olarak dedğiniz de herşey işin içine girer Mercedes in yakıt pompası kaç defa yolda bıraktı McLaren i biliyormusunuz yada vites kutusu ?

            Size göre Ferrari umut vadediyor olabilir ama bana göre vadetmiyor.Alonso nun F14T ile nasıl bir mücadele verdiğini gördük en azından Mclaren bu alan da çok çok üstün sezonun son yarışları Ferrarinin önündeydik.Bugün Alonso McLaren de ise 2015 projesin de Ferrari den daha iyi oldugunu bildiği içindir.

            Yıllardır Ferrari Mercedes biz eniyisiyiz dedi ama zayıf olarak bilinen Renault haritalama ile az yakıt tüketerek fazla sogutulmaya ihtiyaç duymadan işigötürdü.Lastiklerin aşınmasını bile haritalama ile hallettiler.Bugün Mercedes üstünse burada en büyük avantajları ERS sistemleridir.bu konuda ise Japonlara güvenim sonsuz eniyisini yapmaya çalışacaklardır.

            1. Bunu kanat açıları ile yapmadıklarını nereden biliyorsunuz fabrikadamıydınız?

              😀

        2. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Siz 50 hp zayıfken Redbull 70 80 hp zayıf olduğunu söylüyor neden o zaman diplerde sürünüyorsunuz o 2 sn farktan 1 saniyesini kapmanız lazımdı 50 hp eksik olmasına rağmen

    2. SCUDERlA FERRARI avatarı
      SCUDERlA FERRARI

      şu maklerın’cılerın ferrariye şöyle böyle demeleri yokmu beni benden alıyor kendi takımları her sezon şampiyonluğu kovalıyormuş gibi.

      1. Önce Sen McLaren in nasıl yazılması gerektiğini ögren.

        1. Mclaren hala pasif olarak desteklediğim takımdır, Mercedes ile ortaklık bozulduktan sonra ve ron dennis ayrıldıktan sonra ron mclaren in fabrikasının ve piyasasının yükselmesine uğraştı ve yol araçlarında gene başarıya ulaştı sayılır, şimdi f1 de de geri geldi, ağırlığını koyuyor, Mclaren in en büyük sorunu motor yapamamasıdır, bu sebeple bazen gerilerde kalıyor ama formula 1 denildiğinde, Ferrari ve Mclaren adı en çok anılan isimlerdir ,Mclaren in geçen sezon düştüğü duruma, bu sezon Ferrari düştü, önemli olan düşmek değil, düşünce yerden kalkabilmektir ,düşünce kalkmayı bu güne kadar 3 takım başardı, benim izlediğim yıllar olarak Ferrari, Mclaren ve Williams

        2. SCUDERlA FERRARI avatarı
          SCUDERlA FERRARI

          ben MakLerın yazmayı tercih ediyorum

          1. Biz de Ferroş diyelim ozaman.

            1. SCUDERlA FERRARI avatarı
              SCUDERlA FERRARI

              ne dersen de beni bağlamıyor maklerın fanı arkadaşım.

    3. Ferraride son 5 sezondur iyi olan 2 sey butce ve Alonso’ydu zaten, herzaman ki gibi en iyi olacaklari sey yine butceleri olacak, bu temizlik herkese umut veriyor ama 5 senedir o umutlar coktan tukendi, yeni pilotlarla yeni bir enerji var ama 2015 deki basarisizlik geride kalan 5 senedeki basarasizliktan misli misli hayalkirikligi yasatacaktir, bekleyip gorelim bakalim ne olacak…

  5. “Ancak bütçeleriyle gelecek sene favori olacaklar çünkü her sene başında favori Ferrari olur.”

    İlk yarıştan sonra da podyum zorlayamayan bir araç haline gelir. Doğru demiş.

  6. dalga geçmiş resmen 🙂

  7. gozu hale ferrari de 🙂 aga senin fanlar burda aksini soyluyor ferrari surunecekmis onlara da bir mesaj ati ver 🙂

    1. Zaten adam üstü kapalı çakmış lafı. ”Çünkü her sene başı favori Ferrari olur” . Tabi sizde biliyorsunuz ama işinize gelmiyor 🙂

      1. en azindan kimi ye su lotus un 2012- 2013 deki performansina yakin bir arac versinde favori mi olur sampiyon mu olur ferrari beni ilgilendirmez. Ha sampiyonda olsa hic fena olmaz yani 🙂

        1. biz beş yıl bekledik ama olmadı . darısı sizin başınıza.

  8. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Haberi okuyan RAİ fanları 😛

    1. Haha güzeldi 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir