Hayata Tutunmak

yazar:

kategori:

Evet neden böyle bir başlık seçtiğimi tahmin edebilirsiniz sanırım. İtibarını geri isteyen iki adamın hikayesi sanırım böyle oldu:

BayE boşuna bu kadar mal varlığı yapmadı.. tam bir tüccar bence. F1 in nereye gittiği umrunda değil ve eminim yine onun için arabalar öyle yuvarlak bir pistte dönüp duruyor.

Onun F1’den anladığı tek şey “burada iyi bir pazar var katır yüküyle para dönüyor”. Son dönemde Mosley’in gazıyla biraz daha seviyeyi düşürelim takım sayısını arttıralım,böylece daha geniş kitlelere (Futbol seyircisi kadar olmasada)ulaşalım ve daha çok kazanalım stratejisi geri tepti…

Takımları geri döndürmek ona bence baya pahalıya patladı ama başka çareside yoktu.. Tüm TV anlaşmaları, politik güçleri bir anda elinden uçup gidecekti, bunuda açıkca belirtti zaten. Neredeyse hayatında ilk defa kaybedecekti ve hayatının son döneminde böyle birşeyin olmasına izin veremezdi..

Ve sanırım hepimiz yanıldık yeni bir seriye kesin gözüyle bakılıyordu.. Ama anlaşma dehası BayE eminim Takımlara çok fazla ödün verdi ;Takımların üzerinde anlaştığı yeni FIA başkanı,giderlerle ilgili yeni düzenleme ve en önemlisi kuralların kesinliğini denetleyecek etkin bir kontrol birimi veya denetçisi bunlardan birkaçı bence. Çünkü tamda Takımların sıkıntıları bunlardı.. Bundan sonra ne olur ???

Takımların anlaştığı yeni FIA başkanı gelir ve BayE eskisi kadar olmasa bile yine kazanmaya devam eder ve Gösteri devam eder.. Bence F1, itibarına fena yara aldı ve bunu onarmak zaman alacak…

Bizler mi ?? Biz yine devam ,, Umutlar tükenmez, kimbilir belki de Domenicali işi öğrenirde bizi sevindirir

 

Bora Subaşı


Yorumlar

  1. Biraz Bernie 'ye haksızlık ediyorsunuz. Zaten genel olarak da görüyorum Bernie ile Max bir tutuluyor. Bu bence yanlış. Bernie F1'in sportif yönünden gelmiş bir insan, bir pilot ve fikirleri, ticari yön bakımından da kıyas edilemeyecek derecede başarılı. İşin içindeki herkez onun yeteneğini biliyor ve alt etmek istemiyor. Kısacası Formula 1'i bu günlere getiren o. Onun yeteneği olmasaydı bugün F1 A1GP, Lemans gibi olabilirdi ve bizler bu kadar biliyor olmayabilirdik. Sporun zirvesi olmayabilirdi.
    Bir kaide vardır. Devamlı gelişmeli ve büyümelisiniz, yoksa sabit kalamazsınız, küçülürsünüz. Bernie 'de buna göre hareket ediyor. Bugün onun yerinde kim olsa daha fazla kazanmak için çabalar. F1'in ticari yönü her zaman daha büyüktür ve bunu anlamak lazım. Bernie anahtar roldeydi her kez biliyordu ve kilidi çözen yine o oldu. Dünya değişti, F1'in sportif yönü küçüldü, büyük ticariler işin içine girdi ve daha fazla kazanmak istediler. Bernie bunları gördü, daha fazla kaybetmemek için FIA ile karşı atağa geçti gücü diğerlerine vermemek adına ama son durumda çığrından çıktı ve başarısız oldu. Benim sevindiğim taraf da bu. Bernie ticari yönden olması gerektiği gibi davranıyor fakat FIA bir ticari şirket gibi çalışıyor sadece F1 değil diğer motor sporlarınada büyük zarar veriyor.
    Sonuç olarak spor hiç bir zaman 80-90'lar gibi olmayacak ve biz o günleri hep yad ediceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir