Resmi: Tombazis ve Fry Ferrari’den Ayrıldı!

yazar:

kategori: ,

Ferrari son dönemdeki yeniden yapılanması hakkında bir basın açıklaması yaptı ve önemli noktaları Scuderia’nın ağzından okuyabilirsiniz;

Maurizio Arrivabene’nin Scuderia Ferrari takım patronluğuna getirilmesinden günler sonra takım içinde yeniden yapılanmaya gidildi.

Takımın teknik patronluğuna James Allison getirilirken iki İtalyan tasarımcı ona rapor verecek. Bu isimler şef tasarımcı Simone Resta ve güç ünitesi şefi Mattia Binotto. Ayrıca takıma güç ünitesi şef tasarımcısı Lorenzo Sassi ve diğer isimler destek verecek. James Allison tüm mühendislik alanlarından sorumlu isim olacak.

Allison aynı zamanda Scuderia Ferrari’nin pilotları Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel ve takıma yeni katılan test pilotu Esteban Gutierrez’e en rekabetçi F1 aracını verebilmek için çalışacak.

Arrivabene yeni kurduğu ‘Ticari Departman’ biriminin başında olacak ve Scuderia Ferrari’nin basın sorumlusu Renato Bisignani de Pazarlama ve Satın Alma şefi olarak bu birimin altında çalışacak.

Takımın basın ofisi Alberto Antonini tarafından yönetilecek. Yeniden yapılanma kapsamında Nikolas Tombazis ve Pat Fry Scuderia’dan ayrılacak.


Yorumlar

“Resmi: Tombazis ve Fry Ferrari’den Ayrıldı!” için 27 yanıt

  1. mattiaci’nin attığı neşterle başlayan temizlik, şimdiki patronla devam ediyor. helal olsun.

    ancak, yalaka kadrosunda kayıtlı dlr, gene ve fisi de gitmeden kanserli hücrelerin tamamı yok edilmiş sayılamaz.

  2. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    De.. bunların 2015te çok işe yarayacağını umanlar oldukça fazla ama 2016 ve sonrasını beklemek lazım 2015 için pek değişiklik olmayacaktır gridde sıralama aşağı yukarı 2014 gibi olacaktır ama dediğim gibi 2016 ve sonrası için umutlanmak daha akıllıca olur üzüldüğüm nokta o yıllardada KİMİ olmayacak maalesef

  3. Nikolas Tombazis yeniliklere açık bir adamdı ve sanırım ”pullrod” süspansiyonu nedense! kullanan kişiydi
    McLaren ‘de ön süspansiyonu 2012 ‘ydi sanırım ”pullrod” yaptı daha sonra ”pushrod’a” dönüş yaptı
    Şu an James Allison Ferrari’de çok güzel işler çıkartabilir ve bununla beraber Fry McLaren ‘den ayrıldığında , bu ayrılığın McLaren’e pek bir etkisi olmayacak denmişti.
    Gittiği yerde de pek etkisi olmadı görünen o !.
    Bize gelmelerini açıkçası istemem.

  4. Ön kanatın farklı çıktığı sene bilin ki Ferrari hızlıdır :D. Son çıkan haberlere göre Bob Bell de Rob Marshallda Ferrarinin teklifini reddetmiş. Ferrari hala Neweyi ikna etmeye çalışıyormuş. Hayırlısı olsun Ferrari için bakcezzz görcezzz

  5. Bugün bizim düğün bayramımızdır. Makus talihin değiştiği gündür. Tombazis ve Fry’sız önü arkası ayrı ayrı oynayan araçlardan kurtulduğumuzun resmidir. Varsın birkaç ay yavaş kalalım.

  6. FelipeMassa19 avatarı
    FelipeMassa19

    2015 de Ferraride büyük bi süpriz olacak gibi

  7. Bu ıkı adamın mclarene gıdeceği söylentılerı dolaşıyor ortalıkta bakalım neler olacak…

    1. Yok artık kime gelmeyin desem takıma gelecek oluyolar 😀

  8. “paralel yapının” son mensuplarının da kelleleri taraftara sunuldu. Bundan sonrası Ferrari için daha aydınlık olacaktır.

    1. @Formula 1 unutma paralel yapıya operasyon yapanlar sütten çıkmış ak kaşık değiller 😀

  9. Kelle almaktan kolay bir şey yok

    Kimler katılacak nasıl yönetilecek o önemli

    Ferraride yerinden oynamayan taş kalmadı.Gözler şimdi onların üzerinde başarısız olma luksleri yok

  10. 2015 kadrosunda newey,horner,brawns vs. kim olursa olsun bir işe yaramazdı. Dondurma kuralları varken 2015’de mercedes’i kimse yakalayamaz. 2015’i düşünen hangi takım varsa, zaten aptallık yapar.

    O yüzden her takım 2015’i geçiş senesi olarak kullanacaktır, radikal şeyler deneyeceklerdir. Merc dondurma kuralında ısrar ederse zaten 2016’da yeni kurallar getirilecek ağa babaları tarafından. Herkes tetike şuan, 2015 merecedes’in bunu herkes kabullenmiş. 2015 için boşa kürek çekmek saçmalık olur.

  11. DreamOfWinD avatarı

    2015 bence de çöpte arkadaşlar hayırlı olsun..

  12. Williams veya Lotus bu ikiliyi kapmalı. Sepetlenen Aldo Costa şimdi Mercedes ile şampiyon olmakla meşgul. Doğru yönetilirlerse neden iyi olamasınlar ki?

    1. mercedes’in şampiyonluğunun aslan payının şasiden ziyade motor olduğunu herkes biliyor. Boşa atmaya gerek yok.

  13. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    FERRARI küllerinden doğuyor

  14. Ilginc işler oluyo valla ferraride valla bunlar gayet gerekli seylerdi aslında salla basi al maaşı kafali cok adam vardi bir cogunu kestiler ama basarili olmak icin bu yeterlimi yada ne kadar surede etki eder bilemiyorum ama iyi hisler var icimde gelecek için 🙂 ama allisondan umutluyum ve iyi bir paket ortaya koyacagini dusunuyorum allison 2015 aranin basindaydi zaten dahada guclu bi konuma getirildi iyi isler bekliyorum kendisinden cok yetenekli oldugunu gosterdi gecmiste umutluyum ben ama ne kadar zamanda meyve verir bu olusumlar bilinmez.

  15. Motor departmanında Sassi’nin olması 2015’i de çöpe atabiliriz demek.

    1. Sahlanan atida kovacaklarmis.

  16. 2016 Arabasına odaklanmak şart oldu 2015 projesinin baş mimarları teker teker gitti ne kadar başarılı olunabilir 2015 sezonunda göreceğiz bunu.

  17. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Güzel işler yapıyor bu yeni gelen yönetim. Başarıyı yeniden yakalamak için bu gibi kararlar almak şarttı. Çok iyi bir motivasyon yakalayacağız hissi var bende. Bir şeyler olacak, güneşli günlere doğru gidiyoruz.

  18. valla allison dışında tanıdık bir isim kalmadı gibi Ferrari’de. iyi mi kötü mü bilemedim 🙂

  19. Kimi_in_Rai avatarı

    Harika haber,operasiyon tam oldu yanii

  20. James için takım patronu olabilir diyordum, teknik patron olması ve altındakileri yönetmesi iyi, ben James allison un iyi paket çıkaracağını düşünüyorum, işine karışılmazsa öyle görünüyor, seneye aero da gelişme olur bu da bu sezonki redbull gibi fırsatlar verir ,motor ve güç ünitesi de geliştirilirse seneye iyi paketleri olur

  21. 😀 Ferrari ağır gaza geldi, helal olsun işte niyet, aslanlar gibi ameliyat edildi içeride tek bir kanserli hücre kalmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir