Williams: Mercedes’in Hakimiyeti Uzun Sürmeyecek

yazar:

kategori:

Williams’tan Rob Smedley, Mercedes’in dominant performansının uzun süre devam edeceğine inanmıyor.

Mercedes bu yıl çıktığı 19 yarışın 16’sını kazanırken, bu 19 yarışın 18’inde pole’ün sahibiydi.

Bu yıl takımlar ve pilotlar şampiyonluğuna ulaşan Mercedes’in gelecek sezon bu dominant performansı devam edip ettiremeyeceği merak ediliyor.

Ancak bu yıl sıralama turlarında Mercedes’i mağlup eden tek takım olan Williams’tan Rob Smedley, Mercedes’in performansının uzun sürmeyeceği görüşünde.

Smedley “Bir takımın performansı oldukça dominantsa bu onlar için büyük bir avantajdır. Ancak Hiçbirşey sonsuza kadar sürmez”

“Bu yıl Avustralya ve sezonun son yarışındaki farka bakarsanız herşeyin daha yakın olduğunu ve muhtemelen daha iyiye gittiğimizi görürsünüz”

“İnsanlar aracın nasıl daha iyi geliştirileceğini anlıyor ve daha iyi bir şasi oluşuturmak için çalışıyor. Artık güç ünitesi ve şasi arasında daha iyi bir uyum var. Ve bu durum hakimiyeti biraz azaltıyor”

Bu bize ve diğer takımlara bağlı. İster williams, ister Red bull ister Ferrari olsun. Çıkıp diğerlerinden daha iyi iş yapmak bize bağlı” dedi.


Yorumlar

“Williams: Mercedes’in Hakimiyeti Uzun Sürmeyecek” için 3 yanıt

  1. “Bu bize ve diğer takımlara bağlı. İster williams, ister Red bull ister Ferrari olsun. Çıkıp diğerlerinden daha iyi iş yapmak bize bağlı” dedi. ADAM MCLAREN E DEGINMEMİŞ YA VAY …

  2. F-one-Driver avatarı

    Ben katılmıyorum, mercedes çok ciddi anlamda önde ve kartlarının hepsini oynadıklarını düşünmüyorum, çünkü hız kazandıran bir yenilik ne kadar gizlenmeye çalışılsa da araçta uygulandığı anda diğer takımların bu gelişimi öğrenip uygulamalarına zemin hazırlanmış demektir. Bundan dolayı mercedes her kozunu araçta kullanmayarak adım adım liderliğini koruyacak ve diğer takımlarla farkı belli seviyenin üstünde tutmaya çalışacaktır, kaldı ki williams mercedes motorlu, motor anlamında her zaman mercedesin 1 adım gerisinde kalmaya mahkum demektir, çok olağanüstü yenilikler bulamadıkları müddetçe mercedes motor anlamında tüm yenilikleri onlara vermeyeceği için 1 adım geride kalacaklar…

  3. Son gunlerde ki motor soylentilerini bir miktarda olsa yumusatma cabasi, herkes biliyor ki Mercedes bu kurallarla 3-5 sene ust uste sampiyon olur, Williams ya ikinci ya ucuncu olur 🙂 Ha bu avantaj ellerinden alinmali mi tartisilir ama Mercedes motorlarin gelisime acilmasi konusunda bu kadar sert olmamaliydi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir