Kimi Raikkonen ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Madonna di Campiglio’dayız tekrar, senin için ikinci kez. Belki de geçen seneyi hatırladın. Dürüst olarak buraya bir dünya şampiyonu olarak geri döneceğini düşünüyor muydun?

KR: Şüphesiz bunu umuyorduk ama asla bilemezsiniz. Elimizden geldiği kadar iyi şekilde işlerimizi yaptık ve herkesin her sene istediğini, şampiyonayı kazanmayı umduk. Geçen sene iki şampiyonluğu da kazandık. Bu yüzden bu konuda mutluyum ve buraya, bir sene sonra, insanları tanımadığım, takımı tanımadığım bir sene öncesinden sonra geri gelmek çok daha güzel. Ama şimdi ayrıca benim için çok daha kolay da.

Bu hafta başlarında Fiorano’da yeni araçla ilk denemenizi yaptınız ve belki de gelecek hafta Jerez’de daha kapsamlı test yapacaksınız. Test takviminin nasıl olacağı yönünde bir fikrin var mı?

KR: Bizim için normal bir test olacağını düşünüyorum. Araç Fiorano’da iyi çalıştı ve tabi şartlar ideal değildi. Aracın nasıl olduğunu tam olarak söylemek güç ama benim için ilk izlenim çok iyiydi. Yani söyleyebileceğim tek şey bu.

Aracın normal bir piste çıkardığımızda gelecek hafta Jerez’de aracın nasıl olduğunu göreceğimizi düşünüyorum. Sonrasına bakacağız. Umarım hava güzel olur. İki aracımız var. Bu yüzden iyi sürüşler yapmayı ve çok tur atmayı umuyoruz. Sonrasını göreceğiz

Ferrari ile ne kadar uzun süre ile çalışmak istiyorsun??

KR: İki sene daha anlaşmam var ve sonrasında, daha önce daima söylediğim gibi yeni bir anlaşma yapmak için acelem yok. Şüphesiz eğer istersem, yarın bir anlaşma yapabilirim ama nasıl hissedeceğimi göreceğim ve anlaşmamı bitirmeden önce yeni bir plan yapacağım ve sonrasında neler olacağını göreceğiz. Şimdiye kadar Formula 1’den keyif aldım. Takımla birlikte çok mutluyum. İnsanlarla çalışmaktan hoşlanıyorum ama gelecekte ne olacağını göreceğiz.

Kimi, Ron Dennis’in çok iyi olduğunu biliyorsun. Bir süre önce bize çok dürüst bir adam olduğunu söylemişti. Ama söylediği kadar dürüst olmadığı ortaya çıktı. Bu seni şaşırttı mı?

KR: Diğer insanlarla ilgili şeylerle alâkalı olmayı gerçekten istemiyorum. Çünkü, benimle ilgili bir şey değil. Bir şey söylememek daha iyi. Çünkü aksi takdirde, insanlar bizim hakkımızda farklı düşünmeye başlarlar. İyi biri olduğunu düşünüyorum, cidden. Durumun bütününe bakmada çok farklı yollar vardır. Herkes kendi fikrine sahiptir.

Kimi, Michael Schumacher’in testlerle daha ilgili olmasından hoşlanıyor musun?

KR: Testin şimdi nasıl olduğunu düşünüyorum. Test pilotları için çok tur atmak, çok gün geçirmek çok zordur. Çünkü, testimiz çok yok bizim. Biz pilotlar testin çoğunu saf yaparız. Çünkü, elimizde olanları test ederiz

Eğer test yapamazsak, onun bunu (test) yapması iyi olur ve elbette ki bizi incitmez. İyi Formula 1 tecrübesine sahip. Ne yaptığını biliyor. Benim için, eğer biz test yapamazsak testleri onun yapması iyi olur

Ducati’de Stoner bir dünya şampiyonu ve takımında 1 numara olacak. Sen geçen senenin dünya şampiyonusun ama takımda bir numara olman konusunda şüpheler var. Dünya şampiyonu olduğun için takımda 1 numara olman gerektiğini düşünüyor musun?

KR: Benim için de durumun aynı olaağını düşünüyorum. Sezona aynı seviyede başlarız, herkes, ve elimizden geleni yaparız. Yarışları kazanmaya çalışırız. Diğerinin (Takım arkadaşı) daha bir konumda olduğunda sezonda bir nokta vardır, takımdan bütün çabayı ve bütün imkânları alabilediğinden emin olman gerekir. Bu yüzden bir veya iki numara olmaktan gerçekten endişe duymuyorum. Her zaman elimden geleni yapıyorum. Esas şey bu.

Kimi, şampiyonluğu kazanmak seni değiştirdi mi, eğer öyleyse, gelecek sezona nasıl bakıyorsun? bir önceki sezondan farklı mı?

KR: Çok değişmediğimi düşünüyorum. Şüphesiz hayatımda istediğim şeyi başardım. Bu yüzden bu güzel bir şey. Ama bunun beni kişisel olarak değiştirdiğini söyleyemem. Bu yeni sezona gelecek olursak, geçen sezondan daha rahat olmasını umuyorum -sezonun ilk bölümü-. Yeni bir sezon ama aynı takımla. Bu yüzden benim ve takım için çok daha kolay olacak. Bu yüzden senenin başlangıcından biraz daha güçlü olabileceğimizi diliyorum ve sonrasında oradan devam edeceğiz.

Kimi, bu sene iki yeni yerimiz var. Her ikisi de cadde pisti. Bu pistlerle ilgili düşüncelerin nedir?

KR: Aslında onları çok severim. Monako’dan zevk alırım. Belki de izleyiciler ve TV başındakiler için en güzeli değil, en heyecan verici değil ama bir kişi olarak, hızlı gitmek istediğinizde, orada olmak eğlenceli. Onların nasıl yaptığını görmek ilginç olacak. İki yeni cadde pistimiz olacak ve Şüphesiz zevk alacağım

Gelecek sezon, geçen seneden daha fazla gelişecek misin

KR: Heryerde gelişmeyi istediğimizi düşünüyorum. Hangi alanlarda ve pistlerde en zor zamanlarımız geçirdiğimizi biliyoruz. Ama ayrıca araçla her sürüşümde her seferinde kendimi geliştiriyorum. Bu yüznde bir takım olarak ileri yönde zorluyoruz ve umarım istediğimiz bu alanlarda ilerleyebiliriz.


Yorumlar

  1. ya abdullah çelik sende bişey bilmiyorsun haa… 97 yılında başlamış işte yazıyor aşağıda okusana 🙂 yani varya utanmasan 2001 yılında sauber de f1 e başladı 2002 de de mclaren a geçti diyeceksin 😛

  2. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    merakımı af buyurunda kimi acaba f1e kaç senesinde başladı? 97 olduğuna yada 98 hadi 99 olsun eminmisiniz? 🙂

  3. Ben Kimi'nin yaklaşık 98 yılından beri hayranıyım.Hatta buna F1 e başladı zaman 97 yılıda diyebiliriz.Yani en eski traftarlarından biriyim.Herkes Michael,Mika filan derken ben Kimi diyordum :)) O zamandan beri kendini bu kadar geliştirmesi gerçekten çok güzel.Umarım F1 e ara vermez.Çünkü f1 de diğerleri kadar uzun kalacağını zannetmiyorum.Kimseye bağlı yaşamak istemiyor ve çabuk sıkılıyor.Mikanın 98 sezonunda Kimi yi kolundan tutup MCLAREN garajına getirdiği video halen bende mevcut :)))

  4. susdamotorunsogusun avatarı
    susdamotorunsogusun

    ya işte bu nedenle kimiyi seviyoruz.kimse umrunda değil başkası onu alakadar etmiyor.işte kimicanın farkı bu:)(uzun cümleler kurabiliyor artık:D forza kimiiii:D)

  5. 2008 sezonuna en güçlü girecek pilot.Takımla kaynaştı üstüne birde yıllardır bekledig sampiyonluk geldi 2008 de çok güçlü olacak!

  6. _Şüphesiz eğer istersem, yarın bir anlaşma yapabilirim _ Vaay :))

  7. seviyorum kimi yi ya kimseniin hakkında ileri geri konuşmuyo 1 veya 2 numara olmasıda umrunda değil adam çıkıyo yarışıyo ve kazanıyo kişinin düşünceleri nasıl hayatını etkiliyo kimi den bunu çok iyi anlıyoruz

  8. bir mclaren taraftarı olsam da kimi'nin uzun yıllardır beklediği şampiyonluğa ulaşmış olmasına çok sevindim.

  9. hiç kimseye sataşmadan, kimse hakkında konuşmadan, sadece kendi işiyle alakalı.. bu yönünü çok seviyorum.. ayrıca güzel bir söyleşi olmuş =))

  10. ferrariye geçince kimiden çok daha uzun cümleler duymaya başladık:) bu cok güsel:)kimi gerçekten farklı bir pilot!

  11. işte kiminin bu yüzden taraftarıyım:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir