Wolff: “Prost Pilotlarımızı Daha İyi İdare Etme Konusunda Tavsiye Verdi”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, bu sene sürücüleri Lewis Hamilton ve Nico Rosberg’i daha iyi idare etme konusunda Alain Prost’un tavsiyelerinin işe yaradığını söyledi.

1980’lı yılların sonlarında McLaren’de mücadele eden Ayrton Senna ve Alain Prost arasında çeşitli sorunlar yaşanmıştı. Mercedes takımı bu sene benzer sorunların kendi pilotları arasında yaşanmaması için oldukça mücadele etti.

Wolff “Geçmişteki hatalardan ders çıkarmalısınız. Bu konuyu Hamilton ve Rosberg ile anlaştığımızda Lauda ile biraz konuştum.”

“Ardından sene başında Prost ile konuştum ve ona Ayrton ile yaşadığı savaş durumuna düşmememiz için neler yapabileceğimizi sordum. O da o zaman sihirli kelimeyi “saydam olmayı” söyledi.”

“O, McLaren’in zamanında sürücülerine açık davranmadığını söyledi. O dönemde takımın nasıl organize olduğunu anlayamadığını çünkü sürücüleri arasındaki rekabetin mekanikerlere kadar uzandığını, takımın 2 parçaya bölündüğünü söyledi.”

“Böylece Alain bana aynısını yapmamamız konusunda çok değerli tavsiyede bulundu. İki sürücüyü aynı araca oturtmamızı ve ikisine de aynı şeyleri söylememizi söyledi. Favori olmamasını söyledi. Rekabette önemli olan budur dedi.”

“Ve ben de öyle yaptım. İyi bir takım lideri olma konusunda bu konuda öğrendiğim en önemli derslerden birisi buydu.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Prost Pilotlarımızı Daha İyi İdare Etme Konusunda Tavsiye Verdi”” için 3 yanıt

  1. siyaset yapma, şeffaf ol, açık ol, saydam ol.

    diyene bak.
    prost.
    yuh!

    sahip olduğun şampiyonluk apoletlerinden birkaçını borçlu olduğun şeylere pislik atma, ayıp oluyor.

  2. Adama profesör demiyorlar boş yere.

  3. Bunları söylemek için Prost olmaya gerek yok. Tabiki siyaset olmadan şeffaf olursan meseleler daha kolay hallolur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir