Domenicali: "F1'in Temiz Kana İhtiyacı Var"

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, mevcut takımların 2012’ye kadar sporda kalması ancak yeni takımların da cesaretlendirilmesi gerektiği düşünülüyor. Domenicali F1’in parlaması için yeni kana ihtiyaç duyulduğunu söylüyor.

“Formula 1’in gerçek Formula 1 olarak kalması çok önemli. Gelecek için önceliklerimizden biri bu. Tabii ki biz FOTA olarak yeni takımların F1’e girmesini hoş karşılıyoruz ancak Formula 1’in değeri için firmaların sadece birer yıl değil uzun süreli devam etmesi önemli. Bu da şampiyonayı besleyici öğelerden biri olacaktır.”

“Sadece sayı açısından yeni takımlara ihtiyacımız olduğu için değil şampiyona için yeni kana ihtiyaç duyulduğu için onların gerçekten  bu işin bir parçası olduğundan emin olmalıyız.”

FOTA yardımcı başkanı John Howett gelecek ay içerisinde yeni takımlara FOTA’ya üye olup olmak istemeyeceklerinin sorulacağını söyledi.

“FOTA herkese açık. Aramızdaki diyaloğun yapıcı ve olumlu olacağına inanıyoruz.”

Brawn CEO’su Nick Fry da bu üç takımdan birinin bütçe sınırlaması olmadan yarışmak istememesi halinde yeni takımlaın davet edilebileceğini düşünüyor.


Yorumlar

  1. Domenicali FERRARİninde parlaması için yeni kana ihtiyaç vardır biliyorsundur herhaldeee

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir