Horner, Illien’in Renault ile Çalışmasından Mutlu

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, motor gurusu Mario Illien’in Renault ile çalışmaya başladığını doğruladı.

Bir dönem çıkan haberlerde, bir zamanlar Ilmor motorlarını üreten Illien’in Renault’nun turbo V6 motorundaki sorunları çözmek için anlaştığı iddia edilmiş ancak bu haberler yalanlanmıştı.

Horner “Renault’nun Ilmor ile çalışıyor olması harika. Şirket Indycar’da da benzer sorunlar yaşıyordu. Mario çok fazla deneyime sahip ve sorunlara daha taze bir bakış açısıyla bakabilir.” dedi.

Horner ayrıca Renault’nun motorunu geliştirmesinde Red Bull’un aktif rol oynadığını söyledi.

Horner “Modelleme, simülasyon,  hava akışını optimize etme gibi şeylerden bahsediyorum. Bu konularda deneyimlerimiz var ve yardımcı olabiliriz.” dedi.

Ferrari ve Renault, üstün bir motora sahip olan Mercedes’i yakalamak için zorluyorlar ancak bu çok kolay olmayabilir.

Renault motorundan Mercedes motoruna geçecek olan Lotus, Auto Sport Und Sport’a yaptığı açıklamasında Mercedes motorunun 85 beygir daha güçlü ve 18 kg daha hafif olduğunu belirtti.

Bu yüzden rakip üreticiler 2016’da turbo motorlardan kurtulmak için baskı yapıyorlar.

Bugün gerçekleştirilecek olan Strateji Grubu toplantısında bu konu masaya yatırılacak.


Yorumlar

“Horner, Illien’in Renault ile Çalışmasından Mutlu” için 5 yanıt

  1. Lotus, Auto Sport Und Sport’a yaptığı açıklamasında Mercedes motorunun 85 beygir daha güçlü ve 18 kg daha hafif olduğunu belirtti. Bu 2014 Motoru için geçerlidir 2015 motorunu görelim %48 lik bir gelişim dilimini asla hafife almamak gerek ki zaten sorunlar belliydi bunlar düzeltilecek 2015 de göreceğiz her şeyi. Lotus umarım iyi iş çıkartır kimse motorun sayesinde bu kadar süründüklerini söyleyemez başından sonuna kadar hatalı üretim bir E22 vardı.

  2. Tek sıkıntıları 2015 olacak gibi görünüyor. Sonrasında tam gelişim izni aldılar zaten. Gelecek sene için ne kadar gelişim yapabilecekler bilmiyoruz ama Red Bull iyimser konuşmuyor, açıkça umutsuzlar.

    Mercedes bu sene iyi iş çıkardı ve diğerleri motorlarda değişiklik için bastırıyorlar. Aslında seslerinin iyi olmaması ve yüksek fiyatları nedeniyle Bernie bastırıyor ve diğer üreticiler de bu bahanenin arkasına saklanarak değişikliğin yollarını arıyorlar. Kısa vadede motorları değiştirmek Mercedes ve Honda’ya haksızlık olacaktır. Tek yapılması gereken gelişimin önünü açmak, onda da zaten kurallar bir sene için veto hakkını üreticilere veriyorlar. 2016’da oy çokluğu yeterli olacak. Bir bakarsınız, Renault, Honda veya Ferrari 100hp öne geçmiş ve bu kez Mercedes de gelişim yasağının kalkması için lobi yapacak…

  3. Ilmor denilince benim aklıma dumanlar tüten bir McLaren geliyor hep.

  4. Ne normalde bu hp farkı kapanır ne de bu ağırlığa ulaşılabilirki sauber sezon başında min.ağırlığa bile ulaşamıyordu.Kendine avantaj sağlayacak bir yol bulusa merc. izin verir gelişime yoksa zor ki gelişim izni gelse bile merc. te armut toplamayacak ki eski bir haberde bosch la eni bir turbo üzerinde çalıştığı haberi vardı.

  5. Ayrildiktan sonra Mercedes motorlari yanmamaya basladi.
    Bazen gurulardan kurtulmak gerekebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir